ördek sosu tarifi / Portakal Soslu Ördek

Ördek Sosu Tarifi

ördek sosu tarifi

Ördek Etiyle Yapılabilecek Lezzetli Tarifler

Ördek Eti Faydaları Lezzetli Tarifler

Öncelikle ördek etini tanıyalım: Ördek, kanatlı bir hayvan olmasına rağmen tavuk eti ve hindi etinin aksine kırmızı renkli bir ete sahiptir. Ördek etinin görünümü sığır etini andırmasına rağmen, tat olarak hindi eti ile dana etinin melezinden oluşan bir tada sahiptir. Peki ördek eti sağlıklı mıdır? Faydaları nelerdir?

gram evcil, derisiz ördek etince 18 gram protein bulunur. Protein bağışıklık sistemini destekler, dokularınızı korumaya yardımcı olur ve cildinizi sağlıklı, güçlü tutar. Ördek, beslenmenize sağlıklı bir ilavedir ve doku fonksiyonu için önemli çeşitli besinler sunar.

Ördek etinin besin değerleri proteinle sınırlı değil. Ördek eti (derili pişmiş) proteinin yanı sıra folik asit, demir, potasyum, magnezyum, fosfor açısından zengin bir kaynaktır. Kolesterol içeriği nedeniyle derisiz ve fırın, ızgara, tencere yemeği gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılarak hazırlanmalıdır. Görüldüğü üzere ördek eti epey sağlıklı bir besin kaynağı.

Ördek eti nasıl pişirilir?

Ördek eti, tavuk etini andırdığı için tavukların pişirilebildiği tüm yöntemler ile pişirilebilir. Ancak tavuğa göre biraz daha geç piştiği unutulmamalı. Özellikle güveçte veya fırında pişirilmesi tavsiye edilir. Yahnisinin yapılması da lezzet açısından çok iyi netice verir. Ördek eti dedik, birkaç ördek eti tarifini denemeden geçmeyelim:

Fırında Ördek

Ördek Eti Faydaları Lezzetli Tarifler

Fırında Ördek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet orta boy ördek
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Ördek Yapılışı

Ördeğin deri kısmı güzelce alındıktan sonra dışına her tarafına tuz sürülür. Soğanlar rendelenir, soya sosu sirke ve soğan karıştırılır. Tuz sürülen her yere sürülür. 1,5 saat bekletilir ve daha sonra derecede ısıtılmış fırına koyulur. 45 dakika kadar piştikten sonra çıkarılır folyoya sarılır ve tekrar 45 dakika sürede pişirilir. Daha sonra sunuma hazırdır. Afiyet olsun!

Ördek Kızartması

Ördek Eti Faydaları Lezzetli Tarifler

Ördek Kızartması İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 20 adet mürdüm eriği
  • 1 adet orta boy ördek
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 kahve fincanı un

Ördek Kızartması Yapılışı

Temizlenmiş ördeğin içine elma ve mürdüm eriğini soyup doğrayın ve içine doldurun. Daha sonra derince bir tencerenin içine koyup fırına atın. 1 buçuk saat piştikten sonra çıkarın ve tencereye çıkan suyunu ayırın suyun içine un ve tuz ekleyerek özleşmesini sağlayın. Ördeği yanında sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Portakallı Pekin Ördeği

Portakallı Pekin Ördeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta irilikte bütün pekin ördeği
  • 4 yemek kaşığı kızartmak için sıvı yağ
  • 3 adet taze defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 2 litre sıcak su

Portakallı Pekin Ördeği Sosu İçin

  • 2 adet portakal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı dolusu haşlanan ördeğin suyu

Portakallı Pekin Ördeği Hazırlanışı

Portakallı pekin ördeği pişirme hazırlığımıza 1 adet ördeği tüm olarak güzelce yıkayıp kurulayarak başlayalım. Ardından çukur bir tencereye sıvı yağ koyarak ocağa tencereyi yerleştirelim.

Portakallı Pekin Ördeği

Sıvı yağ hafifçe kızdıktan sonra daha önce yıkayarak kuruladığımız ördeği yağın içine alarak arkalı önlü hafifçe kızartalım. Ardından ördeği kızarttığımız tencereye salçalar ve sos malzemeleri dışındaki tüm malzemeyi ilave ederek ördeği 60 dakika kadar haşlamaya bırakalım. Ördek haşlanırken bizde sosumuzu hazırlayalım. İlk olarak 2 adet portakalın kabuklarını bir kabın içine rendeledikten sonra beyaz kısımlarını soyarak atalım ve etli kısımlarını ise robottan geçirerek parçalayalım. Daha sonra ufak bir tencereye tereyağını alarak erimesini sağladıktan sonra üzerine buğday nişastasını ilave ederek karıştıralım. Ardından köpük köpük olan nişastanın üzerine parçalanan portakalları ve Rendelenmiş kabukları ilave ederek bir yandan da karıştırmaya devam edelim. Kaynayarak kıvam alan sosun içine 1 su bardağı da haşlanan ördeğin suyundan ekleyerek sosumuzu ocaktan alalım.

Ardından bir saat kadar pişirdiğimiz ördeği tencereden çıkartarak tüm olarak bir fırın tepsisine yerleştirelim ve ördeğin iç kısmına ve üzerine portakallı sosu gezdirerek dökelim. Sosun üzerine ise domates ve biber salçalarını karıştırarak eşit bir şekilde ördeğin tamamına sürelim. Fırınımızı önceden derecede ısıtarak ördeği fırına vererek yaklaşık olarak 1 saat pişirdikten sonra fırından alarak servis yapalım. servis sırasında tepside kalan sıcak sosu ördeğin üzerine gezdirerek seviş yapmayı ihmal etmeyelim. Bu şekilde sunumlarda ördek hem daha lezzetli hem de kurumamış olacaktır. Afiyet olsun!

Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

Ördek eti en kolay nasıl pişirilir? Ördek eti pişirmenin püf noktaları! Portakallı ördek tarifi

B3 vitamini açısından da oldukça zengin olan ördek eti günümüzde çok seveni bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına sebebiyet veren kötü kolesterolü (LDL) düşüren ördek etini evde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kalabalık misafirlerin geldiği zamanlarda yapabileceğiniz portakallı ördek tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Ördek, kümes hayvanları arasında değerlendirilir. Bilindiği üzere kümes hayvanları beyaz bir ete sahiptir. Fakat ördek, bu bakımdan diğer kümes hayvanlarından ayrılır. Ördek eti, kırmızı bir ettir. Tat bakımından ise, hindi etini andırmaktadır. Ördek eti yapımı ve ördek yemeği tarifi farklı lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle en leziz tariflerden olan portakallı ördek Fransız mutfağından sofralarımıza geliyor. Pişince tıpkı dana eti gibi açık kahverengi rengine sahip olan ördek eti kümes hayvanlarının aksine aromatik ve baharatlı tatlara da uygundur. Lezzetli bir et olan ördek eti, birçok farklı yemek tarifine malzeme olabilir. Ancak bunlar arasında portakallı ördek oldukça ünlü olan bir tariftir. Ördek etini pişirmeden önce çeşitli soslarla marine etmek lezzetini arttırır. Özellikle portakallı ördek için, eti portakal sosuyla marine etmek, lezzetin sırrıdır.

Ördek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERÖrdek etinin faydaları nelerdir? Ördek eti hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Ördek etini pişirmede en önemli püf nokta marinesidir. Bunun için, derisi soyulup güzelce temizlenmesi, içi ve dışının iyice tuzlanması gerekir.
  • Marinesi için; bir kap içerisinde rendelenmiş soğan, soya sosu ve sirke karıştırılır. Bu karışım, tuzlanmış ördeğin her yerini kaplayacak şekilde sürülür. En az 1 saat bu şekilde dinlendirilir.
  • Ördekler bataklıklarda da yaşayabildiğinden pişirirken bir çeşit koku yayabilir. Bu kokunun, etin pişirilmeden önce sirkeli suda bekletilmesiyle giderilmesi mümkündür.

PORTAKALLI ÖRDEK TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet bütün ördek
3 adet portakal
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı bal
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Ördeği güzelce temizleyin, içini yıkayıp kağıt havluyla kurulayın.

Salçaya biraz tuz ekleyip karıştırdıktan sonra ördeğin üzerine masaj yaparak yayın.

Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırıp ördeğin her tarafını dakika kadar kızartın.

Kızaran ördeğin derisine bıçakla çizikler atın.

Tencereye ördeğin üzerini geçecek kadar su ekleyin.

1 adet portakalın suyunu sıkıp tencereye ilave edin.

Meşhur portakallı ördek nasıl yapılır? Evde portakallı ördek tarifiİLİŞKİLİ HABERMeşhur portakallı ördek nasıl yapılır? Evde portakallı ördek tarifi

Tuz, kişniş ve defne yaprağını da ekleyip kapalı kapalı halde etleri yumuşayana kadar 1 saat civarında pişirin.

Pişen ördeği fırın tepsisine alın.

Kalan portakalların suyunu sıkın.

İçine balı ve ördeğin haşlama suyundan 1 kepçe kadarını ilave edip sos kıvamına getirin.

Sosu tepsiye aldığınız ördeğin üzerine güzelce gezdirin.

Fırını dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra ördeği fırına verin.

Derisi kızardıktan sonra çıkarıp dilimleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun

Canard à L&#;orange (Fransa)

Canard à l&#;orange, (Portakallı ördek), bir ördeğin kızartıldıktan sonra şeker ve portakal suyu ile tatlandırılmış zengin bir kahverengi sosla servis edildiği geleneksel bir Fransız yemeğidir. Yemek tipik olarak Magret olarak bilinen bir ördeğin göğsü ile yapılır.

Bu tür ördeklerin göğsü biraz daha büyüktür, normal bir ördek göğsünün yaklaşık iki katı büyüklüğündedir. Ördeğin içi pembe kalacak şekilde pişirilmelidir ve beraberindeki sos kırmızı şarap sirkesi, portakal suyu, tavuk suyu ve şekerden oluşur. Yemek genellikle portakal parçaları ile süslenir.

Canard à l&#;orange&#;ın Fransa&#;ya Catherine de Medici (İtalyan asıllı Fransa Kraliçesi) tarafından getirildiğine inanılıyor. Bununla birlikte, yemeğin antik Orta Doğu&#;ya kadar uzandığını düşünenler de vardır, çünkü bu bölgedeki tipik yemekler genellikle etle meyveyi eşleştiriyor.

Canard à L&#;orange Tarifi

Canard à L&#;orange İçin Gerekli Malzemeler

4 ördek göğsü
2 büyük portakal
1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi
1 tepeleme yemek kaşığı şeker
50 ml Büyük Marnier (Fransız likörü)
25 gr tuzsuz tereyağı, küp doğranmış
1 yemek kaşığı sade tereyağı

Canard à L&#;orange Nasıl Yapılır

Arıtılmış tereyağını büyük bir dökme demir tavada veya metal saplı kızartma tavasında ısıtın. Ördek göğsü büyük miktarda yağ yapacaktır, ancak az miktarda tereyağı kullanmak, onları tavaya ilk koyduğunuzda yapışmasını önleyecektir. Tereyağı deriye güzel bir altın rengi verir. Tavayı orta ila yüksek ısıya ayarlayın, ördek göğüslerini deri aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Tavayı ara sıra karıştırarak eşit renk almasını sağlayın, deri eşit derecede koyu altın kahverengi olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Göğüsleri ters çevirin ve tavayı yaklaşık ºC&#;de önceden ısıtılmış bir fırına koyun. Yaklaşık 10 dakika, onları az pişmiş güzel bir pembe orta derecede pişirecektir.

Tavadan çıkarın ve sosu yaparken sıcak kalması için çift kat folyo ve kalın bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.

Portakalların kabuğunu jülyen şeritler halinde soyun ve bir kenara koyun, ardından portakalların suyunu sıkın. Tavadaki yağı alın ve sirke ile parlatın, ardından şekeri ekleyin. Kaynamaya bırakın ve hafifçe karamelize olmasına izin verin. Bu, tavanın yüksek sıcaklığı nedeniyle oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Portakalların suyunu ve ardından jülyen kestiğiniz kabukları ekleyin. Sos koyulaşmaya başlayacaktır. Bu olurken Grand Marnier&#;i dökün. Alkol kaynadıktan sonra, birkaç saniye sonra, sosu kalın, parlak bir kıvamda bitirmek için tereyağını birer birer ekleyin.

Her bir göğsü 1 cm&#;lik parçalar halinde dilimleyin, üstüne bol miktarda sos koyarak tabağa yerleştirin.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

İlgili

Fırında ördek tarifi - Portakallı pekin ördeği tarifi Malzemeler 1 Adet bütün pekin ördeği ( kg ) 1 Adet kuru soğan 2 Diş sarımsak 1 Tatlı kaşığı biberiye Adet tane karabiber Tarçın ( tatlı kaşığının ucuyla ) Yarım muskat cevizi Tuz 1 Tatlı kaşığı bal Portakal kabuğu ( rendelenmiş ) Su Sosu için 2 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 Tatlı kaşığı kekik 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Adet portakal suyu 1 Tatlı kaşığı bal Fırında pişirirken Havuç dilim doğranmış patates ( önden pişmiş ) Havuç dilim doğranmış havuç Tuz Sıvı yağ

Fırında ördek tarifi - Portakallı pekin ördeği tarifi

Malzemeler

1 Adet bütün pekin ördeği ( kg )

1 Adet kuru soğan

2 Diş sarımsak

1 Tatlı kaşığı biberiye

Adet tane karabiber

Tarçın ( tatlı kaşığının ucuyla )

Yarım muskat cevizi

Tuz

1 Tatlı kaşığı bal

Portakal kabuğu ( rendelenmiş )

Su

Sosu için

2 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 Tatlı kaşığı kekik

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Adet portakal suyu

1 Tatlı kaşığı bal

Fırında pişirirken

Havuç dilim doğranmış patates ( önden pişmiş )

Havuç dilim doğranmış havuç

Tuz

Sıvı yağ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası