gümüş testi nasıl yapılır / Evde orijinallik için gümüş nasıl kontrol edilir

Gümüş Testi Nasıl Yapılır

gümüş testi nasıl yapılır

G&#;m&#;ş Nasıl Anlaşılır? Kaliteli, Saf Ve İmitasyon G&#;m&#;ş Nasıl Ayırt Edilir

Haberin Devamı

Kaliteli ya da saf ve imitasyon Gümüş olup olmadığını anlamak için önemli bir test bulunuyor. Bu test yöntemi mıknatıs üzerinden ele alınmaktadır. Çünkü gerçek bir gümüş mıknatıs ile herhangi bir şekilde tepkimeye girmez. Eğer şüpheye düşülen bir gümüş ürünü var ise, bu ürün mıknatısın yanına getirildiğinde gerçekse tepkimeye girmemesi gerekiyor. Eğer ikisi arasında herhangi bir tepkime yaşanıyorsa, o vakit bunun imitasyon bir gümüş olduğunu anlamak oldukça kolaydır.

Yine de satıcı inatla bunun gümüş olduğunu iddia edebilir. Öyle olsa bile bunun ayar olmadığını anlamak için mıknatıs testi yeterlidir. Yukarıda verilen yöntemler ile beraber mıknatıs testi üzerinden, bir gümüşün kaliteli ya da saf ve imitasyon olup olmadığını anlamak oldukça kolaydır.

En değerli madenler arasında gümüş gelir. Öyle ki alış ve satış fiyatı olması ile beraber, gün içerisinde birçok değişkene göre fiyatı farklılık gösterir. Peki, gümüş nasıl anlaşılır? Kaliteli, saf ve imitasyon gümüş nasıl ayırt edilir? İşte bu konuda merak edilenler.

Gümüşü ayırt edebilmek için belli başlı bazı yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler üzerinde aradaki farkı anlamak ve saf mı yoksa imitasyon mu olup olmadığını öğrenmek oldukça kolaydır.

Gümüş Nasıl Anlaşılır?

Haberin Devamı

Bazı yöntemler üzerinden gümüşün anlaşılması kesinlik kazanabilmektedir. Örneğin maddenin gümüşlü olması, sıvı içerisinde bulutlu gri bir görünüm ortaya çıkarmasına sebep verir. Bu test yapılarak gümüşün gerçek olup olmadığını anlamak mümkündür. Aynı zamanda açık renkli ve yumuşak bir bez değerlendirmek suretiyle, gümüşü ovalamak da sonuç verebilir. Eğer ovalanan gümüş kumaş içerisinde siyah lekeler bırakırsa bunun gerçek bir gümüş olduğu anlaşılır. Bunlar basit ancak kesin sonuçlar veren önemli testler arasında yer almaktadır.

Kaliteli, Saf ve İmitasyon Gümüş Nasıl Ayırt Edilir?

Kaliteli ya da saf ve imitasyon Gümüş olup olmadığını anlamak için önemli bir test bulunuyor. Bu test yöntemi mıknatıs üzerinden ele alınmaktadır. Çünkü gerçek bir gümüş mıknatıs ile herhangi bir şekilde tepkimeye girmez. Eğer şüpheye düşülen bir gümüş ürünü var ise, bu ürün mıknatısın yanına getirildiğinde gerçekse tepkimeye girmemesi gerekiyor. Eğer ikisi arasında herhangi bir tepkime yaşanıyorsa, o vakit bunun imitasyon bir gümüş olduğunu anlamak oldukça kolaydır.

Haberin Devamı

Yine de satıcı inatla bunun gümüş olduğunu iddia edebilir. Öyle olsa bile bunun ayar olmadığını anlamak için mıknatıs testi yeterlidir. Yukarıda verilen yöntemler ile beraber mıknatıs testi üzerinden, bir gümüşün kaliteli ya da saf ve imitasyon olup olmadığını anlamak oldukça kolaydır.

Bir gümüşün gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu anlamanın 6 basit yolu

Gümüş, onun gibi altın Popüler bir metal olan Platin, birçok insan altın ve gümüşe yatırım yapıyor. Gümüş, bol miktarda kullanılan ve kullanılan değerli bir metaldir. Kuyumculuk endüstrisi Çanak çömlek ve diğer dayanıklı ürünler. Yumuşak bir metaldir ve gümüş mücevherlerinizi veya gümüş eşyalarınızı önemsiyorsanız, uzun süre dayanır. İster bir çift gümüş küpe, ister bir halka Gümüş ve bakırdan yapılmış, onlara iyi baktığınız sürece ömür boyu sürecekler. Ancak, satın aldığınız gümüş takıların veya gümüş kapların orijinal olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Satın aldığınız gümüşün gerçek olduğunu doğrulamanın bazı yollarını arıyorsanız, bu makaleyi okuyun. En iyi 6 gümüş test yöntemini aşağıda listeledik.

Gümüşün gerçek olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim?

Gümüş takılar, gümüş paralar veya sahip olduğunuz gümüş araçların gerçek gümüşten yapılmış olup olmadığını öğrenmek için yapabileceğiniz bazı basit testler.

1. Önce etiketi kontrol edin

Gümüş takılarınızın gerçek veya sahte olup olmadığını bulmanın en iyi ve en kolay yollarından biri, takı üzerindeki etiketi kontrol etmektir. "Ster" veya "sterling" diyen küçük bir yazıtı varsa, bu elementteki gümüşün% veya saf gümüşe yakın olduğu anlamına gelir. Aranacak bir diğer sembol de uluslararası gümüş veya gümüş ile kaplandığı anlamına gelen "IS" dir. Gümüş eşyalar uluslararası veya yerel olarak satıldığında, metali belgeleyen belirgin bir ticari karakter vardır. Bir mağazadan gümüş bir ürün satın almadan önce, her zaman standart bir "Sterling" damgası arayın. Uluslararası satıcıların, öğedeki gümüş miktarını belirten , veya damgası olacaktır. Gümüşün yaklaşık% 'ini içeriyorsa, buna genellikle "gümüş para" denir. Pulları kontrol etmenin yanı sıra, orijinalinden emin değilseniz öğeyi eve getirdikten sonra bir veya iki test daha yapabilirsiniz.

2. Buz küpleri testi

Gümüşün saf olup olmadığını kontrol etmenin bir başka kolay yolu buz küpleri kullanmaktır. Bu yöntem, gümüş paraları ve düz yüzeyli diğer gümüş yüzeyleri test etmek için idealdir. Buz küplerini gümüş bir bozuk paraya veya düz tabaklara yerleştirin. Buz küpü hızla erirse, sahip olduğunuz metal gerçektir. Gümüş en yüksek termal iletkenliğe sahiptir ve gümüşün üzerine bir buz küpü koyduğunuzda daha hızlı eriyecektir. Oda sıcaklığında da erimesine rağmen, gümüş bir bozuk para veya düz tabaklara yerleştirildiğinde daha hızlı erir.

3. Çamaşır suyu testi

Ağartma gümüş metali doğrulamak için de kullanılabilir. Sadece gümüşe bir damla çamaşır suyu koyun. Ağartıcı gibi oksitleyici kimyasallarla temas ettikten sonra deforme olursa, gerçek gümüş özellikleridir. Ağartıldığında gerçek gümüşü siyaha çevirecektir.

4. Ağırlık testi

Gümüş çoğu metalden daha yoğundur. Metal ağırlığı belirli bir çap ve kalınlığa sahip olacaktır. Gümüşün ağırlığı daha düşükse, gümüş yerine hafif gümüş külçelerden yapılabilir. Ağırlığı daha büyükse, gümüşle kaplı kurşundan yapılabilir. Saf gümüş genellikle gümüş kaplama eşyalardan daha serindir ve daha parlaktır.

5. Mıknatıs testi

Satın aldığınız gümüşün mıknatıs kullanarak gerçek mi sahte mi olduğunu test etmenin bir başka harika yolu. Evinizde mıknatıslar varsa, gümüşü doğrulamak için bunları kullanabilirsiniz. Gümüş manyetiktir ve mıknatısa sadece zayıf reaksiyonlar gösterir. Nadir bir neodimyum zemin mıknatısı gibi güçlü mıknatıslar kullanın. Kontrol etmek istediğiniz gümüşün yanındaki mıknatısı kapatın ve mıknatısa sıkıca yapışıp sıkışmadığını görün. Eğer öyleyse, gerçek gümüş değildir.

Ayrıca evde gümüş çubukları test ediyorsanız, gümüşün gerçek olup olmadığını öğrenmek için mıknatıslarla bir kayma testi kullanılabilir. Testi gümüş bandın 45 derecelik bir açısında alabilir ve mıknatısı bant yüzeyinin altına taşıyabilirsiniz. Mıknatıs yavaşça kaymalıdır. Başlangıçta, bu yanlış görünebilir, ancak gümüş manyetiktir, bu da elektrik girdap akımları ürettiği anlamına gelir. Bu, gümüşün, mıknatısın yavaş düşüşünde frenleme etkisi yaratan elektromıknatıs gibi davrandığı anlamına gelir.

6. Test döngüsü

Halka testi çok yaygın ve uygulanması kolay bir testtir. Saf gümüş, birbirine sürtünürken güçlü bir rezonans sesi çıkarır, bu nedenle gümüşün saflığını belirlemenin en iyi yollarından biri, başka bir metal veya başka bir gümüş elementle ovalamaktır. Bir bozuk paranız varsa ve düz bir yüzeye düşürüyorsanız, zil çanı gibi görünmelisiniz. Eğer donuk bir sesse, muhtemelen diğer elementlerle veya metallerle karıştırılır.

Sorular ve Cevaplar

Aşağıda, gümüşle ilgili özgünlükleriyle ilgili sorularınızı yanıtlamaya yardımcı olacak bazı yaygın sorular bulunmaktadır. Gümüş, cilt bozukluklarını, göz enfeksiyonlarını ve diğer hastalıkları iyileştirmede yararlı olduğu düşünülen bir mineraldir, bu da takı takmada çok yararlıdır.

1. Gümüşün her zaman damga işareti var mı?

Çoğu ülkede, gümüş veya altın gibi kıymetli metallerin orijinalliğini doğrulamak için her zaman kalite damgası olmalıdır. Gümüş sterlin işaretleri genellikle gümüşün% oranında veya saf gümüşün yakınında olduğunu göstermek için "sterling" veya "sterling" ile işaretlenir. Size verebileceğimiz en iyi örneklerden biri, “S” yazan bir pul varsa bunun gümüş olduğu anlamına gelir. Saf gümüş yumuşaktır ve kolayca zarar görebilir, bu nedenle stabilitesini korumak için genellikle bakırla karıştırılır.

2. Gümüş yüzükte ne anlama geliyor?

Yüzük gibi gümüş takılar işaretine sahipse, bu, öğede daha yüksek bir gümüş yüzdesine sahip olduğu anlamına gelir. Örneğin, gümüş yüzük olarak işaretlenmişse, bu, toplam minerallerin olarak olduğunu görürseniz, 'in saf gümüş ve geri kalanının bakır olduğu anlamına gelir. Saf gümüş son derece yumuşak ve kolayca kırılabilir. Bu nedenle stabilitesini korumak için başka bir metalle karıştırılmalıdır.

3. gümüş için ne anlama geliyor?

Herhangi bir gümüş takıda varsa, bu gümüşün gümüş parçası olduğu anlamına gelir. İdeal olarak, yaklaşık veya 'ten daha eski, daha parlak gümüş aramalısınız, çünkü bu en kaliteli gümüştür. Birçok uluslararası satıcı, satılan gümüş ürünlerin çoğunda bu işarete sahiptir.

Temel bilgileri anladıktan sonra, evinizde gümüşün gerçek veya sahte olup olmadığını belirlemek çok kolay olur. Piyasadan satın almadan önce, daima 'gümüş' sterlin yazan orijinalliği kontrol ettiğinizden emin olun. Koleksiyonunuza her zaman kaliteli mücevherler ekleyin, böylece uzun süre dayanabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası