sekrol şurup nedir / SEKROL Nedir ve Ne İçin Kullanılır? SEKROL prospektüsü.

Sekrol Şurup Nedir

sekrol şurup nedir

Havaların soğuması ile birlikte soğuk algınlığı, Nezle, Grip gibi hastalıklar baş göstermeye başladı. Bu tür hastalıklar bulaşıcı olup solunum zorluğu yaşatmaktadır. Bu hastalıkların belirtilerinden biride öksürüktür. Hastalığın seyrine göre öksürük ile beraber balgam olumu artar ve balgamı atmak da zorlaşır. Her ne kadar günümüzde doğal yollarla balgam atmayı denesek de yeterince faydalı olmayabilirler. İşte tam da bu durumlarda yani balgam atmakta zorlandığımız zaman Sekrol Şurup ile balgamı kolaylıkla atabilirsiniz. Peki Sekrol Şurup Ne İşe Yarar? Sekrol Şurup Bebeklerde Kullanılır Mı? Sekrol Şurup Kullanıcı Yorumları nelerdir? Gelin hep birlikte bu soruların yanıtlarını birlikte öğrenelim&#;

Sekrol Şurup Ne İçin Kullanılır?

Sekrol Şurup Ne İçin Kullanılır a geçmeden önce içeriğindeki etken maddelerden bahsetmekte fayda var. Çünkü yapılan araştırmalar sonucunda Sekrol Şurup ana ve yardımcı etken maddeleri sayesinde başarılı olduğu bilinmektedir. Bu Şurubun etkili olmasını sağlayan ana maddesi  ambroksol iken yardımcı maddeler  ise;

  • Sorbitol
  • Vişne esansı
  • Propil paraben
  • Metil paraben
  • Saf su
  • Sodyum nitrat dır.

Sekrol şurup, uzun zamandır devam eden solunum yolu hastalıklarında kullanılmakla beraber, bir yandan dan aniden beliren solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılmaktadır. Bu şurubun tel başına bir tedavi yöntemi olmadığını özellikle belirtmek isteriz. Buna rağmen solunum yolu hastalıklarında balgam söktürme konusunda oldukça etkili olduğunu da söyleyebiliriz.


Sekrol Şurup Bebeklerde Kullanılır mı?

Gerek bebeklerde gerek çocuklarda ve yetişkinlerde balgam oluşumuna neden olan solunum yolu hastalıklar kendini gösterebilmektedir. Fakat Sekrol her yaş grubunun kullanımı için uygun olsa da doktor kontrolünde belli doz ayarlamaları yapılarak kullanılmaktadır. Sekrol bebeklerde kullanım açısından günde iki kez kullanıla bilineceği bilinmektedir. Günde iki kez kullanılması önerilen şurupta ölçü değerleri olarak ise ½ verilmektedir. Daha çok ya da az kullanımı ancak uzmanların tavsiye etmesi ile yapılabilir. Farklı durumlar söz konusu olduğu zamanlarda prospektüslere göre hareket edilmesi lazımdır.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Sekrol Şurup Nasıl Kullanılır?

Şurubun yetişkinlerde tedaviye başlanan ilk iki ya da üç günde 3 defa bir ölçek olmak üzere alınması önerilirken Sekrol Şurup Kullanımı için pek çok farklı başlık bulunmaktadır. Sonraki zamanlarda ise günde iki kez olmak üzere birer ölçek alınması gerekecektir. Tedavi ise ek bir şey önerilmemesi halinde on güne kadar devam edebilmektedir. Kullanımın çocuklar açısından;

  • 0 – 2 yaş için günde iki kez ¼ ölçek
  • 2 – 5 yaş için günde üç kez ¼ ölçek
  • 5 – 12 yaş için günde iki ya da üç kez ½ ölçek olacak şekilde ayarlanması gerekmektedir.

bu kullanım önerileri elbette doktor kontrolü ile birlikte yapılması tavsiye edilir. Bu  yüzden kullanım öncesinde muayene olunması ve uzmanlar tarafından verilecek olan talimatların oldukça iyi bir şekilde dinlenmesi gerekmektedir. Sekrol Şurup nasıl kullanılır konusunda hata yapılması yüzünden istenen iyileşme sürecinin elde edilememesi ve hastalıkların daha ağır şekilde atlatılması gündeme gelmektedir.


Sekrol Şurup Yan Etkileri Nedir?

Kişilerin Sekrol Şurup yan etkileri bakımından benzerlerini görmeleri şart değildir. Ancak ilk olarak ağır olan yan etkilerden bahsedilmesi gerekmektedir. İlk grupta açıklanacak olan yan etkilerden herhangi birinin görülmesi halinde şurup kullanımı anında bırakılmalı ve zaman kaybetmeden bir acile gidilmelidir. Bahsi geçen yan etkiler ise;

  • Nefes alma güçlüğü,
  • Ciltte döküntü oluşması,
  • Yüzün şişmesi,
  • Mukozalarda değişim meydana gelmesi şeklindedir.

Pek sık rastlanmamasına karşın kullanıma ara verilmesini gerektirmeyen yan etkiler arasında ise;

  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Kusma
  • Bulantı yer almaktadır.

İkinci grupta bulunan yan etkiler de yerine göre ciddidir. Bu neden yüzünden kullanıma ara verilmesi gerekmese bile bir eczacıdan ya da doktordan fikir alınması tavsiye edilmektedir.


Uyarı: Sitemizde paylaşılan reçeteli veya reçetesiz tüm krem, merhem, sabun, jel gibi ürünler bilgi amaçlı paylaşılmaktadır. Sadece doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanınız.


Sekrol Şurup Fiyatı

İlaç ve şuruplarda alt ve üst fiyat uygulamaları değerlendirilmektedir. Uygulamalarda rakamsal değişimler ise senelik olarak yapılmaktadır. Bu tür ilaçlar reçeteli olarak satılmaktadır. Sigortası olanların ise reçeteli olan ilaçların büyük kısmına para ödemeleri gerekmemektedir. Bu sayede tedavi masrafları devlet tarafından karşılanmış olmaktadır. Sigortası olmayanlar için ise Sekrol Şurup yüksek fiyatlı ilaçlar kategorisinde bulunmamaktadır.

Sekrol şurup yılında Eczanelerde satış fiyatı 64,74 TL’dir.


Sekrol Şurup Kullanma Talimatı İçinTIKLAYINIZ


👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

SEKROL 15 mg Pediatrik şurup , ml

SEKROL® pediatrik şurup

Ağızdan alınır.

  • Etkin madde:5 mL (1 ölçek) şurup solüsyonu, 15 mg ambroksol HCl içerir.
  • Yardımcı maddeler:Sorbitol (E), gliserol, sodyum metabisülfit (E), hidroksietilselüloz, tartarik asit, benzoik asit (E), kiraz esansı, saf su
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
R05CB06Geri Ödemede DeğilJenerik İlaç15 MGimal/99
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

SEKROL Pediatrik Şurup Nedir ve Ne için kullanılır?

  • SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır. Bu sayede balgamın kolayca atılmasını sağlayarak solunum güçlüğünü giderir ve öksürüğü azaltır.
  • SEKROL, veya mL’lik renkli cam şişede mL işaretli ölçü kaşığı ile birlikte sunulmaktadır. Berrak, renksiz, kiraz kokulu çözelti görünümündedir.
  • SEKROL, balgamın koyu ve yapışkan olması ile birlikte olan ani ve süreğen solunum yolu hastalıklarında balgam söktürücü olarak kullanılır.

SEKROL Pediatrik Şurup Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Bromheksin veya ambroksole karşı aşırı duyarlıysanız.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

  • Böbrek, karaciğer hastalığınız veya peptik ülseriniz (midede, onikiparmak bağırsağında veya yutak borusunun alt kısmında gelişen ülser) varsa çok dikkatli kullanınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

SEKROL’ün araç veya makine kullanma becerinizi etkilediğine dair bilgi yoktur; dikkatli olunmalıdır.

SEKROL’ün içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

SEKROL, sorbitol (E) içermektedir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı dayanıksız olduğunuz söylenmişse, bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

SEKROL’ün her dozu 10 g’dan daha az gliserol ihtiva eder; dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

SEKROL’ün içeriğinde bulunan sodyum metabisülfit (E), nadir olarak şiddetli aşırı duyarlılık reaksiyonları ve bronkospazma neden olabilir.

SEKROL’ün her dozu 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; dozu nedeniyle herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

  • Balgamın dışarı atılmasını engelleyebilecek kodein gibi öksürük giderici ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  • Atropin (gözbebeğini genişletmek ve kalp durmasını önlemek için kullanılan ancak ter, tükürük ve mukus salgılarını azaltıcı etkisi olan bir ilaç) ve antimuskarinik (sinir sisteminde asetilkolin denilen bir kimyasal maddeyi bloke eden ilaç grubu) etki gösteren amantadin (parkinson hastalığı tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu), trisiklik antidepresanlar (depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu), haloperidol (şizofreni tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu), antihistaminikler (alerji tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu), prokainamid (kalp ritim bozukluğu tedavisinde kullanılan bir ilaç grubu) gibi diğer ilaçların (ipratropium - kronik akciğer hastalıklarında kullanılan bir ilaç grubu) mukoza salgılarının birikimine yol açabileceğini göz önünde bulundurunuz.
  • Kalp glikozidleri (kalp yetmezliğinde kullanılan bir ilaç grubu), kortikosteroidler (ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan bir hormon grubu), bronkodilatörler (akciğerlerdeki bronş denilen havayollarını genişleten ilaçlar), diüretik (idrar oluşumunu arttıran ilaçlar) ve antibiotiklerle (mikroorganizmalara karşı etki gösteren ilaçlar) karşılıklı etkileşimi yoktur.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

Şurup, yemeklerden sonra alınır.

SEKROL Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

Ağız yoluyla alınır.

Çocuklarda;

  • yaş arasında: Günde 2 defa 1/2 ölçek ( mL),
  • yaş arasında: Günde 3 defa 1/2 ölçek ( mL),
  • yaş arasında: Günde defa 1 ölçek (5 mL).

Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli arttırılabilir.

Doktorunuz SEKROL ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

yaş arasındaki bebek ve çocuklarda kullanım için “Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar” bölümüne bakınız.


Yaşlılarda Kullanımı

Yaşlı hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek, karaciğer hastalığı ve peptik ülseri olanlarda çok dikkatli kullanılmalıdır.

Eğer SEKROL’ün etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

Şimdiye kadar insanlarda zehirlenme vakası bildirilmemiştir. Aşırı doz halinde mide boşaltılıp yıkanır, belirtileri önlemeye yönelik ve destekleyici tedavi uygulanır.

SEKROL’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

SEKROL ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

Bilinmemektedir.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Yeterli klinik çalışma olmadığından hamileliğin ilk üç ayında, ancak zorunlu hallerde, fayda- risk değerlendirmesi yapılarak kullanılabilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Emzirenlerde çok dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi, SEKROL’ün içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, SEKROL’ü kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Ciltte döküntü
  • Mukozalarda değişiklik
  • Yüzde şişme
  • Nefes almada güçlük

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin SEKROL’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • Bulantı, kusma
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Kuvvetsizlik
  • Bas ağrısı
  • Kaşıntı

Bunlar SEKROL’ün hafif yan etkileridir.

Saklanması

SEKROL’ü çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız

Kutu üzerinde yazılı olan son kullanma tarihinden sonra SEKROL’ü kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz SEKROL’ü kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.

Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. No Beyoğlu-İSTANBUL

Tel: +90 () 15 00

Faks: +90 () 29 19

Üretici

BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş. GOSB Sokak No:

Gebze-KOCAELİ

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

SEKROL İlaçları

ReklamlarYeni Ümit Moda Akademisi

Sekrol Şurup genel olarak akut ya da kronik öksürük ve solunum yolu hastalıklarını tedavi eden bir ilaçtır. Bu yazımızda Sekrol Şurup nedir, Sekrol Pediatrik Şurup nedir, Sekrol Şurup fiyatı ne kadar, Sekrol 15 MG Pediatrik Şurup fiyatı ne kadar, bu şurubun muadili ilaçlar nelerdir, Sekrol Şurup ne işe yarar, Sekrol Şurup ne için kullanılır, bu şurup bebekler için kullanılır mı, Sekrol Pediatrik Şurup kaç yaş içindir ve Sekrol Pediatrik Şurup nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını bulacaksınız.

UYARI! İlaç Satışı İnternet Sitelerinden Yapılamaz. İlaçlar Sadece Eczanede Satılır.

Sekrol Şurup Nedir?

Mukus viskozitesinin arttığı, salgısının azaldığı ve mukosiliyer klirensin bozulduğu akut ve/veya kronik solunum yolu hastalığının semptomatik tedavisinde bu şurup kullanılır.

Reklamlar

Sekrol Pediatrik Şurup Nedir?

Sekrol Pediatrik Şurup, yapışkan mukoid sekresyonlar (bronşit, bronşektazi, sinüzit gibi) ile karakterize akut ve kronik solunum yolu hastalıklarının tedavisinde mukolitik olarak endikedir.

Sekrol Şurup Fiyatı

Bu şurubun yılı güncel eczane satış fiyatı liradır.

Sekrol 15 MG Pediatrik Şurup Fiyatı

Bu ilacın şimdiki fiyatı TL&#;dir.

Sekrol Şurup Muadili

Ambreks Şurup, Ambreks Pediatrik Şurup, Fluibron Tablet, Fluibron Şurup, Mukoral Tablet, Mukoral Şurup, Mukoral Pediatrik Şurup, Pulmor Şurup ve Pulmor Pediatrik Şurup bu ilacın eşdeğerleridir.

Reklamlar

Sekrol Şurup Ne İşe Yarar?

Sekrol Şurup Ne İşe Yarar?

Soğuk algınlığı, grip veya saman nezlesi nedeniyle öksürük ve boğaz ve hava yolu tahrişini gidermek için bu şurup kullanılır. Doktorunuz tarafından belirlenen diğer hastalıklar için de kullanılabilir.

Sekrol Pediatrik Şurup, öksürük kesici ve balgam söktürücü bir kombinasyondur. Öksürük önleyici, kuru öksürüğü azaltmak için öksürük refleksini azaltmaya yardımcı olmak için beyinde çalışır. Balgam söktürücü, göğüsteki mukus ve akciğer salgılarını gevşeterek ve öksürükleri daha verimli hale getirerek çalışır.

Sekrol Şurup Ne İçin Kullanılır?

Burup boğaz ağrıları, boğazı durumda ve iyileştirir. Sekrol Pediatrik Şurup’u doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın. Tam dozlama talimatları için ilacın üzerindeki etiketi kontrol edin.

Sekrol Şurup’u aç veya tok karnına alınız. Sekrol Pediatrik Şurubuu alırken bol su içiniz.

Bir doz Sekrol Şurup’u almayı kaçırdıysanız, mümkün olan en kısa sürede alınız. Bir sonraki dozun zamanı yaklaşıyorsa, kaçırdığınız dozu atlayın ve normal doz programınıza geri dönün. Aynı anda iki doz almayınız. Sekrol Pediatrik Şurup’u nasıl kullanacağınızla ilgili tüm sorularınızı doktorunuza sorunuz.

Sekrol Şurup Bebekler İçin Kullanılır Mı?

Evet, bu şurubu yenidoğan bebeklerde ve bebeklerde kullanabilirsiniz.

Sekrol Pediatrik Şurup Kaç Yaş İçindir?

Bu şurubu yenidoğan bebekler ve çocuklar için kullanabilirsiniz.

Sekrol Pediatrik Şurup Nasıl Kullanılır?

Bu şurubu sıfır ila yirmi dört aylık bebeklerde günde iki defa olmak üzere yarım ölçek kullanabilirsiniz. Bu şurubu iki ila beş arasındaki çocuklarda günde üç kez yarım ölçek kullanabilirsiniz. Beş ila on iki yaş arasındaki çocuklarda ise günde üç kez olmak üzere birer ölçek kullanabilirsiniz.

Bu yazımızda Sekrol Pediatrik Şurup nedir, Sekrol Pediatrik Şurup nedir, Sekrol Şurup fiyatı ne kadar, Sekrol 15 MG Pediatrik Şurup fiyatı ne kadar, Sekrol Şurup muadili ilaçlar nelerdir, Sekrol Şurup ne işe yarar, Sekrol Şurup ne için kullanılır, bu Şurup bebekler için kullanılır mı, Sekrol Pediatrik Şurup kaç yaş içindir ve Sekrol Pediatrik Şurup nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını sizlerle paylaştık.

İlginizi çekebilir:Aferin Şurup Ne İşe Yarar?

Faydalı ve güncel içerikler için bizi Instagram adresimizden de takip edebilirsiniz: funduszeue.info

Reklamlar

Genel itibarı ile akut veya kronik öksürük şikâyetlerinde sıklıkla tedavi amaçlı kullanılan sekrol şurup,  bunun yanı sıra benzer pek çok solunum hastalığında tercih edilebilmektedir. Özellikle mukus viskozitesinin gereğinden çok daha fazla artması ile ortaya çıkan kronik problemlerin giderilmesinde tercih edilen şurup, fazlasıyla tercih sebebi olmaktadır.  Öksürük giderici ve balgam çözücü niteliği ile özellikle kış aylarında sıklıkla yakalandığımız gribal enfeksiyonlara karşı son derece koruyucu olmaktadır. Boğaz tahrişi ve boğaz ağrısına da son derece iyi gelen şurupları en yakın eczanelerden kolaylıkla temin etmek mümkün.

Doktor tavsiyesi ile birlikte ilacın tok karna tüketilmesi tavsiye edilmekle birlikte tam dozlama için de kullanım talimatını gözden geçirmek, olası yan etkilere karşı koruma geliştirmek son derece önemli olacaktır. Aynı anda çift doz alımının beraberinde pek çok sıkıntıyı getireceği bilinmekte, kaçırılan dozlar için bir sonraki kullanımı beklemek sağlık açısından oldukça önemli olacaktır.

Sekrol Şurup Nedir?

Solunum yollarında yer edinen yapışkan mukusa maddesinin kontrolsüz artışı sebebiyle ortaya çıkan viral enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olan sekrol şurup,  bronşit, bronşiyel bakteri oluşumu ve bu gibi pek çok hastalığın oluşumunu önlemektedir. Ayrıca burun içi iltihabı, boğaz enfeksiyonları, iltihaplanma ve öksürük sonucu reaksiyon gösteren inatçı öksürüklerde doktor tavsiyesi beraberinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Orta kulak iltihabı, sinizüt ve bu gibi pek çok sorunlarla mücadelede ilk sırada yer edinen sekrol şurup, halk arasında balgam sökücü olarak da anılmaktadır. Ağız yolu ile alınan bu ilaç, renksiz ve kıvamlı görünümü ile ml’lik amberli cam şişelerde oda sıcaklığında muhafaza edilmektedir. Viral enfeksyonlarda en kısa süre içersinde etki gösteren sekrol şurup, kortizon içermeyen yapısı ile hemen hemen tüm yaş gruplarına tedavi amaçlı uygulanabilmektedir.

Sekrol Şurup Her Yaşa Uygun Mudur?

Gribal enfeksiyonlar noktasında tercih konusu olan sekrol şurup, her yaşa uygun olup doktor tavsiyesini de göz önünde bulundurmak oldukça önemli olmaktadır. Günümüzde bebeklerin tedavisinde de sıklıkla kullanılmakta olan sekrol şurup, uygun dozlarda alınması durumunda her yaş gurubunda kolaylıkla kullanılabilmektedir. Bu noktada özellikle çocuklarda ve gebelerde kullanımının ne ölçüde doğru olduğu konusunda farlı pek çok görüş yer edinmektedir. Bu gibi durumlarda doktor eşliğinde süreci yönetmek çok daha etkin olacak ve olası sağlık problemlerinin önüne geçilebilecektir.

Sekrol Şurup Nasıl Kullanılır?

Ağız yolu ile tüketilen ve özellikle yetişkinlerin tedavisinde sıklıkla kullanılan sekrol şurup, tedavinin ilk günlerinde günde   3 defa bir ölçek olacak şekilde kullanımı tavsiye edilmekle beraber çocuklar için kullanım koşulları ise şu şekildedir:

* yaş aralığı için günde iki defa bir ölçek

* yaş aralığı için günde üç kez bir ölçek

* yaş aralığı için günde iki veya üç kez bir ölçek

Sekrol Şurup Yan Etkileri Nelerdir?

Tüm ilaçlarda olduğu üzere sekrolun içeriğinde bulunan kimi maddelerde duyarlı insanlarda da yan etkiler göfunduszeue.info tavsiyesi ile belirli hastalıkların tedavisinde tercih edilen Sekrol şurubun yan etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

*Mide bulantısı

* kusma hissi

* ağır kokulara karşı hassasiyet

*Baş dönmesi

*Cilt yüzeyindeki derin kızarıklar ve kaşıntılar

*Nefes darlığı

*Alerjenik reaksiyonlar, ciltte döküntü veya soyulma

*ishal, kabızlık

*Uykusuzluk ve halsizlik

*gözde veya yüzde şişme

*mukozalarda görülen değişimler

Bu belirtiler genel itibarı ile hafif ve geçici süreli olmakla beraber şikayetlerin uzun süreli görülümü söz konusu ise derhal doktora bildirilmesi ve bu belirtilerin derhal tıbbı müdahale ile giderilmesi gerekecektir.

Pek sık rastlanmamakla birlikte Sekrol şurubun,  şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi ve ciddi anlamda nefes darlığına sebep olabileceği de gözlemlenebilmektedir.

Sekrol Şurubun İçeriği Nedir?

Etken malzemesi Ambroksol (HCL) olan ve  45 ml ölçeğindeki şurupta 30 mg etken maddenin olduğu bilinen sekrol şurup, ayrıca içeriğindeki Sorbitol(e), metil paraben(E) ve ayrıca içerisindeki yoğun vişne esansı, sodyum sitrat ve propil paraben (E) ile gribal enfeksiton sonucunda oluşan balgamı sökerek solunum yollarınızı oldukça kısa bir sürede temizlemektedir. Ağız yolu ile kullanılan sekrol şurup, son derece basit bir kullanıma sahip olup muhakkak doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Sekrol Şurubunun Faydaları Nelerdir?

*Üst solunum yolundaki balgamın dışarı atılımını sağlar

*Solunum yollarının açılmasını sağlar, sağlığı önemli ölçüde korur

*Öksürük sorunlarını anında gidererek rahatlamayı sağlar

*Ciddi solunum hastalıklarından olan nefes darlığı, astım ve bronşit gibi hastalıkların oluşumuna engel olur

*Nefes alış verişinin çok daha kolay olmasını sağlar.

*Hamile kişilerce kullanımının gerekli olunduğu durumlarda da muhakkak doktor kontrolünden geçmek gerekecektir.

Serol Şurup Muadilleri Nelerdir?

Sekrol şurup ile benzer etkiler gösteren ilaçları şu şekilde sıralamak mümkündür:

*Ambreks şurup

*Sekrol pediatrik şurup

*Mukoral şurup

*Fluıbron tablet ve pediatrik şurup

Sekrol Şurup Reçete İle Mi Satılır?

Viral enfeksiyon sorunları ile mücadelede ilk sıralarda yer edinen sekrol şurup ve muadillerinin muhakkak doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilmekte, olası yan etkilerde  doktor yardımı alınması tavsiye edilmektedir. Çocukların ulaşamayacağı noktalarda muhafaza edilmesi ve  derecelik ılık ortamlarda muhafaza edilmesi sağlık açısından son derece önemli olacaktır.  Son kullanma tarihiden sonra kesinlikle kullanılmaması gereken bu ilaç, diğer tıbbi ilaçlarda olduğu gibi şişenin ağzının açılmasının ardından en fazla  30 gün süre ile tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Aksi halde ciddi yan etkiler doğurabilecek ve sağlığı önemli ölçüde riske atabilecektir.

Sgk kapsamında sağlanan ve reçete ile en yakın eczaneden temin edebileceğiniz sekrol şurup, jenerik ilaç kategorisinde yer edinen, solunum rahatsızlıklarının giderilmesi noktasında oldukça önemli olan ilaçlar arasında yer edinmektedir.

Psovate Krem Ne İşe Yarar?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası