ardahan göle alevi mi / Gölenin etnik yapısı - Etnikce

Ardahan Göle Alevi Mi

ardahan göle alevi mi

kaynağı değiştir]

Tahtacılar Antep Adanadan Akdeniz Ege kıyılarıyla Trakyaya kadar uzanan bir alanda eskiden genellikle ağaç ve orman işleri yapan Türkmen Alevileridir. Bu coğrafyadaki Adana Antalya Muğla İzmir Balıkesir Çanakkale Kırklareli gibi her ilde en az 4 yada 5 alevi köyü bulunmaktadır. İç Egede de Denizli Isparta Burdur Manisa da da tahtacı köyleri vardır.

Tokat Alevîleri[değiştir

Ardahan Göle Kürtleri nereden gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Ardahan Göle Kürtleri nereden gelmiştir?
  2. Ardahan Merkez Kürt mü?
  3. Diyarbakır Çermik Kürt mu?
  4. Ardahan Çıldır hangi Türk boyu?
  5. Çermik ne zaman Diyarbakıra bağlandı?
  6. Ardahanda aşiret var mı?
  7. Ardahan Çıldır Alevi mi?
  8. Malatya Arap Osman kimdir?

Ardahan Göle Kürtleri nereden gelmiştir?

Ayrıca yer yer Kağızman ve Digor bölgesinden buralara yerleşen Kürtköylerine de rastlanmaktadır.Göleilçesinin tüm kürtleriSiverek, Diyarbekir, Digor ve Kağızman dan gelenKürtlerdir. Ardahanda Hanak taki ve Damal ın bazı köylerindeki Alevi köylerinin Türkler in ilk Anadolu kalıntısı olduğu varsayılmaktadır.

Ardahan Merkez Kürt mü?

Ardahan merkezTürk ve Kürtnüfusun bir arada yaşadığı bir yerleşimdir. Ardahan merkezdeAhıska Türklerinin yanında Terekeme Türklerinin de yerleşimleri vardır. Hatta en büyük birkaç köyden biri de Terekeme köyüdür. Ardahan'da özellikle köylerde ciddi miktarda Kürtnüfusu da vardır.

Diyarbakır Çermik Kürt mu?

Bugün Diyarbakır'ın ezici bir çoğunluğu Kürt'tür. Ancak bilinenin aksine Diyarbakır'ın bütün ilçelerinde Kürtlerçoğunlukta değildir. Eskiden Elazığ'a bağlı olan sonradan Diyarbakıril sınırlarına dahil edilen Çermikve Çüngüş ilçelerinde Türkmenler çoğunluktadır. Türkmenlerin salt çoğunluk olduğu tek ilçe Çüngüş'tür.

Ardahan Çıldır hangi Türk boyu?

Heredot tarihinde de bahsedildiği gibi, M.Ö. yılları arasında bölgeye gelen Saka Türkleri, Çıldır' a ebedi Türkolma damgasını vurmuşlardır. Zaten Çıldıradı da oradan gelmektedir.

Çermik ne zaman Diyarbakıra bağlandı?

yılında çıkarılan Mülga Teşkilat-ı Esasi'ye Kanunu'nun (Anayasa) 89'ncu maddesi gereği sancaklar kaldırılmış ve idari teşkilatlanma vilayet, kaza, nahiye, kasaba ve köy şeklinde tespit edilmiştir. Bu değişiklikle Çermik, Diyarbakır'ın ilçesi durumuna gelmiştir.

Ardahanda aşiret var mı?

Ardahandaki Kürt nüfusunun büyük bölümü Urfa ve Diyarbakır bölgesinden yy ın 1. ve 2. yarısında göç etmiş Kürt aşiretlerinden oluşmuştur. Göle Küçük Ardahanolark da geçer. da Sevkarlı Cemaati 45 yerleşimi şenlendirmiştir.

Ardahan Çıldır Alevi mi?

Ardahanve Çıldır'da Zaza ve Aleviköyü yoktur. Güney Kafkasya halkları itibariyle önem arz eden Acarlar halen Ardahan'da kalmamışlardır.

Malatya Arap Osman kimdir?

Arab OsmanLakabı FABRİKATÖR MEHMET BEY,in Amcası Esmer biri olduğundan O dönem Arab osmanlakabı diye Hitab Ediliyormuş FABRİKATÖR MEHMET BEY Kastamonuludur Göç ederek Şehrimiz Malatyaya gelip Yerleşmişlerdir. Milli Mücadele yıllarından Savaştan Sonra T.C.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası