mahmut sami şahin kimdir / Mahmut Sami Şahin Kimdir? - Mahmut Sami Şahin Hayatı ve Biyografisi

Mahmut Sami Şahin Kimdir

mahmut sami şahin kimdir

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Mahmut Sami Şahin kimdir? Mahmut Sami Şahin kaç yaşında, nereli?

AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı olarak Mahmut Sami Şahin gösterildi. Karaman'da sandığa gidecek olan milyonlar oy verecekleri bireyler hakkında bilgi edinmek için arama motorlarından yararlanıyor. Bu doğrultuda, 'Mahmut Sami Şahin kimdir ve nereli?' sorusunun yanıtı oldukça merak ediliyor. Peki, Mahmut Sami Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler!

MAHMUT SAMİ ŞAHİN KİMDİR?

yılında Karaman'da doğdu.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan yılında ve Karaman İmam Hatip Lisesi'nden yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu.

yerel seçimlerinde AK Parti'den Meram Belediyesi Meclis üyesi seçildi ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi oldu. Kendi şirketinde Genel Müdür olarak görev yapmakta olup evli ve 4 çocuğu bulunuyor.

KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin Görevine Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile KOP İdaresi Başkanlığı görevine atanan Mahmut Sami Şahin göreve başladı. Yeni Başkan Şahin, bölgenin kalkınmasına yönelik İdare tarafından çok önemli projeler yürütüldüğünü belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde yeni ve yenilikçi projelerde bölge kalkınmasına sağladıkları katkının artarak devam edeceğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine başlayan Mahmut Sami Şahin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen Başkanlık görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını belirterek, KOP bölgesi illerinin kalkınmasında önemli bir lokomotif görevi üstlendiğini, bu sorumluluğu hem yürütülmekte olan mevcut projelerle hem de yeni hibe desteği yapılacak projelerle katlayarak sürdüreceklerini vurguladı. Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesinin topyekûn kalkınması için ekip ruhuyla çalışacaklarını vurgulayan Başkan Şahin, bugüne kadar emekleri geçen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere tüm idarecilere ve personele de teşekkür etti.

mahmut sami şahin kop

KOP İDARESİ BAŞKANI MAHMUT SAMİ ŞAHİN KİMDİR?

yılında Karaman’da doğdu. İmam Hatip Lisesi’nden yılında mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünü yılında bitirdi ve aynı Üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak Makine Yüksek Mühendisi oldu. döneminde S.Ü. Eğitim Fakültesi’nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldı.

Mezuniyet sonrası bir süre devlet memurluğu görevinde bulunduktan sonra, Konya’da özel sektörde makine imalat ve hidrolik otomasyon sektörlerinde yönetici olarak çalıştı. yılında kendi firması olan Simya Hidrolik Otomasyon Ltd. Şirketini kurdu. yılında Bosch Rexroth firmasının Konya Bölge Ana Bayisi ve Bölge Müdürü oldu.

Savunma sanayi ile ilgili bazı projelerde çözüm ortağı olarak görev aldı. Türk Uçak Sanayi  (TAİ) ve ASELSAN bünyelerindeki projelerde çözüm mühendisi olarak proje uygulamaları yaptı. Aselsan firmasının Konya fabrika yatırımı ile alakalı Konya Büyükşehir Belediye Başkan vekili olarak koordinasyon çalışmasını yürüttü. İleri hidrolik ile alakalı yüksek teknolojik projelerde, savunma sanayiinde ve yüksek teknolojik makinalar konusunda özel proje uygulamaları devam etmektedir. Üniversitelerde, odalarda ve özel sektörde Hidrolik ve Endüstri konularında seminerler vermekte ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Uzay ve Havacılık Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümünde Misafir Öğretim Üyesi olarak Hidrolik Otomasyon dersleri vermektedir.

tarihinde /93 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına atanan Mahmut Sami ŞAHİN, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmekte olup evli ve 4 çocuğu bulunmaktadır.

ismail atakan ünver chp

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver AK Partiyi Başkan Şahin Üzerinden eleştirdi

Ünver yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

" Bilindiği üzere, AK Parti'nin kamuda yaptığı atamaların siyasi nitelik taşıdığı, liyakate uygun olmadığı sıklıkla dile getirilmektedir. Son zamanlarda yaşanan "Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne yapılan atama" ve "militan kamu görevlisi" tartışmaları da buradan kaynaklanmaktadır.
AK Parti adayı olarak 31 Mart mahalli idareler seçiminde Karaman Belediye Başkanlığı için yarışan Sayın Mahmut Sami Şahin'in Cumhurbaşkanı kararıyla KOP İdaresi Başkanlığı'na atanması, bu manada manidar olmuştur. 

Sayın Şahin adaylığı öncesinde de AK Parti Konya Meram ilçe yöneticiliği, 'ten itibaren AK Parti'den Meram Belediye Meclis Üyeliği, Büyükşehir Meclis Üyeliği, Meram Belediye Başkan Vekilliği, Büyükşehir Encümen Üyeliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ve AK Parti Büyükşehir Meclis Grup Başkanvekilliği görevlerini yürütmüştür. Haliyle Sayın Şahin'in siyasi kimliği ortadadır. 

Elbette siyaset yapıp yapmamak herkesin hakkı ve kendi tercihidir. Ancak anayasanın verdiği siyaset yapma hakkını kullanan bir kişi kamu görevine atanacaksa, kişinin atandığı göreve, çok kişinin arasından yapılan objektif bir seçmede, mesela sınavda başarılı olmak kaydıyla getirilmesi temel kriter ve birinci öncelik olmalıdır. İkinci sırada da kişinin siyaseti, üst düzeyde veya sade üye olarak yapıp yapmadığı noktasındaki durumunun değerlendirilmesi olmalıdır.
Eğer kişi siyasette, gönül verdiği partiye sade üye olarak katılmaktan öteye geçmemişse ve birinci kriteri de karşılamışsa, şüphesiz üyesi bulunduğu partiden istifa ederek kamu görevine atanabilir. Ancak siyasette sade üyelikten öteye geçmişse, mesela parti yönetimlerinde görev almışsa, partinin adayı olmak istemişse ya da adayı olarak seçimlere katılmış, kazanmış veya kaybetmişse ve yanı sıra sınav kazanarak veya objektif bir kritere göre değil, sadece atamaya yetkili makamın tekil tercihiyle atanmışsa, kamu görevine yapılan bu atamanın anayasa ve kanunlarda öngörülen kamu görevinin tarafsız yürütüleceğine dair temel kuralın hilafına bir durum doğurduğu tartışmasızdır. 

Üstelik Sayın Şahin'in, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı olarak katıldığı seçimde kendisine yöneltilen "ithal aday" yakıştırmaları üzerine, "Onlar isterlerse Karamanoğlu Mehmet Bey'i aday olarak gösterebilirler. Ben zaten onların adayı değilim" dediği yerel basına yansımış, bu ifade çeşitli tartışmalara ve polemiklere yol açmıştır. İfadede geçen "onlar" nitelemesi, Sayın Şahin'in daha seçilmeden ve teorik olarak seçmenin yüzde yüzünün oyuna talip olması gerektiği bir dönemde bile seçmeni "onlar", "bunlar", "şunlar" diye ayırmak eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur. Bu tecrübe Sayın Şahin'in kamu görevini yerine getirirken objektif bir tutum ve tarafsızlık gösteremeyeceği noktasında kuvvetli şüphe oluşturmaktadır.
Bazı şeylerin de şuyuu vukuundan beterdir. Belki de bu yaklaşımların da etkisiyle Sayın Şahin, AK Parti'nin Karaman'da geçmişte aldığı yüksek oy oranları sebebiyle favori olarak girdiği seçimi kaybetmiştir. 

Karaman'da AK Parti tabanının bile %25'nin, yani dört AK Parti seçmeninden birinin; Karamanlı hemşerilerimin ise %60'nın yani beş seçmenden üçünün oy vermediği Sayın Mahmut Sami Şahin'in Sayın Cumhurbaşkanının tek imzası ve subjektif takdiriyle KOP İdaresi Başkanlığı gibi, Karaman da dahil, bölgedeki 8 il için önem arz eden bir kamu idaresinin başına getirilmesi, AK Parti'nin halkla, hatta kendi tabanıyla bile inatlaşmayı seçtiğini göstermektedir. Halkla inatlaşılması demek, yönetim aklının kaybedilmesi demektir. Biz gelişen bu ve benzeri olaylardan hareketle ülkenin yönetilmediğini, savrulduğunu ifade ettiğimizde zaman zaman yurttaşlarımızı buna inandıramıyorduk. Bu ve benzeri tutumlar, yönetsel anlamda içinde bulunduğumuz durumun vehametini ve yaşadığımız sıkıntıların kaynağını da en açık şekilde ortaya koymakta olup bu yanlış uygulamadan bir an evvel dönülmelidir. 

Eğer AK Parti ve Sayın Cumhurbaşkanı, 83 milyonluk Türkiye'de KOP İdaresi Başkanlığı'na atamak için, seçim kaybetmiş bir siyasetçiden başkasını bulamıyorsa vah bu ülkenin haline ki ne vah!."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye'nin birçok şehrinde iş dünyasının farklı sektörlerinden temsilcileriyle bir araya gelmek için hayata geçireceği "TSE Sektör Buluşmaları"nı Gaziantep'ten başlatıyor.

  • Eki Dünya Standartlar Günü Uluslararası Standardizasyon ZirvesiDünya Standartlar Günü Uluslararası Standardizasyon Zirvesi

    Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, "Küresel ısınmanın bir numaralı sebebi olan sera gazı salımlarının sınırlandırılması ile devreye girecek olan Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sonrası, sanayicimizin karşılaşabileceği düzenlemelere hazırlıklı olması ve rekabet

  • Eki ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 13 Ekim ÖZEL HABER GÜNDEMİ / 13 Ekim

    Orman yangınlarıyla mücadelede "yapay zeka" dönemiOrman Genel Müdürü Bekir Karacabey: "Orman Yangınlarıyla Mücadele Karar Destek Sistemi'ni hayata geçirdiğimiz zaman, ortaya çıkabilecek her olumsuzlukta yeterli ve gerekli hava ve kara araçlarının söz konusu bölgeye intikali

  • Eki Bakan Varank: İhracat rakamları, son dönemdeki ivmesiyle milyar doları aştıBakan Varank: İhracat rakamları, son dönemdeki ivmesiyle milyar doları aştı

    Yalova Nitelik İstihdam Merkezi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Test-Kalibrasyon Merkezi temel atma törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açıklamada, "İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle hamdolsun milyar doları aştı" sözlerini kullandı.

  • Eyl TSE'nin deneyimleri Kazakistan'a aktarılıyorTSE'nin deneyimleri Kazakistan'a aktarılıyor

    Türk Standardları Enstitüsü (TSE), İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) tarafından kabul edilen standartlara ilişkin deneyimlerinin Kazakistan'a aktarılması amacıyla Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (KazStandard) ile mutabakat zaptı imzaladı.

  • Eyl TSE, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisine yönetim sistemi belgeleri verdiTSE, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisine yönetim sistemi belgeleri verdi

    Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Akademisine üç farklı yönetim sistemi belgesi verdi.

  • Ağu KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TSE heyetini kabul ettiKKTC Cumhurbaşkanı Tatar, TSE heyetini kabul etti

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mahmut Sami Şahin başkanlığındaki Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yönetimini kabul etti.

  • Ağu Necmettin Erbakan Üniversitesi, Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldıNecmettin Erbakan Üniversitesi, Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı

    Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Enerji Yönetim Sistemi Belgesini Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) aldı.

  • Ağu Bursa Valiliği ile TSE arasında enerji verimliliğine dair protokol imzalandıBursa Valiliği ile TSE arasında enerji verimliliğine dair protokol imzalandı

    Bursa Valiliği ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında enerji verimliliğine ilişkin protokol imzalandı.

  • Tem OSBÜK ile TSE arasında 'Yeşil Dönüşüm İşbirliği' protokolüOSBÜK ile TSE arasında 'Yeşil Dönüşüm İşbirliği' protokolü

    ORGANİZE Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından OSB'leri ve OSB sanayicilerini yeşil dönüşüm sürecine hazırlayacak "Yeşil Dönüşüm İşbirliği Protokolü" imzalandı.

  • Şub KOP Başkanı Şahin'den Nevşehir Belediye Başkanı Savran'a tebrik ziyaretiKOP Başkanı Şahin'den Nevşehir Belediye Başkanı Savran'a tebrik ziyareti

    Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'ı ziyaret etti.

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası