efsun ryouka kato / Japonya'dan Söke'ye ateş düştü - OGÜN Haber - Günün Önemli Gelişmeleri, Son Dakika Haberler

Efsun Ryouka Kato

efsun ryouka kato

sergül kato

  • blog yazmaya başladığım 'dan beri sevinçlerine, üzüntülerine ve paylaştığı ne varsa ortak olduğum, artık ailemizden biri gibi olan bir insan sergül.

    gün içinde sohbetlerimizde, japonya'yla ilgili birşey olduğunda ya da onun da sevdiği birşey gördüğümde aklıma gelirdi de bütün gün aklımdan çıkmadığı hiç olmamıştı. dün sabah o kapkara fotoğrafı gördüğümden beri yüreğim sıkışıyor, gözlerim dolup boşalıyor, boğazım hep düğüm düğüm, dilimde hep aynı dualar allah ona, eşine ve tüm ailesine milyonlarca kere sabır versin, dayanma gücü versin. acılarını yürekten paylaşıyorum.

  • maalesef evladını kaybetmiş, çok sevdiğim bir blogger'dır.

    instagram'da haberi ilk okuduğumda hesabı hacklendi sandım. inanmadım. "hangi manyak yaptı bu şakayı" diye düşündüm; ama maalesef okuduklarım gerçekmiş.

    daha bir kaç gün önce kedilerle oynadığı, annesine gülümsediği ve "annieee" dediği videolarını seyretmiştim. aklıma geldikçe gözümden yaşlar geliyor. hala inanamıyorum. nasıl olabilir bu.

    çok acı bir durum. bir anne için en zor şey evlat acısı. allah kimsenin başına vermesin.

    efsun türkiye'ye defnedilecekmiş ve türkiye'ye geliyorlarmış. sergül çok doğru bir karar vermiş. onun, ailesinin yanında olması, onlardan destek alması lazım şimdi. çünkü, japonya'daki evi ona acı verir şu anda.

    başta sergül olmak üzere, eşine ve tüm ailesine sabır diliyorum. efsun küçük bir melek olarak şimdi cennet'te.

  • kötü haberi öğrendiğimden beri aklımdan çıkmayandır.

    insanlar hamileyken kaybettikleri bebeklerinin acılarını hep yüreklerinde taşıyorlarken, aylarca birlikte yaşadığı, gülüp oynadığı, anılar biriktirdiği evladını kaybeden anne o acıya nasıl dayanır?! elbet bir gün onun da acısı hafifleyecek ama unutmak ne mümkün!

    maşallah iki torunu olan annem yıl önce hamileyken kaybettiği kızını hatırladıkça hala gözleri doluyorsa, torununun çocuğunu gören, 5 çocuk annesi anneannem ölene kadar iki yaşında kaybettiği kızını hatırlayıp durduysa biliyorum ki evlat acısı unutulacak bir şey değil.

    allah hiç himseye, hiç hiç kimseye yaşatmasın böyle bir acıyı. allah sabır versin sergül'e, yoshi'ye ve ailelerine. allah sabır versin tüm evlatlarını kaybeden ailelere. bu kandil gecesinde tek duam hiçbir annenin evladını kaybetmemesidir. amin.

  • uzun zamandır takip ediyorumtakip ediyorum dediğim instagramda girerim arada profiline paylaştığı şeylere bakarım,videolarını izlerim falan.dün arkadaşım söyledi banaallah sabır versin

  • memleketlim olup biricik kızını yavrusunu meleğini kaybetmiş kişi anne. mekanı cennet olsun minik melek efsunun

  • hayat çok ilginç.

    dün gece tam uyuyacakken bir arkadaşım bana küçük, tatlı bir kardeşimizin youtube'da kitap yorumladığı bir video linki göndermişti. normalde hiç izlemediğim halde, merak edip birkaç farklı videoya göz attım. derken farklı blogger'ların videolarını da izleyerek geceyi uzattım. samimi paylaşımları takdir ettim, imrendim.

    sonra bugün sözlükte paperwhite ve calibro karşılaştırması başlığında sergül kato'ya ait bir video linki verilmişti. tıkladım ona. ilk defa görüyordum kendisini. yanda çıkan önerilerde okuduğu kitaplarla ilgili bir tane daha gördüm. dün geceki blogger videoları geldi aklıma. haliyle merak ettim, ona da tıkladım. ve sonra bir japonla evli olduğunu, japonya'da yaşadığını öğrendim. çok hoşuma gitti. orada yaşadığı hayatla alakalı birkaç video izledim. uzun süredir japonya ve japon kültürüne olan ilgimden dolayı daha da ısındım kendisine. aynı şekilde eşi ve ailesi de çok tatlı insanlardı. ve o güzel bebek sözlüğün bu isimden haberi var mı diye bir bakayım dedim, bakmaz olaydım

    acı haberi ilk burada aldım. şaka sandım önce, fakat yazılanları okudukça ve instagram hesabına bakınca gerçeği anladım. içim acıdı hiçbir şekilde tarif edilemeyecek bir acı bu. ne yazılabilir, ne söylenebilir ki? daha bir saat önce, tamamen tesadüf eseri gördüğüm bir kişiydi kendisi. bahsettiğim dünkü blogger videolarını izlemeseydim belki diğer videolarına bakmayacaktım bile. şimdi onun adına empati kurmaya, acısını paylaşmaya çalışıyorum. çocuğum yok ama efsun bebekten az büyük bir yeğenim var, o geliyor aklıma. tarif bile edemiyorum

    efsun bebek artık bir melek. teselli edecek bir söz yok, bulamıyorum başı sağ olsun

  • bu ülke de iyi insanların yanında ne kadar manyak insanların olduğunu bebeği sagken çocuğuna yapılan beddualarla vefat ettiğinde de yapılan saçma sapan yorumlarla yaşamıştıfunduszeue.infoşadığı bu durumu bloğunda anlatmış allah kendisine ve ailesine sabır versin,çocuğununda mekanı cennet olsun inşallah

    blog yazısı

  • bu gece saat 11 gibi yattım ama nereden geldiği meçhul olan bir ses sebebiyle bir türlü uyuyamadım ve saat 12 gibi pes edip, sabahlamaya karar verdim.
    ardından geçtim laptopun başına ve boş gözlerle ekrana bakıp, "ne yapsam?" diye düşünürken, google maps'ten japonya caddelerinde gezinti yapmaya karar verdim. çünkü son günlerde hem japon sinemasına, hem de japon edebiyatına bir hayli salça olmuştum ve özellikle de filmlerin/romanların geçtiği o şehirlere/caddelere bir yolculuk yapmak istediğimden, açtım googlemaps zamazingosunu ve yaklaşık olarak yarım saat boyunca osaka caddelerinde boş boş gezindikten sonra epeyce dikkatimi çeken bir şeyi araştırmak adına google'a şöyle yazdım: "japonlar neden maske takar?"
    ve hemen en üstte şu video çıktı karşıma.
    eh, baktım ki bu kız japonya'da yaşıyor ve oradaki yaşantıyla ilgili bilgiler veren videolar çekiyor, " videosunu daha izleyeyim," dedim. adeta gece gece japonya merakım kabarmıştı ve bu kız da çektiği videolar ile merakımı giderecek gibi duruyordu o anda. tane videosunu izledikten sonra " tane daha izleyeyim," dedim. ardından " tane daha," " tane daha," diye diye bir bakmışım ki, farkında olmadan saat 7'ye kadar tane videosunu izlemişim. yemin ederim zamanın nasıl geçtiğini anlamadım bile ve hatta o kadar transa geçmiş bir vaziyetteydim ki, bir ara bir baktım, sanırım uykusuzluğun da başıma vurmuş olması sebebiyle, yoshi başkanın çin mantısı yaptığı videoyu izlerken, kendimi "yoshi başkan o-leeeeey!" diye tezahürat yaparken bile buldum. ya da yoshi başkan bir yandan kulaklıktan türkçe şarkı dinlerken, diğer yandan da şarkıyı söylemeye çalıştığı videoyu izlerken anlamsızca kahkahalar atarken de buldum resmen kaşla göz arasında aile ortamlarına dahil olmuştum bu iki güzel insanın ve samimiyetleri sebebiyle, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan bir o videoya, bir bu videoya atlayarak geceyi sabah ediyordum.
    oysaki hayatı boyunca youtube'u yalnızca şarkı dinlemek için kullanmış ve bir kere bile oturup da bu tip vlog tarzı videolar izlememiş bir heriftim ben ama şaka-maka, farkında olmadan, 6 saat boyunca yoshi başkan ve de sergül bacımla birlikte yalnızlığı paylaşmışım adeta. eh, tabii bir de minik efsun'la
    ardından(bundan yaklaşık dakika önce) o videodan bu videoya atlamaya devam ederken "dur," dedim kendi kendime, "bizim ekşiciler de biliyor mu bunları? başlıkları var mı acaba sözlükte?"
    eh varmış elbette başlıkları ve hatta 8 sayfaymış. ama son 5 sayfası, nedense son 10 günde girilmiş.

    işte oradaki o "nedense" kelimesinin arkasındaki gerçeği henüz öğrenmiş bulunmaktayım ve bu entryi de sanırım bu yüzden yazmaktayım.
    4 yıldır bilfiil videolar yayınlayan ve epeyce kişi tarafından takip edilen, ama benim henüz 6 saat önce keşfettiğim ve de o 6 saat boyunca yalnızlığıma ortak olan; ortak oldukları için de, aslında yalnızlığımı ortadan kaldıran bu iki güzel insanın, evlatlarını 10 gün önce kaybettiğini öğrenince bir şeyler söylemek istedim onlara ama hiçbir sosyal paylaşım sitesinde hesabım olmadığı için, sergül kardeşim burayı okur diye, buraya yazmak istedim bir-iki cümle
    gerçi böyle durumlarda söylenecek pek de bir şey bulamam ben ve bulsam bile, kelimeler kifayetsiz kalacağı için dile dökemem onları ama siz, minik bir tesadüf eseri benim karşıma çıkıp, yalnızlığımı paylaştınız 6 saatliğine ve şimdi ben de sizin acınızı paylaşıyorum sizinle birlikte. oysaki ne yalnızlık, ne de acı paylaşılabilir öyle kolayı kolayına başka kimselerle ama ben, ikisini de paylaştığımıza inanıyorum bu gece.
    bunları söylemek istedim sadece.

  • kaybettiği bebeğinin adını "efsunlu orman" ile yaşatacak olan kadın.

    funduszeue.info&#x;funduszeue.info?m=1

  • (bkz: efsunlu orman)

    şu dünyada dikili bir fidanım olsun diyorsak, bu projeye destek olabilir miyiz ki?

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

Japonya'dan Söke'ye ateş düştü!

Minik Efsun, Söke Granta Mezarlığı’nda gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Sökeli Sergül Serhatlı yılında eğitim gördüğü Japonya’da, Japon genç Yoshiki Kato’ya gönlünü kaptırdı. Söke’de keşkekli, davullu, zurnalı düğünle dünyaevine giren çift, Japonya’nın Fukuroi kentinde yaşamaya başladı. Kato çifti, 30 Mart tarihinde dünyaya gelen kızlarına Efsun ve Japonca’da ‘serin yerde açan çiçek’ anlamına gelen ‘Ryouka’ adını koydu.

Efsun Ryouka, 20 Aralık’ta Japonya’da mikrobik bir hastalık olduğu belirtilen aşırı ishal nedeniyle hayatını kaybetti. Aile, bebekleri Efsun Ryouka’nın cenazesi ile birlikte Söke’ye geldi. Minik Efsun Ryouka, Söke’deki Yenikent Camii’nde Cuma namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında Japonya’da bir telekomünikasyon şirketinde yönetici olarak çalışan baba Yoshiki Kato da ön safta yerini aldı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası