emekliye katarakt ameliyatı / Bianet :: Emekliler: "Yüzde zam bile yeterli değil"

Emekliye Katarakt Ameliyatı

emekliye katarakt ameliyatı

Sosyal Güvenlik Kurumu Dünyagöz&#x;de

Dünyagöz Grubu gibi çatısı altında hastane, klinik ve cerrahi merkezi gibi farklı kategorilerde şubeye sahip özel sağlık kuruluşları her sosyal güvenlik kurumunun anlaşma koşulları farklı olduğundan hastalarımıza şubelerimizde aynı hizmeti verememenin sıkıntısını ve üzüntüsünü yaşıyorduk. Emekli Sandığı mensupları her şubemizde sevksiz olarak muayene, tetkik ve ameliyat (ayaktan ve yatarak tedavi) hizmetlerini alırken, Bağkur mensupları tüm şubelerimizde sadece ameliyat (yatarak tedavi) hizmeti alabiliyorlardı. SSK mensupları ise sadece Ataköy ve Levent hastanelerimizde ayaktan ve yatarak tedavi hizmetlerini alabiliyorlardı.

Yeni yasayla birlikte tüm sosyal güvenlik kurumu mensubu hastalar devlet,üniversite hastaneleri ve kurumla anlaşma yapan tüm özel sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alma imkanına kavuştu.

Dünyagöz Grubu olarak Ataköy, Levent, Altunizade, Etiler, Feneryolu, Maltepe ve Gaziosmanpaşa şubelerimizin tümünde SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı mensuplarına muayene, tetkik ve ameliyat hizmetlerinin tamamını verebileceğiz.

Katarakt Ameliyatı

Katarakt ameliyatılanıklaşan göz merceğinin temizlenmesi ve yerine yapay mercek (lens) takılması işlemidir. Normalde göz merceğimiz şeffaf bir yapıya sahiptir fakat katarakt geliştiğinde mercek bulanıklaşır. Göze gelen ışık dağınık görülür.  Sonuçta görme düzeyimiz azalır. Bu durumda tek tedavi katarakt ameliyatıdır. Katarakt ameliyatı sayesinde rahat bir şekilde daha net görme düzeyiniz olacaktır.

Katarakt ameliyatı ne zaman gerekir? Kimler olmalıdır?

katarakt

Katarakt görmenizi azaltıyor ve günlük işlerinizi yapmanıza engel oluyorsa yapılması gerekir. Eğer katarakt günlük işlerinize mani olumuyorsa belli aralıklarla muayene ile takip edilir. Katarakt genellikle çok yavaş ilerleyen bir rahatsızlıktır.

  • Katarakt mesleğimi yapmama engel oluyor mu?
  • Katarakt araba kullanmak, kitap okumak gibi günlük aktivitelerimi yapmamı olumsuz etkiliyor mu?
  • Çok aydınlık veya loş ortamda görüşüm olumsuz etkileniyor mu?

Bunlar dışında bazı özel durumlarda ameliyatı yapılmasının zorunlu olduğu durumlar vardır. Örneğin katarakt başka bir göz hastalığının tanı ve tedavisini zorlaşıyorsa bu durumda ameliyat ile görme düzeyi çok etkilenmeden yapılabilir. Ayrıca katarakta bağlı göze zarar verebilecek yan etkiler (örnek: göz tansiyonu yükselmesi, göz içinde iltihap) oluşmuş ise yine katarakt ameliyatı erken yapılabilir.

Katarakt nasıl oluşur?

Kataraktın en sık sebebi ilerleyen yaştır. Göz merceği proteinlerden oluşmuş şeffaf bir yapıdır. Yaş ilerledikçe bu proteinlerin yapısı değişmekte ve şeffaflıklarını kaybetmektedirler. Katarakt gelişince göz merceği buzlu cam gibi olur. Yapısı bozulan mercek ışığı düzgün odaklayamaz ve göze gelen ışık saçılır. Sonuçta görme kalitesi bozulur hasta günlük işlerini yapmakta zorlanır hale gelir. Bu durumda artık ameliyatın gerekli hale gelmiş demektir.

Yaşlanma dışında katarakt gelişimine sebep olan veya hızlandıran dış etmenler veya bazı hastalıklar vardır. Bunlara örnek:

  • Travma
  • Diyabet hastalığı
  • Bazı ilaçlar (örnek:kortizon)
  • Radyasyon
  • Sigara kullanımı
  • Ultraviyole ışığa maruziyet

verilebilir.

Katarakt belirtileri nelerdir?

Katarakt belirtilerinin şiddetine bağlıdır. Katarakt erken dönemde fazla belirti vermeyebilir. Fakat katarakt belirli bir seviyeye geldiği zaman şikayetlerde ortaya çıkmaya başlar. En sık şikâyet bulanık görmedir. Bununla beraber aydınlıkta veya güneşli havalarda kamaşma, cisimleri mat ve donuk görme, çatallı görme gibi şikayetler yapabilir. Bu aşamada hasta günlük işlerini yapmakta zorlanır.

katarakt belirtileri

Katarakt ilerledikçe göz merceğinin kırıcılığı değiştiğinden gözlük numaralarında hızlı bir değişim olabilir. Bu yüzden sık sık gözlük değiştirme ihtiyacı olur.

Bazen hastalar yakını okumak için artık gözlüğe ihtiyaç duymadıklarını söylerler. Ancak bu geçici bir durumdur ve bir süre sonra hastalar yakını da bulanık görürler. Katarakt ameliyat edilmeyip çok uzun süre beklenirse mercek tamamen matlaşır ve ciddi görme kaybı yapabilir.

Katarakt Türleri nelerdir?

  • Nükleer katarakt; en sık görülen tür budur. Yaşa bağlı gelişir. Katarakt merceğin genelindedir. Çok yavaş ilerler. Erken evrelerinde gözünüz yakını net görmeye başlar ve bu duruma ikinci bahar denir. Katarakt ilerleyince merceğin rengi sarı-kahveye döner. Renkleri ayırt etmek zorlaşır ve yakın görme de bozulur. Loş ışıkta görme daha çok bozulur. Hastalar aydınlık ortamı tercih ederler.  
  • Subkapsüler katarakt;Lensin arka yüzünde gelişir. Diğer türlere göre hızlı ilerler ve görmeyi erken evrede bozar. Bu sebeple katarakt ameliyatına gereksinim diğer katarakt türlerine göre daha önce olur. Genellikle aydınlık ortamda ışık saçılmasına bağlı olarak görme daha çok etkilenir. Yakın görme uzak görmeye göre daha erken bozulur.
  • Kortikal katarakt; Kortikal kataraktlar göz merceğinin kenar taraflarından üçgen şeklinde gelişen kataraktlardıfunduszeue.info bir düzeye geldiğinde ışığın saçılmasına sebep olarak görme azalması yapar. Hem yakın hem uzak eşit düzeyde etkilenir.
  • Konjenital (doğuştan) katarakt; Doğuştan itibaren bebeğin bir veya iki gözünde olan kataraktlardır. Gelişimsel katarakt ise çocuk doğduktan sonra gelişen katarakttır. Yetişkin kataraktlarına göre nadir görülürler. Ana rahmindeyken gelişen enfeksiyonlar, bazı metabolik hastalıklar, ve kalıtsal olarak gelişebilir. Konjenital kataraktlar görmeyi etkiliyorsa bebeğin görme sistemi gelişimini bozacağından erken dönemde katarakt ameliyatı uygulanmalıdır. Bebek veya çocuklardaki ameliyatı yetişkinlerde farklılıklar gösterir.
  • Travmatik (darbeye bağlı)katarakt; Göze gelen her çeşit travma (delici veya künt) katarakt gelişimine sebep olabilir. Bu kataraktlar travmadan hemen sonra veya yıllar sonra gelişebilir. Travmatik katarakt ameliyatı yapılırken bazı özel işlemler gerekebilir.

Katarakt ameliyatı çeşitleri nelerdir?

Kataraktın kesin tedavisi ameliyattır. Katarakt ameliyatında temel prensip bulanıklaşan göz merceğinin temizlenmesi ve yerine görmeyi sağlayacak yapay mercek takılmasıdır. Lens teknolojisinin henüz gelişmediği dönemlerde göze mercek takılmıyordu. Göze mercek takılmadığı durumda göz çok yüksek derecelerde hipermetrop kalıyor ve hasta şişe dibi gibi kalın gözlük kullanmak durumunda kalıyordu. Modern lenslerle artık hasta gözlükten de kurtarılabiliyor

Günümüzde 3 çeşit katarakt ameliyatı vardır.

  1. Ekstra kapsüler katarakt ameliyatı; bu ameliyatta korneaya geniş bir kesi yapılarak katarakt tümüyle göz dışına çıkartılır. Göz içine mercek yerleştirilir. Kesi yeri ince dikişlerle dikilir. Bu teknik eski bir teknik olup çok özel durumlar dışında artık pek uygulanmamaktadır.
  2. Fakoemülsifikasyon ile katarakt ameliyatı; Fakoemülsifikasyon ile katarakt ameliyatı günümüzde en sık uygulanması ile en güvenli yöntemdir. Fakoemülsifikasyonda göz içine çok küçük bir kesiden girilerek katarakt ultrasonik ses dalgaları ile parçalanarak temizlenir. Göziçine katlanarak konabilen özel mercekler yerleştirilir. Yara yeri çok küçük olduğu için dikiş konması gerekmez ve gözde astigmat gelişmez. Ayrıca iyileşme çok hızlı olur ve hasta günlük işlerine erken dönebilir.
  3. Lazer katarakt ameliyatı; son yıllarda artan popülaritesine rağmen halen günümüzde en çok fakoemülsifikasyon cerrahisi tercih edilmektedir. Yapılan çalışmalar iki yöntem arasında başarı açısından bir fark olmadığını ortaya koymuştur. Lazer katarakt cerrahisinde özel bir lazer ışını kullanılarak ameliyat kesileri ve ameliyatın bazı aşamaları tamamlanır. Katarakt parçalara ayrılır ve daha sonra fakoemülsifikasyon cihazı ile katarakt temizlenir.  En son aşamada göz içine yapay mercek yerleştirilir. Lazer katarakt ameliyatı her katarakta uygulanamamaktadır.

Katarakt ameliyatım için hangi mercek uygun?

Yakın bir zamana kadar sadece tek tip mercek kullanılmakta ve hastalar ameliyat sonrası gözlük kullanma durumunda kalmaktaydı. Günümüzde mercek teknolojisinin  gelişmesiyle uzak görme, yakın görme, ve astigmat gibi bozukluklar da ameliyat ile aynı anda düzeltilebilmektedir. Gözünüze  uygun merceğe karar verirken göz doktorunuz  sizi ayrıntılı biçimde muayene edecek ve size uygun mercek şeçenekleri hakkında bilgilendirecektir. 

Katarakt ameliyatı öncesi ne gibi hazırlıklar gerekir?

Göz doktorunuz gözünüzü değerlendirip bazı test ve ölçümler yapacaktır. Bu testlerden biri gözünüze takılacak merceğin gücünün belirlenmesini sağlayacak olan biyometri testidir. Günümüzde bu test lazer teknolojisi içeren bir cihazla yapılarak son derece isabetli sonuçlar alınmaktadır. Bu sayede hastanın gözünü istediğimiz dereceye ayarlayabilmekte ve  katarakt ameliyatı sonrasında gözlükten bağımsız hale getirebilmekteyiz.

Katarakt ameliyatı öncesinde doktorunuz kullandığınız ilaçları sorgulayacaktır. Bu ilaçlardan bazılarını bir süre kullanmamanız  söylenebilir. Ayrıca göz doktorunuz ilaçların kullanımının düzenlenmesiyle alakalı ilgili branş doktoruyla görüşüp dozlarda değişiklik yapabilir. Aksi söylenmedikçe diyabet, tansiyon hastalığı gibi ilaçlarınız mutlaka her zamanki dozunda ve saatinde kullanmalısınız.

Bazı durumlarda göz doktorunuz ameliyattan önce göz damlası kullanmanızı tavsiye edebilir. Bu durumda göz damlalarınızı kullanarak ameliyat gelmelisiniz.

Katarakt ameliyatının uygulanmasında çeşitli anestezi yöntemlerinden biri tercih edilebilir. Eğer topikal (damla ile uyuşturma) veya lokal (iğne ile uyuşturma ) yöntemlerinden biri seçilmiş ise herhangi bir açlık süresi gerekmez. Hasta hafif bir kahvaltı yaparak hastaneye gidebilir. Fakat genel anestezi (uyutarak anestezi) yapılacak ise mutlaka belli bir açlık süresi gerekecektir. Bu süre ile ilgili olarak doktorunuz sizi bilgilendirecektir.

Katarakt ameliyatının olacağı gün neler ile karşılaşacağım?

Katarakt ameliyatının olduğu gün hastaneye gelip yatış işlemleri tamamlandıktan sonra ameliyat olacak göz işaretlenecektir. Daha sonra ilgili personel tarafınızdan kol tansiyonu ölçümü yapılacak eğer tansiyonunuz yüksek değerlerde çıkarsa tansiyon düşürücü ilaç verilecektir. Eğer şeker hastalığı hikayeniz varsa kan ölçümü yapılacaktır. Yine gerekirse kan şekerini düşürecek ilaçlar verilebilir.

Bunun dışında heyecanı yüksek hastalara sakinleştirici hap verilebilir. Bu sayede heyecana bağlı tansiyon yükselmeside kontrol altına alınmış olur. Ameliyattan bir iki saat önce ameliyat olacak göze, göz bebeğini büyütecek damlalar konacaktır. Göz bebeğiniz büyüdükten sonra artık gözünüz ameliyata hazır demektir.

Steril ortamda ve ameliyathanede yapılması gereken bir  ameliyattır. Bu sayede enfeksiyon riski minimuma indirilmiş olur. Ameliyathane kurallarına göre, günlük kıyafetleriniz değiştirilecek ve ameliyathane hastanenin vereceği ameliyathaneye uygun kıyafetleri giymeniz istenecektir. Bu aşamadan sonra artık ameliyathaneye inmeye hazırsınız.

Katarakt ameliyatı için ameliyathaneye indiğimde beni neler bekliyor? Katarakt ameliyatında hasta uyutulur mu?

Ameliyat masasına alındığınızda öncelikle ilgili personel adınızı , soyadınızı, hangi ameliyatı hangi göze olacağınızı soracaktır. Bunun sebebi personelin bunları bilmemesi değil ameliyathane kuralları gereği personelin önündeki formun teyidi amaçlıdır. Genellikle topikal (damla) anestezi altında uygulanır. Ameliyat süresince uyanık olacak ve söylenenleri duyacaksınız. Ameliyat sırasında  tansiyon ve nabız değişiklikleriniz bir cihaz yardımı ile takip edilir.

Katarakt ameliyatında genellikle genel anestezi (uyutularak anestezi) gerekmez. Fakat hasta çok heyecanlı ve panikse sedasyon dediğimiz damardan sakinleştirici ilaç verilerek uygulanan anestezi tercih edilir. Tercihe göre doktorunuz göz çevresi iğne ile uyuşturucu yapabilir. Pediyatrik (çocuk) katarakt ve travmaya bağlı olgularda ise genel anestezi tercih edilir.

Katarakt ameliyatından sonra ağrı olur mu?

Genellikle ameliyat sonrası ağrı olmaz. Bazen gözde hassasiyet, basınç hissi ve hafif yanma ve batma olabilir. Bu tamamen normaldir.

Ameliyat sonrasında nadiren göz tansiyonunda ani yükselme olabilir. Bu durumda göz çevresinde zonklama tarzında ağrı olup mide bulantısı eşlik edebilir. Ağrı genellikle ameliyattan saat sonra olur ve sadece 1 gün sürer. Daha sonra tansiyon kendiliğinden düşecek ve ağrı kaybolacaktır. Göz tansiyonunun yükselmesini önlemek için hastalara ameliyat sonrasında kullanmak üzere göz tansiyonu yükselmesini önleyen bir hap verilir.

Katarakt ameliyatı sonrasında yapmam gerekenler nelerdir?

Katarakt ameliyatı sonrası gözün kapalı kalma süresi doktorunuzun tercihine göre değişiklik gösterebilir. Bazı hekimler ameliyattan birkaç saat  sonrasında göz bandajının çıkarılması ve damla tedavisine başlanmasını önerirken bazı doktorlar gözün bir gece kapalı kalmasını tavsiye eder. Bu durumda göz bandajı ertesi sabah çıkarılıp göz kontrol edilir ve damlalar kontrolden sonra başlanır. Göz damlalarının amacı gözünüzün mikrop kapmasını ve ameliyata bağlı iltihap gelişmesini önlemektir. Bu sayede gözünüz daha hızlı iyileşecektir.

Ameliyat sonrası yanma batma gibi şikayetler tamamen normal olup bir süre sonra kendiliğinden azalacaktır. Katarakt ameliyatından gün sonra sonra görme artışı olur. Bir ay sonunda görme maksimum seviyesine ulaşması beklenir.  Katarakt göze giren ışık miktarını azalttığından, katarakt alındıktan sonra göze giren ışık miktarında artış olur. Bu sebeple ameliyat sonrasında renkler daha canlı ve ortam daha parlak görünür. Bazen bu durum hasta tarafından ‘ışıklar çok parlak’ veya ‘renkler bir değişik görülüyor’ şeklinde tanımlanır. Bu durum tamamen normal olup kısa sürede alışacaksınız.

  Ameliyat sonrası yapmanız ve yapmamanız gerekenler;

  • Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde damlalarınızı düzenli kullanmak.
  • Göze su kaçırmamak.
  • Ameliyatlı gözünüzü bastırarak kaşımamak.
  • Ağır şeyler kaldırmak veya ağır egzersiz yapmak.
  • Işık çakması, sinek uçuşmaları gibi şikayetler yeni başladıysa ve,
  • Ani görme azalması, şiddetli ağrı, göz kapaklarında şişme, aşırı kızarıklık gibi şikayetler olursa doktorunuzla iletişime geçmek.

Katarakt ameliyatı sonrası kontroller ne sıklıkta olur?

Katarakt ameliyatından sonra kontroller genellikle 1. gün, 1. hafta ve 1. ayda olur. Birinci ay sonunda iyileşme tamamlanmış olur. Son kontrolde doktorunuz göz numaralarınızı kontrol edecek ve eğer gözünüz iyileşmiş ise göz damlalarını kesecektir.

Katarakt ameliyatı riskli mi?

Tüm ameliyatlar içinde başarı oranı ve hasta memnuniyeti en yüksek ameliyatlardan biridir. Standart bir ameliyatta risk oranı son derece düşüktür. Genel başarı oranı %95 civarındadır. Fakat her ameliyat işlemi gibi katarakt ameliyatında da bazı riskler bulunmaktadır. Bunlar;

  • İyileşme sürecinin uzaması
  • Mikrop kapması
  • Retinada ödem
  • Görme azalması
  • Mercekte kayma
  • Göz tansiyonu yükselmesi
  • Işık kamaşmaları
  • Kanama gibi sayılabilir.

Bu yan etkiler zamanında müdahale ile tedavi edilebilir ve hasta net görüşe tekrar kavuşur.

Bunlar dışında katarakt ameliyatı sonrası merceğin yerleştirildiği zar gibi yapı yıllar içinde matlaşabilir. Bu durum tüm katarakt hastalarında gelişme ihtimali olan normal bir olaydır. Gözünüz yılda bir kez doktorunuz tarafından kontrol edilecek ve kapsül beyazlaşması tespit edildiğinde YAG Lazer denen bir işlemle poliklinik ortamında bir iki dakikada düzeltilecektir. Görmeniz tekrar eski netliğine kavuşacaktır. 

Katarakt ameliyatı fiyatları

Katarakt ameliyatı fiyatları etkileyen faktörler; uygulanacak anestezi çeşidi, ameliyatta kullanılan malzeme ve ekipman, takılacak göz içi merceğin özellikleri ve markası, ve ameliyatın yapılacağı hastanedir. Ayrıca gözdeki ek problemler, ameliyatın zorluk derecesi ve ameliyatta uygulanacak ek işlemler de ameliyat fiyatı üzerinde belirleyici olacaktır. Katarakt ameliyatı fiyatları yılı hakkında bilgi almak için uzman danışmanlarımıza danışınız.

Bütün bu faktörler arasından seçim yapılırken doktorunuz sizinle ayrıntılı bir şekilde konuşacak ve sizin için en uygun seçenekleri sunacaktır. Katarakt ameliyatı fiyatları  hakkında bilgi için hemen tıklayın.


Katarakt Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?

Katarakt ameliyatı fiyatları hastalar tarafınca sıkça merak edilen konulardan biridir. Ameliyat ücretlerinden bahsetmeden önce katarakt hastalığından bahsetmek daha sağlıklı olacaktır.

Katarakt, genellikle 40 yaşın üstündeki kişilerde görülen bir göz hastalığıdır. Katarakt tedavisinin tek tedavisi operasyondur. İlaç ile bir tedavisi henüz bulunmamıştır. Katarakt ameliyatı fiyatları, önemi ve tedavi süreci gibi konular kişiden kişiye değişen bir süreçtir.

Gözlüksüz net görmeyi sağlayan akıllı lensler gelişen teknoloji ile birlikte uzak, orta ve yakın mesafede net görmeyi sağlamaktadır. Tek odaklı lensler yalnızca uzak mesafeyi netleştirirler. Bu yüzden bu lensler göz içine yerleştirildiğinde yakın gözlük kullanımı gerekir.

Akıllı Lens Hakkında Detaylı Bilgi Alın!

Birde üç odaklı yani trifokal lensler vardır. Bu lensler sayesinde hastanın gözlük ihtiyacı ortadan kalkar. Böylece hastalar araba kullanma, film ya da tiyatro izleme, bazı spor etkinlikleri gibi uzak mesafeleri görmenin önemli olduğu durumlarda rahat edebilirler.

Orta mesafelerde bilgisayar ya da tablet kullanımı, yemek yapımı gibi el yordamı mesafelerinde hasta kendini çok daha rahat hissedecektir. Yakın mesafelerde yani telefon kullanımında, el işi yapma gibi yakın görmeye dayalı aktivitelerini gözlüksüz olarak yapabilirler.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları Ne Kadar?

Katarakt ameliyatı fiyatları genellikle hastanın kendi için seçtiği akıllı lensin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Göz hekimi sizin mesleğiniz ve yaşam tarzınıza en uygun akıllı lensi seçmenize yardım edecektir. Katarakt ameliyatı fiyatları lensin özelliğine göre değişir. Ayrıca katarakt ameliyatı fiyatları yapılacak olan merkeze göre farklılaşmaktadır.

Katarakt Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Katarakt ameliyatı fiyatları hastadan hastaya değişmektedir. Fiyatları belirleyen en önemli unsurlardan biri uygulanacak cerrahi tekniktir.

Bu teknikler FAKO, Ekstra kapsüler cerrahi ve lazer katarakt ameliyatı teknikleridir. Bu tekniklerin farklılıkları katarakt ameliyatı fiyatları için değişkenlik göstermektedir. Bu tekniklerden uygun olanlardan biri hastalara uygulanmaktadır.

Katarakt, çoğu zaman yaşın ilerlemesi ile birlikte doğuştan sahip olduğumuz merceğin esnekliğini ve saydamlığını yitirmesine denir. Katarakt çoğunlukla bir göz diğerine göre daha fazla etkilenir. Ama bazı durumlarda her iki göz veya sadece bir gözde de görülebilir.

Doğuştan sahip olduğumuz merceğimiz normalde saydamdır. Fakat zamanla bu saydamlığını yitirir. İşte bu sebeple ışık yeterli bir şekilde gözün içerisine giremez.

Bu durum görüşün bulanıklaşmasına, renklerin canlılığını yitirmesine sebep olur. Bulanıklık ve renklerin kötü görüşü arttıkça günlük işlerin bile daha zorlu bir şekilde yapılmasına sebebiyet verir.

Katarakt genellikle yaşlı insanlarda görülse de bazen yeni doğan çocuklarda da görülebilir. Bazı durumlarda da kafa ve göz travmalarında, bazı göz rahatsızlıklarında, sistematik hastalıklar sonucunda da görülme ihtimali vardır.

Bebeklerde doğuştan görülen katarakt üç yaş altında ise bir lens operasyonu yapılmaz. Çünkü gözün fiziksel gelişimi tam olarak tamamlanmadığı için takılacak mercek tam olarak uyum sağlamaz. Doğuştan gelen katarakt eğer bebeğin gözünü tamamen kapatıyorsa operasyon ile alınabilir.

Kataraktın Görüşü Nasıl Etkiler?

Katarakt belirtileri çoğunlukla belli bir yaşı geçtikten sonra ortaya çıkar. Bu belirtiler kataraktın başlangıç dönemlerinde gözlemlenemeyebilir. Hastaların şikayetleri puslu görme, renklerin canlılıklarını yitirmesi, bulanık bir görüş gibi durumlardır. Bazen de bakılan yerin net olmadığı bölgelerde gri lekeler görülebilir.

Kataraktı ilerlemiş kişiler gazete okumak, telefon kullanmak, yemek yapmak gibi günlük işlerini daha güç yapmaya başlarlar. Katarakt ameliyatı fiyatları operasyon yapılacak merkeze göre değişmektedir. Katarakt sorunu olan hastalar genellikle şu belirtileri yaşarlar:

  • Yakın ve uzak mesafeyi net görememe
  • Gözde kamaşma
  • Fazla ışıktan rahatsız olma
  • Bulanık ve net olmayan bir görüş
  • Renklerin giderek soluklaşması
  • Baş ağrısı ve gözde yorgunluk
  • Gözlüksüz bir şekilde yakını daha sağlıklı görme
  • Gece görüşün net olmaması
  • Görüşteki derinlik hissinin yavaşça azalması

Katarakt Ameliyatı Fiyatları

Katarakt ameliyatı fiyatları yılında bir önceki yıllara göre değişiklik göstermiştir. Hastaların çok sorduğu sorulardan biri olan katarakt ameliyatı fiyatları ne kadar sorusuna kesin bir cevap vermek güçtür. Bunun nedenleri hem sağlık sektöründeki yasal düzenlemeler hem de tıbbi etiğe uymaması dolayısı ile katarakt ameliyatı fiyatları konusunda hastalara internet ortamında bilgi verilememektedir.

Hastaların katarakt ameliyatı fiyatları konusundan daha çok odaklanması gereken konular başka olmalıdır. Bu konulardan ilki ameliyatın yapılacağı ortam, ameliyatı yapacak cerrahın tecrübesi ve göz içine uygulanacak olan yapay göz merceğinin türüdür. Yapılacak operasyon sayesinde hastalar katarakt sorunundan kurtulabilirler.

Katarakt ameliyatı diğer göz ameliyatlarına nazaran daha kısa süren bir operasyondur. Her bir göz için yaklaşık 5 dakika yeterli olur. Katarakt ameliyatlarında genellikle iki göz aynı anda yapılmaz.

İlk önce bir göze operasyon yapıldıktan sonra aradan birkaç gün geçtikten sonra diğer göze operasyon yapılır. Hasta bu operasyonlar sırasında anestezi ile uyutulmaz.

Damla anesteziler sayesinde göz ve gözün etrafı uyuşturulur.

Bu hastanın ameliyattan çok kısa bir süre sonra hastaneden çıkıp evine gitmesini sağlar. Katarakt ameliyatlarından sonra hastanede yatma gibi bir durum yoktur.

Hasta operasyon öncesinde ameliyat olacak göze damla ile anestezi uygulanır. Hasta ameliyat masasına yatırılır. Operasyon olacak gözüne sürekli açık kalması için bir aparat yerleştirilir. Bu çizikten kataraktlı merceği alır. Yerine hastanın ve doktorun birlikte seçtiği lens yerleştirilir.

Katarakt ameliyatı fiyatları işte bu takılacak lensin türüne göre değişir. Göz bir bant yardımı ile kapatılır ve birkaç gün sonra diğer göz için ameliyata alınır.

Ameliyat sırasında hasta hiçbir acı hissetmez. Hatta operasyon sırasında hasta doktorla konuşabilir ya da müzik dinleyebilir. Operasyon çok kısa sürer ve sonrasında 3 hafta ila 1 ay arasında hasta göz damlası kullanılması tavsiye edilir. Katarakt ameliyatlarında aynı anda iki göze müdahale edilmez.

İlk önce bir göz ardından diğer göze operasyon yapılır. Hasta ameliyat olduktan sonra ertesi güne kadar göz bandı takar. Göz damlalarını aksatmamak kaydıyla kendi gözünü kullanır.

Akıllı Lensler ve katarakt

Hastanın merceği yerine takılan mercekler kişiye özel merceklerdir. Bu mercekler kataraktla birlikte kişinin diğer görme sorunlarını da giderebilir.

Katarakt ameliyatı sırasında çıkarılıp kişiye akıllı lens takılabilir. Bu lensler sadece operasyon ile hastaya takılır. Katarakt ameliyatı fiyatları kişiden kişiye farklılık göstermektedir.

Kişi bu lensleri diğer kontakt lensler gibi tak çıkar yapamaz. Akıllı lensler gözün içine yerleştirilen yapay merceklerdir. Bu akıllı lensler hastanın yakın, orta ve uzak mesafeleri gözlük olmadan rahatça görmesini sağlamaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası