pes orta açma / PES Tuş Kombinasyonları | UpTopico

Pes Orta Açma

pes orta açma

eFootball - İlk Bakış

Ekim ayına girdik. Ekim ayı demek futbol oyunlarının yeni sürümlerinin filizlendiği dönem demek. Bu sene aramızda yeni ama eski bir dost var. Konami, senelerin Pro Evolution Soccer ve Wining Eleven isimlerini bir kenara bırakarak eFootball'a geçiş yaptı. PES ve WE başında bilek çürüten arkadaşları artık e-spor alanında görmek istiyoruz. eFootball dün çıkışını yaptı. Daha doğrusu bir nevi erken erişime giriş yaptı. Oyun şu an için adeta bir demo kıvamında o yüzden bir inceleme yapmak için elimizde yeterli veri yok. Yine de sahada 22 futbolcu bir top ve bir sürü seyirci var. Şimdilik oyuna bir ilk bakış atalım.

Soyunma Odasının Ruhu Sesime Gel!

Soyunma odası bir takımın kalbidir. Maçlar genellikle soyunma odasında çevrilir ya da kaybedilir. Bunun bilincinde olan Konami, eFootball ile birlikte maç önü sekansını inanılmaz bir seviyeye getirmiş. Maçtan önce takımın hep beraber nedense takım elbiselerle stadyuma gelişiyle serüven başlıyor. Soyunma odasından çıkış, sahadaki ilk idman gibi detayları daha maça başlamadan görebiliyoruz. Tabii ki özünde rekabetçi bir futbol oyunu olan eFootball'da da bir süre sonra bu güzellikler tekrara bağlayacak ve hızlıca geçilecek, yine de ambiyans yaratmak için harika bir yöntem olmuş. 

Oyundaki taktikler ise gerçekten işe yarıyor. Yani uzun top oynayan bir takımsanız (ki sanırım şu anda herkes bunu deniyor!) savunma arkasına bol bol koşu ve ters alanda boşa çıkan futbolcuları görebiliyorsunuz. Ya da ben topa hükmedeyim derseniz hücum oyuncuları dahil herkes pas opsiyonu yaratmak için doğru açılara koşuyorlar ki bence oyunun keyif dozajını arttıran şeylerden birisi pas yapabilmek! Oyunda pas yapmak gerçekten zor hele ki rakip pres yapıyorsa boş arkadaşınızı bulmak imkansız hale geliyor. Ayarlarda dört farklı pas seçeneği var, ilki neredeyse tamamen otomatik iki üç ve dörtte giderek olay manuel hale geliyor. Dördüncü seçenek de her şey size bağlı. 

Senin Yüzüne N'Olmuş

Bu zamana kadar PES'in en büyük artılarından birisi olağanüstü başarılı surat animasyonlarıydı. Ancak eFootball ile ortaya çıkan durum gerçekten çok ironik ve üzücü. Oyunun çıkışıyla birlikte sosyal medyada ve internetin her yerinde komik surat animasyonları dolaşmaya başladı. Yeni bir oyun motoruna geçiş beraberinde sancılar da getiriyor. Sadece surat animasyonları değil, pas şiddeti, oyun içi sertlik ve momentum gibi sorunlar da şu an için mevcut. Lakin bir büyük güncellemenin çözemeyeceği şeyler değil bunlar. Daha demosu çıkmış bir oyuna çok fazla yüklenmemek lazım zira diğer futbol oyunlarının da çıkış zamanları neler yaşadığını çok iyi biliyoruz. 

Oyunun mobil sürümü de olacağı için böyle durumları normal karşılamak lazım. Lakin bence şu hatalara bakınca Konami bir noktada mobil ile diğer sürümleri ayırmayı düşünecektir ya da düşünmeli. Zira oyundaki büyük sıkıntılardan biri de fizikleri. Sadece oyunucu fizikleri değil top fiziğinde de ciddi sorunlar var. Oyunun çıkışı biraz aceleye gelmiş gibi gözüküyor ama ilk etapta F2P olan bir oyundan bahsediyoruz. Kasım güncellemesi çok fazla derde çare bulamazsa eFootball 'nin itibarını yeniden toparlaması epey zor olabilir. 

Defans - Oto Blok - Yapay Zeka Şeytan Üçgeni

Sizi bilmem ama benim futbol oyunlarında en çok canımı sıkan şey yapay zekanın sürekli oyuna müdahil olması. Özellikle siz hücum yaparken şutlarınızın mütemadiyen rakip savunmacılardan sekmesi gerçekten can sıkıcı. Üstelik rakibin bunu yapmak için ekstra bir efor sarfetmesine gerek bile yok! Yapay zeka kontrolündeki oyuncular anında tüm açıları kapatıyorlar bu da gol atma keyfini epey azaltıyor. Maçların düşük skorda kalabilmesi güzel ama bunu oyuncu kalitesi tarafından sağlanması olması gereken bir şey. Yoksa online maç bir noktadan sonra yapay zekayla oynamaya dönüyor ve keyif azalıyor. 

Top kapmak ve savunma yapmak ise eski PES'lere göre epey değişmiş. Artık FIFA'dan alışık olduğumuz L2 müdahaleleri oyun içerisine girmiş durumda. Yani fiziğinizi koyup bir anda topu kazanabilirsiniz. Bunun en büyük sıkıntısı ise herkesin bu şekilde top kapabilmesi! Dybala ile Süle'yi ezip top kapabilmek biraz mantıksız gözüküyor. Bildiğimiz müdahale yani kare tuşuyla ayak koyma da yerli yerinde duruyor. Ancak ilk bakışta gözlemlediğim kadarıyla kayarak top almak epey kuvvetli bir hale gelmiş. Tabii büyük bir de handikap ile beraber! Hakemlerin kayarak müdahalelere toleransı yok denecek kadar az. Bir anda 3 savunmacınız sarı kart görüp, elinizi kolunuzu bağlı halde bırakabilir. 

Hız Problemleri

Oyunun kendiliğinden gelen hızı genel futbol oyuncu kitlesi için biraz ağır kaçabilir. Bu yüzden ayarlardan oyun hızını +1 seçmek tempoyu yükseltmek için akıllıca bir seçenek. Çoğu futbol oyununda çok yüksek hıza sahip oyuncularla yaldır yaldır gitmek epey popüler bir tercih. eFootball'da da bunu yapma şansınız var ama muadillerine göre biraz daha düşük. Öncelikle hızlı koşmayı tercih ederseniz top hakimiyetiniz de bariz bir düşüş meydana geliyor. Yani ile giden bir Ferrari ani dönüş yapmaya benziyor. Çok kez topla birlikte auda ya da taç çizgisine çıkabilirsiniz. Orta açmak da eskiye göre epey daha zor olduğu için kenarlarda top sürerken biraz daha kontrole önem vermek akıllıca gözüküyor. 

Hızlı oyuncuların en keskin özelliği ise gerçek hayatta olduğu gibi savunma arkası koşuları. Özellikle L1+X verkaç kombosuyla son 20 yıldaki her futbol oyununda olduğu gibi bolca pozisyon bulmanız epey olası. Köşeden girip ters ayakla şut çekmek için ise mutlaka mükemmel bir açıya sahip olduğunuzdan emin olun. Zira yarım saniye bile geç kalırsanız hemen bir bacak şutunuzu kesip rakibi kontraya çıkartabilir. Oyundaki kameralar da sizin bu temponuza ayak uydurabilir. Benim gibi klasikten yanaysanız Wide (Geniş) seçeneğinde eski usul oynayabilirsiniz ama oyunda dinamik kamera seçenekleri de var zaten ilk başta böyle başlıyor, yakınlaşıp uzaklaşan Duel kamera açısı oyuncuları daha fazla maçın içine sokabilir.

Genel olarak Konami, eFootball ile birlikte yaşayan bir stadyum ve akan bir oyun hayal etmiş. Henüz daha oyun tam olarak çıkmadı ve bir, bir buçuk ay sonra muhtemelen kallavi bir yama ile tıpkı FIFA'da olduğu gibi bambaşka bir oyunla karşılaşacağız. Yüksek tempoya bu kadar izin veren bir futbol oyunu olması güzel. Örneğin kale vuruşları ve taçları anında kullanıp daha savunma yerleşmeden hücuma kalkabilirsiniz, serbest vuruşlarda ve kornerlerde doğrudan topu atacağınız oyuncuyu seçip rakibi bir adım eksik bırakmak da epey eğlenceli detaylar. 

Oyunun mevcut hali Konami'yi de memnun etmemiş olacak ki Ekim ayı içerisinde çok sayıda hatanın düzeleceği bir yama yayınlanacağını açıkladılar. İşin animasyon ve surat kısmı zaten düzelirdi ama erkenden pas şiddeti ve savunma gibi temel detayları düzeltecek olmaları umut verici. Zaten Kasım ayında çok daha büyük bir yama ile daha fazla sorunu çözeceklerdir. Muhtemelen Kasım ortası-sonu gibi tam randımanlı bir şekilde eFootball oynayabileceğiz. Bu tam randmanlı sürümün oyuncuları ne kadar tatmin edeceği ise ayrı bir konu. PES/WE devri kapanıp, yeni oyun motoruyla yeni bir dönem başlarken böyle sıkıntılar epey muhtemeldi. Bundan sonra hataları düzeltmek için top Konami'de. 

Oyunun tek kişilik maçlarında can sıkıcı birkaç detay var. Çok fazla ara sahne girdiği için bu tempo ve yaşayan oyun bir anda Süper Lig maçları gibi durağanlaşabiliyor. Zaten şu an için sadece beş dakikalık tek kişilik maçlar oynayabiliyoruz ve çoğu zaman bu ara sahneler yüzünden tam randıman alamadan maçlar sona eriyor. Yine de işin online kısmında böyle ara sahneler yok, oyun daha akıcı ve tempoya müsait. Unutmadan şu an için oyunda bir etkinlik var. Online üç maç yapıp birini kazanırsanız puan kazanıyorsunuz. Oyuna devam etmek isteyenler için güzel bir incelik olmuş. Daha sonra üç maçın ikisini daha kazanıp bir on bin puan daha alabilirsiniz. Bu sene futbol oyunlarında bir rekabet görür müyüz bilmem ama Konami bazı şeyleri değiştirmek için ilk düğmeye basmış. Bu düğme en nihayetinde nükleer bir bomba mı patlatır yoksa dünyaya barış ve huzur mu getirir? Bekleyip göreceğiz.

İzlenecek yol eFootball PES WiKi: Oyun geçen için ipuçları ve püf noktaları

Wise Geek → Oyun rehberleri → eFootball PES: Rehberler bakış ve oyunun Sırları

EFOOTBALL PRO EVOLUTION SOCCER , KONAMI’den 05/23/ çıkış tarihi olan android için bir oyundur. Oyun türü: Spor oyunları. Makalede, EN İYİ oyunculardan seviye atlama ipuçlarını, geliştiricilerin oyuncuların sorularına verdiği cevapları, resmi web sitesinden yeni başlayanlar için kılavuzları ve oyunu geçme sırlarımızı özetledik. Dikkat, Wise Geek web sitesi sürekli güncelleniyor, bizi daha sık ziyaret edin.

İçindekiler

  1. Bir antrenör seçme rehberi
  2. Ek Tarzlara Genel Bakış
  3. Oyuncu İstatistiklerine Genel Bakış
  4. Takım Yönetimi Kılavuzu
  5. Oyuncuları Seviyelendirmek İçin İpuçları
  6. Futbol Oyuncuları Oluşturma Rehberi
  7. Sahadaki Oyuncu Pozisyonlarına Genel Bakış
  8. Takım Oluşturmak İçin İpuçları

eFootball PES Bir antrenör seçme rehberi

PES’e başka bir futbol simülatöründen geldiyseniz, hatta bu oyunu ilk kez denemeye karar verdiyseniz, ilk kez bir antrenör seçerken zorluklar yaşanabilir. Oyunda 15 mentor var, hepsi farklı ve kimin daha iyi seçileceği belli değil.

Başlangıçta beğendiğiniz herhangi bir antrenörü seçebilirsiniz. Ancak taktik şemaya dikkat etmeniz önerilir. Kanat oyuncusu olan bir antrenöre dönmek daha iyidir. Kanatlardan yapılan ataklar ve ardından merkeze kayma, ceza sahasında bir atılım veya şut atma nedeniyle, bunlar en etkilidir.

Bir koç seçerken dikkat etmeniz gereken 2 nokta daha var:

  1. Merkez orta saha oyuncunuz orta çizginin üzerinde konumlanmışsa, pozisyonu hücum eden orta saha oyuncusu olarak değiştirilebilir. Buna göre, tam tersine, merkezin üzerine kaldırın.
  2. Merkez orta saha oyuncunuz orta çizginin üzerinde veya gerisindeyse, sadece bir savunma oyuncusuna dönüştürülebilir, aşağı indirin. Saldıran bir orta saha oyuncusu onu yapamaz. Ayrıca, herhangi bir savunma oyuncusu orta saha oyuncusu pozisyonuna transfer edilebilir.

Bazen yüzen oyun şemasına sahip eğitmenler vardır. Örneğin takımınız topun üzerindeyken diziliş gibi gözüküyor ancak topu kaybettiğiniz anda diziliş oluyor. Böyle bir akıl hocası tutmalı mısınız? Genel olarak böyle bir koç almamalısınız. Yüzen programın size getireceği tek şey, maç sırasında oyuncuların daha fazla dayanıklılık tüketimidir. Yani, normal bir antrenörle 60 - 70 dakika arasında oyuncularınız zaten yorgun olacak, daha sonra yüzen bir şema ile tamamen dışarı çıkacaklar.

Koçluk tutumları

Saldırı stili:

  1. Kontrol topu - takımın topu aldığı anda oyuncular kontra atağa koşmazlar, açmaya çalışmazlar, dizilişine göre sahadaki pozisyonlarını alırlar. Topu yuvarlamanız ve oyuncunun manuel bağlantısıyla şans yaratmanız gerekecek.
  2. Saldırıları kontrol edin - oyun, topu ele geçirdiğiniz anda oyuncularınızın hemen karşı saldırıya geçeceğini varsayar. Rakibin hedefine koşarlar ve orada bir tür baskı oluşturmaya çalışırlar, boş bölgelerde keskin anlar yaratırlar.
Oyun tarzının seçimi, her oyuncu tarafından kendisi için belirlenmelidir: her şey tercihlere bağlıdır - topu kendisi kontrol etmek veya bir karşı atakta oynamak.

Uzantı:

  1. Kısa Pas - Topu kendi yarı alanınızda tuttuğunuzda, saldırgan ve hücum oyuncusu topu almak için biraz geri çekilir.
  2. Saldırı genişliği (uzun pas) - oyuncular hiçbir yerde geciktirmezler, top onlara teslim edilene kadar sahanın yanlış yarısında veya merkezde beklerler.

Saldırı bölgesi:

  1. Merkez - Bu oyunda, yan servisleriniz (veya yan orta sahalarınız) merkezden hücum etmeye çalışacaktır. Yani, merkez bölgeye geçmeye ve oradan kapıya saldırmaya çalışacaklar.
  2. Saldırı genişliği - hücum eden orta saha oyuncularınız, asabilmek veya şut atmak için saha boyunca (kenar boyunca) mümkün olduğunca geniş hareket etmeye çalışacaktır.
Koçunuzun başlangıçta hangi beceriyi seçtiğine bakılmaksızın, saldırı bölgesinin maç boyunca ayarlanabileceğini belirtmekte fayda var.

Bir pozisyon seçmek - burada her şey basit, herhangi bir seçeneği seçebilirsiniz. Oyuncular saldırı sırasında pozisyon değiştirse bile, bunu fark etmeyeceksiniz. Bu nedenle, bu noktayı görmezden gelebilirsiniz.

Burada oyuncular arasındaki mesafe en zor nokta çünkü birçok kişi bunun sahadaki oyuncular arasındaki mesafe, birbirlerinden ne kadar uzakta olacakları olduğunu düşünüyor. Hiç de öyle değil. Oyuncular arasındaki mesafe - bu çubuk ne kadar yüksekse, oyuncu topu almak için o kadar fazla açılır. Bu durumda, serbest oyuncu pas almak için topa sahip olan oyuncuya yaklaşacaktır. Bu ölçek ne kadar düşükse, oyuncular sahada birbirlerinden o kadar uzak olacaklar.

Savunma tarzı:

  1. Yüksek baskı - tüm oyuncularınız (forvet, orta saha) topu kaybettiğiniz yerde oyuna girecek. Sahanın yarısında bir başkasının topu kaybeden saldırganlar, rakibine tam olarak orada baskı uygulayacaktır.
  2. Toplam savunma - atak yapan oyuncularınız sahanın yarısına geri çekilir ve zaten orada rakiple çoğunluk ile karşılaşırlar.

Kapsama Bölgesi - Merkezi seçmek daha iyidir . Saldırı menzili, saldıran rakipleri kanatlardan kalenin önündeki orta bölgeye hareket ettirmeniz ve orada sayılarla savunmanız anlamına gelir. Sınırlama Bölgesi "Merkez" farklı çalışır: Merkez bölgeden rakipleri kanatlara itersiniz. Sahanın merkezinde rakipleri toplarsanız, hedefe daha kolay erişim anlamına gelir.

Basınç:

  1. Agresif - oyunun çok büyük bir kısmı bu tür bir baskı üzerine inşa edilmiştir. Bu, oyuncularınızın sadece dripling yapan rakibi kapatmadığı, aynı zamanda mermiyi ele geçirmeye ve oyunu rakibin kalesine aktarmaya çalıştığı zamandır.
  2. Dikkatli olmak , genel olarak otobüs oynamak içindir. Bu, oyuncunuzun topu almak için saldırgandan ücret almadığı zamandır. Sürekli uzaklaşacak ve görünüşte geçiş bölgesini kapatacak.

Savunma hattı - ölçek ne kadar yüksekse, savunucularınız saha haritasında o kadar yüksek (merkeze yakın) konumlanır. Temel olarak, ne kadar düşükse o kadar iyidir. Ancak diğer taraftan savunma hattınız orta saha hattına göre çok düşükse bölgeler ortaya çıkabilir. Defansif orta saha oyuncuları olmadan oynarsanız, bir rakibin bu bölgelere koşması ve orada bir avantaja sahip olması çok kolay olacaktır. Bu nedenle burada denge önemlidir.

Kompaktlık - ölçek ne kadar yüksekse, oyuncularınızın birbirlerini sigortalama ve toplu baskı dahil etme fırsatı o kadar artar. Ne kadar yüksek olursa o kadar iyi.

Ayrıca her koçun 2 taktiği vardır:

  1. Saldırgan.
  2. Savunma.

Maç sırasında taktikler arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu, oyun menüsünde yapılabilir. Birbirlerinden farklı olabilirler veya tamamen aynı olabilirler. Her şey akıl hocasına bağlıdır. Eğer koçunuzun birbirinden çok farklı 2 farklı taktiği varsa, bu bir eksiden çok bir artıdır.

Maç sırasında her antrenörün bir asistanı olabilir. Yani, takımınız maç başına en fazla 3 taktiğe sahip olabilir. Farklı oluşumlarda olabilirler, aralarında geçiş yapmak kolaydır.

Adaptasyon , oyuncuların ve koçun maça ne kadar çabuk başladıklarıdır. Takım ruhunun gelişmesi buna bağlıdır. Takım ruhu, sahadaki parçaların etkileşimini belirleyen bir parametredir. Takım ruhu ne kadar yüksekse, oyuncularınız birbirlerini o kadar iyi anlar, hücumda daha iyi açılır, savunmada bölgeleri daha iyi kapatır, kolektif baskıda daha iyi hareket eder.

80’den az takım ruhu ile çevrimiçi oynamamak daha iyidir, ancak önce bunu yapay zeka içeren oyunlarda veya temsilciler açıldığında düşen eşyalar yardımıyla yükseltmeniz gerekir.

Yönetim becerileri - bu parametre, koçunuzun karşılayabileceği bir takımın ne kadar havalı olmasından sorumludur. Yönetim becerileriniz bir tür süper yıldıza sahip olmanıza izin vermiyorsa, takım ruhunuz önemli ölçüde düşer.

Koç asistanları

Her koçun 2 asistanı olabilir. Maçın başlangıcında antrenörün üzerine gelerek, ana menüyü arayarak ve ardından "Antrenör yardımcısı - değiştir" öğesine giderek bir asistan seçebilirsiniz. Görünen listeden herhangi bir eğitmen arasından seçim yapabilirsiniz. Seçimden sonra onaylamalısınız. Şimdi en az bir taktiğin var.

Maçın başında veya bir toplantı sırasında antrenörler arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu durumda, sözleşmeler sadece baş antrenörle harcanır. Yönetim becerileri çekirdek bir mentordan gelecektir.

Taktik değiştirirken takım ruhu farklı olabilir. Bazı koçları asistan olarak kullanırken, takım ruhları gelişmiyor.

eFootball PES Ek Tarzlara Genel Bakış

Tamamlayıcı Stiller , bir toplantıda oyununuzda ayarlamalar yapmak için kullanılan araçlardır. Onların yardımıyla, seçilen mentorun özellikle rakibe uygun olmayan koçluk ayarlarını değiştirebilirsiniz. Bu yüzden rakibinizi hazır olmadığı bir şeyle şaşırtın.

Ek stillerin bazıları diğerlerinden çok daha etkilidir ve çok daha sık kullanılır. Ama prensip olarak onlarsız da yapabilirsiniz.

Saldırganları kullanmak için 2 yuva ve ek savunma oyun stilleri için 2 yuva vardır.

Saldırı stilleri

Pseudovinger - kanat oyuncunuz (kanat oyuncusu) saldırılar sırasında merkez bölgeye hareket ederek orada aşırı yük oluşturacaktır. Eğer koçunuz saldırı bölgesi - enlem taktiğini kullanırsa, kanat oyuncularınız kenarda olabildiğince geniş oynamak yerine merkeze yaklaşacaktır. Bu, rakibinizin savunma bölgesi saldırı genişliğindeyse kullanışlıdır.

Savunmaya vurgu - burada yalnızca savunmaya zorlamak ve herhangi bir saldırıya hiç bağlanmamak için zorlamak istediğiniz bir tür futbolcuyu seçmeniz gerekir. Bu tarz genellikle defansif orta saha oyuncuları veya beklerde onları saldırıdan uzak tutmak istediklerinde kullanılır. Kullanışlı stil: Oyuncu pozisyon kaybetmez ve dayanıklılığını da kaybetmez.

En uçta , bu çok yaygın bir oyun tarzıdır. Futbolcularınız orta saha oyuncusu, forvet, hatta orta forvet, kanatlara daha yakın olacak ve mümkün olduğunca geniş oynamaya devam edecek.

Servisler ve çaprazlar arasında oynamak istiyorsanız bu gereklidir. Veya koçunuz hücum bölgesini varsayılan olarak merkezde kullanıyorsa ve rakibinizin bir merkez savunma bölgesi varsa. Onun savunmasını kırmanız zor olacak, oyuncularınızı çok daha geniş oynamaya ve rakiplerinizi geride bırakmaya zorlayabilirsiniz.

Arka Savunmacılara Saldırmak - Her iki arka savunma oyuncusu, orta sahalar konumlarını korurken ileriye doğru hareket eder. Geri-bekler ilerledikçe, kanat oyuncuları (hücum eden orta sahalar) merkeze doğru çekilir. Kanat oyuncuları genellikle sizin doğrudan katılımınız olmadan saldırıya katılırlar, kendileri ileri doğru koşarlar. Eksi - kapıda daha fazla bölge açık ve daha fazla dayanıklılık tüketimi.

Yan atlıkarınca çok iyi gerçekçi bir oyun tarzıdır. Kanattaki bir oyuncu topu aldığında, ortaklarından biri pas için açılarak kenara doğru hareket eder. Yani, 1 orta saha oyuncusu, bir kanat forvet ve 1 forvetin kanatlarında, oraya geri çekilecek bir tür üçgen oluşturulur. Tarzın amacı, rakip merkez savunucuların kanala daha yakın hareket etmesini sağlamak, böylece merkezde orta saha oyuncularınız veya hücum oyuncularınız için veya ikinci bir forvetin içeri girmesi için merkezde açık bir bölge oluşturmaktır.

Hayatta taktikler güzel görünür, ancak PES’te rakibin merkezini merkezden geri çekmenin çok daha etkili ve basit yolları vardır.

Tiki-taka - burada öncelik top kontrolüne, kısa pasa verilir. Oyuncular, rakiplerin arkasından koşmayacak şekilde inşa edilmiştir.

Yanlış "dokuz" - nadiren kullanılır, ancak kesin bir artısı vardır. Orta forvetiniz topu almak için neredeyse tutma alanına çekilecektir. Ve ortakları kurtarılmış bölgeye doğru ilerliyor. Güçlü oyuncularla kanatlarda oynuyorsanız, bu taktik mantıklı olabilir. Ardından saldırganlarınız merkeze yaklaşacak. Ya da orta forvetin ağır bir şekilde korunduğu zaman. Ve saldırgan geri çekildiğinde, gardiyanlar ona ulaşacak ve böylece saldırı için boş alanlar açılacaktır. Bu, belirli durumlarda çok faydalı olabilir.

Merkeze doğru çekmek - burada asıl görev bir çaprazdan gol atmaktır. Top kanattan oyuncunun üzerindeyken, saldırganlar rakibin kalesinde pozisyon alır ve saldırıya hazırlanır. Rakibin ceza alanında aşırı yük yaşarsınız. Merkez orta saha oyuncularınız ve kanat oyuncularınız orada çabalayacak. Tarz, en iyi oyuncular arasında popülerdir.

False Defenders , küçümsenmemiş havalı bir oyun tarzıdır. Kanat oyuncularınız merkeze daha yakın oynayacak. Kanadın çok aşağısına hücum etmeyecekler (hücum eden kanatlarda olduğu gibi), orta çizgide kalacaklar ve sahanın merkezinde oyuncuların aşırı yüklenmesine neden olacaklar. Aynı zamanda, bölgeleri savunma orta saha oyuncularınızı da sigortalayacaktır.

Oldukça dengeli ve ilginç oyun stili, özellikle de merkezde birkaç oyuncunun olduğu bir dizilişiniz varsa. Örneğin, şema ’dir. Sadece 1 defansif orta saha, 2 orta saha (bunlardan biri muhtemelen hücum oyuncusu) var ve sahanın ortasında açık bir oyuncu eksikliği var. Bu taktik bu sorunu çözecektir, çünkü bekleriniz hala devam edecektir. Bu, topu kontrol etmeye büyük ölçüde yardımcı olabilir veya saldırıları geliştikçe bir rakibi boğabilir.

Savunma Tarzları

Düşük Kanat - Kanat ve kanat oyuncunuz savunma sırasında daha sık geri çekilecek, daha sık kutunuza doğru alçalacak ve savunucularınızın çift kanatta kalmasına ve oradaki tehdidi ortadan kaldırmasına yardımcı olacak.

Yakın vesayet - oyuncular son derece nahoş bir rakibin vesayetine atanmalı ve toplantı sırasında ezilecektir. Bu iki ucu keskin bir kılıçtır. Bu şekilde güçlü bir oyuncuyu eleyebilirsiniz. Öte yandan, bu gardiyanların arkalarında serbest bölgeler görünebilir.

Düşük savunma hattı, oyuncular tarafından kullanılan en popüler oyun tarzıdır. Savunma hattınızı daha da aşağı çekiyor. Herkes arkadan bir pas almaktan ve rakiplerin serbest bölgesine koşarak karşı atak yapmaktan çok korkar, bu yüzden bu oyun tarzını sıklıkla görebilirsiniz. Bu, oyuncuların doğru paslar yapmasını kolaylaştırır, aynı zamanda rakipler için savunucularınızın önünde bölgeler oluşturur. Genellikle orta saha ve savunma hatları arasında boşluklar oluştuğundan, yüksek baskı ile oynarsanız daha da fazla.

Penaltı Kalabalığı - Bir rakip kanattan geçtiğinde, oyuncular kalenin önünde gruplanır. Bu durumda, saldıran oyuncunun uzaktan vurması gerekir. Topu kontrol etmeyi seven oyunculara karşı bu çok tatsız bir tarz çünkü ceza sahasına top kontrolü ile girme şansı neredeyse yok. Ancak böyle bir gruplama ile topu rakipten uzaklaştırmak zor olacaktır çünkü sahada çok fazla boş alan yaratılmıştır.

Baskıdan kaçınmak , çok fazla dayanıklılığı olmayan (açıkça buharı tükenmekte olan) futbolcularda kullanılan çok durumsal bir oyun tarzıdır. Bazı rakipler, savunucularına yardım etmek için geri çekilmek yerine rakibin serbest vuruşuna yakın dururlar. Oyuncu, toplu baskıya katılmayı bırakır. Yanında bir düşman olsa bile kendisine saldırmaz.

Tek şey, kendiniz seçebilmeniz ve topu alabilmenizdir. Bu, maçın geri kalanında sert tutmak istediğiniz oyuncular için çok faydalı olabilir. Ayrıca, saldırıda belirli bir hızlı oyuncuya güveniyorsanız ve onun aşağı inip savunmaya katılmasını ve hemen karşı saldırılara katılmasını istemiyorsanız, bu stili ona uygulayabilirsiniz.

Karşı baskı , takımınızı gerçekten karıştırabilecek popüler bir oyun tarzıdır . Bir takım topu kaybettiğinde hemen geri almaya çalışır. Aynı zamanda, birkaç oyuncu rakibe aynı anda topla bastırıyor. Bu iyi bir dayanıklılık gerektirir. Bütün maçı böyle oynamak imkansızdır. Karşı baskı eylemi için zamanın ne zaman geldiğini anlamanız gerekir.

Aynı zamanda ekranda oyuncularınız daha agresif ve daha hızlı görünüyor, ancak rakipler tomruk gibi oynamaya başlıyor. Deneyimli oyuncular bunu fark etti. Rakip tarafından bu stilin açıldığı dönemde isabetli paslar yapamazsınız, rakibin vesayetinden çıkamazsınız ve topla hızla dönmeyi bırakırlar.

Rakibinizin bu stili açtığını görürseniz, büyük olasılıkla onu da açmanız gerekir. Bu, oyuncularınızın hata yapmaması, kaybolmaması, topu birdenbire kaçırmaması için gereklidir.

eFootball PES Oyuncu İstatistiklerine Genel Bakış

Bir oyuncunun her becerisinin ve karakteristiğinin oyun üzerinde çok güçlü bir etkisi vardır. Bu nedenle, neyi akılda tutmaya ve pompalamaya değer olduğunu ve neyin gözden kaçabileceğini bulmalısınız.

Saldırı yeteneği , takımınız saldırdığında (otomatik modda) oyuncunun yapay zekanın kontrolü altında ne kadar başarılı ve verimli bir şekilde açılmasından sorumlu olan karmaşık bir parametredir. Orta saha oyuncuları için bu, oyuncunun ataklara katılması, başka birinin ceza alanına koşması, pası kabul edecek alanlar araması anlamına gelir. Saldırganlar için, ne kadar zamanında ve aniden rakiplerin vesayetinden kaçıp, serbest bölgelere girerek transfer alıp tehlike yaratırlar.

Top kontrolü - topu elle tutarken ilk temasın doğruluğundan ve oyuncunun dripling yaparken topu ne kadar uzağa bırakmasından sorumludur.

Top sürme - oyuncunun top sürerken hareketlerinin ne kadar net ve kesin olmasından ve oyunda tüm hareketlerin gerçekleştirilme hızından sorumludur.

Düşük Geçiş - oyunculara yapılan kısa geçişin doğruluğundan sorumludur.

Gölgelikle geçin (at sırtında) - uzun geçişlerden sorumludur. Yan taraftan kanala olağan transferlere ek olarak, bu aynı zamanda bir havai pasdır, bu kısmen köşelerden ve serbest atışlardan, şutlardan hizmet eder.

Uygulama - kaleye yapılan atışların doğruluğu. Penaltıların ve uzaktan şutların doğruluğunu kısmen etkiler.

Kaleye atılan şutlar - oyuncunun serbest atışlarından doğrudan şutların doğruluğunu etkiler. Serbest vuruş, korner ve atış cezası verme yeteneğini kısmen etkiler.

Çevirme - bir oyuncunun paslar ve kesmeler sırasında topu ne kadar bükeceğini etkiler. Dönen vuruşlar yaparken oyuncunun topu döndürme yeteneğini etkiler. Biraz totoloji, gerçekte olan budur. Oyuncu bükülmüş bir tane vermezse, bu gösterge işe yaramaz. Bu parametre, bir serbest vuruş servisi sırasında topu kaydırırken en önemli olanlardan biridir.

Başlık - sadece vuruşların ve kafa paslarının doğruluğundan sorumludur. Oyuncunun golü savunurken üstünlük sağlama veya hareket etme şeklini etkilemez.

Savunma yeteneği karmaşık bir parametredir. Takım savunurken oyuncunun yapay zekanın kontrolü altında ne kadar iyi konumlandırılmasından sorumlu olan odur. Oyuncuların bölgeleri nasıl kapattığı, rakiplerine ne kadar yakın oldukları, toplu baskıya girmeye ne kadar hazır oldukları.

Topa müdahale - topla oynama başarısını etkiler ve bir oyuncu futbol oyuncularını düz bir çizgide kontrol ettiğinde müdahale eder. Ayrıca, toplu baskı kullanılırken bu parametre de önemlidir.

Darbe kuvveti - Herhangi hizmet isabet ceza ve benzeri yaparken topu vurma gücü için sadece sorumludur.

Hız , oyuncunun hızlanma düğmesine bastıktan birkaç saniye sonra belirli bir mesafedeki hızından sorumlu olan bir özelliktir.

"Patlama" yeteneği - oyunun başlama hızından, hızlanma düğmesine bastıktan birkaç saniye sonra sorumludur. Yani, hızlanmanın üstesinden gelir gelmez ve oyuncuyu belli bir mesafeden koşmaya başlar başlamaz, sarsıntısının ilk birkaç saniyesi "patlama" yeteneğinden sorumludur. Ardından "hız" parametresi çalışmayı etkiler.

Ayrıca, bir koşu geçişi kullanırken, pasın birkaç metre ardından küçük keskin bir sarsıntıya tekrar ihtiyaç duyulacaktır, oyuncu "patlatma" yeteneğiyle yapar.

Yüksek stabilite - oyuncunun vücudu hızlanma kullanmadığı durumlarda nasıl yerleştirdiğini belirleyen bu parametredir. Yani, yürürken hareketsiz durur ve topla döner. Bu özelliğin bağlı olduğu şeyi ne kadar iyi yapıyor. Sahada bu durum oyuncu kollarını koyup biraz çevirdiğinde yani vücudu koyduğunda görülebilir.

Bu parametre aynı zamanda oyuncunun topla ne kadar hızlı dönebileceğini ve hareket yönünü değiştirebileceğini de etkiler. Bu yetenek ne kadar düşükse, bir futbolcunun topla dönmesi o kadar zorlaşır. Aynı zamanda oyuncunun rakibin mücadele ve müdahalelerine karşı direncinden de sorumludur.

Bu parametreyi hiç göz ardı etmemelisiniz. Ne kadar yüksek olursa, herhangi bir pozisyondaki tüm oyuncular için o kadar iyidir.

İtildiğinde istikrar - düşmanla hızlı bir şekilde güç savaşı yürütme yeteneğinden ve 2. kattaki (atlı düellolarla) savaşın etkinliğinden sorumludur.

Zıplama yeteneği - bir at savaşı yaparken oyuncunun zıplama yüksekliğinden sorumludur. Ancak burada her at servisinin oyuncunun zıplamak için becerisini kullanmasına izin vermediği unutulmamalıdır. Kaleciler için önemli bir özellik. Parametre ne kadar yüksekse, topa zıplarken o kadar fazla mesafe kat edebilir.

Dayanıklılık , bir oyuncunun gücüdür. Oyuncunuz tükendiğinde, neredeyse hızlanmayı durdurur, topla yavaş çalışmaya başlar, kalkıp futbolu unutabilir vb.

Değişmez parametreler

Büyüme. Bu göstergeler oyunu da etkiler. Bu parametre oyuncunun boyudur. Gerçek şu ki, yüksek büyümenin bariz olana ek olarak, topa binmek için daha iyi savaşmanıza izin veriyor. Ancak mesele şu ki, uzun oyuncular kısa oyunculardan çok daha az çeviktir. Uzun bacaklı driplingçiler (örneğin Sane) aynı mesafeyi koşmak için daha az adım atarlar. Diğer şeyler eşit olduğunda, kısa bir oyuncu sırasıyla daha fazla adım atar, topa daha çok dokunur. Oyuncu dripling yaparken topa ne kadar çok dokunursa, durumu etkilemek için o kadar çok fırsat, rakibin savunmasını baypas etmek için oyuncunun hareketinin yönünü değiştirme şansı o kadar fazla olur. Yüksek büyümenin, dripling yapan oyuncular için pozitif bir göstergeden daha fazla olumsuz bir gösterge olduğu ortaya çıktı.

Zayıf bacak frekansı ve zayıf bacak doğruluğu. Zayıf bacağın frekansı ne kadar yüksekse, oyuncu zayıf bacağını o kadar sık ​​kullanır, doğruluğu o kadar yüksek olur, çalışmayan bacağını o kadar etkili kullanır.

Fiziksel form. Birçok oyuncu bu göstergeye dikkat etmiyor, hiçbir şeyi etkilediğini düşünmüyor. Fitness, oyunun 2 yönünü etkiler:

  1. Oyuncunun maçlardan sonra ne kadar dayanıklılık kazanacağı.
  2. Bir oyuncunun maçtan önce ne sıklıkla fiziksel formda olduğunu etkiler. Bunlar, oyuncunun resminin yanında gördüğünüz ve fiziksel olarak hazır olduğunu gösteren oklardır. Ok ne kadar yüksekse o kadar iyi.

Çevrimiçi güncellemelere tabi oyuncular da bu parametreden etkilenir. Örneğin, çevrimiçi güncellemelerde A düzeyinde olan şartlı bir oyuncu varsa, her zaman harika durumda olmalıdır. Kondisyon göstergesi 1 ise, oku ortalama olacaktır (bu, güncellemelerde A veya B’de olan oyuncular için minimumdur). Aynı zamanda oyuncu aynı pozisyonda ise ancak kondisyon göstergesi 8 ise, hemen hemen tüm maçlarda maksimum zirvede olacaktır.

Canlı güncellemelerin hiç çalışmadığı haftalar var. Böyle günlerde, daha yüksek bir fitness parametresine sahip oyunculardan oluşan bir takım oluşturmanız önerilir. Çünkü tanışmaya hazır olma olasılıkları daha yüksektir.

eFootball PES Takım Yönetimi Kılavuzu

Takım - tabii ki sahadaki oyuncular ve maçlara katılan koçlardır. Takım 18 oyuncudan oluşur: 11’i başlangıç ​​dizilişinden ve 7 yedek. 18 oyuncu yoksa veya bir oyuncunun uzatılmış sözleşmesi yoksa, takım oynayamaz. "Komut" - "Komut Listesi" menüsünde 10 komut oluşturabilirsiniz. "Sıfırdan oluştur" bölümü burada seçilir. Bundan sonra, takıma bir isim vermeli ve bir baş antrenör seçmelisiniz, ancak temelde bir takım oluşturma arzusu vardır.

Ardından, oyuncuların seçildiği yöntem seçilir:

  1. Komut şemasına göre otomatik olarak seçin.
  2. "Takım Ruhu" göstergesi ile otomatik olarak seçin.
  3. Mevcut takımdaki gibi oyuncuları seçin.
  4. Oyuncu kaydı olmadan bir takım oluşturulması.

Takım ruhu göstergesi, oyuncuların çalışmalarının tutarlılığını etkiler. Ne kadar yüksekse, takım sahada o kadar verimli çalışır, oyuncular birbirlerini o kadar çok anlar. Maksimum değeri 99 birimdir. Takım ruhu birkaç faktörden etkilenir:

  1. Her oyuncunun pozisyonundaki uygunluğu.
  2. Baş antrenör ve takım arasında karşılıklı anlayış.
  3. Koçun takıma talimat verme yeteneği.
  4. Koç uyumu.

Her koç, oyunculara kendi talimatlarını kullanır ve her oyuncunun belirli bir oyun stili için taktik eğitimi vardır. Oyuncunun taktik eğitimi ne kadar düşükse, takım ruhunu o kadar olumsuz etkileyecektir. Bir futbolcunun taktik eğitimi oynanan her maçta artar. Komut çubuğundaki özel "taktik eğitim" öğesi kullanılarak da artırılabilir.

Koçun takıma uyumu, yapılan her toplantıdan sonra artar. Ayrıca baş antrenör menüsünde özel bir öğe ile artırılabilir. Maksimum eğitmen uyumluluğu% ’ye kadar artırılabilir.

Taktiklerin düzenlenmesi. Her takımın önceden tanımlanmış 3 taktiği olabilir: ilki ana taktik, diğer ikisi yedek taktiğe sahip olacak. Yalnızca 1 antrenör varsa, hücum taktikleri otomatik olarak ana taktik haline gelecek ve 2 yedek olanla kopyalanacaktır. Ve savunma 1 yedek olacak.

Taktiklere olan ihtiyaç, maç sırasında gerçek zamanlı olarak aralarında geçiş yapmaktır. Böylece oyuncu, mevcut rakibe en uygun oyun tarzını değiştirebilecektir.

Taktikleri değiştiremezseniz, büyük olasılıkla oyun planındaki değişiklikleri devre dışı bırakılır. Bunları etkinleştirmek için, Oyun Planı - Destek Seçenekleri’ne gitmeniz ve "Hazır taktikler - değiştir" satırının önüne "etkinleştir" i koymanız gerekir.

Her hazır taktiğe bir koç atanabilir. Ready Tactic 2’de her zaman atanmış bir Koç Savunma Stratejisi olacaktır. Ve ana taktik 3’te - hücum her zaman atanacaktır. Bir koç bir yedek taktiğe atanırsa, yardımcı antrenör olarak kaydedilir. Bu randevu ile sözleşme süresi kısalmaz. Yedek stratejiler, ana stratejinin aksine, Takım ruhunu tam olarak etkilemez.

Ayrıca bir koç uzun süre yardımcı antrenör olarak kullanılırsa uyumu giderek azalacaktır. Etkili hücum taktikleri olan bir koçunuz varsa, o sizin birincil mentorunuz olarak kullanılmalıdır.

Her oyuncunun yeteneklerine bağlı olarak kendi maliyeti vardır. Toplam maliyet, takımı oluşturan tüm oyuncuların fiyatlarının toplamıdır. Toplam maliyet koçun yönetim becerilerini aşarsa, Takım Ruhu önemli ölçüde düşer. Koçun yönetim becerilerini ’e kadar geliştirebilirsiniz.

Oyuncu seçimi. Her maç başlamadan önce takım kompozisyonunu seçebilirsiniz. Mavi-yeşil ve açık yeşil oklara sahip oyuncuların seçilmesi önerilir (bunu oyuncuların özelliklerinde konuştuk). Ok ne kadar yüksekse, oyuncunun toplantıdan önceki yeteneği o kadar yüksek olur. Sarı bir okla oyuncunun yetenekleri değişmeden kalır.

Oluşturduğunuz herhangi bir takım 1 ile 5 yıldız arasında derecelendirilecektir. Takımınızın gücü ne kadar yüksek olursa, o kadar çok yıldız alır. Takımın gücü 5 yıldızın altındaysa, dereceli oyunlarda, daha güçlü takımlara sahip rakipleri filtreleyecek ve sizinkiyle aynı güce sahip bir rakip arayacak bir filtre eklenmesi önerilir.

eFootball PES Oyuncuları Seviyelendirmek İçin İpuçları

Oyuncuların mezuniyeti. PES’de alacağınız tüm oyuncular seviye 1 olacak. Bu, varsayılan durumudur. 1. seviyedeki genel reytingleri oyuncunun top tipini belirleyecektir:

  1. Beyaz.
  2. Bronz.
  3. Gümüş.
  4. Altın.
  5. Siyah.

Oyuncunun yaşına, boyuna ve potansiyeline bağlı olarak farklı bir maksimum seviyeye sahip olacaklar. Oyuncu ne kadar genç ve reytingi ne kadar düşükse, maksimum seviyesi o kadar yüksek olacaktır. Bu, altın topa sahip oyuncuların ve hatta bazı gümüşlerin seviye atlarken 85’in üzerinde puan alabileceği anlamına gelir. Dahası, bakımı daha ucuzdur. 85 puan alan bir altın oyuncunun sözleşmesini yenilemek, aynı reytinge sahip siyah bir oyuncuya göre çok daha ucuz olacaktır.

Egzersiz yapmak. Oyuncularınızın maksimum seviyesine ulaşmak için takımla sürekli antrenman yapmanız gerekir. Bu, performanslarını artıracaktır. Her oyun oyuncularınıza biraz deneyim kazandıracaktır. Deneyim, oynanan dakikalara, yıldız sayısına ve zorluğa göre verilir. Ancak oyuncuların çoğu eğitim alır.

Sezon boyunca, genellikle ihtiyaç duymayacağınız çok sayıda beyaz, bronz ve gümüş toplara sahip olacaksınız. Oyunculara pompalama koçları şeklinde verilmelidir. Sevmediğiniz veya oyun tarzınıza uymayan altın ve siyah toplarınız varsa ve onları sahaya çıkarmayacaksınız, favori oyuncularınızı beslemek için bunları koçlara da dönüştürebilirsiniz.

Gereksiz oyuncuların kontratları bitene kadar beklenmesi ve bunları yenilemek yerine bir eşyaya dönüştürerek deneyimi arttırması tavsiye edilir.

Önde gelen oyuncularınızı yanlışlıkla beslememek için, onları "Katılımcılar" - "Katılımcı Listesi" menüsünden engelleyebilir ve ardından sabitlemek istediğiniz oyuncuyu seçebilirsiniz. Bundan sonra, futbolcu menüsünde "Sabitle" düğmesine tıklayın.

Oyuncu koçtur. Oyuncularınızı eğitirken, oyuncuların ve koçun pozisyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Yani, uyumluluğu en üst düzeye çıkarmak için orta forvet pozisyonunda bir antrenörle orta forvet eğitmelisiniz. Bu şekilde daha fazla deneyim kazanılabilir.

Örneğin, 76 dereceli sağ orta saha oyuncusu olan deneyimli bir teknik direktör, diğer orta saha oyuncusu deneyim puanı ve diğer pozisyondaki oyunculara sadece deneyim puanı garanti edecektir.

Antrenör olduğunuz oyuncunun seviyesi antrenman sırasında çok önemlidir, temel tecrübeleri her 10 seviyede bir artar.

Çarpan , eğitmenden alabileceğiniz temel deneyimi katlayan özel bir öğedir. Rastgele görünen 6 farklı çarpan vardır. Ancak yüksek bir çarpan alma şansınızı artırabilirsiniz. Eğitim açıklamasına yakından bakarsanız, 3 faktör göreceksiniz:

  1. Ulusal bölge.
  2. Şimdiki Klup.
  3. Oyun stili.

Daha yüksek çarpan alma şansınızı artırmak istiyorsanız bu 3 faktör dikkate alınmalıdır.

Örneğin, pompalanması gereken 2 oyuncu var: Concelo ve Aspilicueta. Patrick’i koçları olarak alın. Patrick ve Azpilicuet aynı milliyet ve oyun tarzına sahip. Patrick ve Concelo - hayır. İyi bir çarpan şansını artırmak için Patrick’i Aspilicueta ile eğitmek daha iyidir.

Çift antrenman , sevdiğiniz oyuncudan en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yoludur. Kopyalar, birbirlerine öğretirken 3 kat temel deneyim kazanır. Yani futbolcunuza büyük bir destek veriyorsunuz. En önemlisi, maksimum çarpanı elde etmek için her ikisinin de ortak 3 faktörü vardır.

Paket açmak (gerçek parayla) ve turnuvalara katılmak için özel deneyimli bir eğitmen edinebilirsiniz. Bu mentorlar, oyunculara sabit miktarda deneyim sağlayabilir.

Beceri kazanmak. Zamanla, beceriler ve pozisyonlar için eğitmenler edinmenin yolları vardır. Beceri Danışmanı, oyuncunun ek yetenekler için boş yuvaları varsa, oyuncunuza rastgele 1 ekstra beceri ekleyecektir. Bir beceri eğitmenini yeniden uyguladığınızda, kişi hala ücretsiz beceri yuvalarına sahip olsa bile önceden eklenen becerinin yerini alır. Pozisyon Eğitmeni, kahramanınızın daha az popüler olan 1 pozisyonunu rastgele yükseltir.

Beceriler , futbolcular tarafından oyun sırasında kullanılan hareketlerdir. Oyunda çok fazla beceri var. Her oyuncunun stokta birkaç numara olabilir.

Altın veya siyah topa sahip 3 özdeş oyuncu alırsanız, istediğiniz herhangi bir oyuncu ile değiştirilebilirler. Bu, "Anlaşma yap" bölümünde yapılabilir. Yalnızca aynı oyuncu kartları birleştirilebilir. Yani, sık kullanılanlar ve sıradan kartlar birleştirilemez. Seçilen kartlar bile farklı ajanlardan düşürülürse farklı olabilir.

eFootball PES Futbol Oyuncuları Oluşturma Rehberi

İzciler

Belirli bir oyuncu almak istiyorsanız, bir gözcü kombinasyonuna ihtiyacınız var. Her maçtan sonra ücretsiz izciler kazanırsınız. Ayrıca, eksik olan oyuncuları satın almak için müzayedeye gidebilirsiniz.

Temsilciler aracılığıyla aynı oyuncuyu alabiliyorsanız, bu keşifler için geçerli değildir. Bu, belirli bir oyuncunuz varsa, o zaman izcilerin yardımıyla tekrar elde edemeyeceğiniz anlamına gelir.

Oynadığınız her maçtan sonra, 1 ila 4 yıldız arasında 1 ücretsiz izci alacaksınız. Altın topu elde etmek için yıldız sayısı önemlidir, 4 yıldız gözcüyü birleştirmeniz gerekir. Veya ortalama 4 yıldız için 1 5 yıldızı 4 ve 3 yıldızla karıştırın.

Herhangi bir zamanda ’ye kadar gözcünüz olabilir. Şansınızı sadece 1 izci ile denerseniz, altın topu alma şansınız çok düşüktür. Belirli bir oyuncu elde etmek için 3 gözcüyü birleştirebilirsiniz. Her 1 izci eklediğinizde, alabileceğiniz oyuncuların listesini daraltırsınız.

Örneğin, Tagliafico’yu 84 puanla altın topa almak istiyorsunuz. Bunu elde etmek için 3 ücretsiz izciyi birleştirebilirsiniz: Hollanda Ligi, sol bek ve zıplama yeteneği. İlk bakışta Tagliafico alma şansı% 50’dir. Diğer% 50 altın toptan geliyor. Aslında bu durumda işler biraz farklıdır. Tagliafico alma şansı% olacak, ancak bronz top elde etme şansı% 2 yıldızlı gözcülerin yardımıyla ilk olarak 2 yıldız topu toplamak daha kolay olacaktır. Ve sonra,% doğru oyuncuyu alma şansı ile. İzciler yardımıyla kopyasını almak imkansız olduğu için.

Açık arttırma

Tagliafico’yu elde etmenin bir başka yolu da Hollanda Ligi gözcüsünü Ajax olarak değiştirmek olabilir. Bu şekilde, istediğiniz oyuncuyu alacağınız garantidir. Belirli bir kulüple bir keşif yapmak için, onu bir müzayededen satın almalısınız.

Aşağıdakiler gibi ücretsiz izciler almazsınız:

  1. Milliyet / bölge.
  2. Şimdiki Klup.
  3. Oyuncu becerileri.
  4. Oyun stili.

Bu nedenle, bir müzayedede satın alınmaları gerekir. Bunu yapmak için önce "Arama müzayedesini" kullanarak ilginizi çeken gözcüyü bulmalısınız. Açık artırmanın kendisi 2 aşamada gerçekleşir: ilk tur ve son tur. Müzayedeye katılmak için 1 tur geçtiğinde teklif vermeniz gerekir. Müzayede katılımcıları mevcut müzayededen daha yüksek teklif verebilir. Aynı zamanda diğer oyuncular da oranları görüyor. Tur 1, daha fazla teklif vermek için katılımcıların bir tür kaydıdır. Burada kazanmak gerekli değildir, asıl önemli olan daha fazla katılım için bahis oynamaktır.

2. turda, her katılımcının sadece 1 bahis yapmasına izin verilir. Bu kez katılımcılar birbirlerinin bahislerini görmezler. En büyük bahis kazanır. Rakiplerinizin oryantasyon tekliflerini göremeyeceğiniz için, bu keşifte daha önce yapılmış olan son 5 bahsin istatistiklerini görün.

1 turda sadece 1 bahis yapılırsa, bu katılımcı son turda otomatik olarak kazanan olur. Son tur için son bahsinizi "otomatik bahis (son tur)" özelliğini kullanarak hemen yatırabilirsiniz. Bu, son teklifinizi vermek için oturup açık artırmanın bitmesini beklemeniz gerekmediği anlamına gelir.

Müzayedede normal madeni para kullanılmaz. Burada izin verilen tek para birimi GT’dir.

eFootball PES Sahadaki Oyuncu Pozisyonlarına Genel Bakış

Oyuncuların oyun stili, sahadaki konumundan farklı olabilir. Örneğin, yeni güncellemede geliştiricilerin orta forvet yaptığı, ancak onu eski oyun stiliyle, üretken kanat oyuncusuyla bıraktığı Cristiano Ronaldo. Bu tarz CN pozisyonunda aktif değildir. Bu oyuncularla ne yapmalı:

  1. Oynatma stilini etkinleştirmek için oynatıcıyı birincil olmayan bir konuma taşıyın. Ancak, etkinliğini feda edebilirsiniz.
  2. Onu doğal konumunda bırakın, ancak etkin olmayan bir oyun tarzıyla.

Stili olmayan futbolcular (bazıları vardır), yalnızca koçluk kurallarına ve seçtiğiniz ek stillere göre hareket ederler.

Çalışan bir oyun tarzına sahip futbolcular, öncelikle oyun tarzlarına bağlıdırlar.

Stil ismiAçıklamaStilin aktif olduğu pozisyonlar
Kaleciye hücum.Mümkün olduğunda saldırdığında düşmanla mesafeyi kapatmaya çalışacak, bazen merkezi savunmacı olarak çıkıp tehdidi ortadan kaldırmak için mümkün olduğunca kapıdan çıkmaya çalışacaktır.Kaleci.
Kaleci savunmak.Mümkün olduğunca derinlemesine hareket edecek, münhasıran çizgi boyunca ve ileri itmeden kendi tepkisine güvenecek, topu atma fırsatı vermeyecekKaleci.
Savunmayı savunmak.Nadir bir oyun tarzı. Bu stile sahip futbolcular saldırılara dahil olmayacak. Sadece savunmada oynuyorlar.Sol ve sağ arka.
Saldıran defans oyuncusu.Bu tür oyuncular, rakibin ceza alanına ateş etme veya asılı kalma yeteneği ile, kanatlarda koşarak, saldırılara bağlanarak, kenarlarda geniş bir şekilde hareket etmeye çalışacaklardır.Sol ve sağ arka.
Tam sırt saldırıyor.Futbolcular, oyuna mümkün olduğunca geniş kenarda değil, başka birinin ceza alanına gol transferi yapma olasılığı için merkeze bir farkla katılacaklar.Sol ve sağ arka.
Saldırı bağlantısı.Dilerseniz centerback’leri bir pas üzerinden saldırılara kolayca bağlayabilir veya manuel olarak yapabilirsiniz. Santral forvet için oynamaya seve seve koşacaklar.Stoper.
İnşa etmek.Bu pozisyon için klasik oyun stili. Oyuncuların oyunu kontrol etmek ve tiki-taki ve sadece topa sahip olmak için daha fazla fırsat yaratmak için kısa paslar açma olasılığı daha yüksektir.Stoper.
Kondüktör.Oyuncu, saldırılara bağlanmamaya, ileriye doğru koşmamaya, öndeki gelişmeye katılmamaya, geri çekilmeye ve oradan bir saldırı oluşturmaya çalışacaktır.Merkez orta saha, defansif orta saha oyuncusu.
Yok edici.Bu oyun tarzına sahip futbolcular, rakibin atakları sırasında topu çalmaya çalışır ve hücumun tüm çevresi boyunca hareket eder. Yani, rakip kanattan saldırırsa, bu oyuncu kanada doğru hareket edecek ve topu oradan almaya çalışacaktır. Rakip merkezde yürüyorsa, o zaman merkezde baskı yaratacaktır.Merkez orta saha oyuncusu, defansif orta saha ve stoper.
Çapa.Oyuncular destek bölgesinde olabildiğince derin hareket ederler, topla oynamazlar, bölgeyi her zaman stoperlerinizin hemen üzerinde tutarlar.Defansif savunma oyuncusu.
Serbest vuruştan serbest vuruşa.Kendi hedeflerinden düşmanın hedefine kadar olabildiğince büyük bir mesafeyi geçmeye çalışacaklar, tüm savunma çalışmalarına ve tüm hücum çalışmalarına katılacaklar. Çok yüksek dayanıklılık tüketimi.Merkez orta saha, sağ orta saha, sol orta saha, defansif orta saha ve hücum orta saha oyuncusu.
Orta saha oyuncusu hücum ediyor.Bu tür kahramanlar, eğer mümkünse, saldırmak için başka birinin ceza alanına koşmaya çalışacak, bölgede sayısal bir avantaj yaratarak topa açılacaktır.Sol orta saha, sağ orta saha, hücum eden orta saha, öne çekilmiş.
Klasik Yeni başlayanlara, bu tarz oyunlara sahip oyunculardan kaçınmaları tavsiye edilir çünkü ustalaşmak ve bundan yararlanmak zordur. Bu stile sahip karakterler sahada neredeyse hiç hareket etmiyor. Formasyonun onlara söylediği yer orasıdır. Ama aynı zamanda, bu kahramanı her zaman olması gereken yerde bulacaksınız. Düşük dayanıklılık tüketimi.Hücum yapan orta saha oyuncusu, orta saha oyuncusu ve öne çekildi.
Tente uzmanı.Oyuncular tüm saldırılarda kenarlar boyunca mümkün olduğunca geniş hareket eder, pratikte merkeze doğru hareket etmezler. Amaç, topu yan tarafa almak ve serbest vuruşu asmaktır.Sol orta saha, sağ orta saha, sol ve sağ forvet.
Yaratıcı oyun kurucu.Kondüktör için yinelenen stil, sadece oyuncular savunmadan daha saldırgan. Ancak oyuncuların eylemleri benzer.Sol ve sağ orta saha oyuncusu, hücum eden orta saha oyuncusu, sol ve sağ vurucular, öne çekildi.
Kuşatma.Saldırılarınızın gelişmesi sırasında rakibin sahasına girmeden önce bile, bu oyuncular, rakibin cezası önünde sayısal bir avantaj yaratmak için kanattan merkeze biraz daha yaklaşırlar.Oyunda birkaç kahraman var, pozisyon önemli değil.
Üretken kanat oyuncusu.Saldırının sol yanından ve sağ kanattan oyuncular, başka birinin ceza alanına girerken merkeze biraz daha yakın hareket edecek ve oradan kaleye saldıracaktır.Sol ve sağ orta saha oyuncusu, sol ve sağ vuruşcular, öne çekildi.
Dikkat dağıtıcı.Oyuncular hücum sırasında kaleye değil sahanın köşesine, sahanın yan tarafına doğru hareket etmeye çalışacaklardır. Böylece düşmanın savunucularını alıp ortakları için bir serbest bölge yaratırlar.Forvetler.
Tilki kapıda.Saldırıların gelişmesiyle birlikte kahramanlar merkeze daha da yakınlaşacak ve rakibin kapısına saldırırken ceza alanında açılacaktır.Merkezi forvet.
Veri deposu.Oyuncu, ceza sahasında çalışmak için değil, ortaklarıyla oynamak için biraz merkeze doğru hareket etmek için kaçmaya çalışacaktır. Hücumların kalesi haline gelen ve topu ön pozisyonda tutan oyuncu.Merkezi forvet.
Kafa avcısı.Oyuncular ofsayt çizgisinde hareket eder, defans hattının gerisine koşmaya çalışırlar, orada tehlike yaratırlar, 1’e 1 giderler, olabildiğince hızlı bir şekilde agresif bir şekilde açılırlar. Kontra ataklar için iyidir.Forvetler.

eFootball PES Takım Oluşturmak İçin İpuçları

Gerçek futbolda ve PES ’de son yıllarda en popüler oluşum dizilişidir. funduszeue.info top kontrolü ve Dos Santas kontra atak bir antrenöre örnek olarak verilebilir.

Formasyonun artıları. Denge - Merkezi kırmaktan çok daha etkili ve saldırması daha kolay olan yan saldırganlar vardır. Sahanın ortasında 3 oyuncuya sahiptir. Bu, topu kontrol etmenize ve farklı karşı saldırılar oluşturmanıza olanak tanır.

Formasyonun eksileri. 3 defans oyuncusu ( veya ) olan tüm koçlara karşı bazı taktiksel zayıflıklar. Bu, böyle bir koça karşı karşılaşmayı kazanamayacağınız anlamına gelmez. Hayır, onun kalesine karşı gol atmak senin için olduğundan daha zor olacak.

Komut yapısı:

Kaleci - sizi utandırmayan birini hedeflemelisiniz. Kaleci rakibin pas vermesine izin vermezse ve topu fileye vurmazsa - bu, tüm takımlar için sizin seçeneğinizdir. Örneğin, Benitez.

Sırtlar - bu oyundaki çoğu kanat savunucusu oyun tarzı bir "şut korumasına" sahiptir, bu nedenle kompozisyonunuzda 2 şut bekçisi olacaktır. Ancak bir oyun stili olmadan alınabilir, böylece oyuncu kanadına daha az sıklıkta bağlanır. Önemli özellikler:

  1. Hız.
  2. Dayanıklılık.
  3. Oyuncu büyümesi.

Genellikle rakip size kanatlardan saldırır ve uzaktaki direğe asılır. Düşmanın kanat saldırganlarına karşı bir at savaşı yapacak olan uzak savunuculardır.

Ve savunma kanadındaki oyuncuların büyümesini görmezden gelirseniz, uzun boylu bir forvetin kısa savunmacınıza karşı üstünlüğü nasıl kazandığını ve kafasıyla sizin için bir gol attığını 10 üzerinden 3 kez göreceksiniz. Uzun kanat kullanırsanız, bu durumlardan kaçınabilirsiniz.

Merkez savunmacılar - 2 seçenek vardır: yeni başlayanlar için, yüksek savunma göstergesine sahip güçlü bir yüksek savunma oyuncusu (başlangıçta kadro tam kadrolu olmadığı için) almaları önerilir;

  1. Şoklara karşı savunma yeteneği.
  2. Kafa oyunu.

İkinci savunmacı (bir çift halinde) hızlı ve çeviktir, muhtemelen kısadır, korunabilecek biri.

Kadronuzda zaten birkaç farklı seçenek varsa, 2 dengeli oyuncu almanız önerilir. Örneğin, Pepe ve Koulibaly. İyi bir büyüme ve fiziksel performansa sahipler. Aynı zamanda, hızları diğerlerine göre daha düşük değildir.

Defansif savunma oyuncusu (sahanın ortasında duran) - en mükemmel seçenek çapa savunucusu olacaktır . Çünkü "çapa" saldırılara katılmayacak ve her zaman orta saha ile savunma hattı bölgeleri arasında kalmaya çalışacaktır. Yani rakibin bu yerde fazla yeri olmayacak. Özellikler:

  1. Savunma yeteneği.
  2. Topa müdahale.
  3. Herhangi bir "istikrar".
  4. "Hız" varsa - harika, değilse - korkutucu değil.

Destek alanı için ikinci seçenek "iletken" olacaktır. Bu adamlar savunma işinde o kadar iyi değiller, öncelikle merkezde top oynamaya odaklanıyorlar. Merkezde onları telafi etmeden önce saldırılara bağlanacaklar. "Savunma" ve "topla oynama" yeteneği - 70’ten 80’e kadar minimumdur. Birinci olarak:

  1. Düşük geçiş.
  2. Bir gölgelikle geçin.
  3. Top kontrolü.
  4. Top sürme.
  5. İstikrar.

Orta saha - 2 popüler seçenek var. Birincisi, "serbest vuruştan serbest vuruşa" iki oyuncu kullanmaktır (örneğin Keita ve Rakitic). Bu tarz için neredeyse tüm göstergeler önemlidir, çünkü bu oyuncular sahada olabildiğince geniş bir şekilde çalışacak, saldırılara ve savunma eylemlerine katılacaklardır. Ancak biraz savunma eğilimi olan oyuncular var, diğerleri hücum açısından biraz daha iyi. "Hıza" sahip olmaları arzu edilir. Maksimum dayanıklılığa sahip olmalılar.

"Kondüktör" üzerinden çalışırsanız, bir oyuncu "serbest vuruştan serbest vuruşa" "muhrip" e. Bu durumda harika bir dengeye sahip olacaksınız. "Kondüktörünüz" savunmada çapa kadar güvenilir olmayacak, ancak "muhrip" ona yardım edecek. Örneğin, Conte. Burada hız ve savunma istatistikleri önemlidir.

Wing Forwards - Saldırganlarınız için bir oyun stili seçerken 2 ana seçenek vardır. Birincisi, "üretken kanat oyuncusu" ve "yaratıcı oyun kurucu". Yeni başlayan biriyseniz, ilk seçenek daha iyidir. Özellikler:

  1. Saldırı yeteneği.
  2. Hız.
  3. Top kontrolü.
  4. Top sürme.
  5. Yüksek stabilite.

Yaratıcı bir oyun kurucu için önemli:

  1. Düşük geçiş.
  2. At sırtında geçin.
  3. Top sürme.
  4. Top kontrolü.

Ve sonra geri kalan parametreler.

Santrafor - 2 seçenekten birini de seçebilirsiniz: "Ödül Avcısı" veya "Kapıdaki Tilki". Tilki rakiplerinin arkasından koşmayacağı için onun için önemlidir:

  1. Saldırı yeteneği.
  2. Şok direnci.
  3. Kafa oyunu.
  4. Uygulama.
  5. Top kontrolü.
  6. Büyüme.

Ödül avcısı tilkiden farklıdır:

  1. Saldırı yeteneği.
  2. Top kontrolü.
  3. Uygulama.
  4. İterken hız veya stabilite (isteğe bağlı).
Takımınıza Süper Oyuncu Değişikliği becerisine sahip en az 1 oyuncu eklemeniz önerilir. Bu durumda böyle bir adam 2. yarıda çıkıp oyunu yenileyecektir. Çünkü bu beceriye sahip oyuncular 2. yarıda çıktıklarında tüm futbolcuların niteliklerinde artış sağlıyor.

Makale yazarı:

Evgenia G. - one of the first authors of the site, in the project since December The first games were completed by her on the MS-DOS operating system. She likes to play MMORPGs, has the most upgraded character in RF Online, was the patriarch of the TOP-1 guild in the game. Makes guides about the most difficult games on Android and Roblox. More information about Evgenia is available at this link.

funduszeue.info    

Pes te Orta Sahanın Gerisinden Gol Nasıl Atılır (Resimli Anlatım)

Pes te Orta Sahanın Gerisinden Gol Nasıl Atılır (Resimli Anlatım)

Ayrıntılar
Administrator tarafından yazıldı.

 

Merhaba deÄŸerli portikal takipçileri bu yazımızda sizlere orta sahanın gerisinden nasıl gol atabiliriz sorusuna cevap vereceÄŸfunduszeue.info kaç deneme sonucunda sizde artık orta sahanın gerisinden arkadaÅŸlarınıza goller atabileceksiniz.


Öncellikle bu iÅŸlemleri sizlere madde madde anlatacağım.

1.)Ä°lk Önce rakibinizin atak yapmasını bekleyiniz ki kalecisi ileriye çıksın ve geriye koÅŸması daha zor olsun.

2.)Daha sonra ise topu orta yuvarlağın ortasına doÄŸru sürün tıpkı fotoÄŸraftaki gibi.

3.)Analogda gösterdiÄŸim gibi L2+R2 (alttaki iki tuÅŸ) aynı anda basılı tutarken kale yönünde orta açma tuÅŸunu full basınız.

4.)Bu ÅŸekilde topun ne kadar kuvvetli gideceÄŸini göreceksiniz .

ArkadaÅŸlar bunu tekrar ede ede en uygun noktayı ve en uygun vuruÅŸu öÄŸrenmiÅŸ olucaksınız örnek gol olarakta aÅŸağıda bizim üyelerimizden haftanın golü seçilmiÅŸtir .Ä°zlemek isteyen arkadaÅŸlar aÅŸağıdaki linke tıklasın.

Örnek Video wink

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası