petekten su sesi gelmesi normal mi / Kalorifer Peteğinden Ses Geliyor – Anadolu Tesisat

Petekten Su Sesi Gelmesi Normal Mi

petekten su sesi gelmesi normal mi

Kalorifer Peteğinden Ses Geliyor

Sürekli duymaya alışık olmadığınız musluk sesi problemi gerçekten insanı çok rahatsız etmektedir. Musluğu açmaya korkar hale gelir insan. Sabah elinizi yüzünüzü yıkamak için musluğu açtığınızda, sanki duvarlara vuruluyor edasında çok şiddetli ses duyarsınız. Musluklardan gelen sesi önlemek için salmastra dediğimiz dişliyi söküp temizlediğinizde artık ses yapmayacaktır.

Kalorifer Peteğinden Gelen Sesin Nedeni?

Kalorifer peteklerinden gelen tık tık seslerinin sebebi kaliteye bağlıdır. Eğer ki radyatör için kullanılan sac ısınınca esneme yapıyorsa, mutlaka ses yapacaktır. Bunu önlemenin yolu radyatörü değiştirmek olacaktır. Biraz dikkatli baktığınızda petek ısınmaya başladığında tık tık sesini duyarsınız. Kombi otomatiğe geçip, petek soğumaya başladığında da aynı şekilde bu sesi duyarsınız. Bazen de peteğin içerisinde hava kalırsa kaloriferin içerisinde şelale gibi su sesi duyarsınız. Bu sıkıntıdan kurtulmak için, peteği komple söküp içinde sıkışan havayı dışarı çıkarmak gereklidir.Borulardan gelen ses ise tamamen içinin kireç bağlaması ya da bir pisliğin sıkışmasıyla basınçlı gelen suyun dar alanda sıkışması sonucunda oluşur. Genelde eskiyen ana kolon demir borularda meydana gelen boru sesiniönlemek biraz zordur.

Yeni yapılan bir çok konutta yüksek fiyatlarla birlikte hep kullanılan en yeni teknolojilerden ve konforda bahsedilir .Özellikle son bir kaç yıldır en çok göze çarpan, tabi yasal zorunluluklarla birlikte ısı yalıtımına verilen önemdir. Fakat en az bunun kadar önemli olan başka bir konu çok fazla ihmal edilmekte ve sonrasında insanlara büyük sıkıntılar yaşatmaktadır. Bahsettiğimiz bu sorun ses yalıtımı ya da diğer adı ile ses izolasyonudur. Bu kapsamda en önemlisi su tesisatı ses yalıtımı ve ses desibel seviyesidir. Ne yazık ki ucuz işçilik ya da maliyet için çok lüks ve modern konutlarda bile bu sıkıntıya rastlamak mümkün. Kalorifer peteğinden ses geliyor gibi bir şikayetin yeni bir yapıda olması ve bunun çokça görülmesi tuhaf değil mi? Neden ısı yalıtımına verilen bu önem, ses ya da tesisat için verilmiyor diyecek olursanız cevabımız basit. Tabii ki yasal zorunluluklar. Çünkü ülkemizin aksine bir çok ülkede ses yalıtımı ve gürültü desibeli kontrol edilmeden yapı ruhsatı alınamıyor. Benzer kurallar bizde izolasyon için geçerli. O sebeple konut yapılırken radyatörlerden gelen gürültü, musluktan ses gelmesi ya da su borularından ses gelmesi pek de umursanmıyor. İlerleyen zamanlarda bu birlikte yaşayan apartman sakinleri için problem oluyor. Çokça rastlamışsınızdır gecenin bir vakti uyumaya çalışırken birden tüm apartmanda bir düdük çalıyormuşçasına bir ses belirir. Korkudan ne olduğunu anlamaya çalışırken,musluk gürültüsü olduğunu anlar ve ister istemez komşunuza kızarsınız. Aslında bu durum aynı zamanda insanların kendi evlerinde bile özgürce yaşamalarını kısıtlar. Çünkü gece açılan her musluk gürültüsü bir kabus olur.

Radyatörlerden gelen sesler de insanda bir süre sonra sinir bozucu bir hal alır. Dikkat kesildikçe de sanki ısrarla artar. Bunun sebebi borulardaki ısınma ve soğuma sonucunda ortaya çıkan genleşmeye bağlı basınç değişimidir. Yani ısı farkı önemli bir etkendir. Fakat bazen sıcaklığı sabit tutsanız da petekleriniz ıslık çalmaya devam eder. O zaman da sorun montajda ya da üretim safhasında yapılmıştır. Bundan önce atlamadan söyleyelim; petek içi hava boşluğu da radyatörlerden gürültü gelmesine sebep olur. Tüm bunları bilerek bir kaç öneri ile bazen çözüm bulmak mümkünken bazen sonuca ulaşamayabilirsiniz. Bunun en kolay çözümü baştan düzgün olarak tesisatın kaliteli işçilik ile döşenip, ses yalıtımının göz önünde bulundurulmuş olmasıdır.
Kalorifer Peteğinden Gelen Sesi Nasıl Keserim?

Peteklerden gelen sesin sebeplerini açıkladık. Şimdi de radyatörden gelen ses nasıl kesilir, bundan bahsedeceğiz. Peteklerin yapımı ya da montajı sırasında hata yapılmışsa yapılacak tek şey radyatörü değiştirmektir. Fakat;

  • Radyatör hava yaptığı için ses geliyorsa havası boşaltılmalıdır.
  • Isıtma tesisatı kirlendiğinden ses yapıyor ise bunun çözümü petek temizliği yaptırmaktır.

Radyatör petek havasını nasıl alırım diyorsanız aşağıdaki makalemize göz atabilirsiniz.

Kalorifer Peteği Havası Nasıl Alınır?

Petek temizliği hakkında bilgi almak için deKombi Petek Temizliğimakalemize göz atabilirsiniz. Anadolu Tesisat farkıyla petek temizliği yaptırın, kışa rahat girin. Peteklerde ses sorunu kalmasın, ısıtma verimi artarken yakıt tasarrufu sağlayın.

Kışın kalorifer peteklerinden su akıyormuş gibi &#; şırıl şırıl &#; ses geliyorsa peteklerinizde hava vardır ve petekleriniz tam kapasiteyle çalışmıyor demektir.

petekten su sesi geliyor

Peteklerin yan üst kısmında hava almak için hava purjörleri bulunur. Peteklerin havasını almak için, pürjör anahtarı veya ince uçlu düz tornavida yardımıyla purjör vidasını saat yönünün tersine cevirin. Önce hava ardından da su gelmeye başlayacaktır. Yaklaşık olarak 1 su bardağı kadar su aldığınızda peteğin havası alınmış olur ve ses kesilir. Peteğin Havası Nasıl Alınır Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız.

Bursa&#;da kombi arızalarının tamiri için hızlı, hesaplı ve güvenilir servis PETEM‘i tercih edebilirsiniz. Kombi arızasının tamiri için hemen arayabilirsiniz, uzman teknisyenlerimiz ile sorunun nedenini bir an önce tespit ederek çözüme kavuşturalım.

PETEM Kombi Servisi
☎ 66 16
☎ 63 68

kombi servis garantisi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir