gebelikte nurofen kullanımı / Hamilelikte sık kullanılan ilaçlar

Gebelikte Nurofen Kullanımı

gebelikte nurofen kullanımı

Nurofen hamile olabilir mi?

Gebelikte Nurofen, inflamasyonu ve ağrıyı hafifletmek için güvenilir, etkili ve en önemli güvenli tedavi yöntemini arayan kadınlar için acil bir sorun olabilir. Sorunun cevabı çok belirsizdir, çünkü uyuşturucu talimatları hamilelik sırasındaki alımın ancak annenin potansiyel yararının, çocuğun gelişmesindeki turp ve patolojiler sırasında ortaya çıkabilecek olası komplikasyonlardan daha önemli olduğunu belirtmektedir. İlaç, erkek çocuklarla hamile kadınlar tarafından kullanılıyorsa, o zaman ilaç çocuğun üreme organlarının gelişiminde patolojilere yol açabilir.

Nurofen aktif maddesinin Ibuprofen olduğunu unutmayın. İbuprofen sadece diğer ilaçların aktif bir bileşeni olarak değil, aynı zamanda bağımsız bir ilaçtır. Ancak talimatı, özellikle ilk ve son trimetrelerde hamilelik sırasında ilacı almanın yasak olduğunu açıkça belirtmektedir. Nurofen ve ibuprofen'in aynı ilaç olduğu gerçeğine rağmen, kullanım için farklı talimatlar vardır. Hamilelik sırasında Nurofen kullanmanız size ve jinekoloğunuza kalmıştır.

trusted-source[4], [5]

Gebelikte nurofen eğitimi

Hamilelik sırasında nurofen talimatı, çare kullanımının yol göstericisidir. Talimatlara göre, bu ilaç bir antipiretik ve analjezik anti-inflamatuar ajandır. Nurofen, alımını mümkün olduğu kadar kullanışlı ve etkili kılan birkaç serbest bırakma formuna sahiptir.

Ancak hamilelik sırasında ilacı almak mümkün mü, sıcaklığı düşürmek veya ağrıyı hafifletmek için yardımcı olur mu? Daha önce de belirtildiği gibi, bu ilacın hamilelik sırasında alınması arzu edilmez, bu yüzden olası yan etkileri düşünelim. Birçok doktor ilaca karşı yan reaksiyonun sadece uzun süreli kullanım durumunda mümkün olduğunu, ancak hormonal uyum nedeniyle gebelik sırasında yan etki riskinin arttığını iddia etmektedir.

  • Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı.
  • Sistit, nefrit.
  • Nefes darlığı, bronkospazm.
  • Şişlik, cilde alerjik reaksiyonlar.
  • Kan basıncında artış.
  • Trombositopeni ve kanama.

Nurofen Jel

Hamilelik sırasında Nurofen jel daha güvenli olarak kabul edilir, çünkü gebelik ve bebeğin gelişimini etkilemez. Ancak, Nurofen tabletleri gibi, Nurofen jel bir doktor tarafından reçete edilmelidir. Nurofen jel topikal bir preparattır. Bir yetişkin için tek bir doz mg ibuprofen'dir, bu da ilacın cm'lik kısmının tüpten sıkılmış olmasına karşılık gelir. Jel dört saatte bir uygulanır, ancak günde en fazla dört kez uygulanır. Jeli uygularken, tamamen emilene kadar cildi dikkatlice ovmak çok önemlidir.

Nurofen bir jel formunda kullanıldığında, bir takım yan reaksiyonlar vardır. Her şeyden önce, cildin kızarıklık ve yanması, alerjik reaksiyonlar ve hatta bronkospazmdır. Kontrendikasyonlar gelince, jel bronşiyal astım, aktif maddeye aşırı duyarlılık, gastrointestinal sistem hastalıkları için kullanılamaz. İlaç hamilelik ve emzirme döneminde dikkatle kullanılır.

Nurofen merhem

Hamilelik sırasında Nurofen merhem bu ilacın en güvenli şeklidir. İlaç sırt ağrısı ve inflamatuar hastalıkları tedavi etmek için kullanılır. Merhem iyi emilir ve lezyonu etkili bir şekilde etkiler. Çok sıklıkla, Nurofen merhem fizyoterapi ve masaj ile fizyoterapi yöntemleri ile kullanılır.

Hamilelik sırasında Nurofen Merhemlerinin kullanımı, reçete edilen doza karşılık gelmeli ve tedavi belirtilen süreden daha uzun olmamalıdır. Merhem, diğer ilaçlar gibi, bazı kontrendikasyonlar ve yan etkileri vardır. Bu nedenle, bu tesisi almadan önce, potansiyel tehlikelere aşina olmalısınız.

Nurofen Şurubu

Hamilelik sırasında Nurofen şurubu bir anti-inflamatuar steroid olmayan bir ilaçtır. Şurup, ve 5 ml'lik bir dozajda şişelerde ve poşetlerde mevcuttur. Kullanım kolaylığı için, her bir Nurofen paketi bir şırınga veya ölçüm kaşığı ile donatılmıştır.

Nurofen şurubu, influenza, hipertermi, bakteriyel hastalıklar ve KBB organlarının iltihaplanması, ağrı ve diş ağrısının giderilmesi için, diş ve baş ağrısıyla birlikte reçete edilir. Hamilelikte, Nurofen şurubu aşırı dikkatle alınır. İlacın erken aşamalarında alınması arzu edilmez, bu son üç aylık dönem için geçerlidir. Her halükarda, ilacın kullanımı, hastalığı teşhis ettikten sonra, bireysel bir dozaj seçecek olan bir doktor tarafından onaylanmalıdır.

Tabletlerde Nurofen

Gebelik sırasında Nurofen tabletleri, herhangi bir antibiyotik gibi tavsiye edilmez. Ancak, yine de, haplar baş ağrısı, sırt ağrısı, diş ağrısı, nevralji, ARVI ve ateş tedavisi için kullanılır. İlacın alınmasından sonra, ibuprofen aktif madde gastrointestinal kanalda emilir. İlaç plazma proteinlerine% 90 oranında bağlanır ve yavaşça eklem boşluğuna nüfuz ederek plazmaya yoğunlaşır.

Nurofen karaciğerde metabolize edilir ve idrarda ve safrada değişmeden atılır. Nurofen tabletlere erken gebelikte ve son trimesterde izin verilmez. Nurofen'in herhangi bir uygulaması bir doktor tarafından kontrol edilmeli ve yan etkileri olan ilaçlar atılmalıdır.

Nurofen Express

Gebelikte Nurofen ekspresyonu anestezik, antipiretik ve antienflamatuvar ilaç olarak kullanılır. Birinci ve ikinci üç aylık dönemde, ilaç aşırı dikkatle kullanılır ve üçüncü trimesterde herhangi bir ilacın alınması atılmalıdır. Nurofen ekspresyonu, kas spazmları ve nevraljinin tedavisi için baş ağrısı ve diş ağrısı için kullanılır. Ekspres Nurofen'in özgüllüğü, uygun bir salım formuna sahip olması, vücudu hızlı ve etkili bir şekilde etkilemesidir.

Çocuk Nurofen

Hamilelik sırasında çocuk Nurofen aktif madde ibuprofen olan bir ilaçtır. Çocuk Nurofen, çocuklarla ve yetişkinlerde de çok popüler olan narenciye tadı ile bir süspansiyon. İlacın bileşimi boyalar, alkol veya şeker içermez, bu nedenle hamile bir kadının veya bebeğin vücudunda olumsuz bir etkisi yoktur.

İlaç vücutta iltihaplı süreçler için tavsiye edilir, yüksek sıcaklık, kulak ağrısı, diş ağrısı, anjin, lenf düğümlerinin iltihabı, çürükler, burkmalar ve kırıklar. İlacın etkisi, alındıktan sonra dakika sonra başlar ve yaklaşık saat sürer. Ancak, çocuk Nurofen dozajının bebeğin ağırlığına bağlı olarak hesaplandığını unutmayın. Bu, hamilelik sırasında minimum bir çocuk Nurofen dozu almanın bir kadın için işe yaramayacağını düşündürmektedir, bu yüzden onu almak pratik değildir.

trusted-source[6], [7]

İlk trimesterde gebelikte nurofen kullanımı

İlk trimesterde hamilelikte nurofen kullanımı arzu edilmez. İlk üç aylık dönemde olduğu için çocuğun hayati organları döşenir. Bu nedenle, bu hamilelik döneminde ağrı kesiciler almak yasaktır. Nurofen aktif maddesinin ibuprofen olduğunu unutmayın, ancak bu madde ayrı bir preparattır. Bu ilacın hamilelik sırasında alınması yasaktır ancak Nurofen'in talimatlarında, hamilelik sırasında alınmasının mümkün olduğu belirtilmektedir. Fakat ilk trimesterde hamilelik sırasında ibuprofen bir düşüklüğe ve dolayısıyla Nurofen'e neden olabilir.

Her durumda, hamilelik sırasında ve özellikle ilk trimesterde antibiyotik alımı bir jinekolog tarafından kontrol edilmelidir. Bir kadın reçete edilen ilacın dozajını ve kabul zamanını gözlemlemelidir.

2. Trimesterde hamilelik sırasında Nurofen

2. Trimesterde hamilelik sırasında Nurofen sadece yaşamsal belirtiler için kullanılabilir. İkinci trimesterde plasenta zaten tam olarak oluşur, bu nedenle antibiyotik almak çocuğun gelişimini olumsuz yönde etkilemez. Ama Nurofen'i sadece bir doktorun tavsiyesi üzerine alabilirsin.

Hamilelik komplikasyonlarla ortaya çıkarsa ve düşük yapma tehdidi varsa, Nurofen ve diğer antibiyotiklerin durması daha iyidir. Bu durumda, enflamatuar ve enfeksiyöz hastalıkların tedavisi, güvenli alternatif tıp yöntemleri ile gerçekleştirilir.

3. Trimesterde hamilelik sırasında Nurofen

3. Trimesterde hamilelikte Nurofen kullanımı kesinlikle yasaktır. Bu kategoriklik, ilacın uterusun kasılma aktivitesini etkileyebileceği ve erken doğuma neden olabileceği gerçeği ile açıklanmaktadır. Ancak Nurofen'i aldıktan sonra bazı kadınlar hamileydi ve doğum sırasında komplikasyonları vardı.

Emzirme döneminde Nurofen'in alınması yasaktır. İlaç, anne sütünden çocuğun korunmasız bedenine girdiği için. Nurofen'i hamileliğin son trimesterinde alma ihtiyacı varsa, daha güvenli antibiyotiklerle değiştirilmesi önerilir.

Erken gebelikte Nurofen

Nurofen erken gebelik için önerilmemektedir. Ancak, doktorların bu ilaca ilişkin görüşleri, hamile kadınlara verilebileceği gibi, ancak küçük dozlarda, diğerleri Nurofen'e karşı kategorik olarak karşı çıkıyor. Hamileliğin erken aşamalarında Nurofen ile tedavi, çocuğun gelişiminde ciddi patolojilere yol açabilir. İlaveten, ilaç bir düşüklüğe neden olabilir.

Yine de bu ilacı almaya karar verirseniz, artıları ve eksileri tartmanız ve olası yan etkilerden haberdar olmanız gerekir. Nurofen'in alımı nedeniyle sindirim sistemi bozuklukları, baş dönmesi, mide bulantısı, işitme problemleri ve diğer ağrılı semptomlar olabilir. Bu nedenle, ilaç bir doktor tarafından alınmalı ve kontrol edilmelidir.

Hamilelik sırasında Nurofen, kullanımı tartışmalı olan çok tartışmalı bir ilaçtır. Bir yanda, ilacın vücuttaki iltihaplı süreçlere karşı etkili bir şekilde savaşması ve diğeri de doğmamış çocuğun normal gelişimi için tehlikelidir ve hamileliği tehlikeye sokar. Bu nedenle, Nurofen kullanımı bir doktor tarafından reçete edilmeli ve sadece anneye sağlanan fayda bebeğin potansiyel riskinden çok daha önemli ise.

Hamilelikte İbuprofen Kullanımının Riskleri ve Alternatifleri

3 dakika

Hamilelikte ibuprofen kullanımı bebeğin gelişimi açısından risk oluşturabilir. Bu sebeple, fetüs için daha az zararlı olan alternatiflere yönelmeyi deneyin.

Hamilelikte İbuprofen Kullanımının Riskleri ve Alternatifleri

Son Güncelleme: 20 Nisan,

Hamilelik döneminde ne gibi önlemler almanız gerekir? Hamilelikte ibuprofen kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler neler? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin. 

Hamilelik döneminde anne adayları ilaç kullanımı konusunda özellikle dikkatli olmalılar. İbuprofen gibi bazı ilaçların bebek için tehlikeli yan etkileri olabilir.

İbuprofen neredeyse her evde bulunan bir ilaçtır. Ağrıları dindirir ve genellikle kas ağrıları, baş ağrısı ve eklem ağrıları için kullanılması tavsiye edilir.

yılında keşfedilen ve patenti alınan ibuprofen eklem iltihapları için tedavi amacıyla kullanılmaktaydı. Günümüzde ise soğuk algınlığı ilaçları da dahil olmak üzere pek çok ilacın etken maddesidir.

Hamilelik döneminde neden ibuprofen kullanılmamalı?

Eğer hamilelik döneminde herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissiniz varsa ibuprofeni kesinlikle bir tedavi aracı olarak kullanmamalısınız.

Uzmanlar fetüs açısından bazı riskleri olduğundan ötürü hamilelik döneminde ibuprofen kullanımını tavsiye etmezler. Annenin genel sağlık durumuyla alakalı sorun teşkil edebilecek belirtileri ağrı kesici ile geçirmek yerine bir doktora danışın.

elinde ilaç tutan hamile kadın

Bebekler için ibuprofen kullanımının riskleri

Çalışmalara göre, hamileliğin ilk üç ayında ibuprofen kullanımı aşağıdaki bazı sonuçları doğurabilir.

  • Düşük yapma riski,
  • Kalp rahatsızlıkları, tavşan dudak veya yarık damak gibi diğer anormallikler,
  • Gastroşizis olarak bilinen bağırsakların göbek deliği çevresinden dışarı doğru gelişmesi durumu.

Hamileliğin ilk 6 aylık döneminde ibuprofen kullanımı yukarıda belirttiğimiz olumsuz sonuçlara yol açabilir. Fakat, gerekli olduğu durumlarda doktorunuz ufak dozlarda ibuprofen kullanımını tavsiye edebilir.

Hamileliğin ilk üç ayında anne adayları her ne koşulda olursa olsun ibuprofen kullanmamalılar.

Hamileliğin son aylarında ibuprofen kullanımının riskleri

Hamileliğin son aylarında ibuprofen kullanımı bebeği aşağıdaki riskli durumlara sokabilir.

  • Amniyotik sıvı miktarında azalma ve dolayısıyla doğumda gecikme,
  • Bebeğin akciğerlerinde gelişim problemleri,
  • İbuprofen kalbe giden damarları tıkadığından ötürü kalp ve dolaşım sisteminde gelişim bozuklukları.

Hamileliğin hangi döneminde olursa olsun ibuprofen kullanımı düşük riskini arttırır. Bu sebeple, ibuprofen kullanmak yerine bir uzmana danışın.

Hamilelikten önce ibuprofen kullanımı

Hamilelik döneminde olduğu gibi hamilelikten önce ibuprofen kullanımı da bazı problemlere yol açabilir.

İbuprofen kullanımı ovulasyon için oldukça önemli olan prostaglandin maddesinin üretimini engellemektedir. Bu madde aynı zamanda embriyonun rahim duvarına tutunmasını da sağlar.

İbuprofen yerine kullanılabilecek alternatifler neler?

İbuprofene alternatif olarak kullanılabilecek bazı ilaçlar bulunmaktadır. Fakat yine de kullanmadan önce bir uzmana danışmanızda fayda var. Bu ilaçların bazıları şunlardır:

  • Parasetamol veya asetominofen: Tavsiye edilen dozlarda kullanıldığında parasetamol hamile kadınlarda ağrıları dindirmek için güvenli bir alternatiftir. Fakat, yine de hamilelik döneminde ilaç kullanılmaması veya yalnızca gerekli olduğu durumlarda kullanılması en iyisidir.
  • Pastil: Eğer boğazınızda herhangi bir ağrı veya tahriş hissediyorsanız boğaz pastili fetüse zararı olmayan iyi bir alternatiftir.
  • Asit giderici: Reflü veya mide yanması hamilelik döneminde sıkça karşılaşılan bir problemdir ve anne adayları bunu önlemek için asit gidericiler kullanırlar. Asit gidericiler magnezyum ve aluminyumdan üretildiğinden ötürü kullanmadan önce bir doktora başvurmanızda fayda var.
ilaç kullanan hamile kadın

Doğal tedavi yöntemlerini tercih edin

Hamilelik dönemi için doğal tedavi yöntemleri en uygun seçenektir. Limon veya zencefil kaynatarak tüketmek soğuk algınlığı için oldukça faydalıdır. Bal, kekik ve defne yaprağı tüketimi de soğuk algınlığı için faydalı olabilir.

Eğer sırt ağrıları çekiyorsanız ağrıyan bölgeye masaj ve ısı uygulamak ağrılarınızı dindirme konusunda yararlı olacaktır. Ekstra olarak bir bel bandı kullanabilir veya esneme egzersizleri yapabilirsiniz.

Diğer tavsiyeler

Hamilelikte herhangi bir ilaç tedavisi uygulanmaması tercih edilir. İbuprofen özellikle de doğmamış bebekler üzerine olan yan etkilerinden ötürü tercih edilmemelidir.

Fakat, hamile kadınların bebek üzerine herhangi bir risk oluşturmadan kullanabilecekleri ilaçlar da bulunmaktadır. Yine de bu ilaçları yalnızca doktor tavsiyesiyle ve ihtiyaç durumunda kullanmaya çalışın.

Hamilelik döneminde anne adayları ilaç tedavisi gerektiren bir durumda kaldıklarında kesinlikle kendi kendilerini tedavi etmeye çalışmamalılar. Reçete gerektirmeyen ilaçların kullanımı için bile bir uzmana başvurmakta fayda var. İlaç tedavisi durumunda prospektüsü okumayı ihmal etmeyin ve her zaman daha doğal tedavi yöntemlerine yönelmeye çalışın.

İlginizi çekebilir

Gebelikte İla&#; Kullanımı - Hangi İla&#;lar Zararlıdır?

Hamilelik sırasında alınan ilaçların çoğu plasentayı geçerek bebeğe ulaşır ve zarar verebilir. Doktorlar genellikle kadınlara hamilelik sırasında, özellikle de gebeliğin ilk 3 aylık döneminde, mümkünse ilaçlardan uzak durmalarını söyler. İşte o zaman bir bebeğin organlarının oluştuğu dönemdir. Ancak bazen yüksek tansiyon veya astım gibi bir önemli sağlık sorununu tedavi etmek için ilaç kullanımı gerekli olabilir. Bu yüzden önce doktorunuz riske bakacaktır. Bir ilacı alma riski, hastalığınızı tedavi etmeme riskinden daha yüksek olduğu durumlarda bebek ve gebe için hekim yeni çözümler üretebilir.

Siz veya bebeğiniz tedavi olmaksızın daha kötü sorunlarla karşılaşırsanız, doktorunuz ilaç yazacak veya reçetesiz bir ilaç önerecektir. Bazı antibiyotikler hamile kadınlar için güvenlidir ancak bazıları değildir

Hamilelik sırasında hangi ilaçları alabilirsin?

Gebelikte ilaç kullanmak konusunda yeterince bilgi sahibi olmayabilirsiniz. İlaçların kullanımı çoğu hamile kadınlarda incelenmemiştir. Çünkü araştırmacılar, ilaçların bebeği nasıl etkileyebileceği konusunda endişeleniyor. Herhangi bir ilaç kullanımı öncesinde doktorunuzla veya ebenizle konuşun.

Genel olarak, doktorlar gebelikte şu ilaçları almayı güvenli buluyor;

  • Ateş ve ağrı kesici asetaminofen (Tylenol gibi).
  • Penisilin ve diğer bazı antibiyotikler.
  • HIV ilaçları.
  • Loratadin (Alavert ve Claritin gibi) ve difenhidramin (Benadryl gibi) dahil bazı alerji ilaçları.
  • Yüksek tansiyon için bazı ilaçlar.
  • Çoğu astım ilacı.
  • Depresyon için bazı ilaçlar.

Hamilelik planlıyorsanız, reçetesiz satılanlar dahil aldığınız ilaçları doktorunuza veya ebenize söyleyin. Bazılarının hamileyken kullanımı güvenli olabilir ancak bazıları güvenli olmayabilir. Doktorunuz veya ebeniz bir ilacı kesmenizi isteyebilir veya sizi başka bir ilaca geçirebilir. İlk üç aylık dönemde güvenli olmayan bazı ilaçların hamileliğin ilerleyen dönemlerinde kullanılması güvenli olabilir.

Gebelikte ilaç kullanımında kaçınılması gerekenler

Bazı ilaçların doğum kusurları veya diğer sorunların olasılığını artırdığı bilinmektedir. Ancak gebelikte ilaç kullanmak her zaman da zararlı değildir. Bazen anne bir ilacı (nöbetleri kontrol eden bir ilaç gibi) almayı bırakırsa, anne ve bebeği için sürekli almaya kıyasla daha fazla risk oluşur.

Doğum kusurları olasılığını artıran reçetesiz ilaçlardan bazıları şunlardır;

  • Bizmut subsalisilat (mide ve gastrointestinal sorunları onarıcı / Pepto-Bismol gibi).
  • Dekonjestanlar (burun tıkanıklığı giderici) olan fenilefrin veya psödoefedrin. İlk üç aylık dönemde bu bileşenlerle ilaçlardan kaçının.
  • Guaifenesin içeren öksürük ve soğuk algınlığı ilaçları. İlk trimesterde (ilk 3 ayda) bu bileşenle ilaçlardan kaçının.
  • Aspirin ve ibuprofen (Advil ve Motrin gibi) ve naproksen (Aleve vb.) gibi ağrı kesici ilaçlar.

Gebelikte kullanılan ilaç sonucu doğum kusurları olasılığını artıran reçeteli ilaçlardan bazıları ise şunlardır;

  • Akne ilacı Izotretinoin / Roaccutane (Amnesteem ve Claravis gibi). Bu ilacın doğum kusurlarına neden olma olasılığı çok yüksektir. Hamile olan veya hamile kalabilecek kadınlar tarafından alınmamalıdır.
  • Benazepril ve lisinopril gibi ACE inhibitörleri kan basıncını düşürür.
  • Valproik asit gibi nöbetleri kontrol altına almak için kullanılan bazı ilaçlar.
  • Doksisiklin ve tetrasiklin gibi bazı antibiyotikler.
  • Metotreksat; bazen artriti (eklem iltihabı) tedavi etmek için kullanılır.
  • Warfarin (Coumadin gibi) kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olur.
  • Lityum, bipolar depresyonu tedavi etmek için kullanılır.
  • Alprazolam (Xanax gibi), diazepam (Valium gibi) ve anksiyeteyi tedavi etmek için kullanılan diğer bazı ilaçlar.
  • Paroksetin (Paxil gibi); Bu ilaç, depresyon ve diğer durumları tedavi etmek için kullanılır.

Gebelikte bitkisel ve homeopatik ilaçlar ile aromaterapi

Hamilelikte tüm "doğal" ilaçlar veya tamamlayıcı tedaviler güvenli değildir. Kullanılan bazı ürünler yüksek kalitede olmayabilir ve kurşun gibi zararlı olabilecek başka maddeler içerebilir. Bitkisel, homeopatik veya aromaterapi ilaçları ya da terapileri kullanıyorsanız doktorunuza söyleyin.

Yayınlanma tarihi: 1 Ocak Pazartesi

Hamilelikte Ibuprofen Kullanılır mı?

Hamilelik heyecan verici bir zamandır ancak baş ağrısından yoksun değildir.

Hamilelikteki hormonal değişimler bedeninize yük oluştururlar ve bu da ilk trimester ve sonrasında çeşitli belirtilere sebep olur. Bu belirtiler arasında bulantı ve yorgunluk da var ve ayrıca sık sık ağrılar ve sızılar yaşayabilirsiniz.

Hamile kalmadan önce ağrı ve inflamasyonlara karşı ibuprofen kullanmış olabilirsiniz. Ancak şimdi hamilesiniz ve bu en iyi tercih değil. Bazı alternatifler ve daha fazla bilgi aşağıda.

Ibuprofen Nedir?

Ibuprofen, non steroid bir anti inflamatuvar ilaçtır ve ateş ile hafif-ağır ağrıların çözümü için kullanılır.

Bazı insanlar için baş ağrısı, adet sancıları, artrit, kas ağrıları ve hatta diş ağrıları için ilk tercihlerden birisidir. Prostaglandin adlı ağrı sinyallerini gönderen doğal bileşeni engelleyerek ağrıları geçirir.

Hamilelikte Yaşayabileceğiniz Yaygın Ağrılar Hangileri?

Ağrı ve sızılar gebelikte yaygınlardır ve bu nedenle biraz sıkıntı yaşarsanız hemen telaş etmeyin.

Örneğin yılında yapılan bir çalışmaya göre, hamile kadınların %50 ila %80’i gebelikte bel ağrısı yaşıyor, %50’si ise pelvik ağrı yaşıyor.

Bu neden kaynaklanıyor? Birincisi, büyüyen bebek omurganıza yük ve basınç ekliyor ve bu da bel ağrısını tetikliyor.

Ayrıca bedenin ürettiği relaxin hormonu eklem ve bağları gevşeterek onları doğuma hazırlıyor ve bunun sonucunda pelvik bölgede gerginlik ve sızılar ortaya çıkıyor.

Karındaki büyüme de kaburga ağrılarına sebep olabilir ve hızlı kilo alımı bacak kramplarına yol açabilir. Bu problemler yetmezmiş gibi, hormonal değişimler de baş ağrısına sebep olurlar ve bazen stres ve kötü duruşla daha kötü hale gelirler.

Bu ağrılar ve sızılar ilk trimesterde başlayıp doğuma kadar devam edebilirler ve bu nedenle hızlı bir çözüm olacak bir ilaç arıyor olabilirsiniz.

Hamilelikte Ibuprofen Almak Güvenli Midir?

Ibuprofen hamile değilken ağrı ve sızılara hızlıca çözüm olsa da, hamilelikte en iyi tercih olmaz.

Hamile kadınların ibuprofen almaktan özellikle de 30’uncu haftayı geçmişlerse uzak durmaları öneriliyor.

İlacı 30’uncu hafta ve sonrasında almak bebeğin ductus arteriosus’unun erken kapanmasına sebep olabilir. Bu, gebelikte açık durması gereken ve bebeğin yeterince besin ve oksijen almasını sağlayan damardır.

Bu damar doğumdan bir kaç gün sonra doğal yoldan kapanır. Ancak rahimde erken kapanması bebeğin akciğerlerinde yüksek basınca sebep olabilir.

Ibuprofen’i 30’uncu haftadan sonra almanın bebekte kalp problemlerine de sebep olabildiği ve amniyotik sıvıyı azaltabildiği belirtiliyor. Bu sıvı bebeğin çevresinde bulunmalı çünkü kordona ve akciğer gelişimine de yardımcı oluyor.

İkinci ve üçüncü trimesterde ibuprofen kullanımı bebeğin astım geliştirme riskini de arttırabilir.

Bazı araştırmalarda ibuprofen gibi non steroid anti inflamatuvar ilaçların aşağıdaki sorunların riskini de arttırabileceği belirtiliyor:

  • damak yarığı
  • dudak yarığı
  • spina bifida
  • karın duvarında yarık
  • peygamber sünneti
  • pulmoner valf stenozu

Ancak araştırmalar doğrudan bir bağlantı kuramadıkları için bu bağlantılar kesin değil.

30 haftadan önce ibuprofenin bazı kadınlarda düşük riskini arttırabileceğine dair araştırmalarda net sonuçlar yok. Bu bağlantı onaylanmadığı için daha fazla araştırma gerekli.

Ibuprofenin ölü doğuma, düşük doğum ağırlığına veya çocuklarda davranış problemlerine sebep olduğuna dair bir bilgi yok.

Hamile Olduğumu Fark Etmemişken Ibuprofen Alırsam Ne Olur?

Elbette hamile olduğunuzu fark etmeden ibuprofen alma ihtimaliniz var. Bazı kadınlar ilk trimesterin ortasına gelene kadar gebeliklerinin farkında olmayabilirler. Endişe etmeli misiniz?

Uzmanlar gebelikte ibuprofenden uzak durulmasını önerseler de, hamile olduğunuzun farkına varmadan onu almanın bebeğinize zarar verme ihtimali düşük. Ancak gebelik durumundan şüphelenir şüphelenmez almayı bırakmalısınız.

Eğer gebelikte bir noktada ibuprofen alırsanız, doktorunuzu bilgilendirin.

Gebelikte Ibuprofenin Alternatifleri Nelerdir?

Gebelikte ibuprofenden kaçınmak ağrı kesici ihtiyacınızı azaltmıyor. Seçenekler neler?

Ağrı ve sızılardan gebelikte daha güvenli şekilde kurtulmak için, acetaminophen kullanabilirsiniz (unutmayın, hiç bir ilaç % güvenli görülmüyor).

Acetaminophen gebeliğin tüm aşamalarında öneriliyor. Yine de ilk olarak doktorunuza danışmayı unutmayın. Eğer mümkünse ağrı kesici kullanımını sınırlandırın ve en düşük dozu kullanın.

Hafif ağrılar için ilaçsız da çözüm bulabilirsiniz.

Örneğin bel, baş ağrıları, bacak krampları ve pelvik ağrılar için sıcak kompres ve ısıtma pedleri kullanılabilirler. Ayrıca sıcak ve soğuk terapileri arasında geçiş yaparak inflamasyonu azaltabilirsiniz.

Diğer doğal çözümler şöyle:

  • prenatal yoga
  • belinizi desteklemek için destekleyici kıyafetler giymek
  • hafif yüzme
  • prenatal masaj

Hamilelikte eklem ağrılarınız için bir kiropraktöre gidip gitmemeye karar vermek için doktorunuza danışın.

Ne Zaman Doktora Görünmeli?

Gebelik ağrıları hafiften ağıra kadar değişim gösterebilirler. Eğer hafif bir rahatsızlık varsa, doğal ev çözümleri ile ağrılara çözüm bulabilirsiniz. Orta-ağır ağrılar için daha güvenli ağrı kesiciler inflamasyonu azaltabilir ve daha iyi hissetmenize yardımcı olabilirler ancak daima önce doktora danışın.

Eğer gebeliğinizin bir noktasında dayanılamaz ağrılar yaşarsanız hemen doktorunuzu arayın.

Category: Gebelik ve Doğum

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir