bugün bayraklar neden yarıya indirildi / Bayraklar neden yarıya indirildi? Milli yas neden ilan edildi?

Bugün Bayraklar Neden Yarıya Indirildi

bugün bayraklar neden yarıya indirildi

-

TBMM&#x;DEK&#x; &#x;M&#x;LL&#x; EGEMENL&#x;Ğ&#x;&#x;N&#x;N S&#x;MGES&#x; OLAN TÜRK BAYRAĞI DIŞINDAK&#x; BAYRAKLAR YARIYA &#x;ND&#x;R&#x;LD&#x;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan etmesinin ardından TBMM’de, ‘milli egemenliği’ simgeleyen Türk bayrağı dışındaki bayraklar yarıya indirildi.

Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı ‘milli egemenliği’ temsil ettiği için hiçbir zaman, Anıtkabir'deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis kapıları ve ek binalardaki bayraklar yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan milli yas genelgesinde, "6 Şubat tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadesine yer verilmişti.

Türkiye yasta: Meclis'te 'bir bayrak' hariç tüm bayraklar yarıya indirildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve büyüklüğündeki depremler sonrası can kaybı sayısı resmi verilere göre itibarıyla 3 bin 'ye yükseldi. 21 bin kişi yaralandı. 

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları da sürüyor.

BİR BAYRAK HARİÇ

Önceki akşam AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgeyle milli yas ilan edilmişti.

Yas nedeniyle Meclis kapıları ve ek binalardaki bayraklar yarıya indirildi.

Türk Bayrağı Kanunu uyarınca TBMM binasının önündeki Türk bayrağı ise 'milli egemenliği temsil ettiği' için hiçbir zaman indirilemiyor.

Ayrıca Anıtkabir'deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor.


TBMMartçı depremAFAD son depremlerdeprembayrakulusal yasyas ilanı

kaynağı değiştir]

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır