savaş koçak facebook / Prof. Dr. F. Savaş Koçak Yorumlarını oku ve randevu al - funduszeue.info

Savaş Koçak Facebook

savaş koçak facebook

Değerli Meslektaşlarım,

Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu'nun (MHDF) hazırlamış ve gerçekleştirmiş olduğubilimsel projelerden biri olan "MF 01 ( Sentinel Lenf Nodu Pozitif Olan Üçlü Negatif Meme Kanserli Olgularda Non-Sentinel Lenf Nodu Metastaz Durumu: Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Protokol MF /// Serdar Özbaş, Vahit Özmen, Abdullah İğci, Mahmut Müslümanoğlu, Beyza Ozcinar, Müjdat Balkan, Fatih Aydoğan, Tülay Canda, Ömer Harmancıoğlu, Erol Aksaz, Bahadır M. Güllüoğlu, Cihangir Özaslan, Zafer Cantürk, Münire Kayahan, Hakan Mersin, Zafer Utkan, Savaş Koçak, Nalan Ulufi, Umut Ozbek, Abuzer Dirican, Oya Andaçoğlu, Atilla Soran )", 29 Mayıs tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Ulusal Cerrahi Kongresi'nde " Sözel Bildiri" dalında birincilik ve ,00 TL ödül kazanmıştır.

Bu çalışmaya katkıda bulunan tüm meslektaşlarıma teşekkür eder, başarılı çalışmalarımızın devamını dilerim.

Saygılarımla
Prof. Dr. Vahit ÖZMEN
MHDF Başkanı

 

Kanser riskini d&#;ş&#;r&#;yor

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

A.A

Oluşturulma Tarihi: Şubat 18,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Türkiye'de son yıllarda özellikle meme kanserine yakalanma riski çok yüksek olan kadınlarda uygulanan “mastektomi” yöntemi, ilerleyen dönemlerde kansere yakalanma olasılığını önemli ölçüde azaltıyor. Yöntemin uygulanmasıyla, yaşam boyu meme kanserine yakalanma riski yüzde 60'ın üstünde olan bir kadında, risk yüzde 3'ün, meme başının da alınmasıyla yüzde 1'in altına iniyor.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Koçak, meme kanseri cerrahisinde memenin dış görünüşünün korunmasını imkan veren onkoplastik cerrahi yöntemlerinden biri olan “mastektomi ve rekonstrüksiyon” teknikleriyle, risk altındaki kadınların memelerinin alınmadan içlerinin boşaltıldığını söyledi.

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu belirten Koçak, “Dünya genelinde her 8 kadından birinde, yaşamının bir döneminde meme kanseri görülmektedir” dedi.

Meme kanserinin önlenebilen bir kanser türü olmadığına ancak erken tanı ile tedavi edilebileceğine ve yaşam süresinin uzatılabileceğine dikkati çeken Koçak, düzenli kontrollerin tümörün yayılmadan müdahale edilebilmesine olanak tanıdığını söyledi.

Koçak, meme kanseri hastalarının yüzde 75'inde nedenin belirlenemediğini, bu hastaların risk faktörü de taşımadıklarını dile getirerek, beyaz ırktan kadın olmanın en büyük risk olduğunu, genetik özellikleri nedeniyle sarı ve siyah ırktaki kadınlarda meme kanserinin daha az görüldüğünü belirtti.

Meme derisinde ya da meme ucunda çekilme, deride renk değişikliği, memede kitlenin ele gelmesinin meme kanserinin başlıca belirtileri olduğunu anlatan Koçak, “Ailesinde meme kanseri öyküsü olan kişilerde risk yüksektir. Aylık elle yapılan muayenenin dışında hiçbir riski olmayanların senede bir, risk altındakilerin ise hekimin önerisine göre belirlenen periyotlarda kontrole gelmesi gerekmektedir. Yapısında östrojen bulundurduğu için doğum kontrol haplarını, ve menopoz sonrası hormon tedavisini de yüksek risk grubundaki kişilerin kullanması önerilmemektedir” diye konuştu.

“MEMENİN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ KORUNUYOR”

Koçak, meme kanserinin 1. ve 2. evrelerinin erken evre olduğunu ve bu dönemdeki hastaların çoğunun memelerinin korunarak tedavi edildiğini belirterek, “Bazı kadınlarda risk faktörlerine bağlı olarak erken evrelerde de memeyi almak zorunlu kalabiliyoruz. Ancak bu işlemi, memenin içini boşaltıp meme kitlesini tekrar oluşturacak şekilde memeyi tamamlayarak yapıyoruz. Artık birçok kadın, memesi olmadan ameliyathaneden çıkmıyor. Bundan 5 yıl öncesinde ise meme tamamen alınıyordu” dedi.

“Onkoplastik Meme Cerrahisi” diye adlandırılan yöntemde, onkolojik tedaviden taviz vermeden memenin dış görünüşünün korunduğunu da vurgulayan Koçak, şunları kaydetti:

“Onkoplastik meme cerrahisi uygulamalarından biri olan risk azaltıcı mastektomi yöntemiyle, yüksek riskli hastaların kanser olması beklenmeden memesinin içi boşaltılıyor. Böylece, ilerde olabilecek riski sıfıra indiremesek de önemli ölçüde azaltıyoruz. Ailesinde meme kanseri hikayesi olan ve memesinde kanser öncüsü değişiklikler olanlarda bu yöntemi uyguluyoruz. Kişinin, her iki memesini de boşaltıyoruz. Meme içindeki tüm yağlar, süt bezi kanalları olmak üzere tümünü alıyoruz. Bu tamamen kişiyi koruma amaçlı bir uygulama. Yaşam boyu meme kanserine yakalanma riski yüzde 60'ın üstünde olan bir kadında, bu müdahale ile risk yüzde 3'ün altına, meme başının da alınması halinde yüzde 1'in altına iniyor.”

Koçak, onkoplastik meme cerrahisinin ya kişinin kendi vücudundan alınan dokularla oluşturulduğunu ya da protez takma yöntemiyle yapıldığını belirterek, bu operasyonun kanser tedavisi üzerinde hiçbir olumsuz etkisinin bulunmadığını söyledi.

Bu uygulamaların, “meme kanseri riski gerçekten yüksek olan kadınlar dışında, basit meme kistleri gibi zararsız ve tedavi edilmeden izlem gereken durumlarda uygulanmaması gerektiğini” vurgulayan Koçak, meme kanseri riski gerçekten yüksek kadınlar için yapılmasının faydalı olduğunu ifade etti.

Koçak, yeniden meme yapılması ameliyatının, kanser tanısı konulan ve memeleri alınması gereken hastalarda da uygulandığını belirterek, bu girişimler estetik amaçla değil, kanser tedavisi için yapıldığından maliyetin devlet tarafından karşılandığını bildirdi.

Prof. Dr. F. Savaş Koçak kimdir? &#; Muayenehane Randevu

Prof. Dr. F. Savaş Koçak kimdir?, Prof. Dr. F. Savaş Koçak Muayenehane Telefon Numarası kaçtır?, Prof. Dr. F. Savaş Koçak yorumları, Genel Cerrahi &#; Ankara ilimizde hizmet veren kıymetli doktorumuz Prof. Dr. F. Savaş Koçak hakkında bilgi vermek için sizlere detaylı bir yazı hazırladık.. Ayrıca sitemizde Prof. Dr.F. Savaş Koçak yorumlarını da bulabilirsiniz.

F. Savaş Koçak Kimdir?

Prof. Dr. F. Savaş Koçak, Genel Cerrahi alanlarında faaliyet göstermektedir. F. Savaş Koçak, kariyerine hangi hastanede devam etmekte ve iletişim bilgilerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.


Prof. Dr. F. Savaş Koçak kimdir , telefon numarası nedir?

Prof. Dr. F Koçak ile iletişime geçebileceğiniz numara şu an için funduszeue.info’da yayınlanmamaktadır. Kendisine bir mesaj göndererek güncel iletişim bilgisini ve telefon numarasını öğrenebilirsiniz.



Prof. Dr. F. Savaş Koçak için nasıl randevu alabilirim?

Prof. Dr. F Koçak şu an için online randevu talebi kabul etmiyor. Kendisine mesaj göndererek randevu talebinizi iletebilirsiniz.



Prof. Dr. F. Savaş Koçak nerede çalışıyor, iletişim bilgileri nedir?

Prof. Dr. F. Savaş Koçak Özel Muayehane bünyesinde hasta/danışan kabul ediyor.



Prof. Dr. F. Savaş Koçak hangi uzmanlık alanında hizmet vermekte?

Prof. Dr. F. Savaş Koçak Genel Cerrahi, uzmanıdır. Bariatrik cerrahi, Melanom alınması, Laparoskopik reflü cerrahi operasyonu, Kolonun Divertiküler Hastalığı, Gastrik bypass alanlarında hizmet vermekte ve Iltihap, İntraduktal Papillom, Yara, yanık, radyoterapi (ışın), kaza sonucu saç, kaş, sakal, bıyık kayıpları ekimi, Metabolik Sendrom, Perianal Fissürler hastalıkları hususunda çalışıyor.



Prof. Dr. F. Savaş Koçak için muayene ücreti nedir?
Türkiye’de görev yapan doktorların muayene fiyatları sağlık regülasyonları sebebiyle yayınlanamamaktadır. Prof. Dr. F. Savaş Koçak muayene fiyatını öğrenmek istiyorsanız kendisine mesaj gönderebilir yahut profilinde bulunan telefon aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.


Prof. Dr. F. Savaş Koçak hakkındaki şikayetlere nasıl ulaşabilirim?
Prof. Dr. F Koçak ile alakalı doğrudan şikayetler funduszeue.info’da yer almamaktadır. funduszeue.info yalnızca hastalar/danışanlar aracılığıyla yazılan olumlu/olumsuz yorumlara/görüşlere yer vermektedir.


Prof. Dr. F. Savaş Koçak hakkındaki hasta yorumlarını okumak ve yeni yorum yazmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Prof. Dr. F Koçak hakkında yorum/görüş yazmak için funduszeue.info profilinde bulunan “değerlendir” butonuna tıklayıp uzman hakkındaki tecrübenizi paylaşabilirsiniz. Sistem bilgi doğrulaması için sizden üye girişi yahut facebook ile giriş talep edecektir.

Iltihap, İntraduktal Papillom, Yara, yanık, radyoterapi (ışın), kaza sonucu saç, kaş, sakal, bıyık kayıpları ekimi

Prof. Dr. F. Savaş Koçak İlgilendiği Hastalıklar

  • Iltihap 
  • İntraduktal Papillom 
  • Yara, yanık, radyoterapi (ışın), kaza sonucu saç, kaş, sakal, bıyık kayıpları ekimi 
  • Metabolik Sendrom 
  • Perianal Fissürler   

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Uyguladığı Tedaviler

  • Bariatrik cerrahi
  • Melanom alınması
  • Laparoskopik reflü cerrahi operasyonu
  • Kolonun Divertiküler Hastalığı
  • Gastrik bypass  

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Diploma Aldığı Kurum

    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Uzmanlık Aldığı Kurum

    ANKARA ÜNIVERSITESI

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Aldığı Ödüller

    YAYINLAR

  • Iltihap
  • İntraduktal Papillom
  • Yara, yanık, radyoterapi (ışın), kaza sonucu saç, kaş, sakal, bıyık kayıpları ekimi
  • Metabolik Sendrom
  • Perianal Fissürler

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Doktorun Muayenehane Adresi:

    Güniz Sokak 48/ 9 Kavaklıdere 
    Çankaya, Ankara

    Özel Muayehane

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak instagram: Eklenmedi

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Facebook: Eklenmedi

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Whatsapp: Eklenmedi

    Prof. Dr. F. Savaş Koçak Telefon Numarası: Telefon Eklenmedi

    Siz de sitemizde yerinizi alın!

    Doktor, diyetisyen yahut psikolog musunuz? Hemen siz de üye olun ve meslektaşlarınızın arasına katılın. Yılda 40 milyon internet kullanıcısı ihtiyaç duydukları uzman bilgilerine bu sayfalar aracılığıyla ulaşıyor.

    Doktor Üyeliği >

  • nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası