reşat halife 19 / 19’cular bâtıl dini nedir? - Dinimiz İslam

Reşat Halife 19

reşat halife 19

kaynağı değiştir]

19 Mart tarihinde toplanan ve aralarında Abdülaziz bin Baz ile Yusuf Kardâvî'nin de bulunduğu 38 kişilik "Dünya İslam Fıkıh Konseyi" tarafından Salman Rüşdi ile birlikte ölüme mahkûm edildi. Kendisi hakkındaki ölüm fetvası ve tehditlerine rağmen her gün sabah gün doğmadan önce Tucson Camisi'ne gitmeyi rutin haline getiren Reşad Halife, bu davranışının bedelini hayatı ile ödedi. Camiye saklanan iki kişinin saldırısına uğrayan Reşad Halife, 29 yerinden[7] bıçaklanarak 31 Ocak tarihinde öldürüldü. Cinayetin El-Kaide örgütünde "The Manager" olarak bilinen ve iki yüzün üzerinde kişinin öldüğü Amerika Birleşik Devletleri'nin Tanzanya ve Kenya elçiliklerinin bombalanması olayına karışan, 'de yakalanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Wadih el-Hage tarafından organize edildiği anlaşıldı [11]. 19 yıl boyunca sürekli sahte isimler kullanan ve yer değiştiren diğer katili Glen Cusford Francis ise 19 yıl sonra, yılında Kanada'da yakalanarak Amerika Birleşik Devletleri'ne iade edildi.

Reşad Halife'nin elçiliğini haber verdiği iddia edilen ayetler[değiştir kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir

19 Mucizesi ve Edip Yüksel'e Sorular

1. Ayet: “Sana mal fazlalıklarını soruyorlar. Vahiy diliyle de ki: Fazlalıklar Allah’ın (sosyal ve doğal sistemin) ve Resulünündür (dini kurumlarınındır.) Sizler mal gibi somut küçük noktaları değil de Allah gibi sonsuz gerçekleri kaybetmekten sakının. Maddi bir hayat ve gelişme için de toplumsal birliğinizi güçlendirin, onu yararlı ve işlevsel kılın. Allah’a (sonsuz ve fıtrî değerlere) ve onun sosyal elçisi olan dine itaat edin, eğer inanmış iseniz.” Bu ayetin kelimelerinin açıklaması “Sana soruyorlar.” Burada sana manasına gelen ke, Hz. Muhammed’in beşerî ve peygamber kişiliğinin ifadesidir. Soruyorlar kelimesi, burada “sorguluyorlar” manasındadır. Özne isteyen fiil olduğu halde, özne belirtilmemiştir. Bütün herkesin bu meseleyi sorguladığına işaret eder. Enfal, nefil kelimesinin çoğuludur; fazlalıklar demektir. Fazladan ibadetler manasına gelen nafile kelimesi de bu kökten gelir. Burada bu kelime sadece ganimet manasında değildir. Ganimetleri de artık değerleri de fazla sermaye birikimlerini de içine alıyor. Çünkü bütün bunlar fazlalıktır. Bu cümlenin mucizeliğine bakın ki; senedir, bütün insanlık bu mesele üzerinden İslam dinini ve Hz. Muhammed’in samimiyetini sorguluyor; şöyle ki: Mesela: O gün için bazı sahabeler, ganimetler ve savaşsız ele geçen mallar, neden tamamıyla bize verilmiyor, diye sorgulamışlardı. Ensar ve Muhacirlerden başka diğer dış kabileler, neden onlara fazla veriliyor, diye Hz. Muhammed’i sorguluyorlardı. Avrupa müsteşrikleri ve Orta Çağ insanları İslam neden vergi ve ganimet alıyor, diye merak uyandırmışlar; insanları İslamdan soğutmaya çalışmışlardır. Sosyalistler, Hz. Muhammed neden artık değere ve sermaye birikimine müsaade etmiştir, diye halen itiraz ediyorlar. İşte bu ve benzeri sorgulamalara karşı Kul (de ki) kelimesi Hz. Muhammed namına der ki; Evvela: Ben, bu işleri kendimden yapmıyorum. Bu, Allah’ın emridir. İkinci olarak bütün bu mali yapıların hiçbiri kişisel ve nefsanî işlere gitmiyor. Kanunun ve dinin menfaatine harcanıyor. Bazı sahabelerime şahsen bir şeyler vermişsem de onlar kendi hayatlarını ve bütün varlıklarını Allah’a ve dine adadıkları içindir. Üçüncü olarak: Bilin ki, insanlığın en büyük kaybı, iktidar ve sermayenin fazlasının el değiştirmesi değildir. İnsanlığın en büyük kaybı, sonsuzluk gibi manevi değerleri ve kendi sosyal bütünlüklerini kaybetmesidir. Dördüncü olarak: Asıl kayıp, insanların, Allah (evrensel değerler) ve Resulü (semavi bir din) etrafında organize olmayışlarıdır. Bu kayıp, değil sadece değeri birkaç milyar altın ve paradan; belki geçmiş ve geleceğiyle bütün dünyadan daha büyük bir kayıptır. Beşinci olarak: Eğer Hz. Muhammed, Allah namına İslam dinini bu şekilde pratiğe geçirmeseydi; insanlık güvenlik, huzur, ebedilik ve mutluluk demek olan iman gibi bir nimete sahip olamazdı. Bu ise bütün kâinattan daha büyük bir kayıptır.

“Reşat Halife yılında (Kefri Zeyyat/Zeyyat Çiftliği) Mısır’da doğdu. Babası tasavvufi bir tarikatın şeyhiydi. Reşat Halife Ziraat alanında lisans diploması alana kadar Mısır’da eğitim gördü. Daha sonra Amerika’ya gitti. Kaliforniya’da yılında Biyokimya alanında Doktora unvanını elde etti. Kaliforniya ve Arizona üniversitelerinde hocalık yaptı. Birleşmiş Milletlerde sanayi ve kalkınma alnında uzman olarak çalıştı. Amerikalı bir kadınla evlenerek Amerikan vatandaşı oldu. Arizona Eyaleti Tucson şehrinde ikamet ederek şehrin camisinde imamlık yaptı. Fakat şaz (genele muhalif) görüşlerinden dolayı cami cemaati onu istemedi, daha sonra Amerikan yönetimi Tucson şehrinde ona düşüncelerini yayabileceği bir mescid veya kültür merkezi diyebileceğimiz bir mesken tahsis etti. Daha sonra onu tanıyanlar -Müslümanların müntesiplerini kâfir olarak nitelendirdiği Bahailik inancına yöneldiğini söylemişlerdir. Anlaşılan onun inançtaki bu inhirafı öldürülmesine sebep olmuştur.” [1]

19 sayısal kodlama sistemi: “19 sayısı, Kur’ân’ın suresinde sözü edilmesine rağmen Kur’ân’ın inişinden tam (19×74) kameri sene boyunca Kur’ân’ın matematiksel yapısının bir kodu olarak gizli kaldı. yılında biyokimya doktoru Reşad Halife tarafından kompüter analizleri sonucunda keşfedildi. 19 kodunun “Gizlenmiş Sır” adlı surede sözü edildiğini düşündüğümüzde keşif zamanının bu iki sayının yan yana konması veya birbiriyle çarpılması sonucu elde edilen yıllara denk gelmesi ilgi çekicidir. Buna benzer daha nice ilginç işaretler, bu önemli olayın tamamen Allah’ın takdiriyle şu zamanımızda ortaya çıkarıldığını gösteriyor.

Müdessir Suresi.

Rahman ve Rahim ALLAH’ın ismiyle.

   Ey gizlenen,

   Kalk ve uyar.

   Rabbini yücelt.

   Örtülerini temizle

Matematiksel Mucizenin Kodu

  Üzerinde on dokuz vardır.

  Biz ateşe bekçi olarak sadece melekleri atadık. Onların sayısını (on dokuz’u) da, (1) inkarcılar için bir fitne (sınav/huzursuzluk kaynağı) yaptık, (2) kitap verilmiş olanları ikna etsin, (3) inananların inancını güçlendirsin, (4) kitap verilmiş olanlarla inananların kuşkularını ortadan kaldırsın, ve (5) kalplerinde hastalık olanlarla inkarcılar da, “ALLAH bu örnekle ne demek istiyor?” desinler. Böylece ALLAH dilediğini/dileyeni saptırır ve dilediğini/dileyeni de doğruya iletir. Rabbinin ordularını kendisinden başkası bilmez. Bu (sayı) halklara bir mesajdır.

  Hayır, andolsun Ay’a

19 Kodlu Matematiksel Sistemin Bazı Örnekleri

  • Kur’ân’ın ilk ayeti Besmele 19 harftir.
  • Kur’ân (19×6) sureden oluşur.
  • Kur’ân’da, numarasız Besmeleler dahil (19×) ayet vardır. Bu sayının rakamları 6+3+4+6= 19‘dur.
  • İlk vahyedilen sure sondan suredir.
  • Besmele, 9. surenin başında bulunmaz; fakat bu kayıp Besmele 19 sure sonra, iki Besmele’ye sahip surenin ayetinde tamamlanır. Böylece Kur’ân’daki Besmele tekrarları (19×6) olmaktadır.
  • Kayıp Besmele’yi tamamlayan Besmele’nin sure ve ayet numaralarının toplamı 19‘un katıdır. 27+30=57
  • Besmele’deki her kelimenin Kur’ân boyunca tekrarlanma sayıları hep 19‘un katlarıdır:
İsim1919 x 1
Allah19 x
Rahman5719 x 3
Rahim19 x 6

Dikkat ederseniz çarpım faktörlerinin toplamı olan 1++3+6 = sayısı da 19×8 dir.”[2]


[1] KSÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi 25 () Yazan: Dr. Ğanim Kadduri el-Hamd  Çeviren: Halil SAĞLAMOĞLU

[2] http://org/tr/kodu/

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası