nimokain jel yorumlar / Nimokain jel Nedir? Nimokain jel Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Nimokain Jel Yorumlar

nimokain jel yorumlar

nimokain jel fiyat?

Nimokain jel fiyatları hakkında detaylı bilgi almak isteyenler için en doğru adres burası! Uygun fiyatlarla satın alabileceğiniz nimokain jel ürünlerimiz size özel kampanyalarla bir tık uzağınızda. Hemen sayfamızı ziyaret edin ve avantajlı fiyatlarımızdan yararlanın!

Nimokain Jel Fiyat

Introduction

Nimokain jel is a topical anesthetic gel that is commonly used for pain relief during medical procedures. Its main ingredient is Lidocaine, which is a local anesthetic agent that works by blocking nerve signals in the body. Nimokain jel is widely used in hospitals and clinics, as well as by individuals who suffer from chronic pain conditions. However, the most important question that people have in their minds is the price of Nimokain jel. In this article, we will discuss everything you need to know about the Nimokain jel fiyat.

What is Nimokain jel fiyat?

Nimokain jel is available in different sizes and concentrations, which affects its price. The price of Nimokain jel is determined by the manufacturer, the distributor, and the retailer. In Turkey, Nimokain jel fiyat can vary depending on the pharmacy or the store you purchase it from. However, on average, the price of Nimokain jel in Turkey ranges between 20 TL to 50 TL.

Factors that Affect Nimokain jel Fiyat

Several factors can affect the price of Nimokain jel. Firstly, the size of the tube or the bottle can impact the cost of Nimokain jel. The larger the tube or bottle, the more expensive it will be. Secondly, the concentration of Lidocaine in the gel also affects the price. The higher the concentration, the higher the price. Finally, the brand of Nimokain jel can also be a factor in its price. Some brands might be more expensive than others due to their reputation or the quality of their products.

Where Can You Buy Nimokain jel?

Nimokain jel can be purchased from pharmacies and medical supply stores in Turkey. It can also be ordered online from various medical supply websites. However, it is essential to purchase Nimokain jel from a trusted and reliable source to ensure that you are getting a high-quality product.

Conclusion

Nimokain jel is an effective topical anesthetic gel that is widely used for pain relief. Its price can vary depending on several factors, including the size of the tube or bottle, the concentration of Lidocaine, and the brand. However, on average, the price of Nimokain jel in Turkey ranges between 20 TL to 50 TL. It is essential to purchase Nimokain jel from a trusted and reliable source to ensure that you are getting a high-quality product.

NIMOKAIN jel 50 G

NİMOKAİN Jel

Cilt üzerine uygulanır.

  • Etkin madde: Her bir tüp %1 nimesulid ve %5 lidokain içerir.
  • Yardımcı maddeler: Etanol (%96), polietilen glikol (PEG ), carbopol N F, orto fosforik asit, metil parahidroksibenzoat (E), propil parahidroksibenzoat (E), disodyum edetat, saf su içerir.
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
M02AAAECOrjinal İlaç0,5+2,5 G50imal/
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

NIMOKAIN Jel Nedir ve Ne için kullanılır?

NİMOKAİN, etkin madde olarak nimesulid ve lidokain içermekte olup, topikal (deriye sürülmek suretiyle uygulanan) kullanılan nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar olarak adlandırılan ilaç grubuna dahildir.

Likit (sıvı) jel formunda bir ürün olan NİMOKAİN her bir tüpte %1 nimesulid ve %5 lidokain içerir.

NİMOKAİN, 50 gram jel içeren HDPE masaj başlıklı alüminyum tüpler içinde kullanıma sunulmaktadır.

NİMOKAİN, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde etkilidir;

  • Bel ağrısı (lumbago),
  • eklem kireçlenmesi (osteoartrit),
  • eklemi çevreleyen yumuşak dokunun iltihabı (periartrit)
  • Kas kiriş iltihabı (tendinit),
  • kas, kiriş kılıfının iltihabı (tenosinovit),
  • eklem çevresindeki keselerin iltihabı (bursit)
  • spor yaralanmaları gibi burkulma ve ezilmenin eşlik ettiği yumuşak doku ve eklemlerin travmatik, dejeneratif ve romatizmal hastalıkları

NIMOKAIN Jel Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eğer;

  • NİMOKAİN'in içeriğinde bulunan etkin ve/veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı alerjiniz var ise,
  • Asetilsalisilik asit içeren (aspirin vb.) ilaçlar veya nonsteroidal antinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil olan diğer ilaçlar sizde astım, alerjik burun akıntısı (rinit), ciltte kızarıklık ve kaşıntı (ürtiker), göz kapakları, dış üreme organları, dudaklar ve dil gibi yumuşak dokularda şişme (anjiyoödem) ve burun içinde et oluşumuna (nazal polip) neden oluyorsa,
  • Hamileliğinizin ilk veya son 3 aylık döneminde iseniz NİMOKAİN 'ı kullanmayınız.

NİMOKAİN çocuklarda kullanılmamalıdır.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

  • NİMOKAİN'i gözlere, mukozalara (ağız, burun gibi bazı organların iç yüzeylerini kaplayan dokular), enfeksiyonlu cilt bölgelerine, koltuk altına ya da derideki açık yaralara uygulamayınız. Kazara temas ettiği takdirde derhal bol su ile yıkayınız.
  • NİMOKAİN kullanımına bağlı olarak uygulama bölgesinde tahriş, kızarıklık veya kaşıntı meydana gelirse ilacı kullanmayı durdurunuz ve doktorunuza veya bir hastaneye başvurunuz.
  • NİMOKAİN 'i gerektiğinden daha geniş alanlara, uzun süre ile uygulamayınız.
  • NİMOKAİN'i uygulama esnasında giysilerinizle temas ettirmeyiniz. Aksi takdirde giysilerinizi boyayabilir. Bu durum giysilerin yıkanmasıyla ortadan kalkar.
  • NİMOKAİN'i sürdükten sonra uygulama bölgesini bandajla veya herhangi başka bir materyalle kapatmayınız.
  • NİMOKAİN'i, deriye sürülmek suretiyle uygulanan (topikal) diğer ilaçlar ile aynı anda kullanmayınız.
  • Lidokain özellikle geniş deri yüzeylerine ve bilhassa da oklüzyon altında uygulandığında kalp ritim bozuklukları, nefes alma zorluğu, koma ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. NİMOKAİN'i "Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar" kısmında belirtildiği şekilde kullandığınızda bu etkilerin oluşması muhtemel değildir. Doktorunuz tarafından önerilen doz ve tedavi süresine harfiyen uyunuz.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

NİMOKAİN 'iın araç ve makine kullanma yeteneğiniz üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.

NİMOKAİN 'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bileşiminde bulunan metil paraben ve propil paraben nedeniyle, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Özellikle aşağıda belirtilen ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız doktorunuzu veya eczacınızı mutlaka bilgilendiriniz. NİMOKAİN'i topikal olarak kullanılan diğer ilaçlar ile aynı anda kullanmayınız.

  • Yüksek tansiyon (hipertansiyon) ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan ve etkin madde olarak propranolol isimli maddeyi içeren ilaçlar
  • Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserlerinin tedavisinde kullanılan ve etkin madde olarak simetidin isimli maddeyi içeren ilaçlar
  • Kalp ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar (antiaritmik ilaçlar)
  • Epilepsi (sara) tedavisinde kullanılan ve etkin madde olarak fenitoin isimli maddeyi içeren ilaçlar
  • Sakinleştirici olarak kullanılan ve barbitüratlar olarak adlandırılan ilaç grubuna dahil olan ilaçlar

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

NİMOKAİN 'in uygulama yolu itibariyle yiyecek ve içeceklerle etkileşimi yoktur.

NIMOKAIN Jel Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

NİMOKAİN yalnızca topikal kullanım içindir.

NİMOKAİN'i etkilenen bölgeye nazikçe uygulayınız. Tedavi sırasında bandajlama veya kapatma (oklüzyon) uygulamayınız. Etkilenen bölgeye NİMOKAİN 'ı kuvvetli bir şekilde ovarak sürmeyiniz.

NİMOKAİN koltuk altına uygulanmamalıdır.

Doktorunuz tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde NİMOKAİN'i etkilenen bölgeye günde 3 veya 4 kez uygulayınız. Uygulama süresi için doktorunuza danışınız.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

NİMOKAİN 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.


Yaşlılarda Kullanımı

Yaşlılar için özel kullanım önerisi yoktur.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek / Karaciğer yetmezliği: Ağır böbrek ve karaciğer yetmezliğiniz var ise, NİMOKAİN dikkatlice ve doktorunuzun gözetimi altında kullanılmalıdır.

Eğer NİMOKAİN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

NİMOKAİN 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

NİMOKAİN ile tedavi sonlandırıldığındaki oluşabilecek etkiler

NİMOKAİN tedavisi sonlandırıldığında herhangi bir olumsuz etki oluşması beklenmez.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamileliğinizin ilk ve son 3 aylık döneminde iseniz NİMOKAİN'i kullanmayınız. Hamileliğinizin diğer dönemlerinde NİMOKAİN'i kullanıp kullanamayacağınıza ancak doktorunuz karar verebilir.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

NİMOKAİN'in etkin maddelerinden biri olan lidokain anne sütüne az miktarda geçmektedir. Diğer etkin madde olan nimesulidin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle emzirme döneminde kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Emzirme döneminde NİMOKAİN kullanımı konusunda doktorunuza danışınız. NİMOKAİN 'i emzirmeden önce göğüs bölgesi üzerine uygulamayınız.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi NİMOKAİN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıda kilerden biri olursa NİMOKAİN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Ciddi deri döküntüleri
  • Yüz, dudaklar, dil ve boğazda şişme,
  • nefes alma güçlüğü
  • Kalp ritminde bozukluk ve kalbe gelen kan akımının ortadan kalması sonucu kalbin durması (kardiyovasküler kollaps)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, NİMOKAİN 'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Bilinç kaybı
  • Zaman, yer ve kişilerle ilgili olarak çevreyi algılama ve değerlendirme yeteneğinin bozulması (konfüzyon)
  • Kan basıncında düşme, kalp atışının yavaşlaması (bradikardi)
  • Kulak çınlaması
  • Bulanık veya çift görme
  • Üşüme, titreme
  • Sinirlilik, tedirginlik, öfori
  • Uyku hali

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Uygulama bölgesinde;

  • Hafif veya orta şiddette cilt tahrişi
  • Kızarıklık (eritem)
  • Kaşıntı
  • Pullanma
  • Deri döküntüsü

Bunlar NİMOKAİN in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri funduszeue.info sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

NİMOKAİN 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız

Ambalajdaki son kullanma tarihinde sonra NİMOKAİN 'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz NİMOKAİN 'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Mahmutbey Mah. Dilmenler Caddesi No/3 Bağcılar/İstanbul

Üretici

Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Karaağaç Mah., Fatih Blv., No ÇOSB Kapaklı/Tekirdağ

Bu kullanma talimatı ………………… tarihinde onaylanmıştır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası