ıspanak pişme süresi / Beşamel Soslu Ispanak Tarifi - MisssGibi Yemek Tarifleri

Ispanak Pişme Süresi

ıspanak pişme süresi

Ispanak Kaç Dakikada Pişer?

Tencerede pişen sebze yemeklerinden biri olan ıspanak, demir açısından oldukça yüksek değeri olan bir sebzedir. Ispanak yemeğinin tencere de pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Pişirmeden önce bol su altında yıkandıktan sonra ince doğranarak yemek olmaya hazır olan ıspanaklar, isteğe göre kıymalı da yapılmaktadır. Öncesinde yemeklik doğranan soğanlar kavrulduktan sonra ıspanaklar tencereye eklenir.  Soğanların kavrulması ardından ıspanaklar ve pirinçlerinde eklenip toplam pişme süresi 20 dakikayı bulmaktadır.

Ispanağın Pişme Süresi

Ispanak sebzesi aslında kısa sürede pişme ve yumuşama özelliğine sahiptir. Ancak ıspanak yemeğine lezzet katması açısından katılan diğer malzemelerinde pişme süresi eklendiğinde yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Eğer sadece haşlanarak tüketilecekse, ıspanakların dakika bol suda haşlanması yeterli gelecektir. Yapımı oldukça kolay olan ve bazı püf noktalarına dikkat edildiğinde lezzetine doyum olmayan ıspanak, aynı zamanda içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde, çocukların gelişimine de artı katkı sağlamaktadır. Çiğ ıspanaklar tencereye ilk koyulduğunda epey yer kaplasa da, kavurma, işlemi sonrasında küçülmeleri tencere içinde rahat karıştırılmalarını sağlamaktadır.

Ispanak

Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları

Ispanak pişerken kendi suyunu bir miktar tencereye bırakan bir sebzedir. Bu nedenle yemeğe eklenecek su miktarı, ıspanağın bu özelliği göz önünde bulundurularak eklenmelidir. Diğer yandan pişme süresi çok uzun olmayan ıspanaklar, yemeğe eklenen pirinçler ile pişmesi sağlanmalıdır. İsteyen herkesin rahatlıkla yapabileceği bir sebze yemeği olarak, dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntı, eklenecek su miktarı ve pişme süresidir. Pirinç eklendikten sonra çok uzun süre pişirmek pirinçlerin lapa şeklini almasına ve ıspanak yemeğinin kötü bir görüntüde pişmesine neden olur. Ayrıca ıspanak yemeğini kısık ateşte 20 dakika pişirmek tüm malzemelerin birbiriyle özdeşleşerek daha lezzetli olmasını sağlar.



Giriş Yap/Üye Ol

Koyu yeşil ve geniş yapraklı sebzelerden olan ıspanak, vitaminler açısından oldukça zengindir. İçerdiği bol protein ve folik asit ile hafızayı güçlendirir. K vitamini ile kemik sağlığını güçlendirir. Göz sağlığı için gerekli olan A vitaminini bolca bulundurur. Düzenli olarak tüketildiğinde hipertansiyonun seviyesinin korunmasına yardımcı olur. Sindirim sistemi ve mide için oldukça yararlıdır.

ispanak-kavurma

Kavurma Ispanak Tarifi: 

·      Öncelikle tüm yapraklarını teker teker ayırıp bol su ile yıkayın.

·      Yıkanmış yaprakları bol sirkeli suda yarım saat bekletin.

·      Vitaminleri kaçmasın diye bıçakla kesmek yerine ellerinizle kopararak parçalayın.

·      Orta büyüklükte tencere seçin ve içerisine 5 yemek kaşığı zeytinyağını ve küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.

·      Pembeleşmeye başlayan soğanların üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin.

·      Daha sonra temizlediğiniz ıspanakları tencereye koyup üzerine bir miktar tuz ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı dakika pişirmeye bırakın. Ispanaklar küçüldükten sonra kapağı açıp karıştırın ve dakika daha pişirin. 

ispanak-haslama

 Haşlanmış Ispanak Tarifi:

·      Öncelikle tüm yapraklarını teker teker ayırıp bol su ile yıkayın.

·      Ispanakları demet haline getirip saplarını bir bıçak veya makasla kesin. (Vitaminlerinin kaçmaması için ellerinizle koparmanız önerilir.) 

·      Bir tencereye tuzlu su koyup kaynattıktan sonra ıspanağı içine atın. 

·      Kapağı açık bir şekilde 1 dakika kadar pişirin. 

·      Daha sonra bir süzgece boşaltarak suyundan arındırın.

·      Tercihen limon suyu, tuz, biber ekleyin. Yanında bir miktar yoğurt ile servis edin.

ispanak-sote

Sote Ispanak Tarifi:

·      Bir miktar zeytinyağını tavada ısıtın ve şeffaf oluncaya kadar kıyılmış sarımsak sote edin.

·      Daha sonra ıspanağı ekleyin, düzenli olarak karıştırın ve 1 dakika kadar pişirin.

·      Bu süre içerisinde ıspanağın bıraktığı kendi suyunu boşaltın ve öyle servis edin.

Ispanak Pişirmenin 5 Püf Noktası:

1)    Ispanaklar hemen pişirilmeyecekse serin yerde saklanmalıdır.

2)    Ispanağın renklerinin daha canlı ve yeşil kalması ayrıca besin değerinin kaybolmaması için kısa sürede pişirilmelidir. 

3)    Pişirirken okside olma riskini azaltmak için tencere kapağı çok açılmamalıdır. 

4)    Pişirmeye başlamadan hemen önce bıçakla değil elle kopararak parçalanması gerekmektedir. Böylelikle vitaminlerinin kaçması önlenir. 

Birbirinden farklı ıspanak tarifleri ve detaylı video anlatımlarımıziçin MigrosTV&#;den ayrılmayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası