canan karatay muayene / Canan karatay muayene ücreti ne kadar? - MedyaTava - Yazmadıysa Doğru Değildir

Canan Karatay Muayene

canan karatay muayene

Online hekimleri topa tutan Canan Karatay, hastalarını nasıl muayene ettiğini açıkladı

Prof. Dr. Canan Karatay, kendi Youtube kanalı için çektiği videoda açıklamalarda bulundu. Sağlıklı yaşam hakkında tavsiyeleriyle bilenen Karatay, online muayenenin yaygınlaştığını ancak bunu desteklemediğinin altını çizdi. Hastalarını nasıl muayene ettiğini açıklayan Karatay, “Muayene nasıl olmalı” , “Hasta muayenesi nasıl yapılmalı?” sorularına da cevap verdi.

“İBN-İ SİNA’YA DAYANAN BİR TIP EĞİTİMİ ALDIM”

Aldığı tıp eğitimi hakkında konuşan Canan Karatay, şunları söyledi:

“Bizim aldığımız tıp eğitimi ile şimdiki alınan eğitim arasında dağlar kadar fark var. Bizim aldığımız eğitim, İbn-i Sina’ya dayanan bir tıp eğitimi. 8 asır tüm Avrupa’da okutuldu. Avrupa’daki temel tıbbın temelinde İbn-i Sina var. Onun eğitimi çok önemli. Şimdiki modern tıp İbn-i Sina’yı silmiş durumda. Biz, o eğitimle yetişen kadim hocalar tarafından eğitildik.”

“ESAS GÖREVİMİZ HASTALANMAYI ÖNLEMEK”

Doktorluğun bir görevinin de hastalanmadan önce bağışıklığı güçlü tutmak için öneriler sunmak olduğunu belirten Karatay, “Hipokrat’ın da söylediği gibi hasta önemlidir, hastalık önemli değildir. Hastaları tabii ki hasta oldukları zaman tedavi edeceğiz ama esas görevimiz hastalanmayı önlemek, sıhhatimizi korumak. Ruhuyla, beslenmesiyle, havasıyla suyuyla yaşamayı öğrenmemiz ve öğretmemiz gerek” dedi.

“BUNLARI GÖRÜNCE SAÇIMI BAŞIMI YOLUYORUM”

Her tedavi ve şifanın kişiye özel olduğunun altını çizen ünlü profesör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiçbir insanı rakamlara sokamayız. Örneğin normal tansiyon 12’ye 8 olacak diyemeyiz. Dünyadaki 8 milyar insanın tansiyonu 12’ye 8 olabilir mi? Bunların 3 yaşında olanı da var, 80 yaşında olanı da. Bu mümkün değil. Modern tıp diye bu halka sunuluyor. Belli ilaçlar piyasaya sürülüyor. Hedef, firmaların iyiliği. Bu pazarı hazırlayın, elinizi ovuşturun, paralar gelsin. Bunları görünce saçımı başımı yoluyorum.”

“GÖZLERİNİN ALTI MOR MU, TIRNAKLARI NASIL?”

Hastayı muayene ederken tüm vücuda bir bütün olarak yaklaşılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Karatay, kendi muayenesinde nasıl bir yol izlediğini şu sözlerle anlattı:

“Şimdi online muayeneyi yaymaya çalışıyorlar. Kişiyi görmeden, avuçlarına ve gözaltlarına bakmadan tedavi edilmemesi lazım. Zaten konuşunca kişi size kendini anlatıyor. Biz buna ‘anemnez’ diyoruz. Anemnez, hastayla konuşmak demek. Hastanın size güvenmesi, sizin samimiyetinizi hissetmesi, hastanın sizden korkmaması önemli. Siz de bu ortamda hastayı gözlemliyorsunuz. Gözlerinin altı mor mu, tırnakları nasıl? Örneğin hastalar bana geldiğinde hiçbir şikayetim yok diyor ama sorunca bazı şeyler ortaya çıkıyor. Bazı şeyleri MR göstermez. Muayene ederken tüm vücuda bir bütün olarak yaklaşmamız lazım. Muayenede done topluyorum. Cildi kaşınıyor mu, her gün tuvalete çıkıyor mu, uyuyor mu uyuyamıyor mu? Bütün bunlar size temel bilgiyi veriyor zaten. Bunun üzerine bir iki tetkik istiyorsunuz.”

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası