kamyon kaplama lastik fiyatları / En İyi Fiyatlarda Harika kamyon lastiği rereading makinesi - funduszeue.info

Kamyon Kaplama Lastik Fiyatları

kamyon kaplama lastik fiyatları

Kamyon Lastik Kaplama

 

Yeni bir lastiğin üretilmesi için 80 litre petrol ihtiyacı varken kaplama ile kullanılan bu miktar 25 litredir. Lastik maliyetleriniz düşerken aynı zamanda çevreye olan duyarlılığınız sayesinde hep birlikte doğaya büyük bir katkıda bulunmaktayız. Avrupa’da satılan her 3 lastikten biri kaplama olurken bu rakamlar Türkiye’de daha düşük olup her geçen gün artmaktadır. Atlı Otomotiv Marangoni ve Eversafe markaları ile Türkiye genelinde müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Marangoni Ringtread (Eksiz Sistem Kaplama) nedir?

Sektörde çığır açan kaplama lastiğe yapıştırılan sırtta ek yeri olmayan Marangoni Ringtread teknolojisi ile lastik maliyetleri düşmeye devam ederken yaşanmakta olan kaplama arızaları büyük bir çoğunlukla sıfırlanmıştır. Eksiz sistem kaplamanın bazı avantajları;

  1. Eksiz sistemde ek yeri olmadığı için ek yerlerinden yaşanan arıza problemleri ortadan kalkmıştır. Ekli sistemlerde ek yerinin birleşiminde kalacak olan toz parçaları, insan elinin teması veya düzgün pişmeme problemi ilerleyen günlerde kaplama arızası ile sonuçlanmasına neden olur.
  2. El teması olmayan otomatik makinalar eşliğinde sırt kauçuğu lastiğin gövdesine simetrik olarak yapıştırılarak balans problemini ortadan kaldırır. Ekli sistemlerde sırt kauçuğu personel tarafından göz ile hizalandığı için balans problemi kaçınılmaz olur.
  3. Ekli sistem kaplamalarda sırt kauçuğu yapıştırılırken kauçuk yapısının homojenliği bozulduğu için kaplama lastikte düzensiz aşınmalara sebebiyet vermektedir. Homojenliğin sağlanamaması nedeni ile ısınan sırt ısının eşit olarak dağılmasını engelleyerek bu durumun kaplama arızası ile sonuçlanmasına neden olur.
Kamyon Kaplama

2 &#; Lastik kaç bölgeden oluşur?

RARAT+Lastik başlıca dört bölgeden oluşur: Sırtın yanak ile birleştiği alana, lastiğin omuz bölgesi denir ve lastiğin yapısına göre sırtın altında kuşak ya da darbe katları yer alır.

Sırt

  • Lastiğin zemine temas ettiği kauçuk bölümüdür. Yola tutunmayı, çekişi, su atmayı, soğumayı sağlayan kanal ve bloklardan oluşmuştur. Üretim sırasında kuşakların üstüne yerleştirilir. İki veya tek katmanlı olup, farklı kauçuk karışımlardan meydana gelir. Lastiğin sırt deseni kalıpta, sırt karışımının şekillenmesi ile pişirme sırasında olur.
KUŞAK: Radyal lastiklerde sırt ile gövde arasında -gövdenin üst kısmında- bulunan, lastiği çevresel olarak sararak yapıyı kuvvetlendiren çelik, naylon vb. maddelerden oluşan lastik bileşenidir. Ana fonksiyonu, lastiğin sırt bölgesinde denge sağlamak, düzensiz aşınmayı engellemek, sürüş ve çekişe katkıda bulunmaktır. EKSİZ NAYLON ŞERİT: Düzgün sürüş ve mukavemet sağlar. DARBE KATI: Çelik kuşaklar üzerinde spiral şeklinde eksiz naylon darbe katı vardır. Yüksek hızlarda dengeli sürüş ve kuşağın dış etkilere karşı korunmasını sağlar. KARKAS (GÖVDE): Hava basıncını lastik içinde tutan, yükü taşıyan ve sarsıntıları karşılayan kısımdır. Radyal lastiklerde kuşak, çapraz lastiklerde ise sırt veya darbe katının altında yer alır. Topuk tellerinin etrafında dönerek yanak bölgesinde biter. Çelik, naylon, rayon vb. kordlardan oluşan, lastiğin ana bileşenidir. ASTAR: Lastiğin hava geçirgenliğini önlemek amacıyla kullanılır, kauçuk karışımından yapılır.

Yanak

Lastiğin çevresi boyunca sırt ve topuk bölgeleri arasında kalan, yola temas etmeyen kauçuk kısmıdır. Lastiğin yanak kısmında, mukavim ve hava etkilerine karşı dayanıklı karışım kullanılır. Gövdeyi yandan gelecek sürtünmelere karşı korur ve lastiğe esneklik sağlar. Yüksek ve ultra yüksek performans grubu lastiklerde, direksiyon hâkimiyetinin arttırılması için çelik veya naylon takviyelerin kullanıldığı da olur. Tüm markalama ve ebat yazıları yanak üzerindedir.

Omuz

Lastiğin sırtından yanak kısmına geçiş yaptığı kalın kauçuktan yapılmış üst yanak bölgesidir. Sırt ısısını dışarı atabilmek için pencereli yapıdadır. Görevi gövdeyi korumaktır.

Topuk

Lastiğin janta temas eden bölgesinde bulunan lastik bileşenlerinin tümüdür. Yan yana gelmiş ve kauçuk karışımı ile birbirine bağlanmış topuk teli demeti, topuk dolgusu ve jant yastığı başlıca topuk bileşenleridir. Topuk, lastiğin janta iyi oturmasını ve sıkıca bağlanmasını sağlar.

Ebat Gösterimi

Tüm lastikler T&RA ve ETRTO gibi uluslararası örgütler tarafından belirlenen; jant çapı, dış çap, kesit genişliği gibi parametreler için belirlenen standartlara uymak zorundadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası