ilmekli iple bebek battaniyesi / Battaniye yapımı | Bizim Aile

Ilmekli Iple Bebek Battaniyesi

ilmekli iple bebek battaniyesi

İlmikleme yöntemiyle bebek battaniyesi nasıl örülür? Derya Baykal ilmikleme bebek battaniyesi

İlmikleme yöntemiyle bebek battaniyesi nasıl örülür? Derya Baykal ilmikleme bebek battaniyesi

Soğuyan havalarda canınız sıkıldığında ilmikleme yöntemiyle yapacağınız bu battaniyeler vazgeçilmeziniz olacak. Battaniye modelleri arasında yerini alacak, yumuşacık duran ve yapımı çok kolay olan Puffy Bebek battaniyesi yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Peki ilmikleme yöntemiyle bebek battaniyesi nasıl örülür? Derya Baykal, ilmikleme yöntemiyle hasır bebek battaniyesi örmenin püf noktalarını anlattı. İşte detaylar:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Görünümüyle en güzel olan bu battaniye modeli en kolay örülen el işi örgüler arasında yerini alıyor. Tığ işi ve şiş ile örmeyi bilmeyenler için çok harika bir model, bu modeli sadece parmaklarınızı kullanarak yapabilirsiniz. Alize puffy ip ile tığ ve şiş kullanmadan sadece parmaklarınızla bile çok güzel bir bebek battaniyesi örebilirsiniz. Alize Puffy İle Kolay bebek battaniyesi yapımında boyut olarak 50 ilmekle başlayın. Parmaklarınızla yapacağınız için yapımı gayet kolay, önemli olan sadece nasıl yapıldığını kavramak, birkaç saat içinde hızlı şekilde ilerlediğini göreceksiniz, kısa zamanda bitirebileceğiniz bu bebek battaniyesi modelinden isterseniz diz battaniyesi ya da yatak örtüsü olarak da yapabilirsiniz. İşte İlmikleme yöntemiyle bebek battaniyesi yapılışı:

Sonbaharda giyebileceğiniz altıgen motifli hırka yapılışı Motifli hırka kol birleşimi yapımıİLİŞKİLİ HABERSonbaharda giyebileceğiniz altıgen motifli hırka yapılışı Motifli hırka kol birleşimi yapımı

İlmikleme yöntemiyle çok kolay bebek battaniyesi yapımı

İlmikleme yöntemiyle çok kolay bebek battaniyesi yapımı

DERYA BAYKAL İLMİKLEME YÖNTEMİYLE ÇOK KOLAY BEBEK BATTANİYESİ YAPIMI:

Alize puffy bebek battaniyesi nasıl yapılır

Alize puffy bebek battaniyesi nasıl yapılır

Derya Baykal ve Tülin İriş, ilmikleme yöntemiyle hasır bebek battaniyesi örmenin püf noktalarını anlattı. Çaprazlama yöntemiyle nasıl battaniye örüleceğinden bahseden Tülin İriş, çaprazlama yönteminin detaylarına da değindi.

Bu ay sadece parmaklarınızla battaniye örmeye ne dersiniz? Daha evvel eline şiş almamış olanlar bile Alize puffy ip ile kolaylıkla battaniye örebilecek. Bu ipin özelliği kendinden ilmekli olması. İpin ilmeklerini parmaklarımızla birbirine geçirerek öreceğiz. Yumuşacık ve puf puf o­lan ip, son derece sıcak tutuyor. Bu yüzden genelde bebek battaniyesi yapımında kullanılıyor. Bebek battaniyesi için 50 ilmekle başlanır, 5 yumak bitene kadar devam edilir. Tek kişilik bat­taniye içinse 80 ilmekle başlayıp, 6 renk ile her renk için yumak kullandım. Toplam 15 yu­mak harcamış oldum.

Yapımı

Hangi çeşit battaniye yapacaksanız ilmek sayısını ona göre belirlemeniz gerekiyor. Burada önemli olan ilmek sayısının çift sayı olmasıdır. Bu battaniyeyi yaparken diğer şiş örgüleri gibi, sıranın sonuna geldiğimizde örgüyü ters çevir­meyeceğiz. Örgünün önü hep bize bakacak. Yani soldan sağa örüp sıra bittiğinde bu sefer, sağdan sola doğru öreceğiz. Başlangıç ise hep soldan sağa doğru olacak.

Tek kişilik battaniye için ipten 80 ilmek sa­yıyoruz. ilmeği alıp sağa doğru 3. ilmeğe geçirin, artık örmeye başladık. Şimdi yumaktan gelen ilmeği sağa doğru 2. ilmeğe geçirin. Böy­lelikle battaniye uzadıkça çapraz model ortaya çıkacak. Sol tarafta, sıraya başlarken hep ilk il­mek boşta kalacak onu hiçbir zaman sağa doğru giderken örmeyeceğiz, bir üst sırada sağdan sola doğru gelirken son ilmek olarak örmüş olacağız.

Şimdi aynı çapraz örgüyü sıranın sonuna ka­dar devam ettirelim. Sıradaki ilmeğin önce ikin­cisini (5. ilmek) sonra birincisini (4. ilmek) örün. Önce ikinci sonra birinci, önce ikinci sonra birinci. Böyle böyle devam edecek. Yani battaniyenin ta­mamı aslında örgülerin çapraz gelmesi için funduszeue.info ardından 1. ilmeği örmek suretiyle ilerliyor. Sade­ce sol ve sağ başlangıçlar farklı olacak.

Soldan sağa doğru sıranın sonuna geldiğiniz­de, sonda tek ilmek kaldığını göreceksiniz. Bu il­meği ise üst sıraya geçmek için kullanacağız. Bunun için sonda kalan ilmeği, üst sıraya örmeden çapraz­layalım, yani sağdan sola doğru sıradaki, ilk ilmeğin yanına getirin, böylelikle öreceğimiz ikinci ilmek ol­muş oldu.

Şimdi sıra geldi sağdan sola örmeye. Sağdan sola doğru sıra başlangıcında ilk iki ilmeği sıradan örece­ğiz. Yani önce birinci sonra ikinci ilmek örülecek. İkin­ci ilmeği zaten alt sıradan çaprazlayarak yukarıya doğru uzattığımız için otomatik olarak çapraz örgü ortaya çıkacak. Sonrasında ise yine alt sırada yap­tığımız gibi önce ikinci sonra birinci ilmeği örmek suretiyle ilerleyeceğiz. Hep aynı sistem devam edecek. Önce ikinci sonra birinci. Sağdan sola sıra bitiminde ise hiç ilmek kalmayacak, tam örülmüş olacak. Üst sıraya geçtiğinizde ise yine yukarıda anlatılan soldan sağa başlangıcın aynısını uygulayın. Yani tüm sıraların sol başlangıcı ve sağ başlan­gıcı her zaman aynı olacak.

Örgü bitimi ise aynı şiş örgüsünün bitimi gibi olacak. İlmekleri sağdan sola iç içe geçirmek suretiyle bitirin.

Yumak bittiğinde yeni ip eklemek için, her iki ipin ilk ve son ilmeğini makasla kese­rek açın, iki ipi birbirine bağlayın. İpin yapısı gereği bu bağ açılmayacaktır.

ALİZE PUFFY ELLE YAPILAN ÖRGÜDEN PORTBEBE YAPIMI

alize-puffy-fantezi-iple-portbebe-el-orgu

Alize Puffy iple Bebek Battaniyeleri görmüştüm ,ancak şimdi Alize puffy Portbebe Örgü Bebek Taşıma Çantası, Uyku Tulumu nasıl yapılır?. Çalışma da onu göreceğiz.

puffy-alize-bebek-orgu-portbebe

Renkli Süslü Fantezi ipi ile çok güzel örgüler yapılıyor. Hiç ne şiş, nede Tığ kullanmanıza gerek yok.

alize-puffy-klozet-takimi

Alize Puffy İpten Bebek Battaniyesi Elle Nasıl Örülür?

Alize Puffy yumuşacık Bebek Battaniyesi örebilirsiniz. Şiş ve tığ kullanmadan el ile örülen bebek battaniyeleri bu şekil yapılıyor.

alize-puffy-battaniye-canta

Bu sayfaya tane de Alize Puffy Battaniye Modellerini Sizin için birkaç tane göstereceğim fikriniz olsun.

alize-puffy-bebek-puset-battaniyesi

Elle Çapraz İlmekli Bebek Uyku Seti Portbebe Yapımı

Puffy elle örülen battaniye modeli için Kullanılan malzemeler. 5 yumak ip. 50 santim çift Pazen, Bebek Battaniyesi Astarlık kumaşı. 1 adet ponpon. Büyüklüğü cm şekilli Düğme.

orgu-erkek-bebe-pufy-portbebe

Dikmek için iğne, kesmek için Makas, Örgü ayracı ile El Örgü Alize Battaniyesine başlıyoruz.

El ile örgü örmenin birçok teknikleri var. Genelde bu tarz kendinden şekilli Fantezi Örgü İpleri ile El Örgüsü yapılır.

ilmekli-iple-elle-orulen-bebek-orguler

Bizlere modeli Emekli Resim Öğretmeni Hatice taşkoyan hanımefendi anlatıyor. YouTube kanalın adı Hatice Taşkoyan ile Hobi Saati.

Örnek olarak Hasır Örgü modeli, Sepet Örgü Modeli gibi çeşitli isimleri olan bir El örgüsü ile başlıyoruz.

portbebe-ormeye-nerden-baslanir-el-orgude

Benzer çok kalın örgü ipi kullanılan Penye İpi Örgüler, Kadife İple Örgüler gibi modellerde uygulanan kalın ipleri de buna benzer Örgüler de kullanabiliriz.

Bu örnek çift sayılardan başlayarak, çapraz şekilde sağdan sola, soldan sağa İlmekler çaprazlama örülerek yapılmakta.

Bu Portbebe 26 ilmekle başlanır. Daha küçük Portbebe için 24 ilmek, daha büyük isteyenler 28 ilmekle başlayabilir. İdeal olanı 26 ilmekle başlamaktadır.

portbebe-el-orgusunde-hasir-teknigi

26 ilmek üst, üste 75 sıra ördükten sonra örgüyü Kapatıyoruz. Hatice Hanım öncelikle Hasır Örgü Tekniği Elle Nasıl Yapılır? bizlere onu gösteriyor.

Yan yana 10 ilmek sayalım .Sağdan ,sola ilmekleri birbirinin üzerine elimizde çaprazlayalım.

İpin devamındaki 10 ilmeğin her birini çaprazlama ilmekleri içinden geçirerek bu şekilde ilerliyoruz.

orgu-fanzeti-iple-portbebe-elle-yapilan

Tabii burada örnek 10 ilmek üzerinden gösteriliyor. Ancak siz bunu 56 ilmek üzerinden yapacaksınız portbebe için 26 ilmek gerekiyor.

Ya da bebek battaniyesi yapılacaksa onun genişliğinde kaç ilmek gerekiyorsa ölçün ,o genişlikte ilmekler birbirinin içine çapraz geçirin.

Ev de Elle Bebek Battaniyelere ve Portbebeye Nasıl Astar Dikilir?

Portbebe için örülen örgü uzunluğu cm, genişlik 42 cm. Buradan sonra bize Portbebe yapımını sunan Hatice öğretmenimiz Uyku Tulumu Portbebe nasıl Pazen ile Astar yapılır? onu gösteriyor.

orgu-portbebeye-astar-nasil-dikilir

Yine dikiş tekniği ile bebeğin içine konulacak bölüm ve üzerinde kapşonlu Portbebe bölümü yapılıyor.

Manto, palto, çanta gibi modellerde kullanılan büyük iri düğmelerin hepsini Bu modelde kullanabilirsiniz.

dikim-asamali-astarli-el-orgu-portbebe

Portbebe nin kenarlarını içten belli olmayacak şekilde dikerseniz soğuk girmez daha iyi olur. Ondan sonra düğmeleri süs amaçlı kenarlara dikebilirsiniz.

orgu-fanzeti-iple-portbebe-elle-yapilan

İsteyenler yanlara dikiş yapmadan sadece düğmeler dikebilirler. Büyük düğme bulamayanlar bunu Örgü Çiçek Süsleri, Ponponlar gibi şeylerle yapabilirler. En son baş ucuna kapişonun tepesine bir Ponpon dikelim.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası