kediler açlığa ne kadar dayanır / Kedilerin “1” Günü Nasıl Geçer? | Petlebi

Kediler Açlığa Ne Kadar Dayanır

kediler açlığa ne kadar dayanır

Kedinizle birlikte seyahat

Kedilerin çogu yolculuk yapmaktan hoslanmaz - çünkü onlar kendi ortamlarina baglanirlar ve bu ortamdan uzaklastiklarinda kendilerini çok savunmasiz hissederler. Aile ile birlikte olma sonrasi verilen ödüller ya da yolculugun sonunda yeni bir yeri kesfetme veya yeni bir yerde dolasma potansiyeli, köpekleri oldugu kadar kedileri heyecanlandirmaz.

Kedinizi bir tren/otomobil ya da uçak yolculuguna çikarmak istiyorsaniz, uygun bir tasima çantasinda güvenli ve rahat bir sekilde emniyette olmasini ve yolculugun sonunda, en azindan yeni bölgesiyle bag kuruncaya kadar, kapali kalmasini saglamak zorunda kalacaksiniz. Sahibiyle birlikte sik sik seyahat eden ve yeni çevresinde panige kapilmayan ya da kosusturup kaçmaya çalismayan nadir bir kediniz olabilir; ancak bunlar çok nadir durumlardir.

Otomobil ile seyahat

Bir kedinin otomobilde serbest kalmasi, yalnizca sürücünün eline-ayagina dolasarak bir kazaya neden olmasi açisindan degil, bir pencere ya da kapi açiksa veya bir kaza meydana gelirse, kedinin kaçip kaybolabilmesi açisindan da çok tehlikeli olabilir.

Yolculuk sirasinda kedinin idrarini, diskisini yapmasi veya rahatsizlanmasi durumunda kolayca temizlenen ve saglam bir tasima çantasina yatirim yapmaniz gerekecektir. Ayrica hangi hava kosullarinda seyahat edeceginizi de düsünmelisiniz - hem mevcut durumunuzu, hem de varis yerinizdeki olasi sicakligi. Çok sicak olma olasiligi varsa, bu durumda iyi bir hava akimi saglayan bir sepet kullanin - soguk olacaksa, cereyansiz bir sicaklik saglarken, ayni zamanda iyi bir hava akimina da olanak saglayan bir tasima çantasi yararli olacaktir. Tasima çantasini, ani fren yapmaniz halinde emniyette olacagi, ancak hava akiminin da iyi oldugu bir yere yerlestirin - yani yerlestirmeniz gereken yer, otomobilin arkasindaki baska pek çok bagajin alti degildir. Kediyi bagaja koymayin ve arkasi düz, kisa kasali bir araçta dikkatli davranin - havalandirma yetersiz olabilir ve kedi fazlasiyla isinabilir. Tasima çantasini ön koltuklarin arkasinda emniyete almali ya da güvenli bir sekilde koltuga sabitlendiginden emin olmak için emniyet kemeri kullanmalisiniz.

Bütün bu sesler de ne?

Kediler, baslangiçta ve hatta tüm bir yolculuk boyunca miyavlayabilir - sakin ve ona güven verecek sekilde konusun, ancak onun tasima çantasindan çikmasini engelleyin. Ses, muhtemelen sizi çildirtacaktir, ancak kedinin yakinmasi mümkün degildir; yaptigi yalnizca bu durumdan hoslanmadigini dile getirmektir.! Otomobilin sürekli hareketi ve sesi, muhtemelen eninde sonunda uyumasina ya da en azindan sakinlesmesine neden olacaktir. Özellikle hava sicaksa, kediyi düzenli olarak kontrol edin ve otomobilin içindeki sicakligin yükselme hizini küçümsemeyin; bir dinlenme molasi için durup kediyi otomobilde birakirsaniz, bunu aklinizdan çikarmayin. Otomobili gölgeye park edin ve pencereleri açik birakin - çok sicaksa bir piknik yemegi alip, kediyi otomobilin disinda, tasima çantasinda güvenceye alarak ya da tüm pencereler açik olarak yakin bir yerde yiyebilirsiniz. Günes çarpmasi ölümcül olabilmektedir.

Trenle seyahat

Trenle seyahat ediyorsaniz, kedinin içinden kaçamayacagi, ancak tasimak için yeterince hafif olan çok güvenli bir tasima çantasina ihtiyaciniz olacagi açiktir. Kedinin idrarini yapmasi halinde vagonu kirletmemesi için, sert tabanli bir tasima çantasi tercih edebilirsiniz. Tabanini emici bir kagit ve malzeme ile kaplamali ve bol miktarda kumasla korumalisiniz. Trenin tipine ve mevcut olan bosluga bagli olarak, tasima çantasi içindeki kediyi muhtemelen kucaginizda tutmaniz gerekebilecektir.

Havayolu seyahati

Kedinizle birlikte uçak seyahati yapma niyetiniz varsa, önceden iyi bir planlama yapmalisiniz. Bir tek havayolu seçebilirsiniz ve onlarin kediyi nasil tasiyabilecekleri seçiminizi etkileyebilir. Havayolu sirketlerinin çogu, kedilerin sahipleriyle birlikte yolculuk yapmasina izin vermemekte ve kedi, bagaj bölümünün sicak ve basinçli olan özel bir kisminda yolculuk yapmak zorunda kalmaktadir.

Kedilerin çogu gayet iyi seyahat edebilir; ancak gebe bir kedinin ya da üç ayliktan küçük yavru kedilerin uçak seyahati yapmasi önerilmemektedir. Ayrica, tüm uçak seferlerinin hayvan tasima ruhsati yoktur, dolayisiyla kedinin sizden farkli bir sekilde seyahat etmek zorunda kalabilir.

Mümkünse, kedinize direkt bir uçus rezervasyonu yaptirin; böylece aktarma rahatsizligina gerek kalmayacak ve bu durum ayrica, çok sicak ya da soguk bir ülkede beklemekle baglantili sorunlari da önleyecektir Bu durum seçeceginiz uçusun zamanlamasini da etkileyebilir. Uluslararasi Hava Tasimaciligi Birligi Standartlari'nda, tasima kutusunun ayakta durmasi ve kendi çevresinde kolayca dönmesi için yeterli büyüklügü asmamasi gerektigi belirtilmektedir - gerekli gördükleri kosullar konusunda her bir hava yolu sirketinden bilgi alin.

Varis yerinize ulastiginizda

Varis yerinize ulastiginizda, kediyi bir odaya yerlestirin ve güvende, rahat oldugundan ve kaçamayacagindan emin olun. Ona su ve biraz mama verin; ancak yatisincaya kadar bir süre daha mamasini yemek istemeyebilir. En az bir hafta boyunca kedinin disariya çikmasina izin vermeyin ve kaybolursa taninabileceginden emin olun. Kedinizin acikmasi ve çagirdiginizda mamasini yemek üzere size geri dönmesi için 12 saat süreyle mama vermeyin. Kademeli olarak daha fazla kesfetmesine izin verin ve çok uzaga gitmemesini, düzenli ögünler için geri dönmesini saglamak amaciyla mama kullanin.

Taşima çantasinin kullanimi

Kediler için tasima çantasi üretimi çogunlukla veteriner hekime götürülmesi amacina yöneliktir; dolayisiyla kediler de siklikla bu çantaya girmeye pek hevesli degildir. Seyahatten önce, kedinizi tasima çantasina ya da kafesli seyahat sandigina iyice alistirmak için zaman ayirmalisiniz.

Taşima çantasini sevimli bir yer haline getirin - içinde kediyi ödül bisküvileriyle besleyin ve alistigi sekilde kokan, yolculuk sirasinda kullanabilecek örtülerden rahat bir yatak yapin. Kapisini açik birakin ve kediyi içine girip çikmasi ve içinde uyumasi için tesvik edin. Daha sonra gerçek yolculuk zamani geldiginde, kedi en azindan hazir olan ortamina alisiktir.

Birden fazla kediniz varsa, onlari ayri tasima çantalarina yerlestirmeniz daha iyi olacaktir; böylece daha iyi bir hava akimi, daha fazla yer ve daha düsük bir asiri isinma olasiligi saglarsiniz. En iyi arkadaslar bile yolculuk sirasinda gergin olabilir ve birbirlerine, hiç kendisine uymayan, sinirli bir sekilde davranabilirler. Bu nedenle ayri tasima çantalari, herhangi bir yaralanmayi önleyecektir. En azindan birbirlerini görebilmeleri ve isitebilmeleri onlari rahatlatabilir.

Seyahat sirasinda kedinin rahatsizlanmasi ihtimaline karşi, yolculuktan önce yaklasik dört-bes saat süreyle mama vermeyin. Yola çikacaginiz zamana kadar ve mümkünse yolculuk sirasinda tekrar su verin. Yolculuk sirasinda dökmemesi ve yolculuk sirasinda bir gecikme olmadan ve parmakligin açilmasi gerekmeden kolayca doldurulmasi nedeniyle parmakliklara takilan kaplardan alabilirsiniz

Yanlışlıkla postaya verilen kedi 8 g&#;n a&#; ve susuz kaldı

Haberin Devamı


Cupcake’i bulup veterinere teslim eden kişinin kimliği basına açıklanmazken, Grove Lodge Veteriner Kliniği konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında; kedinin çipli olduğunu ve bu sayede iyileşir iyileşmez sahibine teslim edildiğini söyledi.

'YAŞADIĞI İÇİN ÇOK ŞANSLI'

Veteriner Kliniği’nden yetkililer, “Cupcake’in sahipleri onu her yerde aramış. Yaşadıkları bölgeye posterler bile asmışlar, ancak onun yanlışlıkla West Sussex’e postalandığından haberleri yokmuş” dedi.
Haberin Devamı
Yanlışlıkla postaya verilen kedi 8 gün aç ve susuz kaldı

Kediyi veterinere teslim eden RSPCA derneği yetkilisi Julie Parsons ise BBC’ye yaptığı açıklamada, “Cupcakeyaşadığı için çok şanslı. Onu görmeye gittiğimde çok güçsüz ve kırılgandı. Çok acıkmış ve susuz kalmıştı. Neyse ki kısa sürede kendini toparladı” dedi.

Julie Baggott’un Falmouth’dan Worthing’ giderek kedisini teslim aldığı açıklandı.
Yanlışlıkla postaya verilen kedi 8 gün aç ve susuz kaldı

1 Aylık Kedi Ne Yer Ve Nasıl Beslenir? 1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar S&#;t İ&#;er Ve Ne Kadar A&#; Kalabilir

Haberin Devamı

1 Aylık Yavru Kediler Ne Kadar Süt İçer?

  1 aylık yavru kedinin gramlık vücut ağırlığı için 30 ml süt içmesi gerekir. Eğer kedinizin gelişmesini yeterli görmüyorsanız öğünlerinin tam olarak karşılanıp karşılanmadığını araştırın. Sütten kesilmiş bir yavru kediyse kedi mamasına geçiş yapabilir ve 8 saatte bir günde 3 kez kedi maması da verebilirsiniz. Eğer kedinizin herhangi bir besine alerjisi yoksa ya da gelişiminde bir problem yoksa düzenli olarak beslenmelerine devam etmekte fayda vardır.

   haftalık yavru kedilere gram olan kedi sütünü günde 8 kez olmak üzere 3 saatte bir verebilirsiniz. Kediler büyüdükçe büyümelerine oranla yedikleri besinlerin de artırılması gerekir. Bu sayede gelişimlerini destekleyebilir ve sağlıklı olmalarını da ağlayabilirsiniz. 

Ne Kadar Aç Kalabilir

  Sağlıklı bir kedi en fazla 1 haftaya kadar aç kalabilir. Fakat bu süreçte hem aç hem de susuz kalırlarsa hasta olabilirler ve bu durum da kötü sonuçlara sebep olabilir. Ancak yavru kediler henüz gelişimlerini tam olarak tamamlamadıkları için 1 gün bile aç kalmaması gerekir. Bu durum daha hızlı hastalanmalarına ve sonucunda da hayati tehlikelere sebep olabilir. Bu nedenle yavru kedilerin beslenmesine ekstra özen göstermek gerekir. 

Haberin Devamı

 Hamile, yaşlı ya da yavru kedilerin beslenmesine özen göstermek onların sağlıkları için önemlidir. Hem susuz hem de aç kalmaları onları kısa sürede ölmelerine sebep olabilir. 1 aylık kedinin besin ihtiyacı daha iyi gelişebilmesi için önemlidir. Eğer 1 aylık yavru kediniz varsa neler yiyebileceğine ve ne kadar yemesi gerektiğine dikkat etmelisiniz. Ayrıca veterinere giderek herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığını da kontrol ettirmeniz gerekir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir