elvis şarkıları dinle / Bu Gece Yalnız Mısın Elvis Presley - Sanat Eserleri

Elvis Şarkıları Dinle

elvis şarkıları dinle

Mp3 indir ve Müzik dinle artık çok kolay İnternet ortamında reklamsız ve herhangi bir sorun yaşamadan Bedava mp3 indir istiyorsanız doğru adrestesiniz. funduszeue.info sitemizde üzerinde sanatçı, üzerinde albüm ve 'den fazla mp3 bulunmaktadır. Tüm arşvimiz ücretsiz müzik indirme sitemizde sizlere sunulmaktadır. Kürtçe mp3, türkçe mp3, yabancı müzikler farklı kategorilerde şarkılar hergün onlarca yeni albüm ve daha fazlası Sitemizde mp3'lerimizin büyük bir bölümüde şarkı sözleri de bulunmaktadır. Evde, arabada, işyerinde kısacası internetinin olduğu her yerde funduszeue.info sizinle birlikte

İstek, öneri şikayet ve telif hakları bildirimi için bize [email&#;protected] mail adresinden ulaşabilirsiniz. Telif hakkı bildirimlerinde anında içerik sitemizden kaldırılmaktadır. Sitemiz hiçbir şekilde sunucuda veya kendi bünyesinde mp3 dosyası barındırmamaktadır. Sadece embed kodları ile paylaşılmaktadır. Sitemizdeki şarkılar sadece dinleme amaçlıdır. Kesinlikle ticari amaç bulunmamaktadır.

En Çok Dinlenenler

Elvis Aaron Presley, 8 Ocak tarihinde Amerika’da d&#;nyaya geldi. 10 yaşında iken Mississippi-Alabama Fuar ve s&#;t &#;r&#;nleri şovundaki bir şarkı yarışmasına katılarak ilk performansını sergiledi. Elvis burada kovboy kıyafeti giymişti ve mikrofona ulaşmak i&#;in bir sandalyede olduğu halde, "Old Shep" adlı şarkıyı s&#;yledi ve ikincilik &#;d&#;l&#; kazandı. yılında, Presley ilk gitarını aldı. Elvis &#;amaşır yıkama odasında gitarıyla pratik yapıyor ve aynı zamanda d&#;rt gen&#;le birlikte bir grupta &#;alıyordu. Elvis ara sıra aile b&#;t&#;esine katkı amacıyla akşamları &#;alışıyordu. Bu arada favorilerini uzatmaya başladı ve Beale sokağındaki Lansky Kardeşler mağazasından alınmış olan parlayan ve dikkat &#;eken kıyafetler giymeye başladı. Blues ve caz m&#;zikle tanışması ve bu m&#;zik t&#;rlerine ilgi duyması onu şarkı s&#;ylemeye itti. yılında liseden mezun olduğunda daha 18 yaşındayken m&#;zik firmalarının kapısını aşındırmaya başladı. ‘My Happiness’ ve ‘That’s When Your Heartaches Begin’ şarkılarını annesine doğum g&#;n&#; armağanı olarak yazmıştır. Memphis Recording ve Sun Recording’e giderek sesini dinlemelerini istedi. Plak yapımcısı ve m&#;zik şirketi sahibi Sam Phillips, Elvis’in ses tonundan ve m&#;zik tarzından &#;ok etkilendi. yılında Gitarda Scotty Moore, basgitarda Bill Black ile birlikte &#;&#;l&#; ilk st&#;dyo kayıtlarını yaptılar. "That's All Right" ve "Blue Moon of Kentucky" country, blues tarzında hareketli rock’n roll şarkılarıydı. Bu sıralarda &#;ıkardıkları 5 single gen&#;lerin ilgisini &#;ekerek m&#;zik listelerinde ilk ona girmeye başlamıştı. Bu 5 single i&#;inde en ilgi &#;eken şarkı ise "I Forgot to Remember to Forget" ti ve Country listelerine 1 numaradan girmişti. Elvis Presley, hareketleri ve konuşmasıyla ilgi &#;ekiciydi. Bu ilginin farkına varan ve onların doğrudan kalplerinde son bulan şarkılarla karşılık veren Elvis, bu d&#;nemde "Don't Be Cruel," "Hound Dog," "Love Me Tender," "All Shook Up" ve "Jailhouse Rock" şarkılarını yaptı. "I Want You", "I Need You", "I Love You" par&#;asıyla 11 hafta boyunca listeler de kalan Elvis hızla y&#;kseliyordu. Kasım’ında "Love Me Tender" filmiyle kamera karşısına ge&#;ti, b&#;ylece ileride 31 filmde yer alacağı Hollywood st&#;dyolarıyla tanışmıştı. yılında askerliğini Almanya'da yaparken NATO &#;lkelerine ziyaret kapsamında T&#;rkiye'de konser vermesi planlanmış, ancak bu konser daha sonradan iptal edilmiştir. Elvis son yıllarda obeziteye yakalanmıştı. Elvis Presley, yılında Indianapolis’deki son konserinden sonra 16 Ağustos tarihinde kalp yetmezliğinden hayata veda etti. Elvis Presley, Rock’n Roll m&#;ziğinin &#;nc&#;s&#;, kralı ve babası olarak anılır.

Bu Gece Yalnız Mısın Elvis Presley

  • Şimdiye kadar yazılmış en hüzünlü şarkılardan biri olan 'Bu Gece Yalnız mısın?', Elvis'i eski sevgilisine yalnız ve sefil olup olmadığını sorarken, geçirdikleri güzel zamanları düşünerek ve onun dönüşünü beklerken bulur. Hikâyenin onun tarafını asla anlayamayız, ancak soğuk ve yalnız kalanın o olduğunu tahmin edebiliriz.


  • Bu şarkı 'da Tin Pan Alley söz yazarları Roy Turk ve Lou Handman tarafından yazılmıştır. 'de Vaughan Deleath (ismine rağmen bir kadın), Henry Burr ve Gene Austin gibi bir dizi sanatçı için bir hit oldu. 'de Al Jolson ve grup lideri Blue Barron tarafından vokalisti Bobby Beers ile yeniden canlandırıldı. Jaye P. Morgan (aynı zamanda bir kadın şarkıcı) 'da şarkıyla küçük bir hit aldı ve 65 numaraya ulaştı. Onun versiyonu muhtemelen Elvis'in en aşina olduğu versiyon.

    Elvis, menajeri Albay Parker, Parker'ın karısı Marie'nin favorisi olduğu için şarkıyı denemesini istediğinde kaydetti. Kasım ile Ocak arasında Hot 'de altı hafta 1 numarada kalarak büyük bir hit oldu. Turk ve Handman muazzam telif hakları kazanacaktı, ancak Elvis şarkıyı kaydettiğinde ikisi de ölmüştü.
  • Elvis'in versiyonunun çoğu, ilişkiyi bir oyun açısından anlattığı, çiftin 1. Perde'de aşık olduğu bir konuşma bölümüdür. 2. Perde'de bir şeyler ters gider ve Elvis'in ona olan aşkı kurur. Perdenin ne zaman ineceğini merak ederek boş sahnede kaldı.

    Sözlü kısım şarkının her versiyonunda yok ama Blue Barron ve Al Jolson kendi versiyonlarında şarkının varyasyonlarını içeriyor.


  • Elvis bu şarkıyı Nashville'deki RCA Studio B'de 3 Nisan 'ta başlayan tüm gece süren bir oturumun sonunda kaydetti. 4 Nisan sabahı erken saatlerde 'Are You Lonesome Tonight'a katılmadan önce sekiz şarkı kaydetti.
  • Elvis aşırıya kaçan bir rockçıydı ama bu sıralarda eskileri kaydediyordu. Aynı zamanda büyük bir hit olan önceki single'ı, eski İtalyan şarkısı O Sole Mio'nun melodisini kullanan 'It's Now Or Never' idi.

    Elvis, müzikal ufkunu genişletmenin ve farklı tarzlara uyum sağlamanın bir yolu olarak gördüğü bu yöndeki değişikliği memnuniyetle karşıladı. Onun için iyi çalıştı: Birçok yeni hayran kazandı ve eskilerinin çoğunu elinde tuttu.
  • 26 Ağustos 'da Las Vegas'ta sahne alan Elvis, çizgiyi değiştirerek bu şarkıyla biraz eğlendi:

    Kapınıza bakıp beni orada hayal ediyor musunuz?

    NS:

    Kel kafanıza bakıp saçınızın olmasını mı dilersiniz?

    Oradan, bir kıkırdama vakası alır ve şarkının geri kalanı boyunca güler. Bu 'olarak tanındı gülen versiyon '; gayri resmi olarak kaydedildi ve Elvis'in ölümünden yıllar sonra yayınlandı. Elvis soğukkanlılığını yeniden kazanmaya çalışırken şarkı söylemeye devam eden kadın şarkıcı, Whitney Houston'ın annesi Cissy Houston.
  • Yapımcı Bill Porter yanlışlıkla ilk yankıyı sırılsıklam etti, ancak daha fazla deneme olacağını düşündüğü için hiçbir şey söylemedi. Ancak, tek yaptıkları gitardaki bir hata nedeniyle son kısmı tekrar kaydetmekti ve dinleyicinin duyduğu şey temelde bir tane almaktı.
  • Elvis bunu kaydetmek için biraz daha beklemiş olsaydı, Connie Francis hiti olabilirdi. Francis söyledi Keşifler Dergisi : ''da bir gün Al Jolson ve Judy Garland plakları koleksiyonumu karıştırıyordum ve Al'ın 'Bu Gece Yalnız mısın?' şarkısını çaldım. 'Baba gel şunu dinle' dedim. Onu 1 numaralı şarkı yapabilirim.' Kabul etti ve ben de anlaşmayı yapması için Don Costa'yı çağırdım. 'Bu şarkıyı kaydetmek için şimdiye kadar yaptığım her şeyden daha heyecanlıyım' dedim. Radyo Elvis'in 'yeni single'ı', 'Bu Gece Yalnız mısın?' şarkısını çaldığında New York'a giderken arabadaydık. Buna inanabiliyor musun? Tam anlamıyla onu kaydetmek için stüdyoya gidiyordum. Bunu nasıl seversin? Elvis, Al Jolson'ın yaptığı gibi ezberden okuma kısmını bile yaptı.'
  • Bu şarkı çıktığında, kadın şarkıcıların en az beş cevap şarkısı piyasayı sular altında bıraktı. Dodie Stevens, Linda Lee, Ricky Page ve Thelma Carpenter, 'Yes, I'm Lonesome Tonight' adlı versiyonlarını yayınladılar, aynı sözleri korudular, ancak bakış açısını değiştirdiler. Jeanne Black, 'Oh, How I Miss You Tonight' adında tamamen farklı bir cevap şarkısı yayınladı. Carpenter'ın versiyonu (#55) ve Stevens'ın (#60) her ikisi de listelerde yer aldı.
  • Bu, Bir Pop Tek Sanatçısı Tarafından En İyi Performans ve Erkek En İyi Vokal Performans Tek Kayıt veya Parça, Erkek için Grammy adaylığı kazandı, ancak her iki kategoride de Ray Charles'ın ' Georgia On My Mind ' adlı filme kaybetti.




Elvis Presley'in Efsane Olmasında Önemli Yeri Olan 15 Unutulmaz Şarkısı

Haberler

Genel Kültür

Müzik, Sanat

Elvis Presley'in Efsane Olmasında Önemli Yeri Olan 15 Unutulmaz Şarkısı

Elvis Aaron Presley dünya çapında Rock'n Roll'un kralı ya da kısaca kral olarak tanınır. Diğer lakabı olan Elvis The Pelvis ise 'li yıllarda kendisine takılmıştır. Böyle söylenmesinin nedeni ise ilginç dansı olduğu kadar argo bir ifade ile o zamanların tutucu toplumunda yakışıklı ve seksi olduğunu ifade etmek amaçlı uygun bir argo söylem daha doğrusu modern bir deyim olmasıdır. 

Presley'in sahip olduğu en büyük avantajlardan biri ise sesiydi. Zenci ve beyaz tonlarını rahatlıkla kullanabiliyordu. Kilise müziğinden, popüler müziğe; Rock'n Roll'dan Blues tarzına kadar çok çeşitli türlerde eserler verdi. It's Now or Never gibi opera tarzında yakın parçalar seslendirdi. My Way gibi bazı cover çalışmalarının şöhreti asıllarını dahi geride bıraktı. (Vikipedi)

1. Elvis Presley - All Shook Up

2. Elvis Presley - Jailhouse Rock

3. Elvis Presley - Hound Dog

4. Elvis Presley - Heartbreak Hotel

5. Elvis Presley - My Way

6. Elvis Presley - Fever

7. Elvis Presley - Stuck On You

8. Elvis Presley - Burning Love

9. Elvis Presley - It's Now Or Never

Elvis Presley - Guitar Man

Elvis Presley - Love Me Tender

Elvis Presley - In the Ghetto

Elvis Presley - Don't Be Cruel

Elvis Presley - A Little Less Conversation

Elvis Presley - Suspicious Minds

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası