korumalı flash belleğe format atma / USB bellekten yazma korumasını kaldırma | Onur Özdemir

Korumalı Flash Belleğe Format Atma

korumalı flash belleğe format atma

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Kaldırma Programı

Disk yazmaya karşı korumalı kaldırma programı hatası, bir SD kartın veya Flash belleğe dosya atmaya çalıştığımız zaman karşımıza çıkabilen ve dosya atmayı engelleyen bir hata olarak bilinir.

Her ne kadar ismi disk yazmaya karşı korumalı hatası olsa da, bu hata çoğu zaman diskten veri okumayı da engeller. Aslında bakıldığı zaman bu özellik bellek üreticileri tarafından sunulan bir seçenektir. Çoğu SD kartta ve bazı USB bellek modellerinde ileri ve geri yönde hareket edebilen bir pin bulunur.

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Ne Demek?

Dosya atmayı bloke eden bir hata olarak bilinmektedir. Bu pin açık konumuna getirildiğinde ise bellek dosya değişikliğine kapatılarak verilerin güvence altına alınması sağlanır.

Ancak bu durum çoğu kullanıcı tarafından bilinmediği için sorun yaşanması olasıdır. Biz de bu yazımızda diske yazma hatasının nasıl çözülebileceğini göstereceğiz.

disk yazmaya karşı korumalı kaldırma programı

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Kaldırma

Bir diskin yazmaya karşı korumalı hale getirilmesi donanımsal ve yazılımsal olmak üzere iki farklı şekilde yapılabilir. Bu nedenle disk yazma hatası çözümü için de iki farklı yöntem vardır denilebilir;

Diskin Üzerinde Kilit Pimi Varsa

Özellikle SD kartların sol tarafında bulunan ve “Lock” etiketine sahip olan bir pin, diskin dosya değişikliğine uğramasını engeller. Bu da Windows ortamında disk yazmaya karşı korumalı hatasının alınmasına neden olur.

Disk yazmaya karşı korumalı

Kullandığınız bellek üzerinde bir kilit pini varsa bu pini kapalı konuma getirerek hatanın ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Bu, donanımsal olarak kilit kaldırma işlemidir. Ancak her SD kartta veya Flash bellekte bu pin yer almaz. Bu noktada da yazılımsal çözümler devreye girer.

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Windows 10

Şayet yukarıda gösterildiği gibi kullandığınız bellek üzerinde kilit pini yoksa ve disk korumalı hatası alıyorsanız, bellek yazılımsal olarak kilitlenmiş olabilir. Windows 10 üzerinde bir diskin yazma korumasını kaldırmak son derece kolaydır. Yazma koruması hatası veren disk yada bellek bilgisayara bağlıyken sırasıyla şu işlemleri yapın;

  • İlk olarak Win + R tuşlarına basarak “Çalıştır” ekranını açın ve cmd yazarak enter tuşuna basın, komut satırı açılacaktır.
  • Cmd ekranında diskpart yazın ve enter tuşuna basarak komutu çalıştırın. Yeni bir komut satırı açılacaktır. Bundan sonraki işlemlere yeni diskpart başlığına sahip olan komut satırından devam edeceğiz.

Disk yazmaya karşı korumalı

  • Komut satırına list disk yazın ve enter tuşuna basın. Bu işlem sonrasında bilgisayara bağlı olan disklerin listesi sunulacaktır. Bizim cihazımızda 15 GB etiketine sahip Disk 1, yazma korumasına sahip. Bu nedenle biz işlemlerimize Disk 1 üzerinden devam edeceğiz. Siz de benzer şekilde hatalı olan disk üzerinden ilerlemelisiniz. Örneğin sizin bilgisayarınızda hatalı disk, Disk 2 olarak etiketlenmişse işlemlere Disk 2 ile devam edin.

Disk yazmaya karşı korumalı

  • Şimdi select Disk 1 yazarak hatalı diski seçelim. (Siz kendi bilgisayarınızdaki hatalı disk için seçim yapın, burası çok önemli.)

Disk yazmaya karşı korumalı

  • Şimdi de attributes disk clear readonly komutunu çalıştırın. Bu komut adından da anlaşılabileceği gibi (clear readonly) sadece okuma özelliğini kaldırma işlemini yapar ve diskte yazma işlemi yapılabilmesini sağlar.

Disk yazmaya karşı korumalı

Disk Yazmaya Karşı Korumalı Hatası Çözümü Program ile

Her ne kadar yukarıda belirttiğimiz işlemler diskteki yazma korumasını kaldırmak için yeterli olsa da birçok kullanıcı demode komut satırı yerine çeşitli programlardan faydalanmayı tercih eder.

Bu hata için kullanılabilecek en etkili programlardan biri HDDGURU firmasına ait Low Level Format adlı programdır. Şu işlemleri takip edin;

  • Öncelikle HDDGURU LLF Web sitesinden programı indirin ve kurun.
  • Programı açın açılan listede hatalı diski seçerek Continue butonuna tıklayın.

Disk yazmaya karşı korumalı

  • Açılan pencerede LOW-LEVEL FORMAT sekmesine geçiş yapın ve FORMAT THIS DEVICE butonuna tıklayın. İşlem başlatılacak ve belleğiniz biçimlendirilecektir. Bu işlem standart biçimlendirmeden farklı olduğundan biraz zaman alabilir.

Disk yazmaya karşı korumalı

Not: Bu işlem sonucunda bellekteki tüm verilerinizin silineceğini unutmayın. Farklı disk biçimlendirme yöntemleri için USB Biçimlendirme Programıbaşlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Sonuç

Flash bellekler ve SD kartlar, çok küçük alanlara devasa hafıza elemanlarının sığdırıldığı özel yapılardır. Bu yapılar bazen bilgisayardaki voltaj dalgalanmalarından, düşmelerden veya nem gibi çevresel faktörlerden etkilenebilirler.

Bu da diskin bozulmasına neden olabilir. Bazı disklerde bozulma olduğu zaman yazma koruması hatası alındığı bilinen bir durumdur. Maalesef böyle durumlarda uygulanacak bir çözüm metodu yoktur. Tüm işlemlere dair herhangi bir sorun yaşamanız durumunda aşağıdaki yorum sekmesini kullanarak izlerden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

funduszeue.info

Disk yazma korumalı hatası hakkında bu yazımızda çözümlerini ve nasıl düzeltileceği ile ilgili olarak bilgiler paylaştık.

 Google News

Bu yazımızda yine bir çok kişi tarafından karşılaşılan Disk Yazma Korumalı hatasını ele alacağız. Öncelikle bu sorun ile nasıl karşılaşırız. Taşınabilir bir belleğe dosya atmak istediğimiz de Disk Yazma Korumalı uyarısı ile karşılaşmaktayız. Yazma koruma hatası  yaygın bir sorundur ve genellikle USB flash sürücü, kalem sürücü, SD kart veya diğer veri depolama cihazlarında karşılaşılmakta.

Disk Yazma Korumalı Nedir?

Diskin veya belleğin bozulduğu anlamına mı geliyor ? hayır sadece yazmaya karşı korumalı durumda. Yani, yalnızca cihazınızdan veri okuyabilirsiniz, ancak verileri değiştirmek için başka işlem yazmanıza, silmenize, kopyalamanıza veya başka işlem yapmanıza izin verilmiyor bu durumda.

Bu durum genelde SD kartlarda karşımıza çıkıyor. USB belleklerde ise formatının karışmasından veya yanlış biçimlendirmeden dolayı olabilmekte.

Çözümler ;

Çözüm 1: USB Flash Sürücü Virüslerini Kontrol Edin ve temizleyin.

 

Bilgisayarınıza bulaşan bir virüs belleğinizin formatına bu şekilde bir zarar vermiş olabilir. Harici bir virüs temizleme programı ile kontrol edin. Tekrar Deneyin.

Çözüm 2: USB Flash Sürücüyü Kontrol Edin ve Kilidini Açın


Basit gibi görünen USB belleklerde bazı markalar koruma kilidi koymaktalar resimde görüldüğü gibi bir fonksiyon var ise kilidini açıp tekrar deneyiniz.

Çözüm 3: Dosyayı “Salt Okunur” Durumunda olması

Eğer bir veriyi bellekten bilgisayarınıza alırken bu sorunu yaşıyor iseniz. Bellek içerisinden taşımak istediğinniz dosyanın üzerine gelip özellikler deyin ve en altta yer alan salt okunur tiki onaylı ise kaldırıp tamam a tıklayıp tekrar taşımayı deneyin.

Çözüm 4: Yazma Korumasını Temizlemek için Diskpart&#;ı kullanın

Diski yazma korumalı bir hatayı düzeltmek için, bu işi yapmak için Komut İstemi&#;ni de kullanabilirsiniz.

CMD&#;yi yönetici olarak çalıştırın, ardından diskpart komutunu yazın ve diskpart&#;ı çalıştırmak için Enter tuşuna basın. Windows 7/8/10&#;da yerleşik bir disk bölümleme aracıdır.

Bu araçla USB sürücünüz / SD kartınızla ilgili değeri değiştirebilirsiniz. Ardından aşağıdaki kalın yazılmış komutları tek tek yazın:

list disk (bilgisayarınızdaki tüm diskler burada listelenir)

select disk n (n, USB flash sürücünüzün veya SD kartınızın numarasını gösterir)

attributes disk clear readonly (bu komut yazma korumasını devre dışı bırakabilir)

Bu işlemi yaptıktan sonra dosyaları tekrar kopyalamayı deneyin. USB yazma korumalı hatası kaldırılmış olması gerekir.

Çözüm 5 : Formatter Silicon Power programı 

Formatter Silicon Power ile USB belleğini bilgisayara takılı iken çalıştırın ve  5 dakika içerisinde program usb belleğinizde ilgili format ayarlarını yapacaktır.

Sorunu halen yaşamaya devam ediyorsanız lütfen yorumlardan bizlere ulaşınız.

Verileri Kaybetmeden USB Flash Bellek Biçimlendirme

Verileri kaybetmeden USB flash belleği biçimlendirmek mümkün müdür?

SD kart gibi, USB flash bellek de resim, video dosyaları, belgeler vb. kişisel dosyaları saklamak için kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Ancak bazen USB disk bozulabiliyor ve belirli bir nedenden dolayı rawa dönüşebiliyor veya erişilemez olabiliyor. USB biçimlendirilemiyor hatası, USB tanımıyor veya okumuyor ve benzer problemler de ardından geliyor. Bu sorunu çözmenin tek yolu USB flash belleği biçimlendirmektir. Ancak çoğu insan bunu yapamaz çünkü biçimlendirme aygıttaki tüm dosyalara mal olur.

Peki, verileri kaybetmeden USB flash belleği biçimlendirmek mümkün müdür? Tabii ki evet. Buna geçmeden önce, verileri kaybetmeden USB flash belleği nasıl biçimlendireceğinizden bahsetmek istiyoruz. Çözümü öğrenmek için sadece okumaya devam edin.

USB’yi biçimlendirmek verileri siler mi? Biçimlendirmeden önce USB verileri nasıl kurtarılır?

Hepimizin bildiği gibi, biçimlendirme sabit disk, USB veya hafıza kartındaki tüm verileri siler. Ancak bazı özel durumlarda, bozuk veya RAW USB, SD veya harici hard diski onarmak, sorunu çözmek için USB’yi biçimlendirmeniz gerekir. Hasarlı USB flash belleği verileri kaybetmeden düzeltmenin bir yolunu bulmak önemli bir hale gelir.

Tüm dosyalarınızı tutmak istiyorsanız, biçimlendirmeden önce dosyaları flash bellekten kurtarmak için hızlı bir veri kurtarma işlemi yapmanız önerilir. EaseUS Data Recovery Wizard, tüm veri kaybı durumlarında, örneğin, tanınmayan flash bellekten dosya kurtarma, raw diskten veri kurtarma, raw NTFS veya fat 32 dönüştürme gibi işlemleri gerçekleştirmenize yardımcı olan profesyonel bir programdır.

Verileri kaybetmeden/silmeden USB flash bellek biçimlendirme nasıl yapılır

Verileri kaybetmeden veya silmeden USB flash belleği biçimlendirmek için EaseUS Data Recovery Wizard Professional kullanabilirsiniz. Aşağıdaki iki rehber ipucu yardımcı olacaktır:

1. Yöntem Biçimlendirmeden USB flash bellekten veri kurtarma

Adım 1. EaseUS hard disk veri kurtarma programını başlatın.

EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını çalıştırın ve kaybolan veya silinen dosyalarınızın olduğu diski seçin. Tüm kaybolan veri ve dosyaları taramaya başlamak için Tara'ya tıklayın.

select the hard drive

Adım 2. Hard diskten kaybolan verilerini bulmak için tarayın EaseUS hard disk veri kurtarma programı, seçilen diskin tamamını tarayacak ve mevcut, gizli veriler dahil tüm kaybolan dosyaları bulacaktır.

scan the hard drive

Adım 3. Hard diskten kaybolan verileri ve dosyaları ön izleyin ve kurtarın.

recover lost data

Silinen ve kaybolan dosyalarınızı "Silinmiş Dosyalar" , "Sürücü" (disk sürücü harfinizle birlikte) içinde bulabilirsiniz.

Kayıp Bölüm Dosyaları veya "Ek Dosyalar" biçimlendirilmiş ve RAW verilerinizi orada listeleyecektir.

Bulunan dosyaları ön izlemek için çift tıklayın.

Ön izlemeden sonra, diskte kaybolan dosyalardan istediklerinizi seçin ve lütfen bu dosyaları PC'nizde veya diğer harici depolama birimlerinde güvenli bir yere kaydetmek için Kurtar'a tıklayın.

Yukarıdaki tüm adımları uyguladığınızda, flash bellekten dosya kurtarma işlemini tamamlamış olursunuz. Verileri kaybetme endişesi yaşamadan USB flash belleği biçimlendirmek için Windows disk yönetim aracını deneyebilirsiniz.

2. Yöntem Verileri silmeden veya kaybetmeden USB flash bellek biçimlendirme

Artık, PC’nizde kayıtlı verileri silmeden basit tıklamalarla doğrudan USB flash belleğinizi biçimlendirebilirsiniz:

- USB’yi PC’ye takın ve Bu PC/Bilgisayarım’a tıklayın;

- USB flash belleği bulup sağ tıklayın, Biçimlendir’i seçin;

- Dosya sistemini NTFS veya FAT32 olarak ayarlayın, Başlat’a tıklayın ve OK ile onaylayın.

Bundan sonra, verilerinizi tekrar USB belleğe aktarabilir, USB flash belleğinizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası