kalıpta ıslak kek tarifi kolay / Kakaolu Islak Kek – Arda'nın Mutfağı

Kalıpta Islak Kek Tarifi Kolay

kalıpta ıslak kek tarifi kolay

Islak kek tarifi

  • Islak kek yapımı için ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın.
  • Fırını dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
  • Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın.
  • Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
  • Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın.
  • Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün.
  • Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Islak Kek Çeşitleri

Yemeklerden sonra ve ya beş çayı davetlerinde genellikle ikram edilir. Özellikle ıslak kek en lezzetli tatlılar arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra yumuşak ve hafif lezzeti ile ıslak kek herkes tarafından beğeni ile tüketiliyor. Islak kek yapılırken de bazı püf noktaları bilmek çok önem taşıyor. Browni tadında güzel ıslak kek yapmak için pişirme derecesini ve kek hamurunu iyi ayarlamak gerekiyor. Özellikle de aniden gelen misafirler için mikrodalgada ıslak kek yapılabilir. Kakaolu ıslak kekin yanı sıra çikolata soslu ıslak kek de oldukça lezzetli bir tarif olarak öne çıkıyor. Bol çikolata sevenler beyaz çikolatalı ıslak kek de yapabilirler.

Islak Kek Püf Noktaları

Islak kek yaparken bazı püf noktaları bilmek son derece önemlidir. Özellikle ıslak kek karışımının kıvamına çok dikkat edilmesi gerekir.

Islak kek yaparken yumurtanın kokmaması için yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Yumurta ve şeker uzun uzun çırpıldığı takdirde hem yumurta kokusu gider hem de kek daha iyi kabaracaktır.

Islak kekin iyice kabarması için bir tane kabartma tozu da eklenmesi gerekir.

Islak kek yapılırken tüm malzemeler mutlaka oda sıcaklığında bekletilmelidir. Bu sayede kek çok daha iyi bir şekilde kabaracaktır.

Islak kek yapılırken kek malzemeleri iyice çırpılmalıdır. Ayrıca bu karışımın topak topak olmamasına özen gösterilmeli. Bu şekilde ıslak kek çok daha lezzetli olacaktır.

Islak kek yapılırken kullanılan kek karışımından bir bardak alınarak bu da kek piştikten sonra kekin üzerine dökülür. Bu nedenle ıslak kek elde edilir.

Islak kek fırından çıktıktan sonra mutlaka 10 dakika içerisinde dilimlenmelidir. Böylece ıslak kek sosu da iyice içine çekecektir.

Islak kek yaklaşık 2- 3 saat kadar dinlendirildikten sonra yenilebilir.

Islak Keki Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri

Islak kek yapılırken kek hamuru iyice çırpılmalıdır. Böylece kek iyice kabarır. O nedenle özelikle yumurta ve şeker iyice çırpılmalıdır. Bu şekilde kekte topaklanma da olmayacaktır. Islak kek yağlanmış tepsi ve ya borcam içerisinde pişirilmelidir. Bu ıslak kekin de lezzetini arttırır. Kekin ıslatılacağı karışımın biraz süt eklenerek ocağın üzerinde kaynatılması gerekmektedir.

Kaynatılan bu sos kek piştikten sonra da üzerine dökülmelidir. Islak kekin lezzetini arttıran en önemli faktör kekin yeterince ıslatılmasıdır. Bu yüzden kek ıslatılırken sos kekin her yerine gelmeli. Kekte de kuru bir bölüm kalmamalıdır. Bu sayede kekin de lezzeti artacaktır. Bunun yanı sıra ıslak kek içerisinde isteğe bağlı olarak damla çikolata ve ya pul çikolata da kullanılabilir. Bu da kekin lezzetini arttıracaktır. Islak kek içerisine beyaz çikolata da eklenebilir.

Islak Kek Sunumları

Islak kek sunumu yapılırken çok özenli davranılmalıdır. Kek soğuduktan sonra sos dökülür. Böylece ıslatılan kek yaklaşık 3 saat kadar dinlendirilir. Sonrasında ise ıslak kek dilimleri servis tabağına alınır. Islak kek diliminin üzerine de iri şekilde doğranan ceviz parçaları serpilebilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak ıslak kek üzerine Hindistan cevizi ve ya fındık parçaları da serpilebilir. İsteğe bağlı olarak ıslak kek diliminin üzerine file badem de konulur. Bazıları ıslak kek tadını pekiştirmek için vişne marmelatı koymayı da tercih edebilirler.

Islak Kekin Faydaları Var mıdır?

Yapımı oldukça kolay olan ıslak kekin pek çok faydası bulunmaktadır. Özellikle içerisinde yoğun miktarda kakao barındıran ıslak kek güçlü bir antidepresan özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra ıslak kek cilt için de oldukça sağlıklıdır. Kakaonun içerisindeki antioksidan seviyesi nedeni ile ıslak kek de bağışıklığı güçlendirmektedir. Bunun için de ıslak kek doyurucu ve besleyicidir. Islak kek genel olarak gün boyu tok tutabilir. Bunun yanı sıra vücuda enerji de vermektedir.

Islak Kek Kaç Kalori?

Islak kek kalorisi yüksek olan bir tatlı türüdür. Diğer tatlılara göre daha yüksek kaloride olan ıslak kek yüksek kalorili bir besindir. Ortalama büyüklükte bir dilim kek yaklaşık kaloridir.

Islak Kek Kilo Aldırır mı?

Kalori miktarı oldukça yüksek olan ıslak kek kilo aldırmaktadır. Kalori miktarı yüksek olan tatlılar arasında yer alan ıslak kek hızlı bir şekilde kilo aldırır. bu nedenle zayıflamak isteyen kişilerin ıslak kek tüketmemesi önerilmektedir. Islak kek yüksek kalorili olduğu içindir.

Bol Soslu Enfes Islak Kek

Islak Kek Tarifi, Soslu Islak Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle şeker ve yumurtalar iyice çırpılır. Diğer sıvı malzemeler eklenerek karıştırılır.

Ardından kuru malzemeler eklenerek spatulayla karıştırılır ve yağlanmış kare borcama dökülür.

derece fırında 30 funduszeue.info pişirilir. 

Not: pişirme derecesi ve süresi fırına göre değiştiği icin fırınınıza en uygun ayarı seçiniz.

Kek pişerken sos için vanilya hariç tüm malzemeler sos tenceresine alınır ve ocağa alınarak pişirilir. 

Kaynayınca altı kapatılır. 

Sosumuz kek pişene kadar ılıklaşacaktır.

Pişen keke ilk sıcağı çıktıktan sonra kürdanla delikler açılır ve dilimlenir.

Üzerine her yerine gelecek şekilde sostan dökülür ve sosu çekip dinlenince istenilen şekilde süslenerek Bol Soslu Enfes Islak Kek imiz servis edilir.

Afiyet olsun🌹🌹

Bol Soslu Islak Kek Yaparken Dikkat Etemninizi İyi Olacağı Püf Noktaları:

Sadece ıslak kek yaparken değil, genelde kek yaparken kullandığınız un, kabartma tozu gibi kuru malzemeleri eleyerek kullanmanız, kekinizin iyi kabarmasını sağlayacaktır.

Süt, sıvıyağ, yumurta gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, daha iyi sonuç almanız açısından tavsiye edilir.

Kekinizin, sosu her yerine iyi çekmesi için, ilk sıcağı çıktıkan sonra delikler açmanız, bol soslu kekininizin yeterince ıslak olması için iyi olacaktır. Yoksa kekiniz sosu iyice çekmeyip, ıslak yerine kuru olabilir.

Kek ve sosu birleştirme aşamasında, her ikisinin de ilk sıcağının çıkması için beklemek önemlidir.

Diğer Bol Çikolata Soslu Islak Kek Tariflerine Bakmak İsterseniz:

Pastane Lezzetinde Bol Soslu Nefis Islak Kek: funduszeue.info

Bol Çikolata Soslu Islak Kekim: funduszeue.info

Çikolata Soslu Islak Kek (Lezzeti Garanti): funduszeue.info

Islak Kek (Püf Noktası İle): funduszeue.info

Islak Kek (Bol Soslu, Browni Tadında): funduszeue.info



RESİMLİ ANLATIM :

Bol Soslu Enfes Islak Kekin it

Kakaolu Islak Kek Tarifi: Evde Kolay Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır. Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır. Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur. Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.

Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır. Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür. Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Kekin sosu güzelce çekmesi için saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.

Afiyet olsun

ISLAK KEKİN SOSU SICAK MI SOĞUK MU OLUR?

Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip

gezdirin. Yani

de sosunun da

olması oldukça mühim.

Islak Kek Tarifi Dinlenme Süresi

Islak kekin dinlenme süresi 60 dakikadır.

Islak kek ,6 funduszeue.info'dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası