monoton ne demektir / Monoton kelimesinin anlamı nedir? Monoton ne demektir?

Monoton Ne Demektir

monoton ne demektir

Monoton Ne Demek, Tdk S&#;zl&#;k Anlamı Nedir? Monoton C&#;mle İ&#;inde Kullanımı…

Monoton Ne Demek?

Günlük yaşamda farklı kelimeler üzerinden ifade edilmesi ile beraber monoton sözcüğü değerlendirilir.

- Tekdüze
- Sıkıcı
- Hep aynı durumları gerçekleştirilmesi

Bu şekilde yukarıdaki anlamları kapsamında monoton kelimesi çok fazla değerlendirilir. Fransızca kökenli bir kelime olarak öne çıkan monoton sözcüğü, hep aynı durumların yaşanması üzerinden ortaya çıkan sıkıcılığı anlatmaktadır.

Monoton TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Genel anlamı itibariyle monoton kelimesi ‘tekdüze’ şeklinde ifade edilir. Tabii aynı zamanda günlük yaşamda sıkıcılık ya da hep aynı şeylerin yapılması üzerinden de sabit durumu anlatmaktadır. Genelde insanlar üzerine kullanılan bir kelime olmasının yanı sıra, tekdüze geçen bir olay ya da durum üzerinden de değerlendirilir. Hem tek başına hem de cümle içerisinde taşımış olduğu anlam bile farklı yerlerde değerlendirmek mümkün.

Monoton Cümle İçinde Kullanım

Monoton kelimesi taşıdığı anlamını yanı sıra özellikle cümle içerisinde kullanım ile daha iyi anlaşılabilir. Çünkü günlük yaşamda birçok farklı yerde değerlendirildiğini ifade etmek gerekir.

‘’Ben artık bu monoton hayattan sıkıldım.’’

‘’Monoton bir yaşam hem fiziksel hem de ruhsal sağlık için iyi değildir.’’

‘’Gerçekleştirdiğimiz bu eylem iyice monotonlaştı.’’

‘’Monoton geçen bir gezinin ardından eve döndük.’’

Bu şekilde daha gelebilecek olan birçok farklı yerde kullanım imkanı vermektedir. Ancak taşıdığı anlam ile direkt olarak günlük hayatta değerlendirilen önemli sözcükler içerisinde bulunur.

Monoton Kelimesinin Yazımı

Yazım hatası yapılan kelimeler içerisinde monoton gelmektedir. Özellikle sadece yazın değil buna paralel olarak okunuş üzerinden de bazı durumlarda hata yapıldığını ifade etmek mümkün.

Monoton (Doğru yazımı)

Monton (Yanlış yazımı)

Yukarıda verilen ilk yazımı ile beraber aynı zamanda okuma üzerinden doğru şekilde ele alınabilir. Taşıdığı anlamı kapsamında Türkçenin önemli sözcükler içerisinde gelir.

Yazı Ayrıntıları Yazdır!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası