elma hangi mevsim meyvesidir / Hangi meyve, sebze hangi mevsimde yenir? - Eski Tadında

Elma Hangi Mevsim Meyvesidir

elma hangi mevsim meyvesidir

Elma hangi mevsimde yetişir ve toplanır? Elma en taze hangi ayda markette olur ve bulunur

Haberin Devamı

 Elma gülgiller sınıfına mensup olan her mevsimde keyifle tüketilen meyvelerden biridir. İçerisinde bulunan vitamin, mineraller ve besin değerleri insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Ayrıca elma serin ılıman iklimin bir meyvesidir. Bununla birlikte elma sonbahar aylarının bir meyvesi olmaktadır.

Elma Hangi Mevsimde Yetişir ve Toplanır?

 Elma serin ve ılıman iklimlerde yetişen bir meyvedir. Türkiye'de pek çok bölgede yetişebilen bu meyve sonbahar mevsiminde yetişen ve toplanan bir meyve olmaktadır.

 Ayrıca elmanın hasat zamanı kabuğunun sertliğine ve daldan kopabilme ve cinsine göre genellikle Eylül ve Ekim aylarında hasat edilmektedir.

Elma En Taze Hangi Ayda Markette Olur ve Bulunur?

 Elma sonbahar meyvesi olduğu için hasat zamanı da genel olarak sonbahar aylarında yapılmaktadır. Sonbahar mevsiminde Eylül ve Ekim aylarında hasat edilen elma Ekim, Kasım aylarında tüm market, manav ve tezgahlarda taze bir şekilde bulmak mümkündür. Bu aylar dışında marketlere gelen elmalar soğuk hava depolarından gelen elmalardır.

Elma Hangi Mevsimde Yetişir Ve Ne Zaman Çıkar? Yeşil ve Kırmızı Elma Hangi Ayda Yenir?

Elma günümüzde en çok Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Bununla birlikte Ege, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri de elmanın fazla yetiştirildiği yerler arasındadır. Bu bölgelerde yetiştirilen toplam elma ülkemizdeki ihtiyacının %90'ını karşılar. Soğuk havalara karşı son derece dayanıklı olan elma Türkiye'de en çok Niğde, Amasya, Burdur, Isparta, Bursa, Tokat ve Nevşehir illeri ilk sıralardadır. Elma üretiminde ilk sırada gelen ülke ise Çin'dir.

Elma hangi mevsimde yetişir?

Elma genellikle sonbahar meyvesi olarak bilinir. Her mevsim pazar tezgahlarında kolaylıkla görebileceğiniz meyveler arasında bulunur. Hem yazın hem de kışın çok lezzetli elmalar tüketebilirsiniz. Ancak en lezzetli elmalar kış aylarında yetişir. Elma yetiştiriciliğinde mutlaka şunlara dikkat edilmelidir:

  • Elma soğuk iklimlerde yetişen bir meyvedir.
  • Sıcaklıkların çok düşük olması elmayı olumsuz yönde etkilemez.
  • Kurak hava koşullarının çok fazla yaşandığı yerlerde yüksek yerlere ekilirler.
  • Güneş ışığı alabilmesi yetişme döneminde önemlidir.
  • Güneş ışığı elmanın rengi açısından oldukça önemlidir.
  • Kış dinlenmesine oldukça ihtiyaç duyar.

Bunların yanında 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda büyümeyi durdurur. Elma toprak seçiciliği çok az olan meyve ağaçlarından biridir. Eğer bahçeye dikmeyi düşünüyorsanız bitki köklerinin su içerisinde kalmamasına dikkat etmelisiniz.

Elma hangi ayda çıkar?

Elma daha çok sonbahar meyvesidir. Bu meyveler eylül ayında hasat edilir. Ekim kasım ve aralık aylarında pazarlarda sıkça elma görebilirsiniz. Ancak elmanın çeşidi ve türü hasat dönemlerinde farklılık gösterir. Bu nedenle genellikle her mevsim insanlar elma yiyebilme imkanı bulabilir.

Elma hangi ayda toplanır?

Elmaların toplanma zamanı genel olarak eylül ayıdır. Sonbahar meyvesi olduğu için eylül ve ekim aylarında birçok elma türünün hasat edildiği görülebilir ancak elmanın türü hasat dönemi üzerinde oldukça etkilidir.

Elma hangi ayda yenir?

Elmayı her mevsim yiyebilirsiniz. Farklı türlerin yetişme dönemlerinin de farklı olması aynı zamanda toprak seçiciliğinin az olması soğuk havalara karşı çok dayanıklı olması elmanın her mevsim yenebilecek bir meyve olmasını sağlamıştır.

Elma Hangi Mevsimde Yetişir, Ne Zaman Toplanır?

Elma, ülkemizde en çok tüketilen meyvelerin başında gelir. Sade bir şekilde tüketilen bu meyve, aynı zamanda tatlı yapımında da kullanılır. Elmanın dünyada yaklaşık 6500, Türkiye'de ise 460 farklı çeşidi vardır. Bu çeşitler arasında hem verimi yüksek olan, hem de ticari anlamda yetiştirilenlerin sayısı ise oldukça azdır. 


Elma Hangi Bölgede Yetişir?

Elma, ülkemizde en fazla Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. İç Anadolu, Ege ve Marmara Bölgesi ise, Akdeniz'i takip etmektedir. Bu bölgede yetişen elmalar, ülkemizdeki elma ihtiyacının yaklaşık %90'ını karşılar. Soğuğa dayanıklı bir meyve olduğu için, yetişme alanı oldukça geniştir. Elmanın en çok yetiştiği iller ise Amasya, Niğde, Nevşehir, Isparta, Burdur, Bursa ve Tokat'tır. 

Elma üretiminde ilk sırada yer alan ülke ise Çin'dir. 2010 verilerine göre elma üretiminde 2. sırada ABD, 3 sırada ise Türkiye vardır. İtalya, Hindistan ve Polonya ise bu sırayı takip eder.


Elma Hangi İklimde Yetişir?

Elma, soğuk ılıman iklim meyvesidir. Sıcaklıkların düşük olduğu sert kışlara dayanıklı bir meyvedir. Sıcak ve kurak iklimlerde, yüksek yerlere ekilir. Bunun nedeni yüksek oranda güneş ışığı alabilmesidir. Elma, ne kadar çok güneş ışığı alırsa, rengi de o kadar güzel olur. Elma, kış dinlenmesine ihtiyaç duyan bir meyvedir. Sıcaklık 40 derecenin üzerinde çıktığında büyümesi durur. Daha yüksek sıcaklıklarda ise meyveler zarar görmeye başlar. 

Elma Hangi Toprakta Yetişir?

Elma, birçok toprakta yetişmeye uygun bir meyvedir. Eğer bahçeye ekilecekse, bitki kökleri hiçbir zaman su içinde kalmamalıdır ve köklerin yayılması kolaylaştırılmalıdır. Suyu içinde tutan sert topraklar, elmanın yetişmesi için uygun değildir. Çakıllı ve tınlı topraklar idealdir. Ayrıca toprağın 2 metre ve daha derin olması da, yetişmesini kolaylaştırır. Elma yetiştiriciliği için, içinde kireci, humusu ve nemi bulunan tınlı-kumlu topraklar kullanabilirsiniz.

Elma Hangi Mevsimde Yetişir?

Elma bir sonbahar meyvesidir. Eylül ayında hasat edilir ve toplanmaya başlar. Ekim, Kasım ve Aralık ayında ise hem pazarlarda, hem de manav tezgahlarında satılmaya başlar. Ancak elmanın hasat edilmesi ve yetişmesi, çeşidine göre de değişiklik gösterir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası