karaot organik / DAĞ İNCİRİ - KARAOT KÖYÜ ÜRETİCİLERİNDEN | DonanımHaber Forum

Karaot Organik

karaot organik


KURU İNCİR FİYATLARI

funduszeue.info= 24TL

funduszeue.info= 17TL

funduszeue.info= 12TL

Hurda=     4TL(İncirler kötü değildir. Sadece küçük olduğu için hurda sınıfına atıyoruz. İncir reçeli olarak değerlendirilebilir)

Kargo ile Türkiye’nin heryerine istenilen kg’da gönderi yapılmaktadır. 

 

Yaz aylarının en güzel meyvelerinden incirler artık kurumaya ve dallarından yavaş yavaş düşmeye başladılar. Kuru incir nasıl olur, hangi işlemlerden geçer gibi soruları bu yazımda cevaplamaya çalışacağım. Tabiki bütün üretim ve hazırlama aşamaları kendi ürünlerimiz için geçerlidir.

TOPLAMA İŞLEMİ

Taze incir olarak koparılmayan incirler dallarında olgunlaşır. Olgunlaşan incirlerin sap kısımları güçsüzleşir ve yere düşerler. Yere düşen incirleri en geç 2 gün içerisinde toplarız.

SERGİ İŞLEMİ

Topladığımız bütün incirleri kuruması için sergi alanlarına sereriz. (Bazı incirler tam olarak kurumadan düştükleri için onları sermek zorundayız. Bu sebebten dolayı sergi işlemini yapıyoruz.) Sergi esnasında kesinlikle hiçbir ilaç kullanılmamaktadır. Sadece incirlerin güneş ile temas etmesi sağlanır.

SINIFLANDIRMA

Kuruyan incirleri sınıflandırarak toplarız. İncirlerin büyüklük kalibrelerine göre incirleri ayırırız. Biz funduszeue.info(kalibre), funduszeue.info(kalibre),funduszeue.info(kalibre) ve hurda incir olarak sınıflandırıyoruz.

BANDIRMA

Sınıflandırdığımız incirlerimizi saf su dolu bir kazanın içerisine atıyoruz. İncirlerin bandrıma işlemini yaptıktan sonra yine kuruması için seriyoruz.

PAKETLEME

Kuruyan incirleri organik paketler içerisine alıyoruz. Kurtlanmaması ve doğallığını koruması için paketin içerisine defne yapraklarıda koyuyoruz. İncirlerimiz satışa hazır hale geliyor.

Sipariş ve bilgi için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanınız.

Tel=

Mail= [email protected]

Facebook= funduszeue.info

1


karaot köyü tohum derneği

TORBALI’YA bağlı Karaot Köyü’nde Türkiye’de çiftçiler tarafından kurulan ilk dernek olma özelliğine sahip Karaot Tohum Derneği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, Torbalı Belediyesi, İzmir İli Çiftçi Örgütleri Güçbirliği Platformu ve Slowfood Çeşme-Alaçatı Birliği yerel tohumların yaşatılması için ortak bir çalışmaya imza attı. ‘Yerel tohumlar yaşasın, çoğalsın, sağlık, çevre, köylü, tüketici korunsun, yerel tohumunu getir değişelim’ sloganı ile hazırlanılan Torbalı Tohum ve Tarım Şenliği dün yapıldı. Torbalı kapalı pazaryerinde yapılan şenliğe Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan, Belediye Başkanı İsmail Uygur, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Daver, Çiftçi Örgütleri Güçbirliği sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, Torbalı’ya bağlı orman köylerin muhtarları, İzmir, çevre il ve ilçelerden çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’de ilk kez yapılan şenliğe basın mensupları da oldukça ilgi gösterdi.

TARIM VE TOHUM ŞENLİĞİNE UYGUR’DAN TAM DESTEK GELDİ

TORBALI Tohum ve Tarım Şenliği açılışı konuşmaları ile başladı. İlk konuşmayı Karaot Tohum Derneği sekreteri Feray Karapınar yaptı. Karaot köyü kadınlarını ilk kez düğün harici bir etkinlikte bir arada gördüğünü söyleyen Karapınar yerel tohumların önemi ve dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha sonra söz alan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Tarım ve Tohum Şenliğine destek verdiklerini bundan böylede desteğe devam edeceklerini belirterek “Türkiye tarımsal alanda dünya ekonomisinde söz sahibi olması gerekirken bir noktada söz sahibi olamamıştır. O yüzden şu anda yaptığımız etkinlik yerel tohumlara sahip çıkmak bu işin temelidir. Tarım sektörüne temelinden sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Bundan böyle biz Torbalı Belediyesi olarak her türlü etkinliğinizde yanınızda yer alıp destek vermeye hazırız” dedi.

KARAOTLU KADINLAR ŞENLİKTE AKTİF OLARAK ROL ALDI

AÇILIŞ konuşmalarının ardından tohum değişimine geçildi. Katılımcılar stantları gezip tohum takasını gerçekleştirdiler. Şenliği organize eden yetkililer yapılan tohum takasını kayıt altına aldılar. Karaot Köyü Folklor grubunun gösteri sunduğu şenlikte son olarak ‘Yerel Tohumlar ve Hayvanlar’ paneli gerçekleştirildi. Çiftçi Örgütleri Güçbirliği sözcüsü funduszeue.info Mustafa Kaymakçı’nın başkanlık ettiği panele konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Tayfun Özkaya, Slowfood Çeşme-Alaçatı Birliğinden Alev Çağlar, İzmir Tarım İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Zerrin Çelik, Üretici Gazetesi sahibi Tuncer Beybağa ve Karaotlu kadınlar katıldı. Tarım ve Tohum şenliği davetlilere keşkek ikram edilmesinin ardından sona erdi. Karaot Tohum Derneğinin önderliğinde yapılan şenlikte en göze çarpan ayrıntı Karaot köyü kadınlarının şenlikte aktif olarak yer alması oldu.

tohum derneği

 

 

Bir akşam TV izlerken karpuz tohumlarının kaybolmaya yüz tuttuğuna dair bir belgesel izleyen ve Karaot’ta kurduğu dernek vasıtasıyla köyü gezen Feray Karapınar’ın öncüsü olduğu ekibin imza attığı Yerli Tohum Şenliği büyük ses getirdi.

yılında kurulan Karaot Köyü Tohum Derneği bir çok ilke imza attı. Kurulduğu yıllarda 7 üye sayısı olan dernek, kısa zamanda üye sayısını yükselterek önemli işlere imza attı. Türkiye’de yerli tohumun kullanılması konusunda çalışmalar yapan dernek kurucuları Yaşar Özcan, Hüsnü Uyar, Turgut Bolsoy, Cevdet Önder, Bahri Uyar, Arif Şen ve Feray Karapınar’ın önderliğinde kurulan Karaot Köyü Tohum Derneği Türkiye’nin ilk ve tek ücretsiz yerli tohum veren ve takas eden derneği olma özelliğini taşıyor. 5 yıllık çalışma sonucunda temelleri atılan dernek köy köy dolaşarak yerli tohum kullanımında ve kaybolan yerli tohumlar hakkında halkı bilinçlendiriyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde dünyanın bir çok yerinden katılımcıların katıldığı ‘Yerli Tohum Şenliği’ni düzenleyerek dikkat çeken dernek, ülkedeki yerli tohum derneklerinin kurulmasına öncülük etme özelliğini taşıyor. Feray Karapınar’ın bu çalışmayı başlatmasının temelinde, “Mezopotamya topraklarında bulunan, karpuz çeşidinden, bugüne sadece 30 tanesi kalmıştır.  Tohumlar git gide yok olmaktadır” temalı bir belgesel izlemesi yatıyor.

KÖY KÖY DOLAŞTILAR

İLK olarak Emanetçiler Derneği adı altında kurulan ve daha sonra Karaot Köyü Tohum Derneği olarak faaliyetlerini sürdüren dernek, ülkede bir çok ilke imza attı. İzlediği bir televizyon programından sonra etkilenen dernek sekreteri ve kurucusu Feray Karapınar’ın önderliğinde kurulan dernek üyeleri, köyleri tek tek dolaşarak yerli tohum kullanımı hakkında çiftçileri bilinçlendiriyor. Dernek kurulmadan önce uzun araştırmalar yaptıklarını ifade eden Karapınar: “Dernek kurulmadan önce köyleri dolaştık. Eskiden kullanılan ve günümüze kadar kaybolan tohum çeşitlerini tespit ettik. Her şeyi birer birer not edip; bütün bilgi-leri raporladık. Daha sonra derne-ğimizi kurmaya karar verdik” dedi. Dernek kurulduktan sonra çok sancılı günler geçirdiklerini söyleyen Karapınar: “Bildikleri-mizi anlatmak için köy köy dolaş-tık. Kimi yerde haklı; kimi yerde haksız bulunduk. Halkımızı bu konuda bilgilendirdik ve sonunda amacımıza ulaştık. Kaybolmaya yüz tutmuş 50 tohum çeşidi bul-duk” dedi.

DALGA DALGA YAYILIYOR

TÜRKİYE’DE ilk defa ücretsiz yerli tohum takası yapan dernek olma özelliğini taşıyan Karaot Köyü Tohum Derneği, olukça geniş bir alana ulaştı. Hiçbir yerden geliri olmayan derneğin masraflarını üyesi olan ve yerli tohumu kullanmaya gönül veren akademisyenler, profesörler ve gönüllüler karşılıyor. Bir çok köyde seminerler verdiklerini ifade eden Karapınar: “Bir çok köyde konferanslar düzenledik. Genetik Yapısı Değiştirilmemiş ürünler (GDO) erezyon, yanlış gübre kullanımı, toprak tahlili ile ilgili bir çok kez konferanslar düzenledik. Konferanslara Ege Üniversitesi profesörleri, akademisyenler, Ziraat Mühendisleri, veteriner hekimler, ve bir çok çiftçi katıldı. Biz ticaret yapmıyoruz. Ücretsiz olarak halkımızla yerli tohumları takas ediyoruz. Yerli tohum kullanımına çiftçilerimizi teşvik ediyoruz” dedi. Derneğin çalışmalarının ülke geneline yayıldığını ve şu anda bir çok ilde yerli tohum dernekleri kurulduğunu söyleyen Karapınar: “Biz ilk adımı Karaot Köyü’nde attık. Şu anda Kars, Adapazarı, Amasya, Tekirdağ, Balıkesir başta olmak üzere bir çok dernek açıldı. Oradaki köylüler de kendi yörelerine ait kaybolmaya yüz tutmuş yerli tohumları araştırıp bulup kullanmaya çalışıyorlar” dedi.

 

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

Karaot Organik Ürünler Kuru Nohut Atalık Tohum 1kg

Kurumsal Fatura

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün KARAOT KÖYÜ ORGANİK ÜRÜNLERİ tarafından gönderilecektir.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bütün bakliyat ürünlerinde olduğu gibi nohut içinde kalite çok önemlidir. Ülkemizde yetişen birçok nohut çeşidi bulunmaktadır. Yerli kuru nohut üretimi maalsef ülkemizde az seviyededir. Kalitesine göre tat, aroma, besin değerlerine sahiptir. Tabiki fiyat olarakta aralarında müthiş farklar vardır. En kaliteli nohut ile, kalitesiz nohut arasında katlara bulan fiyat farkları bulunmaktadır. Bu durum üretim aşamasında kullanılan tohumun verimliliği, üretim aşamaları gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Bu sebeple birçok üründe olduğu gibi nohutuda kalitesine göre sınıflandırmak gerekir. Biz yerli kuru nohut üretimi yapıyoruz. Ülkemizde yetişen en kaliteli türlerden biri olan Ödemiş nohutu ile üretim yapıyoruz. Yerli kuru nohut üretimi bize neler sağlayacak Atalık tohumlar bir sonraki yıl tekrar toprağa ekimi yapılabilir ve aynı verimde ürün alınabilir. Bu şekilde sınırsız biçimde devam ettirebilirsiniz.
  • Her yıl tohum ücreti vermenize gerek kalmaz.
  • Bir defa tohumlar elde ettikten sonra torunlarına bile aynı ürünü ve kaliteyi aktarabilirsiniz. Sadece toprak ve tohuma ihtiyacınız var. Bu ikisi elinizde olduğu sürece ürün yetiştirebilirsiniz.
  • Kendi tohumlarımıza sahip olmak dışarı bağımlı olmayı azaltır.
  • Atalık tohumların genetiği ile oynanmamıştır. Lavaratuar ortamında herhangi bir müdahale edilmemiştir. Bu sebeple sağlıklıdır. Bildiğiniz gibi birçok hastalığın genetiği ile oynanmıştır. Birçok hastalığın sağlıksız gıda üretiminden kaynaklandığı bilinmektedir.
  • Çocuklarımıza veya torunlarımıza bizim gençliğimizde nohutlar çok güzeldi demenize gerek kalmayacak. Sizde bulunan tohumlar ile üretim yapacaksınız ve 50 yıl önce yemiş olduğunuz nohutun aynısını üretmiş olacaksınız.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Karaot Organik Ürünler Kuru Nohut Atalık Tohum 1kg

  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bütün bakliyat ürünlerinde olduğu gibi nohut içinde kalite çok önemlidir. Ülkemizde yetişen birçok nohut çeşidi bulunmaktadır. Yerli kuru nohut üretimi maalsef ülkemizde az seviyededir. Kalitesine göre tat, aroma, besin değerlerine sahiptir. Tabiki fiyat olarakta aralarında müthiş farklar vardır. En kaliteli nohut ile, kalitesiz nohut arasında katlara bulan fiyat farkları bulunmaktadır. Bu durum üretim aşamasında kullanılan tohumun verimliliği, üretim aşamaları gibi birçok faktörden etkilenmektedir. Bu sebeple birçok üründe olduğu gibi nohutuda kalitesine göre sınıflandırmak gerekir. Biz yerli kuru nohut üretimi yapıyoruz. Ülkemizde yetişen en kaliteli türlerden biri olan Ödemiş nohutu ile üretim yapıyoruz. Yerli kuru nohut üretimi bize neler sağlayacak Atalık tohumlar bir sonraki yıl tekrar toprağa ekimi yapılabilir ve aynı verimde ürün alınabilir. Bu şekilde sınırsız biçimde devam ettirebilirsiniz.
  • Her yıl tohum ücreti vermenize gerek kalmaz.
  • Bir defa tohumlar elde ettikten sonra torunlarına bile aynı ürünü ve kaliteyi aktarabilirsiniz. Sadece toprak ve tohuma ihtiyacınız var. Bu ikisi elinizde olduğu sürece ürün yetiştirebilirsiniz.
  • Kendi tohumlarımıza sahip olmak dışarı bağımlı olmayı azaltır.
  • Atalık tohumların genetiği ile oynanmamıştır. Lavaratuar ortamında herhangi bir müdahale edilmemiştir. Bu sebeple sağlıklıdır. Bildiğiniz gibi birçok hastalığın genetiği ile oynanmıştır. Birçok hastalığın sağlıksız gıda üretiminden kaynaklandığı bilinmektedir.
  • Çocuklarımıza veya torunlarımıza bizim gençliğimizde nohutlar çok güzeldi demenize gerek kalmayacak. Sizde bulunan tohumlar ile üretim yapacaksınız ve 50 yıl önce yemiş olduğunuz nohutun aynısını üretmiş olacaksınız.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası