laptop notebook fark / Ultrabook ve Notebook arasındaki fark nedir? - seafoodplus.info

Laptop Notebook Fark

laptop notebook fark

Oyun Bilgisayarı ile Normal Bilgisayar Arasındaki Fark Nedir?

Bilgisayarlar, çok hızlı işlem yapabilme özelliğine sahip olan, teknoloji ile her gün yeni özellikler kazanan ve değerine değer katan elektronik araçlar olarak hayatımızda yer edinmektedir. Büyük bilgileri küçük alanlara saklayabilen ve bu bilgilere her zaman erişebilirlik imkanı sağlayan bilgisayarların, yüksek işlemci gücüne sahip olması ile birlikte oyun bilgisayarına dönüşmesi bir teknoloji harikasıdır.

Gerekmasaüstü oyun bilgisayarı çeşitleri gerekse oyun laptopları, elektronik cihaz dünyasına girdiği ilk günden bu yana yoğun ilgi ve talep görmüştür. Bu talepler doğrultusunda da hemen hemen her gün yeni oyun bilgisayarı modelleri çıkmaktadıseafoodplus.info bilgisayarı ve normal bilgisayar farkı oldukça çeşitlidir.

Normal Bilgisayara GöreOyun Bilgisayarının Farkı Nedir?

Daha öncede belirttiğimizlaptop oyun bilgisayarıvedizüstü oyun bilgisayarı gibi çeşitli oyun bilgisayarların normal bilgisayarlara oranla en belirgin farkı işletim sisteminin daha yüksek olmasıdır. İşletim sisteminin yüksek olması da bilgisayarın hızını ve performansını maksimum seviyeye çıkarır.

Bilgisayarların kasması gibi durumlarda yine işletim sistemine bağlıdır. Birgamer bilgisayarı çok fazla program ve oyun yüklenildiği zaman yavaşlamaz ve kasmaz. Fakat normal bilgisayarlar çok fazla programı kaldıramaz. Özellikle de oyun yükleme gibi durumlarda direkt kasma ile karşılık verir.

Normal bilgisayarlar ekran kartı performanslı değildir. Bu da herhangi bir işlem sırasında düşük çözünürlüğe sebeptir. Oyun bilgisayarları ise yüksek performans ve çözünürlük sağlayan ekran kartı performanslıdır.

Normal bilgisayarların sahip olduğu bataryalar pek de uzun ömürlü değildir. Şarj aletinden bağımsız maksimum 3 saat dayanabilmektedirler. Fakat en ucuz oyun bilgisayarı bile oldukça uzun ömürlü bataryalara sahiptir. Şarj aletinden bağımsız 6 saate kadar rahatlıkla dayanabilmektedirler.

Hepimiz geniş bir depolama alanına sahip bir bilgisayar kullanmak isteriz. Oyun bilgisayarlarının normal bilgisayarlara oranla daha geniş depolama alanına sahip olduğu da yadsınamaz bir gerçektir.

Normal bilgisayarların ekran hızı oyun bilgisayarlarına göre daha düşüktür. Kullanılanoyun bilgisayarı dizüstü veya masaüstü fark etmeksizin, oyun oynarken ekran performansı en iyi durumda olmalıdır. Buna bağlı olarak da tasarlanırken ekran hızı yüksek tutulur.

Oyun Bilgisayarı Özellikleri

En iyi oyun bilgisayarıher bakımdan ele alındığında kalitesinden kendini belli eder. Örneğin oyun bilgisayarlarının işletim çekirdeği, minimum 6 çekirdek olacak şekilde tasarlanır. Bunun sebebi ise bilgisayarın yüksek kapasiteye sahip olmasını sağlamaktır. Arka planda birden fazla uygulama çalıştırabilmeniz için de oyun bilgisayarları yüksek RAM'e sahip olur.

Oyuncu laptopu RAM’ı da 8 GB ile 16 GB arasında değişmektedir. Oyun bilgisayarlarının ekran kartı en düşük 8 GB olarak belirlenir. Öyle ki, oyun oynarken karakterleri ve ortamı en iyi şekilde görmek isteriz. Bu yüzden de ekran kartı performansı olduğunca yüksek tutulur. Ayrıca oyun bilgisayarlarının harddiskleri yüksek depolama alanına sahiptir. Bu alan ise genel olarak GB ile 2 TB arasında değişiklik gösterir.

Bir diğer önemli detay ise oyun bilgisayarlarının sahip olduğu soğutma sistemidir. Oyun oynadıkça bilgisayarlar çok fazla ısındığı için oyun bilgisayarlarının soğutma sistemi oldukça güçlüdür. Oyun bilgisayarlarının ekran boyutları ise genellikle inç arasındadır. Son olarak belirtmek gerekir ki, hemen hemen her oyun bilgisayarlarında bluetooth özelliği ve HDMI çıkışı da bulunur.

Oyun Bilgisayarları Hangi Fiyat Aralığında Satılır?

Oyun bilgisayarı fiyatları, ürünün modeli gibi pek çok sebebe bağlı olarak değişiklik gösterir. Fiyatlarla birlikte özelliklerde değişir ve bilgisayar performansı artar. Bu yüzdenoyuncu masaüstü bilgisayarı modellerini detaylı olarak ele alıp incelemek seafoodplus.info oyun bilgisayarı modelleri arasında bile taleplerinize karşılık verecek bir bilgisayar bulabilirsiniz. Bu yüzdenEn iyi oyun pc gaming laptop fiyatları için Atom Bilişimi ziyaret edebilirsiniz.

UltraBook vs Dizüstü Bilgisayar – Hangisine İhtiyacınız Olduğunu Bulun

Ultrabook ile dizüstü bilgisayarı karşılaştırmak buradaki ana amacımız değil, ancak bunlardan herhangi birini satın almayı düşündüğünüzde bir daha ne satın alacağınızın farkında olabilmeniz için gözle görülür farklılıkları belirtmektir.

Dizüstü bilgisayarlar farklı boyut ve şekillerde gelir. Ayrıca laptop kategorisi içerisinde farklı alt kategoriler de bulunmaktadır. Bunların dışında, ultrabook vs laptop en belirgin olanı gibi görünüyor. Son birkaç yılda ultrabookların sayısı ve popülaritesi etkileyici bir büyüme sergiledi. Hatta bazı üreticiler bütçeye uygun ultrabooklar üretmeye bile başladılar.

Bu nedenle, insanlar bir ultrabook ile bir dizüstü bilgisayar arasındaki farkın ne olduğu veya bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyduklarında bir ultrabook'un ne işe yaradığı konusunda kafaları karışır. Böyle bir karışıklık içindeyseniz, endişelenmeyin. Bu yazıda, ultrabook'ları dizüstü bilgisayarlarla kapsamlı bir şekilde karşılaştırarak size bu konuda yardımcı olacağız. Ultrabook'ların neden bu kadar pahalı olduğunu açıklamak için derinlere ineceğiz. Böylece sonunda, hangi tür taşınabilir bilgisayara ihtiyacınız olduğunu ve ne tür bir taşınabilir bilgisayara ihtiyacınız olduğunu bileceksiniz. laptop almadan önce bilmeniz gerekenler veya ultrabook.

Ultrabook vs Dizüstü Bilgisayar – Bu Cihazlar Nedir?

Dizüstü bilgisayar nedir?

Dizüstü bilgisayar, onlarca yıldır kullanılmakta olan taşınabilir kişisel bilgi işlem cihazlarından biridir. Bildiğiniz gibi bu cihazlarda entegre bir ekran, klavye, trackpad ve diğer aksesuarlar tek bir yapı içerisinde toplanmıştır. Kapak kapatıldığında cihaz dikdörtgen yapıdadır ve kolaylıkla taşınabilir. Dizüstü bilgisayarın boyutu ekran boyutuna bağlıdır. Çoğu durumda, dizüstü bilgisayarların ekran boyutu 13" ila 20" arasındadır. Bir kez daha, bu yapılandırma türüne tabidir. Tipik dizüstü bilgisayarlar ″ ekran boyutuna yapışır. Dizüstü bilgisayarlar 1KG ile 8KG arasında bir ağırlığa sahip olabilir.

Ultrabook nedir?

Ultrabook'lar ayrıca bazı ultra taşınabilir kişisel bilgi işlem cihazlarıdır. Veya daha basit bir deyişle, ultrabook'ları daha yeni bir dizüstü bilgisayar türü olarak adlandırabiliriz. Kullanım amacı veya davranış açısından daha büyük bir fark yoktur. Bununla birlikte, tasarım, stil ve taşınabilirlik yönüne göre bir dizüstü bilgisayar ve ultrabook arasında ayrım yapabilirsiniz. Hala ultrabook'un ne olduğunu merak ediyorsanız, Intel Corporation tarafından kararlaştırılan bir dizi özelliktir. Bunların hantal hissetmeyen veya pil ömründen ödün vermeyen üst düzey subnotebooklar olması gerekiyordu. Intel Corporation, bir dizüstü bilgisayarın ultrabook olarak adlandırılması için bir dizi spesifikasyon sağlar. Bu özellikleri daha sonra tartışacağız.

Dolayısıyla bunlar, dizüstü bilgisayarlar ve ultrabook'lar için ortak olarak kullanılan başlıca tanımlardır. Şimdi karşılaştırmaya geçeceğiz. Bundan önce ultrabook'lar ve dizüstü bilgisayarlar arasında bilmeniz gereken bazı benzerlikler var.

Ultrabook vs Dizüstü Bilgisayar – Yaygın Olan Nedir?

Burada, ultrabook'lar ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki temel ortak noktaları sıralayabiliriz.

  • Her iki cihaz da aynı form faktörüne ve entegre donanıma sahiptir
  • Dizüstü bilgisayarlar ve ultrabook'lar seyahat ederken bile kolayca taşınabilir.
  • Her ikisi de pil gücüyle kullanılabilir; ancak takılı kullanım da desteklenir.
  • Ultrabook'lar ve dizüstü bilgisayarlar aynı İşletim Sistemi ve Yazılımla birlikte gelir; Microsoft Windows, Örneğin.
  • Bağlantı seçenekleri neredeyse aynı; USB Bağlantı Noktaları, Ethernet Portları vb.

Umuyoruz ortak şeyler hakkında bir fikriniz vardır. Şimdi, farklılıkları bulmak için her bölümü ele alacağız.

Tasarım, Kalınlık ve Ağırlık

1. Ultrabook'lar Şıktır

  • Ultrabook'lar, geleneksel dizüstü bilgisayarlara kıyasla çok daha incedir.
  • Intel tarafından belirlenen standarda göre, inçlik bir ultrabook'un kalınlığı 20 mm'den az olmalıdır.
  • Ultrabook'un dokunmatik ekranı varsa, kalınlık 23 mm'ye kadar çıkabilir.
  • Ultrabook'lar 11″ ile ″ arasında mevcuttur.
  • Çoğu ultrabook, kullanışlı dizüstü bilgisayarlar olan KG'den daha hafiftir.
  • 1 kg'dan daha hafif ultrabooklar bulabilirsiniz.
  • Çoğu cihazda Magnezyum, Karbon Elyaf, Cam vb.'nin kullanıldığını görebilirsiniz.

2. Dizüstü Bilgisayarlar Yaygındır

  • Ağırlık ve ekran boyutu, kullanım amacına bağlıdır.
  • Geleneksel dizüstü bilgisayarlar, ekran boyutu ve ağırlığı için çeşitli seçeneklerle birlikte gelir.
  • 13″ ile 20″ arasında değişen ekran boyutlarında dizüstü bilgisayarlar bulabileceksiniz.
  • Belirli bir standart yoktur, bu cihazların ağırlığı herhangi bir şey olabilir. 2KG ve 3KG için aynı konfigürasyon cihazlarını bulabilirsiniz.
  • Oyun odaklı dizüstü bilgisayarlar için ağırlık 6KG veya 8KG'ye kadar çıkabilir.
  • Ultrabook serisinin aksine, kalınlık için belirli bir standart yoktur.
  • Cihaz konfigürasyonuna bağlı olarak kalınlık 20mm ile 40mm arasında olacaktır.

Pil Ömrü

1. Ultrabook'lar Uzun Ömürlüdür

  • Ultrabook'lar, Dizüstü Bilgisayarlara kıyasla daha uzun pil ömrü sunar.
  • Intel Corp. bu konuda da bazı düzenlemeler yapmıştır.
  • Intel Haswell yonga seti ile donatılmış bir ultrabook'un Windows boşta kalma süresi 9 Saat ve HD Video Oynatma süresi 6 Saat olmalıdır.
  • Bu, ılımlı kullanım kalıplarıyla etkileyici bir pil ömrü elde edebileceğiniz anlamına gelir.
  • Ultrabook'larda piller, yerden tasarruf etmek için ekstra özenle yerleştirilir.
  • Çıkarılamayan piller kullanılır ve tüm donanımla sıkıca kapatılır.

2. Dizüstü Bilgisayarlar – Ne İstediğinize Bağlı

  • Geleneksel dizüstü bilgisayarlar, performans ve kaynak kullanılabilirliğine eşit derecede önem verir.
  • Bundan dolayı yapamazsınız büyük bir pil ömrü bekleyin tipik bir dizüstü bilgisayardan. Bazı üreticiler daha iyi pil ömrü sunar ancak ortalama, maksimumda saat civarındadır.
  • Tüm gün kullanımı aklınıza bile gelmiyor ve şarj aletinizi bagajınıza almanız gerekiyor.
  • Ancak ultrabook'tan farklı olarak piller ve diğer donanım bileşenleri kolayca çıkarılabilir ve erişilebilir durumdadır. Bu nedenle, dizüstü bilgisayarınızın pilini değiştirmek sorun olmayacaktır.

Depolama

  • Ultrabook'lar SSD Depolama veya HDD+SSD kombinasyonunu kullanır.
  • Katı Hal Sürücülerinin farklı nedenleri vardır.
  • Birincisi, SSD daha iyi başlatma süresi sunuyor. Çoğu ultrabook, birkaç saniye içinde açılabilir.
  • İkincisi, SSD'ler genel HDD depolamadan çok daha dayanıklıdır. Bununla birlikte, ultrabook'larda 1 TB veya GB SSD depolama bekleyemezsiniz. Çoğu durumda, GB'a ve hatta GB'a düşürülürler. Ancak, çıkarılabilir depolama seçeneklerinin mevcudiyeti göz önüne alındığında, kolayca taşınabilir bir HDD veya Kalem Sürücüler kullanabilirsiniz.
  • Geleneksel dizüstü bilgisayarların çoğunda, HDD Depolama hala kullanılmaktadır.
  • Bunun nedeni, dizüstü bilgisayarların depolama ve hepsi için etkileyici bir seçeneğe sahip olması gerektiğidir.
  • Bununla birlikte, geliştirilmiş performans için SSD Depolama ile birlikte gelen birkaç dizüstü bilgisayar vardır.

Performans, Donanım – Ultrabook ve Dizüstü Bilgisayar

  • Ultrabook'un bir diğer zorunlu özelliği de Intel ULV İşlemcilerinin (Ultra Düşük Voltaj) kullanılmasıdır.
  • Bu işlemciler, güç tüketimini ve kararlılığı azaltmak için kasıtlı olarak hız aşırtmalı.
  • Ultrabook'ların daha iyi pil ömrüne sahip olmasının nedeni budur.
  • Sonuçta, bu ultra taşınabilir dizüstü bilgisayarlar daha küçük kullanımlar içindir ve taşınabilir iş istasyonları olarak kullanılmazlar. Bununla birlikte, geçen yıl, dört çekirdekli işlemciler ve başka bir üst düzey özellik ile birlikte gelen ultrabook'ları gördük.
  • HP Spectre serisi, kontrol etmeyi seveceğiniz bir şeydir.
  • Grafiklerden bahsetmişken, çoğu ultrabook'ta entegre grafik seçenekleri bulunur. Ancak, bu pahalı seçeneklere ulaşırsanız, özel grafik özelliklerine de sahip olabilirsiniz. Üreticilerin bu cihazlara verimli miktarda RAM koyduğunu belirtmek gerekir – 4GB veya 8GB. Tüm bu kaynakları bir araya getiren ultrabook'lar, dengeli bir verimlilik, pil ömrü ve hız çıktısı sunabilir.
  • Performans, geleneksel dizüstü bilgisayarlar için sabit bir faktör değildir. Çoğu dizüstü bilgisayar ULV veya SSD Depolama kullanmaz. Bunlar nedeniyle, yaygın dizüstü bilgisayarlarda böyle bir hız veya açılış süresi bekleyemezsiniz.

Fiyatlandırma – Dizüstü Bilgisayar vs Ultrabook

Bunu basitleştirelim.

  • Ultrabook'lar geleneksel dizüstü bilgisayarlardan çok daha pahalıdır.
  • $ veya $ civarına bile geleneksel bir dizüstü bilgisayar alabilirsiniz. en uygun fiyatlı dizüstü bilgisayar aralık, biz onlara diyoruz - temel konfigürasyon ve özelliklere sahip cihazları kastediyoruz.
  • Ancak güvenilir bir üreticiden etkili bir ultrabook almak istiyorsanız yaklaşık $ harcamanız gerekiyor.
  • Bazı üreticiler uygun fiyatlı bir ultrabook çözümü ile geliyor. ASUS buna bir örnektir.
  • Temel bir dizüstü bilgisayardan yaklaşık $ daha fazla harcayarak ASUS'tan kullanıma hazır bir ultrabook alabilirsiniz. Ancak, en iyi ultrabooklardan birini arıyorsanız, dolardan fazla harcamanız gerekir.

Dizüstü Bilgisayar ve Ultrabook Arasındaki Diğer Farklar

  • Ultrabook'lar, karşılaştırmalı olarak daha küçük boyutlu klavyeler kullanır. Ayrıca, çoğu cihazda arkadan aydınlatmalı klavyeler görebilirsiniz.
  • Bazı ultrabook'lar, hareketlerle kullanılmak üzere izleme dörtgeni için ekstra alan sağlar.
  • Ultrabook'lar şunlarla birlikte gönderilir: , Windows 10, macOS, Ubuntu veya Linux.

Hüküm

Bu nedenle, ultrabook ile dizüstü bilgisayar ikilisi arasındaki farkları karşılaştırdık. Sonuç olarak, ultrabook'lar sıradan dizüstü bilgisayarlardan çok daha rahat ve kullanıcı dostudur. Tabii ki, performans ve kullanım amaçları açısından bir fark var. Örneğin, taşınabilir bir iş istasyonu olarak bir ultrabook kullanamazsınız. Ayrıca, karşılaştırmalı olarak, en iyi ultrabook'lar cüzdanlarınızdan çok para alacaktır. Tüm bunlara rağmen, taşınabilirlik özelliklerine ve fiyatına katlanabiliyorsanız, ultrabook'lar geleneksel dizüstü bilgisayarlardan daha iyidir.

Laptop ile Notebook arasındaki fark nedir

Dizüstü bilgisayar vs Dizüstü Bilgisayar

Dizüstü bilgisayarlar ve Dizüstü bilgisayarlar arasında günümüzde fark var mıdır? Hayır derim Günümüzde iki terim

Defter

ve Laptop

Dizüstü ve dizüstü bilgisayarlar birbirlerinin yerine kullanılmaktadır. Her iki terim mobil bilgisayarı ifade eder. Konfigürasyonuna veya teknik özelliklerine bakılmaksızın, herhangi bir taşınabilir bilgisayara anında bir dizüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar denir.

Ancak bu ürünlerin tanıtılması sırasında dizüstü bilgisayar, sınırlı fonksiyonel kapasiteye ve küçük bir klavyeye sahip bir dizüstü bilgisayar modelinden daha küçük küçük bir kompakt taşınabilir bilgisayar olarak tasarlandı. Esas olarak bir planlayıcı olarak tasarlandı. İç sürücüler yoktu ve çok düşük profilli bir bilgisayardı.

Daha sonra, entegre modem ve ağ bağlantısı gibi ek işlevlerle birleştirildi.

Dizüstü bilgisayar, kucağınıza ve çalışmanıza ya da kolayca elle taşınabilen bir kişisel bilgisayara tutmak için küçük taşınabilir bir bilgisayar olarak tasarlandı. Bir masa üstü bilgisayarın işlevsel kapasitesinin ve gücünün çoğuna sahipti. Ayrıca, tam donanımlı büyük bir klavyeyi barındırıyordu.

Konvansiyonel tasarımda temel amaç dolaşımdır. Bu nedenle, dizüstü bilgisayar ultra-hafif ve çok ince; Çoğunlukla boyut A4 boyutuna yakın dizüstü bilgisayarlardı.

Dizüstü bilgisayarların boyutu bir dizüstü bilgisayarlardan biraz daha büyüktür ve bazılarının dahili disk sürücü birimleri veya çıkarılabilir CD / DVD ROM sürücüsü vardır. Dizüstü bilgisayarın harici sürücülerle bağlantı kurması için yuvalar vardı.

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte dizüstü bilgisayar tasarım ve özelliklerde gelişti ve aynı zamanda bir dizüstü bilgisayarın özelliklerini de içeriyordu ancak minyatür özelliğini koruyordu. Ve şimdi iki terim birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Şimdi adlandırmada zor bir kural yok, üreticilere, bazıları mobil bilgisayarlarını "dizüstü bilgisayarlar", bazıları "dizüstü bilgisayarlar" olarak adlandırıyor. Aynı aileden bir diğer cins daha sonra "Tablet PC" olarak piyasaya sunuldu. “

Laptop & Notebook arasında yazılımsal olarak ciddi farklılıklar yoktur. Sadece sistem özellikleri ve boyut yönünden farklılık gösterirler. Laptop ve notebook özellikleri, marka ve modellerine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak aynı olduğu düşünülse de laptop ve notebooklar bazı yönlerden farklıdır. Bu noktada laptop ve notebook arasındaki farklar yeni cihaz alacak pek çok kullanıcı tarafından merak edilir.

Laptop & Notebook, taşınabilir bilgisayarlar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak kullanım amacına, performansına ve ekran boyutuna göre belirli yönlerden değişiyor. Siz de laptop ya da notebook almayı düşünüyorsanız, bu farkları bilmeniz gerekiyor. Böylece işinize yarayacak bir taşınabilir cihaz satın almanız mümkündür. Bu açıdan Laptop çantası tercihi yaparken de bu farkları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Laptop Nedir?

Bir tanım yapılması gerekirse laptop; masaüstü bilgisayarların birçok özelliğini gerçekleştiren dizüstü bilgisayarlardır. En büyük avantajı, taşınabilmesi ve daha küçük olmasıdır. Bir yerden başka bir yere giderken Samsonite laptop çantasıiçinde bilgisayarınızı rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Böylece masaüstü bilgisayarlarda yapacağınız birçok işlemi, herhangi bir mekân sıkıntısı yaşamadan gerçekleştirmeniz mümkündür.

Dizüstü bilgisayar olarak bilinen laptopların belirli bir şarj ömrü vardır. Markanın özelliğine göre laptopu, şarja takmadan bir süre boyunca kullanmanız mümkündür. Bu durum, elektrik olmayan bir ortamda bulunduğunuz zaman size büyük bir avantaj sağlar.

Laptoplar için günümüzde herhangi bir standart ölçü bulunmamaktadır. Her marka, kendi tasarımına ve yapı stiline göre üretim yapar. İçerisindeki bileşenler bu nedenle farklılık gösterir. Bu sebeple özel tasarımPromosyon Çanta istediğiniz stile göre bir tasarım sunabilir.

Kullanım amacı göz önüne alındığında birçok yönden size avantaj sağlayan laptoplarla bilgisayarda yapabileceğiniz işlemleri sorunsuz bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sırada laptoplar, çok daha az güç tüketmektedir. Ayrıca daha sessiz bir şekilde işlem yapmanıza olanak tanır.

Notebook Nedir?

Taşınabilir bilgisayarlar arasında bulunan notebook, kişisel kullanımlar için tasarlanan bir cihazdır. Taşınabilirlik açısından oldukça hafiftir. Bir notebook çantası ile cihazınızı hiç zorlanmadan taşımanız mümkündür. Kullanım esnasında bir batarya yardımı ile elektriksiz biçimde çalışabilir. Prize taktığınız zaman da notebooku rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Yani, laptoplar gibi şarjı varken prize takmanıza gerek olmayan ürünler arasında yer alır.

Notebookları diğer bilgisayarlardan ayıran en önemli özelliği, ekran boyutlarıdır. Ağırlık açısından hafif olan bu cihazlar için flat paneller kullanılır. Bu nedenle çözünürlük konusunda değişken olduğunu söylemek mümkündür. Bazılar VGA çözünürlüğüne sahipken bazıları daha yüksek kalite de çözünürlüğe sahiptir. Yenilenme hızlarının ise diğer bilgisayarlara kıyasla daha yavaş olduğu bilinmektedir. Tasarımına bakıldığı zaman notebooklar ince bir yapıya sahiptir.

Genel olarak bakıldığında laptop vs notebook taşınabilen iki bilgisayar olarak düşünülebilir. Ancak belirli özelliklerinden dolayı bu iki cihaz birbirinden ayrılır. Aynı zamanda her ikisinin de taşıma aşamasında uygun çanta ölçüleri ile bir çantada taşınması gerekir. Bu, cihazın taşınırken herhangi bir darbe almaması açısından kritik bir öneme sahiptir.

Siz de laptop & notebook için çanta almayı düşünüyorsanız Net Bilişim firmasını tercih edebilirsiniz. Burada cihazlarınıza uygun çanta boyutları ile bir çanta bulmanız mümkündür. Tamamen kaliteli bir şekilde üretilen bu çantalarla taşıma sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Uzun süre boyunca çantanızı kullanma şansınız vardır.

Laptop ve Notebook Arasındaki Farklar

İki cihaz arasında kararsız kalıyorsanız, laptop notebook farkı ile alakalı bilgi sahibi olmalısınız. Bu cihazlar belirli yönlerle birbirinden ayrılmaktadır. Farklılıkları görmek için aşağıdaki listeye bakabilirsiniz:

·         Laptoplar, masaüstü bir bilgisayarda yapabileceğiniz tüm işlemlerin aynı performansla gerçekleştirilmesini sağlar. Notebooklar ise daha çok sörf yapmak, not almak gibi bilgisayar işlemlerinin yapılmasında kullanılır.

·         Laptopların üzerinde CD-DVD sürücüsü ile birlikte USB port bulunur. Ancak notebooklar da sadece USB Port vardır.

·         Ağırlık açısından notebooklar çok daha hafiftir. Laptoplar, biraz daha kalın ekrana sahip ürünlerdir.

·         Laptopların klavyeleri çok daha fonksiyonel ve büyük bir yapıdayken notebooklar, küçük ve sade bir klavyeye sahiptir.

·         Notebookların pil ömrü laptoplara kıyasla çok daha uzundur. Çünkü laptoplar, performans odaklı bilgisayarlardır.

Yukarıdaki farklılıkların yanında her ikisini de istediğiniz yerde, kolay bir şekilde taşıyarak kullanmanız mümkündür. Sadece laptop & notebook kıyaslandığında notebooklarla biraz daha basit bilgisayar işlemlerinin yapıldığı söylenebilir. Örneğin; bir sunum hazırlamak için notebooklar daha uygunken oyun oynamak için laptopların uygun olduğu bilinmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir