ovitrelleden sonra akıntı / Gebelikte Vajinal Akıntı - İrfan Tarhan

Ovitrelleden Sonra Akıntı

ovitrelleden sonra akıntı

Yumurta çatlaması nasıl anlaşılır? Çatlatma iğnesi nedir, nasıl ve ne için uygulanır?

Adet döngüsü düzenli olan, 28 günde bir adet gören bir kadında yumurtlama günü 14 gündür. Fakat adet döngüsü düzensiz veya 28 günden farklı olan bir kadın için yumurtlama gününü sabit bir gün olarak belirlemek zordur. Bu nedenle yumurta çatlamasının olduğu günü tespit etmek için vücudumuzda oluşan bazı belirtileri belirtilere dikkat etmek gerekir.

Vajinal akıntıda değişiklik, yumurta çatlaması belirtisidir. Adet bittikten sonra yumurta olgunlaşmaya başladığında akıntı miktarı artmaya başlar ve yumurtlama günü geldiğinde ise kıvamı yumurta akı gibi şeffaf olur. Yumurta çatladıktan sonra akıntı tekrar opak hale gelir. Vajinal akıntıyı takip ederek yumurta çatladığı günü tahmin edebilirsiniz.

Yumurtanın çatladığının bir göstergesi de kasıklardaki ağrıdır. Kasık ağrısı yumurta çatlaması ile yumurtayı taşıyan folikül sıvısının karın iç zarında yaptığı irritasyona bağlı oluşur. Yumurta çatladığı gün görülür ve genelde bir gün devam eder.

Gebelikte şeker yüklemesi nasıl ve ne zaman yapılır? Gebelikte şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılması uygundur?

Yumurta çatlamasına yakın artan östrojen hormonu nedeniyle cinsel istek de artar.

Yumurta çatladıktan sonra adet başlayana kadar vücut ısısı 0,5 C kadar yüksek seyreder. Vücut ısısını her gün sabah uyandığınızda ölçerek yumurtlamanın olduğu günü tespit etmek mümkün olur. Vücut ısısının yükselmesi, vücutta şişkinlik, memelerde hassasiyet, duygusal durum değişikliği yumurta çatladıktan sonra salgılanan progesteron hormonu ile ilişkilidir. Yani bu belirtilerin başlaması yumurtanın sağlıklı bir şekilde çatladığının göstergesidir.

Çatlatma iğnesi nedir?

Yumurta yeterli olgunluğa ulaştığında hipofiz bezinden salgılanan LH hormonu çatlamaya sebep olur. Çocuk tedavisi uygulanan infertilite hastalarında yumurta çatlamasını dışarıdan enjeksiyon şeklinde uygulanan HCG hormonu ile gerçekleştirilir. Enjeksiyon şeklinde uyguladığımız HCG hormonu doğal hipofiz bezinden salgılanan LH hormonunu taklit ederek yumurtanın çatlamasını sağlayan bir ilaçtır. Çatlatma iğnesi Polikistik Over Sendromu gibi yumurtanın düzenli her ay çatlamadığı durumlarda, aşılama yönteminde veya tüp bebek tedavisi sırasında oluşan yumurtaların eş zamanlı çatlaması için uygulanır.

Kürtaj sonrası hamilelik ne zaman olmalı? Kürtaj sonrası hamilelikte risk var mı, nelere dikkat edilmeli?
bebegimvebiz

&#;atlatma İğnesi Nedir, Ne İşe Yarar? Yumurta &#;atlatma İğnesi Vurulduktan Ka&#; Saat Sonra Yumurta &#;atlar?

Yumurta iğnesi, doğurganlık çağındaki kadınların yumurtalarının artırmasına neden olan iğne olarak bilinir. Tüp bebek tedavisindeki gaye yumurtalıkların geliştirilmesidir. Bu yüzden fazla yumurta üretmek amaçlanır. Yumurtalıklar regl döneminin 2. gününden sonra uyarılır ve olgunlaştıktan sonra 20 mm büyüdüğünde çatlatma işlemi uygulanır.

Çatlatma İşlemi Neden Yapılır?

Kadınlarda doğurganlığın devamı halinde belli bir plana göre hareket edilir. Çatlamayan yumurta haliyle sperm ile bir araya gelemez ve çocuk oluşmaz. Çünkü çatlamayan yumurta hücreleri salınmaz. Bu sorunları çözmek adına kullanılan bir iğnedir. Çatlatma işleminin uygulandığı kişinin gebe kalma ihtimali yüksektir.

Kısırlık tedavilerinde de sıkça kullanılan bu yöntem, kadın vücudunun sistemine uygun bir prensibe dayanır. Bu ilacın içeriğinde bulunan hCG hormonu kadın vücudunda bulunan LH ile aynı işlevi görür. Yumurtlama döneminde bazen yumurtanın gelişmesi ve büyümesinde sorunlar çıkabilir. Olgunlaşmış bir yumurtada ise bu çatlatma iğnesi kullanmanın herhangi bir sakıncası yoktur. Bu iğneler verildikten 32 saat sonra yapılacak işlemler yapılmaya başlanır.

Yumurta Çatlatma İğnesinin Sonrasında Durum Nasıldır?

Bu iğne birkaç farklı çeşitte üretilmektedir. Bazı iğneler kalça bölgesinden direkt kas içine, bazı iğneler de karın ya da koldan cilt altına uygulanır. İğne yapıldığı esnada ve yapıldıktan sonra biraz ağrı görülebilir. Bu durum geçicidir. İğne yapılırken sadece iğnenin girerken acısı hissedilir ve bu durum gayet normaldir. Az bir olasılık olan iğne ucunun kılcal damarı zedelemesi de görülebilir. Bu durumda iğne yapılan bölgede morarma meydana gelebilir.

Yumurta Çatlatma İğnesinin Yan Etkileri Var mıdır, Varsa Nelerdir?

Her işlemde olduğu gibi bu iğnenin de bazı yan etkileri de görülmektedir. Yumurtanın çatlamış olduğuna dair karın ağrısı, memelerde hassaslık durumu, cinsel isteğin artmış olması, vajinal akıntılar gibi yan etkiler normal olarak sayılabilir. Ancak bazı ağır yan etkiler de görülebilmektedir. Mide bulantısı, baş dönmesi, kusma, ateş, nefes darlığı, öksürük gibi etkiler buna örnek gösterilebilir. Bu durumda doktora başvurulmalıdır. Bu durum yumurtanın normalden fazla uyarıldığı anlamını taşımaktadır. Bu iğne yapıldıktan sonra hamilelik testini yapmak için regl döneminin geçmesi gerekir.

Ovitrelle iğnesini vurulduktan sonra beyaz akıntı oluyorum sizde de oldu mu

temmuzlu26 .!.:

Arkadaşlar iyi günler Çarşamba günü iğnemi oldum Perşembe günü saati dolduktan sonra ilk birliktelik oldu o gün sabahtan bir kez beyaz kokusuz akıntım olmuştu yapışkandi bugün cumartesi tekrar beraber olmamız gerekiyordu ama bugün gün boyu devamlı aynı beyaz akıntım oldu sizce neden tutmuş olabilir mi denk gelmişmidir yorumlarınızı bekliyorum

Genişletmek için tıkla


Marget-harry .!.:

Merhaba bende perşembe günü oldum ovitrelle . Neredeyse aynı. Bize de 36 saat sonra denememoz söylendi. Ama dediğin akıntı bende de var. Rabbım hayırlı sonuçlar versin inşallah

Genişletmek için tıkla

Geçen ay ovitrelle iğne sonrası beyaz akıntı ve ağrı bende de oldu. Akıntı sonra geçti gibi oldu ama adetimden 1 hafta önce tekrar başldı. Yapışkan gibi değil ama beyaz çamaşırda iz bırakan şekildeydi. Ağrım adet gününe kadar ara ara hep oldu bazı gün hiç olmazken bazen çok ağrıdı.
Benim sonuç negatif oldu malesef.
Ovitrelle iğne vücuda hcg hormonu verdiği için vücut kendini gün boyunca hamile zannediyo ve hamilelik belirtileri gibi belirtiler oluyor.
Umarım sizin bebişler tutmuştur ama iğneden en az 12 gün geçmeden pek birşey belli olmuyor malesef

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir