telefon bloke olunca nasıl açılır / PIN kodum bloke oldu, ne yapabilirim?

Telefon Bloke Olunca Nasıl Açılır

telefon bloke olunca nasıl açılır


İki aşamalı olarak giriş yapabilmek için SIM blokenizi kaldırmanız gerekmektedir. Aşağıdaki yöntemlerden birisini kullanarak SIM blokenizi kaldırabilirsiniz.

1. Kurtarma e-posta adresi

e-Devlet Kapısı’nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı’na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.

2. Mobil imza, e-imza veya çipli kimlik kartı ile sisteme giriş

e-Devlet Kapısı’na mobil imza, elektronik imza veya çipli kimlik kartı ile giriş yapabiliyorsanız, bu yöntemlerden birisini kullanarak giriş yaptıktan sonra “İletişim Seçeneklerim” sayfasında “Düzenle” düğmesine tıklayıp cep telefonu numaranızı tekrar doğrulayarak SIM blokesini kaldırabilirsiniz.

3. NFC teknolojisi ile kimlik doğrulama

NFC teknolojisini kullanarak kimlikle cep telefonu numaranızı doğrulamanız halinde SIM blokeniz kaldırılacaktır.

4. Garanti Bankası ATM’leri üzerinden

Garanti Bankası müşterisiyseniz Garanti Bankası ATM’leri üzerinden “e-Devlet Kapısı SIM Kart Blokesi Kaldırma” işlemini gerçekleştirerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz.

5. PTT şubeleri üzerinden

Herhangi bir PTT şubesine kimliğinizle birlikte giderek SIM blokesini kaldırabilirsiniz.


Hatalı Şifre Girişi Sonrası Kilitlenen Android Telefonlar Nasıl Açılır?

Android telefonunuz var ve telefon şifrenizin desen ya da parolasını unuttunuz mu? Acaba o muydu, bu muydu derken bir de baktınız ki hatalı giriş denemeleri nedeniyle telefonunuz kitlendi. Sizler için, böyle bir durumda kilitlenen Android telefonunuzu nasıl açabileceğinizi bu yazımızda detaylı bir şekilde paylaştık. 

Kitlenen telefonunuzu açmak için telefonunuza wipe işlemi (bir nevi format) yampanız gerekiyor. Bu işlemi yaptığınızda tüm verilerinizi kaybetmiş olacaksınız. Ancak SD kartınız var ve kartta veriler yer alıyorsa en azından onları garantiye almanız için, wipe işlemi öncesinde SD kartı çıkarmanızı öneririz. 

Kilitli Android cihazı açmak için sırasıyla şunları yapın;

-Android cihazınızı kapatın. 

-Cihazınızın kapandığından emin olunca ses açma ve güç tuşlarına aynı anda, bir süre basılı tutarak cihazınızı açın. 

-Bu durumda karşınıza Android Recovery menüsü çıkacak. Bu moddayken cihaza wipe işlemi uygulayın. (Ancak ekranda çıkan seçenekleri dokunmatik olarak seçemezsiniz. Seçimleri yapmak için sadece ses ve güç tuşu çalışır. Aşağı inmek için ses kısma, yukarı çıkmak için ses açma ve bir şeyi seçmek için güç tuşuna basmalısınız.) Tuşları kullanarak ekranda wipe data reset ya da facrorty reset seçeneğini seçin. 

-Daha sonra çıkan ekranda “yes” seçeneğini seçin.

-Sonrasında cihazınızı kapatın. Bu durumda wipe işlemi gerçekleşmiş olacak. Artık cihazınızı açıp normal bir şekilde kullanabilirsiniz. 

SIM kart bloke kaldırma işlemi, yalnızca birkaç basit adımla yapılabilecek bir işlemdir. Fakat ilk önce Sim kartın neden bloke olduğunun öğrenilmesi ve buna göre bir adım atılması gerekir. SIM kart blokesi, herkesin başına gelebilen ve sık karşılaşılan bir durumdur. Kartın bloke edilmesi halinde bloke kaldırılana kadar kullanılmama durumu söz konusudur.

Sim kartın blokesini kaldırmak için sorunun hangi sebepten dolayı meydana geldiğini öğrenmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Sorunu keşfettikten sonra kısa sürede kartın blokesi kaldırılabilir ve kart yeniden kullanıma açılabilir.

SIM Kart Neden Bloke Edilir?

SIM kart bloke kaldırma adımlarına değinmeden evvel ilk önce SIM kartın neden bloke edildiğine bakalım. SIM kartın bloke edilme nedenleri arasında yeni bir cihaza geçiş yapma, farklı bir SIM kart kullanma ya da PIN kodunu defalarca yanlış girme gibi durumlar yer alır. SIM kartı G destekli yeni bir cihazda kullanmak isteyenlerin de kartının bloke edilmesi söz konusu olacaktır.

SIM kartın bloke edilmesinin en temek nedeni de hiç şüphesiz ki güvenlik unsurudur. SIM kartın kötü niyetli kişilerin eline geçmesi durumunda maddi kayıplar yaşamamanız adına da bloke getirilmesi mantıklı bir harekettir.

SIM karta bloke konulması halinde mobil bankacılık hizmetlerinden de faydalanamaz hale gelirsiniz. Aynı şekilde mobil cihazınıza tanımlanmış olan çeşitli alışveriş işlemleri de bloke durumunda yapılamaz hale gelmektedir.

SIM Kart Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

SIM kart bloke kaldırma için ilk iş olarak PIN kodunuzu yanlış girdiğiniz senaryodan bahsedilmektedir. Bunun için PUK kodunuzu girerek bloke edilmiş olan SIM kartı yeniden aktif hale getirmeniz mümkündür. PUK kodunuzu öğrenmek için de operatörünüz ile iletişime geçmeniz gerekir. PUK kodunuzu unuttuysanız eğer bu linkten ilgili yazımıza gidebilirsiniz.

SIM kart değişikliği ya da diğer sebeplerden dolayı bloke edilen kartlar için de bağlı olduğunuz bankanın temsilcileri ile görüşebilirsiniz. Her banka kendi müşteri hizmetleri numarasına sahip olduğundan dolayı bağlı olduğunuz banka ile iletişime geçerek blokenin kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Tamirci Abi firmasından da bloke kaldırma ve bu konuda atılması gereken adımlar üzerine tavsiyeler alabilirsiniz.

Yorumlar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası