ismek feshane / Muhterem'le Afiyetle: İSMEK FESHANE SERGİSİ-YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

Ismek Feshane

ismek feshane

El sanatlarına (iğne oyası-tel kırma-makine nakışı-el nakışı-kurdela nakışı-mefruşat-v.b) ait ürünlerin stant görüntüleri 2. bölümde yer alacak.
Ürünlere ait detaylı çekimleri ve branş resimlerini ise yıl içinde ayrıca yayınlayacağım.
El sanatlarını seviyorsanız bu bölüm tam size göre.
El nakışı ve dantel anglez bölümünün bulunduğu stant salonun cam çatısı olan kısımdaydı, doğal ışık açısından harika bir yerdeydi.
Resimleri çok güzel ve net oldu.








Dantel Anglez eskiden bir kaç ürünle sergide yer alan bir nakış çeşidiydi.
Fakat son yıllarda hanımlar arasında çok popüler olunca şimdi bir kaç stant açacak kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip oldu.





Bu yıl Suni Çiçek bölümünün ürünleri ayrı bir stant açarak sergilenmemişti.
El nakışı ve dantel anglez stantlarında ki ürünlerin arasında sergileniyorlardı.

Tel kırma ve İğne oyası standının olduğu bölüm geniş ve ferahtı ama ne yazık ki karanlık bir bölümdü, spotlarla aydınlatılan stant da çok loş bir ışık vardı.
Loş ortamda spot lamba ile yapılan ışıklandırma ise resim çekmek için tam bir kabus😱😱😱
Bu durumda resmini çektiğiniz ürün hem yeterince aydınlanmıyor, hemde ürünün üzerine arkadan gelen spot ışık yüzünden kendi gölgeniz düşüyor 😔
Bu stant düzgün ve aydınlık bir resim çekebilmek için çok uğraştığım, bir ürünün en az 3 kere resmini çektiğim, en çok vakit kaybettiğim stant oldu😒
"Bu uğraşmaya göre resimlerden memnun musun?" diye sorsanız, kesinlikle "hayır" derdim.
En çok talep alan iki branş olan tel kırma ve iğne oyası olduğu için çok özendim ama resimler loş ışık yüzünden flu çıktı, mecburen sık sık flaşlı çekimler yaptım.







Bu yıl en çok hatıra resmi çekilen yerlerin başında, iğne oyasından yapılan çelenklerin olduğu bu köşe vardı.

Tel Kırma 



Tel kırma bölümü bu yıl çok güzel bindallılar hazırlamıştı.




Tel kırma ve Alüminyum kabartma (folyo) bölümü de yine birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmış.
Bu iki branş birbirine çok yakıştığı için hep bir arada sergileniyorlar.




Makine nakışı bölümünün bu yıl yaptığı çalışmalardan birisi de konusu ve modeli kuş olan bu çalışmaydı.
Bu ürünlerde ki modellerin hepsi çeşit çeşit, rengarenk kuş cinslerinden oluşuyordu.



Şu nakışın güzelliğine bakar mısınız? şahane değil mi😍 








Kurdela nakışının standı geçen yıl ki gibi küçük odacıklar halinde hazırlanmıştı.
Fakat bu sene çatıdan doğal ışık alan, şahane bir yerde stant hazırlamışlardı.







şiş dantel

 Şiş Dantel 

Şiş dantel bölümü her zaman ki gibi çok zarif ürünler hazırlamıştı.

sifre danteli



Bu yıl Mefruşat bölümü, çeşitli ürün grupları dışında çok güzel yatak örtüleri de hazırlamıştı.







yatak odası örtü modelleri
Mefruşat bölümünün hazırladığı bu yatak örtüsü, salıncak şeklinde ki bir yatakta sergileniyordu.
En çok ilgi gören, resmi çekilen ürünlerin arasında burası da ön sıralardaydı.


yatak örtüsü
Burada ki yatak örtüsü ve yatak odası ürünleri çok zarifti.


Mefruşat bölümünün hazırladığı ürün gruplarından olan Bebek ürünleri hazırlama branşı, bu yılda çok sayıda ürün hazırlamıştı.

Kırkyama 


patchwork

 Kırkyama branşı cıvıl cıvıl renkleri olan ürünler hazırlamıştı.

Kırkyama branşı bu yıl rengarenk semazen çalışması yapmıştı.

patchwork

Bu naif ve  cıvıl cıvıl pano Kırkyama branşının bir eseri.


Ahşap ve kumaş boyama bölümü bu yıl çok sayıda ürün hazırlamış.
Hepsinin farklı konseptleri vardı, ürünlerden bazısının rengi cıvıl cıvıl, bazısının pastel tonlarındaydı.









Alice in wonderland
Ahşap ve kumaş boyama bölümün hazırladığı ürün gruplarından biriside Alis Harikalar Diyarında (Alice in Wonderland) filminde ki dekor, karakter ve ürünlerinden oluşuyordu.


3. bölümde görüşmek üzere

İstanbul Takipte - İstanbul Yerel Haber

İSMEK’in Yıl Genel Sergisi ve Festivali, Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle açıldı. Feshane Kültür Merkezi’nde bin İSMEK kursiyerinin eserlerini İstanbullularla buluşturan sergide konuşan Topbaş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı İSMEK, o vizyonla bir çınara dönüştü” dedi.

Feshane Kültür Merkezi’nde bin İSMEK kursiyerinin eserlerini İstanbullularla buluşturan Yıl Genel Sergisi ve Festivali, Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı törenle açıldı. Törende Başkan Kadir Topbaş’ın Eşi ve Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Özleyiş Topbaş, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, MEB Hayat Boyu Örenme Genel Müdürü Ali Rıza Altuner ile İSMEK’li kursiyerler ve İstanbullular katıldı.

Törende İSMEK’lilere hitap eden Başkan Kadir Topbaş,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İSMEK’in o vizyonla bir çınara dönüştüğünü belirterek, “Bu yıl bin öğrenciyi mezun eden İSMEK uluslararası ölçekte bir model ve bir halk üniversitesi… İSMEK’ten 20 yılda 2 milyon bin kişiye eğitim aldı. Birçoğu meslek ve iş sahibi oldu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hayat boyu eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Topbaş, “İstanbul 15 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın ülkesinden büyük ve böyle bir şehirde İSMEK gibi önemli bir rehabilitasyon merkezine ihtiyaç var. Burada insanlar sadece vakit geçirmiyor, şehrin stresinden, kaygılarından kurtularak rehabilite oluyor. Avuç avuç ilaç kullananların burada eğitim alırken bundan vazgeçtiğine tanık olduk. İnsan ürettikçe mutlu oluyor ve eserler ortaya çıktıkça özgüven de artıyor” diye konuştu.

Ülkelerin gücünün yetişmiş insan sayısıyla ölçüldüğünü ve genç nüfusa sahip Türkiye’de eğitimi çok önemsediklerini ifade eden Topbaş, branşta eğitim veren İSMEK, modern mesleklerden ninelerimizin çeyiz sandıklarında yer alan el emeği göz nuru ürünlere kadar çok çeşitli sanat eserler ürettiğine dikkat çekti.

İSMEK’in 10 yıldır düzenlediği geleneksel sergide el emeği göz nuru ile üretilen yüz binlerce eserden sadece küçük bir miktarının sergilenebildiğini anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Öyle bir vizyon ortaya koydu ki hangi pencereyi ve kapıyı açarsanız yeni ufuklar ortaya çıkıyor. Uluslararası toplantılarda bunu dile getiriyorum. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak aynı vizyonla tüm İstanbulluların huzur ve mutluluğu için çalışıyoruz.”

Törende konuşmaların adından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi, ardından da kurdele keserek İSMEK Yıl Genel Sergisi ve Festivali’nin açılışını gerçekleştirdi.

Türk İslam sanatlarından kuyumculuğa, el sanatlarından ahşap teknolojisi, giyim ve üretim teknolojilerine kadar pek çok alanda stantların yer aldığı sergi, 31 Mayıs’a kadar İstanbulluların ve sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. Ziyaretçiler, tema olarak baharı konu alan serginin her standında ayrı bir dünya ile karşılaşıyor. Yıl Sergisi ve Festivali kapsamında branş stantlarında kurulan atölyelerde canlı performanslar da yer alıyor. Festival kapsamındaki konser, müzik dinletisi ve seminer gibi etkinlikler de göz dolduruyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir