reset yapim / Android’de Fabrika Ayarlarına Dönme İşlemi Nasıl Yapılır? - Webtekno

Reset Yapim

reset yapim

Android’de Fabrika Ayarlarına Dönme İşlemi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonunuz durduk yere donduğu, çalışmayı durdurduğu veya kontrol edemediğiniz işlemler yaptığı zaman bir sorun olduğu aşikâr oluyor. Bazen telefonu yeniden başlatmak bu sorunu çözse de verdiğimiz son örnekte olduğu gibi daha ciddi durumlarda geriye tek bir çözüm yolu kalıyor: Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek.

Telefonu fabrika ayarlarına döndürmek kayıtlı tüm verilerinizi silerek telefonu kutudan çıktığı hale geri döndürüyor. Bu da fotoğraflarınızın, müziklerinizin, videolarınızın ve uygulamalarının tamamının ve içindeki verilerin gitmesi (kayıtlı şifrelere veya hesaplar vb.) demek. Peki Android cihazınızı nasıl fabrika ayarlarına döndürürsünüz? Detaylı rehberimizde bunu sizler için anlattık ancak bundan önce nasıl yeniden başlatacağınıza bir göz atalım.

Android telefon ya da tablet nasıl fabrika ayarlarına döndürülür?

android

Eğer telefonunuzu yeniden başlatmak çare olmadıysa ve yapabileceğiniz diğer her şeyi de yaptıysanız maalesef geriye tek bir çözüm kalıyor o da telefonu fabrika ayarlarına döndürmek. Telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünüz zaman cihazınız kutusundan çıktığı haline sıfırlanacak. Bu da demek oluyor ki telefondaki dosyalarınız, ayarlarınız ve uygulamalarınız silinecek. Bu yüzden sıfırlama öncesinde genel bir yedekleme yapmanızı öneririz.

Cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek hiç de zor bir işlem değil, özellikle de sizler için hazırladığımız bu rehber ile birlikte. Fabrika ayarlarına döndürmenin en hızlı yolu Ayarlar üzerinden Sıfırla dizinine gitmek ancak eğer bu mümkün değilse telefonu kurtarma moduna alıp orada da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Not: Eğer telefonunuz sıkıntılı çalışıyorsa fabrika ayarlarına döndürmeden önce yeniden başlatmanızı öneririz.

Ayarlar menüsünden Android cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmek:

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Birçok cihaz için fabrika ayarlarına döndürme dizini aynı sayılabilir. Bu yüzden bu dizini örnek olarak bir Huawei cihazından veriyoruz.

  • Ayarlar’a girin,
  • Sistem’e dokunun,
  • Sıfırlama’ya girin,
  • Telefon sıfırlamaya dokunun,

Gerisinde ise sadece gelen sorulara onay vermeniz gerekiyor. Genel olarak Android cihazlar için fabrika ayarları dizini bu şekilde. Peki Samsung model Android cihazlarda işlemin dizini nedir?

Samsung marka Android cihazı fabrika ayarlarına döndürmek:

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Samsung cihazlarda fabrika ayarlarına döndürme dizini biraz daha farklı. Samsung telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürmek için:

  • Ayarlar’a girin,
  • Genel yönetim’e dokunun,
  • Sıfırla seçeneğini seçin,
  • (Opsiyonel) Telefon Hakkında’ya girip aşağıdan Sıfırla’ya basın.

Bütün bunların ardından belirtmeliyiz ki eğer yaşadığınız sıkıntılar o kadar büyük bir sorun teşkil etmiyorsa telefondaki her şeyi silip süpürmek yerine Sıfırla bölümünden Ayarları sıfırla ya da Ağ ayarlarını sıfırla seçeneklerini denemeyi de düşünebilirsiniz. Ayarları sıfırla seçeneğini işaretlediğiniz zaman dosyalarınız silinmeden tüm ayarlar sıfırlanmış olacak

Ağ ayarlarını sıfırladığınız zaman ise kayıtlı tüm Wi-Fi ayarlarınız, Bluetooth cihazlarınız ve mobil veri bağlantı noktanız sıfırlanacak. Eğer telefonunuzda fabrika ayarlarına döndürme dizinini bulmakta hâlâ zorlanıyorsanız arama bölümünde ‘sıfırla’ yazıp aratarak bulmayı deneyebilirsiniz.

Kurtarma modunda Android telefon ya da tablet nasıl fabrika ayarlarına döndürülür?

fabrika ayarlarına nasıl döndürülür

Eğer telefonunuz ana ekrana başlatılamayacak kadar kötü durumdaysa telefonu yine de sıfırlayabiliyorsunuz. Bunun için telefonu kurtarma moduna almanız gerekiyor. Öncelikle:

  • Telefonunuzu kapatın,
  • Ses kapama tuşuna basılı tutarkengüç tuşuna da basın ve telefon açılana kadar bekleyin,
  • Recovery Mode yazısına gelene kadar ses kapama tuşuna basın,
  • Seçeneğe geldiğinizde güç tuşuna basarak seçimi onaylayın,
  • Kurtarma modundayken güç tuşuna basılı tutun ve ses açma tuşuna bir kere basın, sonrasında güç tuşuna basmayı da bırakın,
  • Wipe data/factory reset seçeneğine gelip güç tuşuna basın ve onaylayın,
  • İşlem tamamlandıktan sonra Reboot system now seçeneğini işaretleyin,

Böylelikle bir Webtekno rehberinin daha sonuna geldik. Bu ve bunun gibi birçok faydalı içerik ve rehberden haberdar olmak için sitemizi takipte kalmayı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtmeyi lütfen unutmayın :)

Emoji İle Tepki Ver

18

Viski arpa, buğday, çavdar ve mısırdan damıtılarak hazırlanan ve meşe fıçılardaki dinlendirilme serüveninin ardından olgunlaştırılan bir içki çeşidi. Öte yandan viskinin oldukça karakteristik bir içki olduğunu göz önünde bulundurunca viski seçimi de adeta bir sanata dönüşüyor. İrlanda ve İskoçya lehçelerinde &#;yaşam suyu&#; anlamını taşıyan viski, birçok alt türe ayrılıyor. Malt viski, çavdar viskisi, harman viski, fıçı viskisi ve dahası&#; Dünya genelinde İskoç, Amerikan ve İrlanda viskisi olmak üzere 3&#;e ayrılan viski türleri arasında en iyi 17 viski markasını sizin için bir araya getirdik. En iyi viski markaları neler? En lezzetli viski hangisi? Yumuşak içim viski hangisi? Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Yeşil periden, Fransız likörüne&#; Dünya üzerinde alkol oranları en yüksek içkiler hakkında merak ettiklerinizi İçkiler ve Alkol Oranları: Alkol Oranı En Yüksek 13 İçki içeriğimizde bulabilirsiniz.

1. Johnnie Walker &#; Black Label

Harman İskoç viskiler arasında en klasiklerden biri olan Black Label&#;la, en iyi viski markaları listemize hızlı bir giriş yapıyoruz. Johnnie Walker, gerek aroması gerekse kalitesi ile viski severlerin favori viski markalarından biri. Üstelik Black Label diğer viskilere kıyasla uygun fiyatıyla da viski severlerin beğenisini kazanıyor. İs tadının yoğun olmadığı Black Label, karameli anımsatan tatlı bir keskinliği barındırıyor. Üretildiği bölge İskoçya olan bu lezzetli viski 12 yıl meşe fıçılarda dinlendirilen harman bir viski türü. Alkol oranı ise % 40 civarında. Viskide olgun ve oturmuş bir tat arayanlar için Black Label başarılı bir viski seçeneği olarak öne çıkıyor.

2. Glenfiddich

12 yıllıktan başlayıp 50 yıllığa kadar bulabileceğiniz Glenfiddich viskiler single malt dünyasına giriş için en çok tercih edilen viski markaları arasında yer alıyor. Yapım aşamasında meşe fıçılar kullanılan Glenfiddich 12 ise en iyi viski markaları arasından bizlere göz kırpıyor. Notalarında yer alan armut çağrışımlı turbası ve keskin tadıyla tanınıyor. Bir İskoç viskisi olan ve ülkenin Spey Nehri civarında damıtılan Glenfiddich yaklaşık %40 alkol oranına sahip. Dünyanın en çok satan iki single malt viskisinden biri olduğunu da hatırlatalım.

3. Knob Creek

ABD&#;nin Kentucky eyaletinde küçük çaplı bir üretim yapmasına rağmen en başarılı viski markaları arasında yer alan Knob Creek ile listemize devam ediyoruz. Bir Kentucy burbonu 9 yıl süresince içi yakılmış meşe fıçılarda bekletiliyor. % 50 seviyesini geçen alkol oranıyla en iyi viski markaları listemizde yerini alan bu viski Jim Beam Damıtımevi&#;nde hazırlanıyor. Dünyaca ünlü Amerikan viskisi Knob Creek ezilmiş mısır, çavdar, arpa ve buğday karışımından elde ediliyor.

4. Jack Daniels

en iyi viski markaları

En iyi viski markaları arasında şüphesiz zirveyi koruyan isimlerden biri Jack Daniel’s. Dünyanın en çok satan viskilerinde ilk üçe giren Jack Daniel&#;s, markanın viski literatüründe Tennessee viskisi olarak tanımlanıyor. Peki bu viskiye neden Tennessee viskisi deniyor? Bunun nedeni viskinin üretim aşamasında &#;Charcoal Mellowing&#; adı verilen ekstra bir işleme girmesi. Öte yandan % 51&#;i mısır dışında tahıllardan oluşan viskiler için de bu kategoriden söz etmek mümkün. Meşe fıçılarda dinlendirilen bu viskinin alkol oranı ise %

5. The Macallan

Üst sınıf İskoç viskileri arasında yer alan Macallan, yoğun ve keskin bir aroma sunuyor. 12 ve18 yıllık dinlendirilme sürelerine sahip olan bu viskiler, Amerikan ve Avrupa meşe şeri fıçılarında bekletilmiş iki single malta sahiptir. İskoçya&#;nın Speyside bölgesinde damıtılan bu kaliteli viski türü Single Malt viski sınıfına girer. Alkol oranı ise % 43 ve % 50 arasında değişiyor.

6. Maker&#;s Mark

En iyi Amerikan viskilerinden biri hangisi diye soracak olursanız, sizi Amerikan viski klasiklerinden Maker&#;s Mark ile tanıştırmak isteriz. Mantarının üzerinde yer alan kırmızı mumuyla ikonik bir tasarıma sahip olan viski ABD&#;nin Kentucky eyaletinde damıtılıyor. Tadım notalarına gelecek olursak, karamel, vanilya ve meyve aromalarından hoşlananlar için lezzetli bir viski seçeneği olduğunu söylemeliyiz. Meşe fıçılarda dinlendirilen Maker&#;s Mark, en kolay içimli burbon viskiler arasında yer alıyor. Alkol oranı %47 ve %60 arasında değişiyor.

7. Jameson

en iyi viski markaları

Üretim aşamasında klasiklere nazaran 2 değil 3 kez damıtılması nedeniyle rahat bir içime sahip olan Jameson, İrlanda viskileri arasından en popüleri diyebiliriz. Üstelik hem sek hem de kokteyllerle tercih edilebiliyor. Tadım notaları ise çiçeksi, baharatlı ve tatlı bir aromayı barındırıyor. Irish viski türüne ait olan Jameson burbon fıçılarda dinlendiriliyor. yılından bu yana üretimi devam eden İrlanda viskisi, en iyi viski markaları arasında yerini almayı başarıyor. Viskinin alkol oranı ise %

8. Woodford Reserve

En iyi viski markaları listemizde 8. sırada bir Amerikan viskisi olan Woodford Reserve yer alıyor. Viski severlerin keyifle tükettiği bu viski türü ABD&#;de yer alan Woodford Reserve Damıtımevi&#;nde üretiliyor. Kentucky Straight Bourbon türüne ait olan viskide başlangıçta yoğunluğu hissedilen bitki ve vanilya tadının yanında tütün, tarçın ve karamel aromaları da dikkat çekiyor. Burbon fıçılarda bekletilerek dinlendirilen viski % 43 alkol oranına sahip.

9. Lagavulin

en iyi viski markaları

yılında sınırlı sayıda üretimle satışa sunulan &#;Lagavulin 11 Year Old Offerman Edition&#; Bourbon fıçılarda 11 yıl dinlendirilip olgunlaştırılıyor. Viski yaklaşık %46 alkol oranıyla şişeleniyor. Lagavulin’in bilinen turba tadının yanında, damakta hissedilen aromatik lezzet Lagavulin&#;i lezzetli bir viskiye dönüştürüyor. Başlangıçta turba, karamel, kavruk kahve kokuları ile mest eden viskinin başarılı bir ekspresyon örneği olduğunu söylemeliyiz.

Glenmorangie

Üretimi İskoçya sınırlarında yıldır devam eden başarılı bir viskiden söz edeceğiz şimdi. Glenmorangie, Single Malt viskiler arasında yer alan ikonik viskilerden biri. İskoçlar viskinin damakta bıraktığı tadı İskoçya&#;daki Cadbol taşına benzetiyorlar. Glenmorangie&#;un şişelendiği tasarımın üzerindeki logoda yer alan motifler Cadbol Stone&#;daki tasvirlerden izler taşıyor. Peki dünyanın en iyi viski markaları arasında yer alan Glenmorangie tadım notaları nasıl? İçimi çok keskin olmayan İskoç viskisi, damakta vanilya, muz, nane ve bal aroması bırakıyor. Kokusu bir miktar baskın olan ancak içimi oldukça keyifli olan bu viskiyi tüketirken baharatlı tatlar hissetmeniz de mümkün.

Ardbeg

Ardbeg Scorch, Ardbeg Damıtımevi&#;nin yılında limitli sayıda ürettiği ekspresyonu olarak dikkat çekiyor. Yoğun kavrulmuş Bourbon fıçılarda bekletilerek olgunlaştırılan Scorch farklı bir alt metne sahip. Islay adasında çok eski çağlarda yaşadığı rivayet edilen efsanevi bir ejderhadan yola çıkılarak yaratılan bu özel üretim viskinin baş damıtıcısı Dr. Bill Lumsden, viskinin olgunlaştırmasında ejderha nefesiyle kavrulmuş olduğunu ifade ediyor. Viski, yoğun karamel ve vanilya notalarıyla harmanlanan bir kokuya sahip. Damakta bıraktığı tat ise füme, yanık meşe ve esmer şeker ağırlıklı. Yoğun isli ve karamelli bir bitişe sahip olduğunu da söylemeliyiz.

Laphroig

en iyi viski markaları

Laphroaig, İskoçya&#;nın 6 popüler viski bölgesinde biri olan Islay bölgesinin en ikonik markaları arasında yer alıyor. %57 alkol oranı ile şişelenen viski, isli viskiler arasında en dikkat çeken maltlardan biri. Öte yandan viskinin tadım notalarına dair ilginç yorumlar bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekenler ise Laphroaig viskinin tadının, yara bandı, ecza kutusu, balçık veya çamura benzediği. Viski olgunlaştırılırken yaklaşık 10 yıllık bir dinlendirilme sürecinden geçiyor.

Balvenie

yılında William Grant tarafından kurulan Balvenie Damıtımevi&#;nde üretilen viskiler dünyanın en iyi viski markaları arasında yer alıyor. Viskinin dinlendirilme süresi yaklaşık 14 yıl. Başlangıçta Bourbon fıçılarda dinlendirilen viski ardından Karayip romu fıçılarında ekstra bekletiliyor. Yoğun antika, ahşap ve cila kokularına sahip olan viski vanilya ve karamel notaları ile dengeleniyor. Sanki bir ahşap atölyesinde viskinizi yudumluyormuşsunuz gibi hissettiren Balvenie bitişte hafif tatlı ve acı aromaları harmanlıyor. Balvenie Caribbean Cask 14 genel hatlarıyla tatlı, yumuşak ve lezzetli bir viski çeşidi. Meyveli kokusu ve damakta bıraktığı krema tadı, oldukça kolay içimli ve aromatik bir ekspresyon olduğunu kanıtlar nitelikte.

Chivas Regal

en iyi viski markaları

Chivas Brothers’ın ürettiği harmanlanmış viski türlerinden biri olan Chivas Regal dünyanın en çok satılan ve en popüler viskisi diyebiliriz. Oldukça kaliteli bir aroma ve tat sunan Chivas Regal, en iyi viski markaları arasında yerini tartışmasız daima korur. Bir İskoç viskisi olan Chivas Regal, Chivas Brothers tarafından üretilerek, Amerikan ve Avrupa Meşeleri&#;nde dinlendirilir. Malt harmanı olan viski % 40 alkol oranı ile şişelenir.

Highland Park

Highland Park 18, İskoçya’nın en kuzeyinde yer alan Orkney adasında bulunan Highland Park Damıtımevi&#;nin 18 yıllık ekspresyonu olarak listemize giriş yapıyor. “Viking Pride” (Viking Gururu) olarak da tanınan ekspresyonun olgunlaştırmasında şeri fıçılar tercih edilmiş. Füme tatlar, vanilya, çikolata ve meşeden gelen baharatlı notaların lezzetli bir kombinasyon yarattığı viski oldukça dengeli bir içime sahip.

Dewar&#;s

en iyi viski markaları

En iyi viski markaları listemizde yerini alan Dewar’s White Label yılında markanın ilk baş harmanlayıcısı olan A.J. Cameron tarafından yaratılmış. Markanın en çok satan ekspresyonu olduğunun da altını çizmek isteriz. Aberfeldy tek maltını barındıran ekspresyon yaklaşık 40 civarında farklı viskinin harmanlanması ile üretilmiş şahane bir viski. Harman viski yaklaşık %40 alkol oranıyla şişeleniyor.

Talisker

Listemizi hikayesi kadar lezzetiyle de baş döndüren bir ekspresyon ile tamamlıyoruz. Dünyanın en iyi viski markalarından biri olan Talisker&#;in hikayesi ise şöyle: Yelkenci James Aiken ile birlikte mil uzunluğunda transatlantik bir yolculuğa çıkılıyor. Bu yolculuk süresince güvertenin farklı noktalarına fıçı parçaları yerleştiriliyor. Bu parçalar yolculuk boyunca azgın dalgalarla ve güçlü fırtınayla savaştıktan sonra damıtımevine getirilip, harmanlanarak fıçıya aktarılıyor. Harmanın içine ’li yıllarda damıtılmış ve yaklaşık 40 yıl olgunlaşmış viskiler kısa bir süreliğine bitiş aşaması için dolduruluyor. Sonuca gelindiğinde ise Talisker’in bilinen kaliteli, isli, tuzlu ve karabiberli tatlarının yanında taze meyve aromaları ile yoğun meşe tavrı ekleniyor ve şahane bir viski harmanı ortaya çıkıyor.

Bonus: Viski nasıl seçilir?

en iyi viski markaları

Dünyanın en iyi viski markaları listemize Talisker ile sonlandırdık. Şimdi de işin püf noktalarına biraz değinelim istedik. Peki gerçekten iyi bir viski nasıl seçilir? Dünya üzerinde çok sayıda viski markası ve harmanı olduğu aşikar ve tabii hepsini denemiş olmak imkansız. Peki envaiçeşit viski yelpazesinden damak tadımıza en uygun olanı nasıl seçebiliriz? Viski tercihi yapılırken öncelikle viski menşei ülkeye dikkat edilmesi gerekiyor. Dünyanın en iyi viskileri genellikle ABD, İrlanda, İskoçya ve Japonya&#;da üretiliyor. Viski görünüm itibari ile düz ve kabarcıksız olmalı. Gerçekten iyi bir viski açık ya da koyu altın rengine sahip olmalı. İçinde ise tortu barındırmamalıdır. Viskinin damakta bıraktığı tat ve kalite yıllandırılma süresine ve şekline göre de değişecektir. Öte yandan viski tercihi iyi yapıldığında ertesi gün baş ağrısı yaşamadan keyifli bir şekilde uyanabilirsiniz. Dileriz bahsettiğimiz tüm bu püf noktalar damak tadınıza en uygun viskiyi keşfetmenize yardımcı olur.

Kaynak:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası