tavuksuz kremalı makarna / Enfes Sosuyla Bu Makarna Favoriniz Olacak! Kremalı Mantarlı Makarna Nasıl Yapılır?

Tavuksuz Kremalı Makarna

tavuksuz kremalı makarna

Mantarlı Ve Kremalı Makarna

Mantarlı Ve Kremalı Makarna

11 Nisan

İlk olarak Asya'da yapılmaya başlandığı söylenen makarnanın kökeni yüzyıla kadar dayanır. İtalyan mutfaklarında farklı çeşitlerle hazırlanan makarna, zaman içerisinde Amerika ve Avrupa ülkelerine yayılmıştır. Ucuz maliyetlerle hazırlanan bu besin, günümüzde en çok krema ve mantar ile birlikte sunulur. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, mantarlı ve kremalı makarna tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika

Pişirme Süresi : 30 dakika

Kaç Kişilik: 4 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti

Mantarlı Ve Kremalı Makarna için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu mantar
  • 50 g tereyağı
  • ml krema
  • 1 paket fettuccine makarna (Haşlanmış)
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri veya eski kaşar peyniri
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • dal maydanoz

Mantarlı Ve Kremalı Makarna

  1. Öncelikle sarımsakları kıyın ve mantarları nemli bir bezle silin. Ardından kullanılacak mantarları dilimler halinde kesin.
  2. Bir tencerenin içine makarnaları koyun ve 8 dakika haşlayın.
  3. Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtıp içerisinde ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Önceden dilimlediğiniz mantarları da tavaya ekleyin.
  4. Suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak kavurun. Tereyağını ve kremayı da bu karışıma ilave edin.
  5. Tereyağı ile krema iyice eriyip malzemeye karışınca, önceden haşlayıp süzdüğünüz makarnayı ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra rendelenmiş parmesan peynirini de ilave edin.
  6. En son tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu serpin. Son bir kez karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  7. Mantarlı ve kremalı makarnayı, tavuk sarma ile birlikte sunabilirsiniz. Sıcak servis edin, şimdiden afiyet olsun.

Mantarlı ve Kremalı Makarnanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Makarnanızı bol su ile haşlamak daha iyi pişmesini sağlayacaktır.
  2. Haşlama işleminde normal su yerine; tavuk, et veya sebze suyu kullanabilirsiniz. Farklı bir su ile haşlarken içerisine krema eklemeyi unutmayın.
  3. Kaynayan suya ilk olarak tuz atılmalı, ardından makarnalar eklenmelidir. Bu sayede pişirme süresi de kısalacaktır.
  4. Haşlama suyuna birkaç damla zeytinyağı ekleyerek makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.
  5. Makarnanın haşlama suyundan bir miktar alarak kenarda bekletin. Bu suyu kremalı sos yapımında kullanabilirsiniz.
  6. Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra durulamayın. Onun yerine sos tenceresine dökün ve harmanlayın.
  7. Parmesan tuzlu bir peynir olduğu için tuzu kontrollü şekilde eklemeniz daha doğru olacaktır.

1 Porsiyon Mantarlı ve Kremalı Makarna Kaç Kaloridir?

  1. gramlık bir porsiyon mantarlı ve kremalı makarna, yaklaşık kaloridir. Karbonhidrat bakımından zengin olduğu için, ekmeksiz bir şekilde tüketilmesi önerilir. Dilerseniz protein değeri yüksek olan kıymalı makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
  2. Dünya mutfaklarında vazgeçilmeyen bir lezzet haline gelen makarnanın birçok farklı çeşidi vardır. Siz de öğle ve akşam öğünlerinizi zenginleştirmek istiyorsanız, makarna tariflerine göz atabilir ve beğendiğiniz tarifleri deneyebilirsiniz.

Kremalı makarna tarifi

  • Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.
  • Sarımsağı ince ince kıyın.
  • Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
  • Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
  • Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı Makarna Çeşitleri

Makarna öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde en sevilen yemek türlerinden bir tanesidir. Yüksek karbonhidrat oranına sahip olan makarnaların pek çok farklı çeşidi bulunmaktadır. İtalya'ya has bir lezzet olan makarna Akdeniz mutfağının en lezzetli yiyeceklerinden bir tanesidir. Ana yemek olarak tüketilen makarna isteğe bağlı olarak farklı soslar ile lezzetlendirilir.

Karbonhidrat oranı yüksek olduğu için makarna dikkatli bir porsiyonlama ile tüketilebilir. Kremalı makarna yapılırken içerisine isteğe bağlı olarak farklı baharatlar da eklenebilir. Kremalı makarna çeşitleri de oldukça fazladır. Özellikle kremalı mantarlı makarna ve kremalı sebzeli makarna çok fazla tüketilmektedir. Damak zevkine göre kremalı ton balıklı makarna çeşidi de bulunur. Kremalı makarna istenildiği takdirde fırında da yapılabilir.

Kremalı Makarna Püf Noktaları

- Kremalı makarna yapılırken seçilen makarnanın çeşidi çok önemlidir. Kremalı makarnada genellikle penne makarna kullanılmalıdır. Bu sayede makarna kremayı daha iyi çeker.

- Kremalı makarnanın içerisine kekik ve fesleğen konulması da eşsiz bir aroma katar. Kremalı makarnanın içerisine lezzeti tamamlamak için köri ve ya zerdeçal da konulabilir. Bu şekilde kremalı makarna oldukça lezzetli olacaktır.

- Kremalı makarna yapılırken makarna tuzlu suda iyice haşlanmalıdır. Buna göre makarna ne çok pişmeli ne de çiğ kalmalıdır.

 - Kremalı makarnanın kreması çok yoğun olmamalıdır. Ayrıca kremalı makarnaya kapya biber doğranması da lezzeti daha çok arttıran unsurlardan birisi olacaktır.

- Makarna haşlanırken ayrı bir kapta krema pişirilmeli. Bu krema hazırlandıktan sonra makarna kremanın içine atılarak iyice karıştırılmalıdır.

- Kremalı makarnanın tuz oranı doğru miktarda ayarlanmalıdır.

Kremalı Makarnayı Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Günümüzde en çok tüketilen yemeklerden birisi de makarna çeşittir. Özellikle hafif ve doyurucu bir yemek arayanlar kremalı makarnayı yapabilirler. Hızlı ve pratik bir yemek olan kremalı makarnanın yapımı da oldukça kolaydır. Kremalı makarnaya dereotu ve ya maydanoz konulması makarnanın lezzetini de arttıracak en önemli faktördür.

Kremalı makarnanın hafif akdenizi yansıtması için kapya biber ve dereotu, maydanoz gibi yeşillikler de ilave edilmelidir. Bunun yanı sıra kremalı makarnaya hardal eklenmesi de makarnanın tadını etkileyen en önemli malzemelerden bir tanesidir.

Kremalı Makarna Sunumları

Oldukça lezzetli olan kremalı makarna hazırlandıktan sonra şık bir şekilde sunum yapılabilir. Penna makarna krema ile karıştırıldıktan sonra makarna tabağına alınmalıdır. Kremalı makarnanın üzerine ise bir dal maydanoz ve ya bir dal nane konulabilir. Bu şekilde kremalı makarna servis edilebilir. Kremalı makarnanın yanında genel olarak tavuk şiş ve ya kırmızı et yapılabilir. Ayrıca güzel bir akşam yemeği için mantarlı tavuk sotenin yanında kremalı makarna da sunulabilir.

Kremalı makarnanın zenginleşmesi için kabak mücver de yapılmalıdır. Kremalı makarnanın sunumu yapılırken tabağın yanına nane yaprakları ve domates dilimleri de konulabilir. Kremalı makarna için pek çok farklı sunum seçeneği bulunuyor.

Kremalı Makarnanın Faydaları Var mıdır?

Kremalı makarnada yüksek oranda karbonhidrat olduğu için enerji verir. Tok tutma özelliği de olan kremalı makarnada A, B1 ve B2 vitaminleri de bulunmaktadır. Uzun süre kişiyi tok tutan kremalı makarna kolesterolü de düzenler. Kremalı makarnanın sindirimi kolay olacağı için kolay bir şekilde sindirilebilir. Kremalı makarnada az miktarda yağ bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kemikleri de güçlendiren kremalı makarna kemik gelişimine de yardımcı olur. Bu yemek oldukça enerji vericidir. Kremalı makarnanın kalp ve damar sağlığı üzerinde de önemli etkileri vardır.

Kremalı Makarna Kaç Kalori

Akdeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan kremalı makarnanın kalorisi yüksektir. Orta büyüklükte bir porsiyon kadar kremalı makarna yaklaşık kaloridir. Kremalı makarnaya eklenen ek malzemelere göre kalori miktarı da artabilir. Kremalı makarnanın kalorisi de porsiyon miktarına göre değişiklik gösterebilir.

Kremalı Makarna Kilo Aldırır mı?

Oldukça lezzetli olan kremalı makarnanın kalori oranı yüksek olduğu için kilo aldıran bir özelliği vardır. Kilo vermek isteyen kişiler kremalı makarna tüketecekleri zaman az porsiyon makarna almalılar. Bu şekilde kilolarını da koruyabilirler. Kremalı makarna kalori oranı yüksek bir besin olduğu için krema oranı düşürülerek kalorisi de düşürülebilir. Bu nedenle kremalı makarna diyet listelerinde de yer almaz. O nedenle kremalı makarna doğru porsiyonlanmış şekilde tüketilmelidir.

Köri soslu makarna tarifi, nasıl yapılır?

Değerli funduszeue.info okurları.

funduszeue.info ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak funduszeue.info yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca funduszeue.info yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve funduszeue.info bunlardan sorumlu tutulamaz.

funduszeue.info yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Köri Soslu Makarna Tarifleri

Köri soslu makarna tarifleri ile farklı lezzetler tatmaya hazır mısınız? İşte birbirinden lezzetli köri ile yapılan makarna tarifleri!

Köri soslu makarna tarifleri; kremalı, kremasız, tavuklu ya da tavuksuz olarak farklı şekillerde deneyebileceğiniz ve damak tadınıza en uygun lezzetler bulabileceğiniz tariflerdir. Yediden yetmişe neredeyse herkesin sevdiği bir yemek olan makarna, birbirinden farklı tariflerle farklılaştırılabilen bir yemektir.

Herkesin damak tadı farklı olsa da kremalı, kremasız tavukla ya da tavuksuz yapabileceğiniz damak tadınıza uygun köri soslu makarna tarifi yapmak son derece basittir.

Bu Yazıda Neler Var?

Köri Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Köri soslu makarna tarifleri, her damak tadına uygun olarak farklı şekillerde yapabileceğiniz tariflerdir. Hem yetişkinlerin hem de çocukların severek tükettiği bu tarifleri kısa sürede hiç yorulmadan, kolay tekniklerle yapabilirsiniz.

İşte birbirinden farklı köri soslu makarna tarifleri;

Köri Soslu Kremalı Makarna Nasıl Yapılır?

Köri soslu makarna kremalı olarak çok fazla tüketilen ve hemen hemen herkesten tam not alan bir tariftir.

Kremalı Köri Soslu Makarna Malzemeleri:

  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kremalı Köri Soslu Makarna Yapılışı:

İlk olarak makarnanızı paketin arkasında yazan tarife göre haşlayıp ve süzün.

Makarnanızı pişireceğiniz tencerenin içerisine sıvıyağı ve tereyağını alarak kızdırmaya bırakın ve eriyen yağı üzerine bir paket kremayı ekleyin.

Yağ ve krema karışımının içerisine baharatları ve tuzu ekleyin. Bu aşamada damak zevkinize göre baharatları azaltabilir ya da arttırabilirsiniz. 5 dakika kadar sosu pişirin.

Pişen sosun içine haşladığınız makarnaları dökün ve karıştırarak 5 dakika kadar pişirmeye devam edin ve ocağı kapatın.

Körili Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

köri soslu makarna

Köri soslu makarna tavuk ile birlikte muhteşem bir yemek haline dönüşüyor. Yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da çok sevdiği bu tarif, aynı zamanda son derece besleyici bir tariftir. Birden çok baharatın bir araya gelerek oluşturduğu köri, çocukların da yiyebileceği bir lezzet olmakla birlikte aynı zamanda besleyici ve sağlıklıdır.

Körili Tavuklu Makarna Malzemeleri:

  • Yarım paket kalem makarna
  • 1 paket süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 2 parça tavuk göğsü
  • isteğinize göre parmesan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Körili Tavuklu Makarna Yapılışı:

Öncelikle yarım paket kalem makarnanızı paketteki talimatlara uygun bir şekilde haşlayın ve süzün. Daha sonrasında tencereye küp şeklinde doğradığınız tavukları alın. Dilerseniz tavukları ince ve uzun şekilde de doğrayabilirsiniz.

Tavuklara tereyağını ekleyin ve tereyağında tavuklarınızı kavurarak pişirin. Tavukların üzerine köri ve diğer baharatları ekleyin. Baharatlardan sonra kremayı ekleyerek birkaç dakika kadar karıştırarak pişirin.

Hazırladığınız tavuklu sosa haşladığınız makarnaları ekleyin ve karıştırın. Son aşamada dilerseniz makarnanız sıcakken üzerine rendelenmiş parmesan ekleyerek bu lezzeti ikiye katlayabilirsiniz.

Köri Soslu Makarna Kremasız Tarif

Süt kreması, genellikle sevilen bir lezzet olsa da kimileri tarafından da tercih edilmeye süt ürünlerinden birisidir. Dolayısıyla da körü soslu makarna tarifleri arayan kişiler kremasız körili makarna olur mu sorusunun da cevabını aramaktadır. Her tarife göre uyarlayabileceğiniz köri soslu makarna tariflerini kremasız da aynı lezzette yapabilirsiniz.

Kremasız Köri Soslu Makarna Malzemeleri:

  • Yarım paket kalem makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • İstediğiniz ölçüde kaşar peynir rendesi

Kremasız Köri Soslu Makarna Yapılışı:

Yarım paket makarnanızı talimatlarına uygun bir şekilde haşlayıp süzdükten sonra sos tenceresine tereyağı ve unu alarak kokusu çıkana kadar kavurun.

Kavrulan tereyağı ve un karışımının içine tüm baharatları ekleyin ve son olarak sosu kısık ateşte karıştırarak aynı zamanda yavaş yavaş sütü dökün. Bu aşamada sütün sıçramasını ve dibinin tutmasına dikkat etmelisiniz.

5 dakika kadar sosu pişirdikten sonra haşlanmış makarnanızın üzerine sosu dökerek karıştırın. Makarnanız sıcakken rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.

İlgili Diğer Yazımız:İstiridye Mantarı Tarifleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da ve Instagram‘da takip etmeyi unutmayın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası