tiff nasıl açılır / UYAP TIF Dosyaları Nasıl Açılır? - Teknobur

Tiff Nasıl Açılır

tiff nasıl açılır

Terms

TIFF dosyası nedir ve nasıl açılır? TIFF dosyası açma işlemi ve program önerisi

Haberin Devamı

TIFF, tagged image file format anlamına gelmektedir. TIFF haline getirilmiş görsellerin boyutu küçülür ama görüntü kalitesi değişmez.

TIFF Dosyası Nedir?

 TIFF ile image dosyaları kayıpsız olarak sıkıştırılabilmektedir. TIFF olarak kaydedilmiş olan bir görselin boyutu düşmekte fakat görselin kalitesi değişmemektedir. TIFF Türkçede yüksek kalite grafik formatı anlamına gelmektedir. Özellikle dijital fotoğrafların saklanması konusunda sıklıkla tercih edilir. Çok fazla sayıda renk içeren görüntüler, TIFF formatına dönüştürülerek düşük dosya boyutlarında depolanabilir.

TIFF Dosyası Nasıl Açılır?

 TIFF dosyasının açılabilmesi için gerekli olan programlar piyasada bulunabilmektedir. Bazı programlar ve internet adresleri dosyaları görüntülemenize olanak verse de, dosya üzerinde değişiklik yapmanıza izin vermez. Dolayısıyla TIFF formatında görüntülediğiniz bir dosyanın üzerinde düzenleme yapmak isterseniz, size bu imkanı sunan programlardan birini tercih etmelisiniz.

Haberin Devamı

TIFF Dosyası Açma İşlemi

 TIFF dosyalarını açabilen, dönüştüren ve düzenleyen çok sayıda program bulunur. Bu programlar arasında piyasada yaygın olarak kullanılan programlar olmakla birlikte, henüz ismini çok fazla duyuramamış ama bu alanda başarılı programlar da bulunmaktadır. Sizin için bu açma işlemini en iyi şekilde yapabilecek programı tercih etmelisiniz. Programlardan herhangi birini indirip kurduktan sonra bu program üzerinden TIFF dosyalarını açma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

TIFF Dosyalarını Açabilen Programlar

 TIFF dosyalarını hem açan, hem dönüştüren, hem de düzenleyebilen belli başlı programları şu şekilde listeleyebiliriz:

ACDSee Classic

Image Viewer

Corel Draw Graphics Suite

Irfan View

Adobe Illustrator CC

Adobe Photoshop

Picasa

Photo Scape

Roxio Toast

Adobe Photoshop Elements

Roxio Creator NXT Pro

Nuance PaperPort

Nuance OmniPage Pro

MacPhun Color Strokes

Rapid TIFF Count

TIFF Counter

TIFF Splitter

Apple Preview

TIFF Combiner

Privacy Policy

TIFF Dosyası Nasıl Açılır?

TIFF Dosyası Nasıl Açılır?

TIFF dosyası bildiğimiz görsel dosya biçimidir. İçerisinde tek bir görsel barındıran TIFF dosyalarını Apple Fotoğraflar, Microsoft Fotoğraflar, Google Fotoğraflar gibi görüntüleme uygulamaları üzerinden açabilirsiniz. Şayet TIFF dosyası içerisinde birden fazla görsel varsa, bu durumda TIFF dosyanızı Adobe Photoshop veya GIMP gibi görsel düzenleme programları aracılığıyla açabilirsiniz.

TIFF Dosyası PDF Çevirme Nasıl Yapılır? >

TIFF Dosyası Nasıl Açılır? TIFF Dosyası PDF Çevirme Nasıl Yapılır? TIFF Boyut Küçültme Nasıl Yapılır? TIFF Dosyası Word Dosyasına Çevirme Nasıl Yapılır? TIFF Dosyası Nasıl Yapılır?

TIFF Dosyası Nedir? TIFF Dosyası Ne İşe Yarar?

TIFF dosyası yüksek çözünürlüklü görselleri kayıpsız şekilde saklamayı sağlıyor. Bilgisayar ortamında yaratılan görseller açıdan önemli bir uzantı olan TIFF hakkında pek çok şey merak ediliyor. TIFF dosyasının ne olduğu, ne işe yaradığı ve dosya dönüştürme işlemleri fazlasıyla araştırılıyor. TIFF dosyayı nasıl açılır, PDF çevirme nasıl yapılır? TIFF boyut küçültme nasıl yapılır? TIFF dosyası nasıl yapılır, Word dosyasına çevirme nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

TIFF dosyası olarak adlandırılmakta olan, .tif ve tiff uzantısına sahip dosya biçimi yüksek çözünürlüğe sahip görsellere erişme imkânı sağlar. TIFF dosyası içerisinde tek bir görsel bulundurabildiği gibi birden fazla görsel de barındırabilir. TIFF dosyası içerisinde JPEG, PackBits veya PNG biçiminde görselleri bulundurabilir. TIFF dosyasının kullanım amacı, bilgisayar ortamında saklanmakta olan görsellerin çözünürlük kaybı yaşanmasının önüne geçmektir. Genel olarak JPEG, JPG veya PNG dosyaları her halükarda görselde kayıp yaratır. Fakat TIFF dosyası görseller üzerinde herhangi bir çözünürlük kaybı yaratmaz. PNG gibi derinlikleri saklı tutar, dosya içindeki görseli üzerinde düzenleme yapacak şekilde saklı tutar. TIFF dosyaları daha sık görsel arşivleme amacıyla kullanılırlar.

TIFF Dosyası Nasıl Açılır?

TIFF dosyası bildiğimiz görsel dosya biçimidir. İçerisinde tek bir görsel barındıran TIFF dosyalarını Apple Fotoğraflar, Microsoft Fotoğraflar, Google Fotoğraflar gibi görüntüleme uygulamaları üzerinden açabilirsiniz. Şayet TIFF dosyası içerisinde birden fazla görsel varsa, bu durumda TIFF dosyanızı Adobe Photoshop programları veya GIMP gibi görsel düzenleme programları aracılığıyla açabilirsiniz.

TIFF Dosyası PDF Çevirme Nasıl Yapılır?

TIFF dosyanızı PDF formatına dönüştürmek için arama motorları üzerinde birçok ücretsiz site bulunuyor. Bu siteler içerisinde size en uygun olanını belirleyip, öncelikle TIFF dosyanızı siteye yükleyin. Ardından PDF formatını seçin ve dönüştürme işlemini başlatın. Dönüştürme işlemi bittikten sonra PDF dosyasını indirebilirsiniz.

TIFF Boyut Küçültme Nasıl Yapılır?

TIFF dosyanızın boyutunu küçültmek bir nevi dosya içerisinde yer alan görsellerin boyutlarını küçültmek anlamına geliyor. TIFF dosyasını sıkıştırma işlemi olarak bilinen bu işlemi gerçekleştirmek için internetten yardım alabilirsiniz. TIFF dosyasının boyutunu küçültmek ve sıkıştırmak için internet platformları üzerinde pek çok ücretsiz site bulunuyor. Bu sitelerden birine TIFF dosyanızı yükleyerek, dosya küçültme işlemini başlatın. İşlem bittikten sonra boyutu küçültülen TIFF dosyanızı indirebilirsiniz.

TIFF Dosyası Word Dosyasına Çevirme Nasıl Yapılır?

Mevcut TIFF dosyasını Word dosyasına çevirmek için internetten yardım alabilirsiniz. İnternet arama motorlarına ‘’TIFF Dosyası Word Dosyasına Çevirme’’ yazdığınız zaman karşınıza çıkan ücretsiz siteler içerisinde size en uygun olanını belirleyin. Siteyi belirledikten sonra, önce TIFF dosyanızı sisteme yükleyin ardından dönüştürme işlemini başlatın. İşlem bittikten sonra, Word dosyanızı indirebilirsiniz.

TIFF Dosyası Nasıl Yapılır?

Görsellerin en kaliteli halini saklamaya yarayan TIFF dosyasının nasıl oluşturulacağı sıkça araştırılıyor. Elektronik ortamda yer alan görselleri yüksek çözünürlüklü ve en kaliteli hali ile saklamak isteyen kullanıcılar TIFF dosyası uzantısı kullanmayı tercih ediyorlar. Bu işlemi yapmak için üzerinde çalıştığınız veya bilgisayarınızda hali hazırda bulunan görseli açın. Görsel açık iken, sağ üst köşede yer alan seçeneklerden ‘’Farklı Kaydet’’ bölümünü seçin. Önünüzde açılan ekranda yer alan ‘’Kayıt Türü’’ kısmından ‘’.tiff’’uzantısını seçin. Bu şekilde TIFF dosyanızı bilgisayar ortamına kaydedebilecek, içerisine istediğiniz kadar görsel ekleyebileceksiniz. 

Yorumlar

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir