yusufun dünyası 15 / Yusuf'un Dünyası - Paylaşmak indir

Yusufun Dünyası 15

yusufun dünyası 15

kaynağı değiştir]

Sabahattin Ali'nin ilk eseri olan Kuyucaklı Yusuf, yazarın 1931'de Aydın'daki cezaevinde yatarken tanıştığı Yusuf'un yaşadıklarından yola çıkılarak kaleme alındı.[2] 1931-1932 yılları arasında tamamlandığı düşünülen eser,[3] üç cilt olarak tasarlansa da sadece bir cildi yazıldı. Cevdet Kudret Solok, Sabahattin Ali ile yaptığı bir söyleşiye dayanarak eğer yazılsaydı ikinci cildin Çineli Kübra, üçüncü cildin de dağdan şehre inen Yusuf'un dünyasını konu alacağını bildirmiştir.[4] Kuyucaklı Yusuf, ilkin Konya'da yayımlanan Yeni Anadolu gazetesinde tefrika edildi fakat ücret anlaşmazlığından ötürü yarıda kesildi. Mart 1936'da Projektör dergisinin birinci ve Kasım 1937'de Varlık dergisinin sekizinci sayısında yayımlandı fakat yarıda kesildi. Romanın tamamı 9 Kasım 1936 ile 21 Ocak 1937 tarihleri arasında Tan gazetesinde tefrika edildi[5] ve 1937'de Yeni Kitapçı tarafından basıldı. Sonrasında beşinci baskıya kadar Akba Kitabevi (1943), Varlık Yayınları (1965), Bilgi Yayınları (1972), Cem Yayınları (1980) tarafından yayımlandı. Kitap 2001'den beri Yapı Kredi Yayınları tarafından basılmaktadır. 2017'de Kuyucaklı Yusuf 80 Yaşında özel baskısı yayımlandı. Yazarın vefatının 70. yılının dolması sebebiyle 2018 yılından itibaren çeşitli yayınevleri tarafından yayımlanmıştır.

Eleştiriler[değiştir kaynağı değiştir]

  1. ^Sabahattin Ali’nin Romanlarında Aydınlar 7 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Zeliha Güneş, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2000-2001.
  2. ^Kudret, Cevdet (1 Şubat 1966). "Sabahattin Ali Üzerine Notlar II". Varlık, 663. s. 6. 
  3. ^Coşkun, Sakıp (Nisan 1974). "Sabahattin Ali'nin Romanları". Yarına Doğru, 6. s. 20. 
  4. ^"Bitmemiş Bir Destan:Kuyucaklı Yusuf" 7 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Yakup Çelik.
  5. ^Bezirci, Asım (1987). Sabahattin Ali. İstanbul. s. 190. 
  6. ^abcKuyucaklı Yusuf 27 Ekim 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Alaattin Karaca, Türkoloji dergisi, Cilt 14 Sayı 1.
  7. ^Berna Moran (1990). Türk Romanına Eleştirel Bir Bakış, Cilt 2. İletişim Yayınları. s. 17. 

Dış bağlantılar[değiştir

Yusuf'un Dünyası 15. Bölüm - Akrabalık Bağları

11 Ocak 2021, 22:52 08:53 910

Yusuf ve ailesi kuzenleri Mehmet ile Merve'yi yolcu edip eve dönerler. Osman, akrabaları gittiği için çok üzgündür. "Abi gerçekten gittiler." der. 
Yusuf: Gittiler kardeşim inşallah bir daha ki yıl tekrar gelirler." diye kardeşini teselli eder. Osman hala üzgün bir şekilde: "Hiç gelmeselerdi ya da gitmeselerdi" diye söyleyince Yusuf "Öyle söyleme Osman, ben de üzgünüm ama iyi ki geldiler de onları tanıdık, onlar da bizi" diye konuşurken Elif elinde bir mektupla çıkagelir. Mehmet ve Merve kendilerine bir mektup yazıp bırakmışlar. Yusuf anne ve baba ve dedesinin de gelmesini bekler ve onlar geldikten sonra mektubu okumaya başlar:
Merve ve ben bu mektubu yazarken size yakalanmamak için çok uğraştık ve bunu başardık. Sözlerime bir sohbetimizde dedemin bize öğrettiği hadisi şerif ile başlamak istiyorum: "Büyüklerinizden akrabalarınızı ve akraba ziyaretlerine öğrenin. Çünkü akraba ziyareti ailede sevgiyi arttırır, malı çoğaltır ve ömrü uzatır." Neden hadisi şerif ile başladığımı mektubu okuduğunuzda anlayacaksınız. Mektubun devamında neler yazılı, Mehmet neler yazmış Yusuf'un ağzından dinleyelim :)


 

Kuyucaklı Yusuf

Bu madde bir roman hakkındadır. Aynı adlı film için Kuyucaklı Yusuf (film) sayfasına bakınız.

Kuyucaklı Yusuf, o zamana kadar bir öykü yazarı olarak tanınan Sabahattin Ali'nin 1937 yılında kaleme aldığı ve yayımladığı ilk romanıdır. Romanın baş kahramanı olan Yusuf, Türk edebiyatının en romantik karakterlerinden birisi olarak kabul edilir. Roman, Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortaöğretim öğrencilerine tavsiye ettiği "100 Temel Eser" listesinde yer almaktadır.

Roman, 1985 yılında Feyzi Tuna tarafından aynı adla sinemaya uyarlandı.

Konusu[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.