derz beyazlatma yöntemleri / Fayans Aralarını Temizlemenin En Kolay 5 Yolu - Nefis Yemek Tarifleri

Derz Beyazlatma Yöntemleri

derz beyazlatma yöntemleri

Derz aralarını 10 dakikada bembeyaz yapacak bu yöntemi mutlaka deneyin!

Zamanla kararan, siyaha dönen derz alarını çeşitli yöntemlerle beyazlatmaya çalışırız. Ancak çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan bu eylem yorucu bir hale geliyor. Kirlenmiş fayans aralarının nasıl temizleneceği en çok aranan temizlik yollarından oluyor. Bu yöntemleri mutlaka deneyin kesinlikle farkı göreceksiniz.

Abone ol

Fayans arası zaman içinde pislenen, kararan ve oldukça rahatsız edici görünen alanlar arasında bulunuyor. Buraları temizlemek için çeşitli yöntemler denense de istenilen sonuçları elde etmek zorlu olabiliyor. Ancak evde yapılan bazı karışımlar derzlerde bulunan kirleri anında çıkartıyor. Siz de evinizde bulunan malzemelere göre bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Derz aralarını derinlemesine temizlemek için sıktığınız temizleyicinin üzerinden kullanılmayan bir diş fırçası veya sert bir fırça ile geçebilirsiniz.

Fayans aralarını bembeyaz yapacak yöntemler

Elma sirkesini temizlikte hemen hemen her yerde kullanıyoruz. Sirke, fayans temizliği konusunda da oldukça başarılı. Elma sirkesi çoğunlukla mutfakta ve doğal tedavilerde kullanılmaktadır. Elma sirkesi, içeriğinde yer alan asit seviyesi nedeniyle banyo ve tuvaletlerinizdeki fayans aralarını kusursuz bir şekilde temizler. 1/2 fincan elma sirkesini (125 ml), 1/2 fincan su (125 ml) ile seyreltin. Bir süngeri bu karışıma batırın ve fayans derzlerini ovalamaya başlayın. Yüzey tamamen beyazlayıncaya kadar bu işlemi uygulayın. Temizleme işlemi sona erdiğinde soğuk suyla değil, ılık suyla durulamanız daha iyi sonuç almanızı sağlar.

Limon asitli yapısıyla temizliği sağlar

Limon suyu saç sağlığı, cilt bakımı gibi birçok problemin üstesinden gelmek için uygulanan doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Aynı zamanda limon suyundaki sitrik asit fayans derzleri arasındaki boşluklarda küf ve bakteri üremesini durdurmaya yardımcı olan bir bileşendir. Banyo ve mutfak fayanslarına uygulandığında sadece kiri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kir ve lekelerin oluşumunu da engeller. Yarım fincan taze limon suyunu 1/4 fincan ılık su ile seyreltin. Evde kullanmadığınız eski bir sprey şişesine doldurduğunuz bu karışımı fayans derzlerine püskürtün ve bir sünger yardımıyla ovun. Tüm kiri temizleyene kadar devam edin ve ardından durulayın. Bu işlem sayesinde fayans aralarındaki kir ve lekelerle savaşmanın yolunu bulmuş olacaksınız.

Temizlikte çok sık kullandığımız diğer bir ürün de karbonat. Her evde fayans temizliği için satılan deterjanlara ulaşabilirsiniz. Bu deterjanları ev temizliği için sıkça karbonat ile karıştırabilirsiniz. Bir kaba 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu dökün. Fayansın üzerine biraz su serpiştirin. Ardından bütün yüzeye bir fırça yardımıyla karışımı yayın. Yarım saat kadar bekleyin. Ardından karışımı bir sünger yardımıyla alın ve fayansları iyice durulayın. Sert ve antifungal etkisi sayesinde fayans derzlerinin kirlenmesine neden olan küf kalıntılarını giderir. Aynı zamanda kötü kokuları ve bakterileri de etkisiz hale getirir. 

Sirkenin gücünü karbonatla birleştirin

Kabartma tozunun ev temizliğinde kullanılabileceği uzun zamandır bilinen bir bilgidir. Sirkenin gücüyle birleştiğinde ise mutfak ve banyo derzlerinizi beyazlatma işleminde mucizeler yaratabilir. 6 su bardağı su, yarım fincan kabartma tozu, 3 limon ve bir sirkenin çeyreğini karıştırarak elde ettiğiniz çözeltiyi fayans aralarına dökün. Döktükten sonra fayans aralarını fırça ile ovmaya başlayın. Sonrasında ise 45 dakika bekleyerek su ile tamamen durulayın. Böylece kir ve su lekelerinden tamamıyla kurtulduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

Maden suyunu sadece içmekle kalmıyor çeşitli alanlarda kullanıyoruz. Özellikle cilt bakımında kadınların tercih ettiği bir bakım yöntemidir. Bu başarılı ürünü fayans temizliğinde de kullanabilirsiniz. Yedi bardak su, bir su bardağı maden suyu, bir fincan limon suyu ve bir fincan beyaz sirkeyi karıştırıp kendi ev temizliği malzemenizi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu karışım sayesinde mutfak ve banyonuzdaki fayans derzlerinizdeki kararmalardan kurtulacaksınız.

derz arası

Hepimizin evinde işyerinde kararmış fayans vardır yoksa da potansiyel olarak kararmak üzeredir. Fayansın kendisi kararma olasılığı çok yoktur ancak düşük kaliteli fayanslar kısa sürede kararma yapabilir.

Fayans Araları Nasıl Temizlenir ?

Fayansların genellikle aralarında bulunan dolgu malzemesinin kararması çok sık görülen bir sıkıntıdır. Fayans dolgusunun (derz) kararması banyo tuvalet mutfak ve koridorlarda görünür, Hijyene önem veren kişiler için kabus gibi bir görünümü olan bu fayans aralarını nasıl temizleyeciğinizi anlatacağım.

Kesinlikle fayans aralarını tuzruhu gibi asitik özelliği olan kimyasallarla temizlemeyiniz, çünkü kullanacağınız asit türevi kimyasallar fayans aralarındaki dolgu malzemesini bozacağından ıslak zeminlerde aşağıya su sızdırmasına sebep olabilir. Şimdi Size Sararan Kararan fayans aralarını evde kendi hazırladığınız karışımla nasıl temizleyeceğinizi anlatacağım.

Kararan Fayanslar Nasıl Temizlenir ?

Kararan Fayanslar için Etkili Çözüm (1)

Öncelikle İhtiyacımız Olan Malzemeleri Yazalım 

  • 6 Bardak Su
  • 1/2 Fincan Kabartma Tozu ( Karbonat'da Olur)
  • 3 Adet Limon
  • 1/4 Fincan Sirke

Öncelikle suyu bir kaba doldurun, arkasından kabartma tozu yada karbonatı, limonların suyunu ve sirkeyi ekleyerek iyice karıştırın. Hepsi bu kadar, artık sararan kararan fayans aralarını temizleyebileceğiniz sıvı hazır.

Şimdi gelelim fayans aralarını temizleme uygulamasına, Temizlik esnasında mutlaka eldiven kullanın.

Hazırladığınız fayans temizleyiciyi, temizlemek istediğiniz fayans aralarına uygulayın, ve bir fırça yardımı ile güzelce fırçalayın.

Fırçalama bittikten sonra, 45 dakika 1 saat sonra fayanslarınızı su ile yıkayın.

Fayans araları artık tertemiz.

Kararan Fayans Nasıl Temizlenir ?

Sararan Fayanslar için Çözüm (2)

Ayrıca, Kalıcı ve uzun yıllar  fayans araları temiz kalsın istiyorsanız bunun için fayans aralarındaki beyaz çimento (dolgu malzemesini) sivri uçlu bir spatola yada tornavida gibi el aletleri ile çıkarmanız gerekmekte ve çıkardıktan sonra tekrar dolgu malzemesi ile araları doldurmanız lazım. Bu oldukça zahmetli bir iş olmasına rağmen oldukça etkili ve uzun yıllar kararmadan bembeyaz yada istediğiniz renkte kalacaktır. İsteyenler için bunun tarifinide aşağıda veriyorum haydi başlayalım

İhtiyacımız Olan Malzeme ve El Aletleri

  • 1 Kova
  • 1 Sünger (Büyük olması Tercih edilir)
  • Spatola Tornavida Küçük Çekiç
  • Beyaz Çimento (Yada fayans dolgu malzemesi)
  • Yeteri kadar su
  • Eldiven

Öncelik olarak temizliğini yapacağınız alanı fayansları ıslatıyoruz, ıslatma sebebimiz derz araları yumuşasın diye değil elbette, çalışma sırasında ortaya çıkacak olan tozların havaya uçmaması için :). Bazı fayans araları kolay çıkabildiği gibi çok zor da çıkabilir buna hazırlıklı olmalıyız.

Elimizdeki spatola ile fayans aralarındaki dolgu malzemesini çıkarmaya başlayalım eğer ki fayans araları oldukça zor çıkıyorsa tornavida ve çekiç yardımı ile fazla sert olmamak kaydı ile çünkü sert vurursak fayansları kırabiliriz bu yüzden yavaşça çekiç ve tornavida yardımı ile aralardaki dolgu malzemelerini çıkarıyoruz başta da dediğim gibi fayans aralarını bu yöntem ile temizlemek oldukça yorucu olabilir.


Kararan Fayans Araları Nasıl Temizlenir ?

Fayans aralarını temizledikten sonra kovanın içerisine yeteri kadar beyaz çimento yada dolgu malzemesini koyduktan sonra yeteri kadar su ilave edeceğiz koyacağımız su miktarı malzemenin cacık kıvamına gelene kadar olacak.

Kıvama gelen dolgu malzemesini fayans üzerine sünger yardımı ile yayıyoruz tüm alana yaydıktan sonra fayans aralarına girip girmediğini kontrol ederek fayans aralarına dolgu malzemesini yediriyoruz.

Bu işlem bittikten sonra süngeri yıkayıp fayansların arasındaki dolgu malzemesini bozmadan fayans üzerlerini sünger ile temizliyoruz, çünkü donduktan sonra çıkması çok olacaktır bu yüzden dolgu malzemesi donmadan temizliğini yapın. Tüm işlemler bittikten 12 saat sonra fayanslarınızı tertemiz fayans araları ile kullanabilirsiniz.

Kolay Gelsin.

Fayans Arası Temizleme

Fayanslar Kararmış Ama Ben Uğraşamam Diyenlere Çözüm :)

Yok ben bu işler ile uğraşamam işim var gücüm var diyorsanız bu yöntem tam size göre :)

İhtiyacımız Olan 

Nerede Olursanız olun tüm Türkiye'de Usta bulma sistemi olarak hizmet veren Ustahome içerisinden size en yakın fayans ustası nı arayarak tüm işlerden kurtulabilirsiniz. 

Kararan fayans araları nasıl temizlenir

Fayans Araları Nasıl Temizlenir: 5 Doğal Yöntem

Banyo ve mutfaktaki fayanslar, zaman içinde sararmaya başlar. Bazı durumlarda fayans aralarında siyah lekeler de görülebilir. Fayans aralarını beyazlatmak ve fayansları ilk günkü gibi tertemiz yapmak istiyorsanız, sizler için birbirinden pratik yöntemleri yazımızda derledik. İşte, fayans aralarını temizlemenin en etkili yolları:


  1. Sirke - Tuz

2 bardak elma sirkesine, 1 fincan tuz ekleyin ve karıştırın. Tuz eridiğinde suyun içerisine diş fırçasını daldırın. Diş fırçası yardımıyla fayans aralarına bu suyu dökün ve 5 dakika bekleyin. Daha sonra fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Doğal maddeler olduğu için fayanslara zarar vermeden temizlenmelerini sağlayabilirsiniz.

  1. Karbonat - Sirke

1 su bardağı karbonat ve 1 su bardağı sirkeyi bir kabın içerisinde karıştırın. Fayans aralarına dökerek 10 dakika bekleyin. 10 dakikanın ardından fırça yardımıyla derzleri temizleyin. Daha sonra soğuk su ile zemini yıkayın. 


  1. Sirke - Su

1 fincan beyaz sirkeyi, yarım fincan içme suyu ile karıştırın. Karışımı derzlere dökerek 15 dakika kirlerin çözülmesini bekleyin. Ardından fırça ile kirleri ovalayın. Son olarak fayansları soğuk su ile durulayın. 

  1. Limon Suyu

1 bardak limon suyunu bir miktar ısıtın ve sprey şişeye doldurun. Fayans aralarına bu suyu sıkın ve 10 dakika bekleyin. Temizleme işlemi sonrasında bol su ile durulayın. Aksi halde limon suyu hafif izler bırakabilir. 

Derz araları nasıl temizlenir? İşte pratik uygulamalar

TEMİZLİK İŞE YARAMAZSA HARÇ KULLANABİLİRSİNİZ

Tüm yöntemleri denediyseniz ve hiçbiri işe yaramadıysa, derzleri harçla beyazlatmak da bir çare olabilir. Harç, sert ve çok etkili bir alternatif olmasına rağmen, uygulanmasının biraz zor olabilir. Bu nedenle lekenin çıkarılması imkansızsa ve bozulma aşırı ise uygulanmalıdır.

Ancak, zemin yeni kadar iyi olacak ve buna değecektir. İzlenecek adımlar şunlardır:

Küçük bir keski kullanarak (ve fayanslara zarar vermemeye çok dikkat ederek) eski harcı derzlerden çıkarın.

Bir fırça ve kürekle derzlerden harcı çıkarırken oluşan kalıntı ve tozu toplayın.

Ürün ambalajı üzerindeki üreticinin talimatlarına göre harç karıştırma işlemini gerçekleştirin.

Spatula ile derzlerin üzerine bir kat sürüp bir saat bekletin.

Fayansları temizlemek için nemli bir sünger ve dezenfektanla durulayın.

Son olarak, derzlerin üzerine koruyucu bir dolgu macunu sürün. Bu isteğe bağlı bir adım olsa da, harç daha uzun süre dayanacak ve daha az kirli görünecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası