4.5 g uyumlu telefon fiyatları / G uyumlu telefonların tam listesi – Sözcü

4.5 G Uyumlu Telefon Fiyatları

4.5 g uyumlu telefon fiyatları

Turkcell 5G Teknolojisi

Yurt Dışında 5G Deneyimi Turkcell’de

Yurt dışında Turkcell’in anlaşmalı olduğu ülkelerde 5G teknolojisini dolaşım paketiniz/tarifeniz dışında hiçbir ek ücret ödemeden deneyimleyebilir, 5G'nin sunduğu hız ve rahatlığın keyfini yaşayabilirsiniz.

Yurt dışında 5G servisini deneyimleyebileceğiniz ülkeler: Almanya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çekya, Çin Halk Cumhuriyeti, Danimarka, Endonezya, Estonya, Filipinler, Finlandiya, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Katar, Kuveyt, Letonya, Lüksemburg, Malta, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Tayland, Tayvan, Umman, Vatikan ve Yunanistan

İstanbul Havalimanı’nda 5G Deneyimi Turkcell’de

İstanbul Havalimanı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile 5G teknolojisini sunmaya başladık. 5G uyumlu cep telefonları kullanılarak, çok yüksek hızlı internet erişiminin yanı sıra, 5G’nin getirdiği düşük gecikmeli veri iletimini de İstanbul Havalimanı’nda deneyimleyebilirsiniz. Bu hizmetten faydalanmak için 5G destekli cihaza ve G sim karta sahip olmanız ve havaalanında bulunmanız gerekmektedir. Bu koşulları sağladığınız takdirde “5G” yazıp ’a SMS göndererek 5G deneyimini ücretsiz yaşamaya başlayabilirsiniz.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil kullanıcıların daha yüksek veri hızları ve güvenilir hizmet beklentileri de giderek artmaktadır. Yeni nesil kablosuz ağ teknolojilerinin en güçlülerinden biri olan 5G sayesinde yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyeden daha kısa sürede indirmenin ötesine geçerek çok daha fazlasını hayal edebilmeniz artık mümkün! 5G sanal gerçeklik, otonom araçlar ve Nesnelerin İnterneti gibi diğer yeni teknolojilerin gelişim sürecini de giderek hızlandırmaktadır. 5G, son dönemlerin en çok konuşulan teknolojileri arasındadır.

Yurt Dışında 5G Hizmetinden Faydalanmak İçin

  • Uyumlu cihazınız ve sim kartınız varsa

  • Anlaşmalı ülkelerde telefonunuza gelecek SMS’te bulunan adımları izleyin

  • Telefonunuzda şebeke seçimini 5G olarak değiştirmeyi unutmayın

  • Uygun ülkelerde 5G hizmetinden faydalanmaya başlayın

5G Destekli Cihazları İncele
5G

5G Nedir?

Yalnızca saniyede gigabit’ler seviyesine çıkacak indirme hızı değil, 5G bundan daha fazlasını vaat ediyor. Sürücüsüz araçlar, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, uzaktan ameliyat ve nesnelerin interneti (IoT) gibi teknolojiler, 5G ile hayatımıza daha fazla entegre olacak. Peki, 5G’de neler olacak?

Yüksek Hız

5G ile veri indirme hızları Gbit/s’ler seviyesine çıkabilecek ve yüksek kapasite gerektiren yeni servislerin hayata geçmesine olanak verecek.

Düşük Gecikme Süresi

5G ile gecikme süreleri G’ye göre minimuma inerek, milisaniyeler seviyesine düşecek. Örneğin bir doktor, başka bir şehirdeki hastayı ameliyat edebilecek.

Geniş Kapasite

5G’nin hız artışıyla birlikte gelen başka bir yenilik de kapasite artışı olacak. Bugün binlerce cihaz bir baz istasyonuna bağlanıyor ve sunulan kapasiteyi paylaşıyor. Örneğin 1 kilometrekare alan içinde 1 milyon cihazın sorun yaşamadan veri alıp gönderebilmesi ancak 5G ile mümkün olacak.

Neden Turkcell?

Turkcell olarak gerçekleştirdiğimiz ilklerle, 5G teknolojisinin haberini önceden vermiştik.

Turkcell’lilere yurt dışında 5G ayrıcalığı

Ulusal ve uluslararası alanda 5G çalışmalarıyla birçok ilke imza atan Turkcell, müşterilerini yurt dışında 5G teknolojisiyle buluşturdu. Yurt dışında 5G servisi almak üzere başvuran Turkcell’liler, Almanya’dan Çin Halk Cumhuriyeti’ne kadar anlaşmalı 29 ülkede 5G teknolojisinin getirdiği yeniliklerden faydalanabiliyor.

Turkcell’in liderlik ettiği uluslararası 5G projesi başarıyla tamamlandı.

Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği (NGMN) tarafından, aralarında Orange, T-Mobile, China Mobile gibi dünya telekom devlerinin olduğu şirketlerin iş birliğinde yürütülen ve Turkcell’in liderlik ettiği 5G denemeleri projesi, yeni nesil 5G Temel Şebeke (Standalone-SA) mimarisindeki testlerin tamamlanmasının ardından sona erdi.

Turkcell bulut şebeke mimarisiyle güçlenen üstün altyapısıyla 5G ve ötesi için hazır

Turkcell, son dört yılda gerçekleştirdiği yeni nesil altyapı yatırımlarıyla 5G teknolojisine geçiş konusunda en hazırlıklı operatör konumuna geldi.

5G Ar-Ge’de inovasyonun öncüsü Turkcell

Turkcell, Türkiye’nin 5G alanında teknolojiye yön veren ülkeler arasında söz sahibi olabilmesi için sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarına son hız devam ediyor. Turkcell’in 5G alanında geliştirdiği beş proje Avrupa Birliği Horizon Ar-Ge programına kabul edildi.

Turkcell ile HTK’dan yerli ve milli 5G için yeni bir adım

Turkcell, 5G altyapısının yerli ve milli olması çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi (HTK) çalışmaları kapsamında yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi”nde, 5G teknolojisinde kullanılacak baz istasyonlarının merkezi altyapısı olan “Çekirdek Şebeke” uçtan uca yerli hale getiriliyor.

Turkcell uluslararası arenada 5G’ye liderlik ediyor

Turkcell’in, uluslararası operatörler kuruluşu NGMN’de (Next Generation Mobile Networks Alliance / Yeni Nesil Mobil Şebekeler Birliği) liderlik ettiği 5G denemeleri projesi başarıyla sona erdi.

Turkcell’den Türkiye’nin ilk 5G canlı yayını

Turkcell 5G alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek bu alanda geliştirdiği teknolojiyle televizyon yayıncılığında devrim niteliğinde bir adım attı. Şenol Güneş Spor Kompleksi’ndeki Trabzonspor-Fenerbahçe mücadelesi öncesi televizyondan gerçekleşen canlı yayın sayesinde izleyiciler, Türkiye’de ilk kez Turkcell 5G test şebekesi üzerinden canlı televizyon yayını izleme ayrıcalığını yaşadı.

Turkcell’in 5G altyapısı ilk kez Trabzonspor stadında

Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu Turkcell teknolojisiyle 5G altyapısına kavuştu. 5G ile donatılan statta artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) uygulamaları üzerinden çok daha kişiselleştirilmiş ve zengin bir maç izleme deneyimi yaşanabilecek.

Turkcell Londra’da dijital ekonomi ve 5G konuştu

Londra’da Dünya Mobil Operatörler Birliği’nin (GSMA) merkezini ziyaret eden Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan gazeteciler ile bir araya gelerek sektörün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Turkcell’in gelecek dönem hedeflerinden de bahseden Erkan, 5G için fiber ve ortak altyapının önemine dikkat çekti.

Turkcell’den 5G’de dünya rekoru

Turkcell, yurt dışında satışına başlanan 5G destekli cep telefonları ile Turkcell 5G pilot şebekesinde hız testi gerçekleştirdi. İstanbul’daki Turkcell Tepebaşı Plaza’da kurulan Turkcell 5G altyapısı üzerinde ticari 5G cep telefonu kullanılarak gerçekleştirilen hız testinde, saniyede 2 Gbps üzeri hızlara ulaşılarak dünya rekoru kırıldı.

Sıkça Sorulan Sorular

Yukarıda belirtilen koşulları sağlayan Turkcell bireysel ve kurumsal mobil müşteriler yararlanabilir.

G yazıp ’a gönderip iptal edebilirsiniz.

5G kullanımı için ek bir ücret ödemezsiniz, mevcut tarifenizdeki internet paketinizden ücretlendirilirsiniz. (Yurtdışında kullanımda yurt dışı tarifenizdeki internet paketinizden ücretlendirilirsiniz.)

5G uyumlu cihazım var ancak anlaşmalı ülkede SMS almadım.

Piyasada 5G teknolojisini destekleyen birçok cihaz bulunmakla beraber 5G hizmetinden faydalanabilmek için telefon 5G desteğinin yanı sıra, telefon üzerindeki yazılımda da 5G’nin aktif edilmiş olması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için cihaz üreticiniz ile iletişime geçebilirsiniz.

5G hizmetinden yararlanmak için özel bir paket/tarifeye geçmem gerekir mi?

Hayır. Mevcut tüm tarife/kampanyalar, herhangi bir kısıt olmadan kullanılabilir.

5G kullandığımı telefonumdan nasıl göreceğim?

5G kapsaması olan bir konumdaysanız, telefonunuzda G yerine 5G yazar.

Telefonumda 5G şebeke seçimini nasıl yapabilirim?

Kullandığınız cihaza göre farklılık gösterir. Cihazınızın tepedeki menüsünde yer alan 5g sekmesinden ayarlanabilir. Telefon ayarlarınızda bulunan bağlantılar menüsünden de aktive edilebilir.

Yurt dışında 5G deneyimi sunulan anlaşmalı ülkelerde 5G hizmetinden faydalandığım takdirde data paketim daha hızlı tükenecek mi?

5G teknolojisinin yüksek veri hızından dolayı internet paketiniz daha hızlı tükenebilir.

Turkcell şebeke altyapısını 5G hizmetlerini sunmaya uyumlu olacak şekilde dizayn etmekte ve geliştirmektedir.
5G şebekesinden, ilgili yasal düzenlemelerin ve 5G frekans tahsisinin yapılmasını takiben
hizmet verilmeye başlanabilecektir.

Turkcell 5G Teknolojisi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil kullanıcıların daha yüksek veri hızları ve güvenilir hizmet beklentileri de giderek artmaktadır. Yeni nesil kablosuz ağ teknolojilerinin en güçlülerinden biri olan 5G sayesinde yüksek çözünürlüklü bir filmi bir saniyeden daha kısa sürede indirmenin ötesine geçerek çok daha fazlasını hayal edebilmeniz artık mümkün! 5G sanal gerçeklik, otonom araçlar ve Nesnelerin İnterneti gibi diğer yeni teknolojilerin gelişim sürecini de giderek hızlandırmaktadır. 5G, son dönemlerin en çok konuşulan teknolojileri arasındadır.

5G Nedir?

5G’nin gündemdeki ağırlığını arttırması ile birlikte ‘’5G teknolojisi nedir?’’ sorusunun yanıtını merak eden kullanıcıların sayısı arttı. 5G teknolojisi hakkında bilmeniz gerekenler:

  • 5. nesil mobil telekomünikasyon hizmeti olan 5G kısaca yeni nesil kablosuz haberleşme teknolojisi olarak tanımlanabilir.
  • 5G; 1G, 2G, 3G ve 4G ağlarından sonra küresel kablosuz standartların en son güncellemesini ifade eden yeni nesil hücresel teknolojidir.
  • 4G olarak ifade edilen LTE teknolojisinin devamı olan yeni hücresel teknoloji, hızı artırmak, gecikmeyi azaltmak ve kablosuz hizmetlerin esnekliğini iyileştirmek için geliştirilmiştir.
  • Her türlü veriyi 20 Gbps'ye kadar yüksek hızlarda iletmek için kullanılabilecek hızlı kablosuz iletişimin yanı sıra, gerçek zamanlı geri bildirim gerektiren kullanımlar için 1 ms veya daha düşük gecikme süresi sağlar.
  • 5G ağları, akıllı cihazlarda daha güvenilir bağlantılar sağladığı için nerede ve nasıl bağlı kalacağınız konusunda size yeni olanaklar yaratır.
  • Büyük hacimde veriyi taşımak için gerekli altyapıyı sağlar.
  • IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojisinde büyük bir yükselişe yardımcı olması beklenmektedir.
  • Ayrıca 5G, Artırılmış Gerçeklikler (AR), Sanal Gerçeklik (VR), otonom arabalar, sağlık uygulamaları ve bağlantılı binalar dahil olmak üzere diğer dijital deneyimlerin yanı sıra iş uygulamalarının performansını iyileştirmek için de kullanılabilecek bir teknolojidir.

5G Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

4G teknolojisinden çok daha verimli olan 5G teknolojisi, mobil telefonların kullandığı hücresel ağlarda kullanılan teknolojik altyapıda iyileştirmeler yapılarak daha iyi hizmet sunulması amacı ile geliştirilmiştir. Bundan önceki 4G’ye kadar olan hücresel teknolojilerin tümü daha önce hiç olmadığı kadar hızlı, geniş ve güvenli olan 5G’nin oluşumuna altyapı hazırlamıştır. 5G tüm diğer bağlantı türlerinden daha kompleks ve geniş bir ağı ifade eder. Yeni dağıtım modellerini güçlendirmek, yeni hizmetler sunmak ve yeni nesil kullanıcı deneyimlerini etkinleştirmek için genişletilmiş bir kapasiteye sahiptir. 5G teknolojisi, daha hızlı indirme ve daha düşük gecikme hızları sayesinde hayat formumuz üzerinde radikal değişimlere yol açabilecek kadar güçlüdür.

4G ile 5G Arasındaki Farklar Nelerdir?

5G özellikleri itibarıyla kullanıcılarına birçok açıdan önemli avantajlar sağlayacak. 5G teknolojisi, 4G teknolojisine kıyasla neredeyse 10 kat daha fazla iletim hızı sunacak. İletim hızının artması ile birlikte iletilen bit başına enerji tüketimi 5G teknolojisi ile daha da azalacak. 4G teknolojisine kıyasla daha fazla cihaz ile daha hızlı bağlantı imkanı sunacak. 5G teknolojisi ile birlikte hızın artmasına paralel olarak dosya indirme süreleri de son derece kısalacak. Nitekim 5G teknolojisi sayesinde yüksek çözünürlüğe sahip filmlerin ve videoların dahi indirme süreleri 10 saniyeye kadar gerileyecek. 5G ile cihazlar arasında yapılan iletişim ve bağlantı noktasında da önemli ilerlemeler kaydedilecek. Bu sayede 4G teknolojisinde milisaniye civarı ile cihazlar arası bağlantı ve iletişim süresi 5G internet ile 4 milisaniyenin altına düşecek. Dolayısıyla 5G’nin özellikleri bağlantı ve hız noktasında büyük ilerlemeler kaydedilmesini sağlayacak.

5G teknolojisinin faydaları arasında dikkat çeken bir diğer konu ise mobil kullanıcı deneyimi ile ilgilidir. Mobil cihazlar, pil ve şarj ömrü konusunda her ne kadar gelişse de birçok kişi için yetersiz kalabiliyor. 5G internet teknolojisi sayesinde mobil ağların enerji tüketimi azalacağından dolayı mobil cihazların pil ömrü gelecekte daha uzun hale gelecek.

5G’nin avantajları arasında daha birçok özellik sayılabilir. Nitekim 5G teknolojisi özellikleri itibarıyla daha birçok alanda gelişmelere ön ayak olacak. Nesnelerin interneti (Internet of Things - IoT) üzerinde büyük bir etkiye sahip olacak 5G teknolojisi, IoT cihazlarının daha verimli bir şekilde yönetilmesini sağlayacak. Diğer yandan 5G teknolojisi ile sanal gerçeklik insan hayatının içerisinde daha fazla yer almaya başlayacak. Kısaca anlatmak gerekirse 4G’nin 5G’den farkları şöyle sıralanabilir:

  • 4G'den çok daha hızlıdır.
  • 4G'den daha çok kapasiteye sahiptir.
  • 4G'den daha az gecikme süresine sahiptir.
  • 4G'den daha yetenekli olan birleşik bir platformdur.
  • 4G'den daha iyi spektrum kullanır.

5G Ne Kadar Hızlı?

5G teknolojisi özellikleri itibarıyla önceki ağlardan daha hızlıdır. Ancak, bu hızın nicel verilerini değerlendirmek aklınızdaki soru işaretlerinin giderilmesi için daha net katkıda bulunacaktır.

  • Maksimum veri hızları, mobil baz istasyonu başına 20Gbps indirme bağlantısına ve 10Gbps yukarı bağlantıya ulaşabilir.
  • Verilerin bir noktadan diğer noktaya gitmesi için geçen süre, normal koşullarda 10 milisaniyenin altında ve maksimum hız gerektiren kullanım durumlarında ise 1 milisaniyedir.
  • Telsiz arayüzleri, enerji açısından verimlilik sağlayarak kullanılmadığında düşük enerji moduna geçer.
  • 5G; 30 bit/Hz aşağı bağlantı ve 15 bit/Hz yukarı bağlantıya sahip 4G’ye göre daha iyi spektral verimlilik sunar.
  • Nesnelerin İnterneti desteği için 5G, kilometrekare başına 1 milyon bağlı cihazı destekleyebilir.

5G Uyumlu Telefonlar Listesi

Tüm dünyanın önde gelen teknoloji devleri, 5G uyumlu telefonlar üretme konusunda birbirleriyle yarış halindeler. “5G hangi telefonlara gelecek?” sorusunun cevabı her geçen gün yeni marka ve modellerle güncellenmektedir. Birçok telefon markası artık 5G teknoloji desteği sunuyor. Yazılım ve donanımı 5G destekli cep telefonları listesini inceleyerek bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünleri keşfedebilir, Turkcell Pasaj’ın sunduğu avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

Daha Az
Tümünü Gör

G Hakkında T&#;m Sorularınızı Cevapladık!

Bunun sebebi de teknoloji farkı. G şebekesine bağlı olan bir akıllı telefon 3G şebekesine bağlanmaya çalıştığında kendini otomatik olarak 3G şebekesine düşürecek. Eğer karşı taraf 2G ise bu bir saniyenin daha eklenmesi anlamına geliyor. Böylelikle şu anda ortalama 6 saniye olan bağlanma süresi 10 saniyeye kadar çıkabilecek. Bu sorun G’li abone sayısı ile azalacak. Asıl çözüm ise uçtan uca IP şebekesi olan ‘VoLTE’ ile çözülecek.

G Hakkında Tüm Sorularınızı CevapladıkBanka Şifremi Eşleştirmem Gerekiyor mu?

G’li sim kartlarını alan kullanıcılar bankacılık işlemlerinde sıkıntı yaşayabiliyor. Bunun sebebi de internet ve mobil bankacılık uygulamalarına giriş için kullanılan tek kullanım şifrenin tek bir SIM kartla eşleştirilmesi. Siz de G uyumlu SIM kart almışsanız ve dijital bankacılık işlemlerinizi gerçekleştiremiyorsanız, müşterisi olduğunuz bankanın çağrı merkezini arayarak veya şubesine giderek eşleştirme işlemini birkaç dakikada tamamlayabilirsiniz.

Şarjım Daha Kısa mı Gidecek?

Akıllı telefonlarla beraber şarj sorunu daha çok arttı. Ancak G ile şarj sorunu daha da büyüyecek. En fazla saniyede megabytelık bir veri transferi söz konusu olunca, akıllı telefonların işlemcileri başta olmak üzere diğer donanım parçaları daha fazla güç harcayacak. Bu da şarj ömrünü olumsuz olarak etkileyecek.

Akıllı telefonumdaki internetin hızıyla çok sık işim olmuyor, şarjım daha uzun gitsin diyorsanız cihazınızın ayarlar bölümüne girerek ağ seçeneklerinden ‘3G’yi seçin. Böylelikle G’den önceki şarj ömrüne sahip olabilirsiniz.
G Hakkında Tüm Sorularınızı CevapladıkEkranımda 3G Yerine G Yazacak mi?

G teknolojisi hem hız hem de isim olarak ilk kez Türkiye’de kullanılacak. Akıllı telefon üreticileri ise daha önce ‘G’ olarak bir çalışma yapmamış durumda. Bu yüzden akıllı telefonların işletim sistemlerinde yeni teknoloji ‘LTE’ ve ‘4G+’ olarak belirtiliyor. Yani akıllı telefonunuzun üstünde G yazmazsa şaşırmayın.

Ancak bunun için akıllı telefon üreticileri Türkiye’ye özel bir çalışma gerçekleştirdi. Örneğin Samsung, yeni akıllı telefon modellerinde ‘G’ simgesini kullanmaya başlayacak. Daha önce alınan Samsung cihazları işletim sistemine gelen ilk güncelleme ile G simgesini kullanacak. Apple ise iPhone modellerinde benzer bir çalışma gerçekleştiriyor. Diğer üreticilerin de bu konuda harekete geçmesi bekleniyor.

Hız Testi Yapmam Kotamı Bitirir mi?

G’nin en heyecanlı yeri tartışmasız hızı. İletişim operatörleri yaptıkları testlerle ulaştıkları hızlarla kendilerini ispatlamaya çalıştı. Bu gece sunulacak G ile ne kadar hız ile internete bağlanacağımız da merak konusu. Bunun için ‘Speedtest’ adında popüler bir uygulama var. Ücretsiz olarak iOS ve Android işletim sistemlerine sunulan bu uygulama ile hem indirme (download) hem de yükleme (upload) hızınızı ölçebilirsiniz. Ancak burada önemli bir uyarımız var.

G yüksek hıza sahip olan bir teknoloji olduğu için yapacağınız testlerde kotanızı hızlı bir şekilde yiyecektir. Yapılan testlerde G ile yapılan her test megabyte ile megabyte arasında bir veri trafiği yaratıyor. Bu da kotanızın hızlı bir şekilde bitmesi anlamına geliyor. Yapacağınız testlere dikkat edin.

Hangi Uygulamalarda G'yi Daha İyi Kullanırım?

Hızlanan mobil internet bağlantısı yeni uygulama ve servislerin doğmasını sağlayacak. Özellikle HD, Full HD ve hatta 4K içerikler G bağlantısı ile kullanıcılara sunulabilecek duruma gelecek. Akıllı telefonlardan izlenen maçlar, filmler ve diziler daha kaliteli ve takılmadan izlenebilecek. Buna ek olarak canlı izlenen yayınlara farklı kamera açılarından anlık olarak ulaşılabilecek.

‘LTE Broadcast’ olarak ifade edilen teknoloji ile stadyumda maç izlerken saha içindeki kameralar arasında tercih yapılabilecek. Online video platformu YouTube ve canlı yayın uygulaması Periscope gibi servisler daha kaliteli çözünürlükle kullanılabilecek.

G'yi Telefondan Başka Hangi Cihazlarda Kullanabilirim?

Yeni iletişim teknolojisi en etkili şekilde akıllı telefonlarda kullanılacak. Ancak geliştirilen yan ürünler de G için hazır duruma getiriliyor. Örneğin, taşınabilir akıllı projektörlere SIM kart takarak Wi-Fi bağlantısı olmadan bile televizyon izlenebilecek ve film izlenebilecek.

Tabletler de G’ye uyumlu durumda. Ayrıca Wi-Fi paylaşımı için geliştirilen çoklu modemlere de SIM kart takılarak bilgisayar ve diğer cihazlarda da G deneyimi yaşanabilecek.

G'ye Geçmezsem Ne olur?

G’ye geçmemeniz durumunda şu anda iletişiminizi aynı şekilde sağlayabilirsiniz. Başka bir deyişle iletişiminizin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Şu anda cep telefonunuzda internet bile kullanmıyorsanız G’li dönemde hiçbir değişiklik yapmadan iletişiminizi sağlayabilirsiniz. Şu anda 3G abonesiyseniz, internete aynı hızdan bağlanabilirsiniz.

G Hızımı Nasıl Arttırabilirim?

Yeni dönemde akıllı telefonlarda en fazla mbps hız sağlanacak. Ancak bu bana yetmez diyorsanız, iletişim operatörlerinin geliştirdiği yeni bir teknoloji var. Wi-Fi ağlarıyla mobil interneti birleştiren bu teknolojiyle 1 gbps hıza ulaşabilirsiniz.

Yani yaklaşık 3 kat fazla daha hız alabilirsiniz. Ancak şu anda bu teknolojiye uygun akıllı telefon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu teknolojiyi destekleyen akıllı telefon sayısının önümüzdeki dönemlerde artması bekleniyor.

G Kapsama Alanı Dışıındayken Ne Yapmalıyım?

Operatörler, deyim yerindeyse gece gündüz çalışarak en fazla kapsama alanı için çalışmalarını devam ettirdi. Ancak bu kısa sürede tüm Türkiye’nin G kapsama alanına sahip olması oldukça zor. Bu yüzden G’nin ilk dönemlerinde bazı yerleşim birimleri kapsama alanı dışında kalabilir. Eğer siz de kapsama alanı dışındaysanız, operatörünüzü arayarak sorunnu bildirin. Daha sonraki dönemlerde ise kapsama alanı hızla artacaktır.

OPERATÖRLERİN G FİYAT TARİFELERİ

Üç operatör G tarifelerini nihayet açıkladı. Çeşitli kampanyalarla birlikte kullanıcıları G'ye geçirmeyi planlayan Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom aboneleri bugünden itibaren artık G'yi kullanabilecek.

İşte operatör operatör G tarifeleri

G Hakkında Tüm Sorularınızı CevapladıkTurkcell'de 2 GB internet, dakika konuşma ve SMS'in fiyat tarifesi 39 TL olarak belirlenirken, 4 GB'lık bir üst tarifede fiyat 49 TL, 6 GB ise 59 TL oldu. 10 GB internet, dakika konuşma ve SMS'in fiyatı 79 TL iken, 15 GB olanda fiyat 99 TL, 20 GB'ta TL ve 50 GB'ta TL.

Vodafone

Vodafone, G'ye geçiş için 1 ay ücretsiz deneme kampanyası sunuyor. Kullanıcılar G'yi denemek istediklerinde “4bucakG” yazarak ’e SMS atıp geçiş yapabilecek. Aboneler kendi tarifelerinde (örneğin 4 GB kotalı bir kullanıcı) kendi kotasını aştığında ek bir ücret ödemeyecek.

Yani 4 GB kotası olan bir kullanıcı o bir ay boyunca 10 GB tüketimde bulunsa bile kendi tarifesi neyse onu ödeyecek; geri kalan 6 GB ücretsiz olacak.

Türk Telekom

Türk Telekom cephesinde ise fiyatlar şöyle:

Faturalı Türk Telekom G Tarifeleri

Bol ve Hızlı Tarife 3 GB - 35 TL

Bol ve Hızlı Tarife 5 GB - 45 TL

Bol ve Hızlı Tarife 7 GB - 55 TL

Ultra 8 GB Tarifesi - 65 TL

Ultra 10 GB Tarifesi - 75 TL

Ultra 12 GB Tarifesi - 85 TL

Ailece 15 GB Tarifesi - 89 TL

G Uyumlu Faturalı Data Paketleri:

AYLIK 4GB - 19 TL

AYLIK 2GB - 15 TL

2 HAFTALIK 4 GB - 15 TL

2 HAFTALIK 2 GB - 12 TL

1 HAFTALIK 4 GB - 12 TL

1 HAFTALIK 2 GB - 10 TL

Faturasız Türk Telekom G Tarifeleri

2 GB EK İnternet Paketi - 10 TL

4 GB Ek İnternet Paketi - 19 TL

Bol ve Hızlı 5 GB - 35 TL

Bol ve Hızlı 7 GB - 45 TL

Yeni Yıl 6 GB - 39 TL

Yeni Yıl 8 GB - 39 TL

Yeni Yıl 10 GB - 59 TL

Kaynak: Hürriyet

False

G'yi Destekleyen Telefonlar

G ihalesi tamamlandı; 1 Nisan itibariyle Türkiye adım adım G'ye geçecek. Peki telefonunuz G'yi destekliyor mu? Hangi telefonlar 'jet' hızında internete girebilecek? TÜSODER Bilişim Komisyonu Üyesi Ateş 'uyumlu SIM kart' ibaresine dikkat çekerek Birçok tüketicinin sim kartının eski tipte olduğunu ve G teknolojisini desteklemediğine vurgu yaptı ve ekledi: "tüketici ücret ödeyerek yeni sim kart almak zorunda kalacak. Bu nedenle tüketiciler cep telefonu ve sim kart seçimi yaparken 4,5G'ye uyumlu olup olmadığını mutlaka sorgulamalı. Eğer bunlar uyumsuz olursa, kullanıcı bu teknolojiden yararlanamayacak, cep telefonu ve SIM kart çöp olacaktır." İşte G'yi destekleyen o telefonlar

G ihalesi tamamlandı; 1 Nisan itibariyle Türkiye adım adım G'ye geçecek. Peki telefonunuz G'yi destekliyor mu? Hangi telefonlar 'jet' hızında internete girebilecek? TÜSODER Bilişim Komisyonu Üyesi Ateş 'uyumlu SIM kart' ibaresine dikkat çekerek Birçok tüketicinin sim kartının eski tipte olduğunu ve G teknolojisini desteklemediğine vurgu yaptı ve ekledi: "tüketici ücret ödeyerek yeni sim kart almak zorunda kalacak. Bu nedenle tüketiciler cep telefonu ve sim kart seçimi yaparken 4,5G'ye uyumlu olup olmadığını mutlaka sorgulamalı. Eğer bunlar uyumsuz olursa, kullanıcı bu teknolojiden yararlanamayacak, cep telefonu ve SIM kart çöp olacaktır." İşte G'yi destekleyen o telefonlar

G uyumlu telefonların tam listesi

Bugünden itibaren G ibaresini telefonlarımızda göreceğiz ve daha hızlı internetle tanışacağız. Peki G uyumlu telefonlar hangileri?

Yayınlanma: - 31 Mart Güncellenme:

G uyumlu telefonların tam listesi

Beklenen gün geldi ve Türkiye G’ye taşındı. Bu gece itibariyle telefonu ve sim kartı uyumlu olanların telefonlarında G yazısı görünmeye başladı. İşte G’ye uyumlu telefonlar…

Yeni mobil iletişim altyapısı ile eskisine oranla 10 kat hızlı olacak internet. G kullanmak için en önemli iki etken telefon ve sim kart. Firmalara G uyumlu sim kart değişimlerini ücretsiz olarak yapmakta. Eğer G kullanmak istiyorsanız telefonunuz aşağıdaki listede yok ise yenilemeniz gerekir. İşte G uyumlu telefonların listesi…

G’ye nasıl geçilir? Ne yapmak gerekiyor?

G UYUMLU TELEFONLAR

APPLE:iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Ipad Air 2, Apple Ipad Air, Apple Ipad 4, Apple Ipad Mini, Apple Ipad Mini Retina, Apple Ipad Mini 3

SAMSUNG: Galaxy S7, Galaxy S7 EDGE, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy A7, Galaxy A5, Galaxy E7, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5, Galaxy Note Edge, Galaxy S4 Active, Galaxy Grand Prime, Galaxy Alpha.

HTC: One M9+, One M8s, One M9, One M8, One E8, One Mini 2, One Max, One Mini, One Mini 2, One, Desire , Desire EYE, Desire , Desire , Desire , Desire

Nokia & Microsoft: Lumia LTE, Lumia XL LTE, Lumia , Lumia , Lumia , Lumia , Lumia , Lumia , Lumia , Lumia , Lumia

LG: G4, G4c, G4 Beat, G3, G3 Beat (S), G2, G2 Mini LTE, Leon, G Flex, G Flex 2, Nexus 5, Optimus G, Optimus G Pro, Optimus Vu.

Sony: Xperia M5, Xperia Z3+, Xperia C4, Xperia M4 Aqua, Xperia E4G, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3, Xperia M2 Aqua, Xperia E3, Xperia C3, Xperia T3, Xperia Z2, Xperia M2, Xperia T2 Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Xperia SP, Xperia Z.

Vodafone:Vodafone Smart 4 Power, Vodafone Smart 6.

Turkcell: Turkcell T60, Turkcell Turbo T50, Turkcell T

Avea: Avea inTouch 4, Galaxy Grand 2 LTE.

Casper: VIA V9, VIA V6-V6x.

General Mobile: General Mobile 4G (Android One).

Vestel: Vestel Venüs V, Vestel Venüs X.

Huawei: Ascend P7, Ascend G7, Mate 7, P8, P8 Lite.

Asus: Zenfone 2.

Teknosa: Preo P1

Lenovo: IBE Z2 Pro, VIBE X2, VIBE Z2, S60, S90, P70, A, A

AndroidApplecep telefonuHaberHTCHuaweiinternetiPadiPhoneiPhone 6MicrosoftNokiaS7 EdgeSamsungSonyTeknolojiTurkcellTürkiyeVenüs

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır