şerbetli sade kek tarifi / Hindistan Cevizli Şerbetli Kek Tarifi - Tarif Defteri

Şerbetli Sade Kek Tarifi

şerbetli sade kek tarifi

Şerbetli kek tarifi

Kabın içine önce yumurtaları kırıp, toz şekeri ekleyin ve mikser ya da çatalla en az bir dakika kadar çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip, tekrar çırpmaya devam edin. İrmik, un, kabartma tozunu da ilave ederek karıştırma işlemini sürdürürken ceviz içi ve varsa zencefil ya da mahlep tozunu da katın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş olacaksınız.

En az santimetre çapında ya da orta boy ama kenarları parmak yüksekliğindeki fırın kabınızı yumuşamış tereyağıyla yağlayın. Bu arada fırınınızı dereceye ayarlayıp, 10 dakika önceden ısıtmaya başlayın. Koyu kıvamdaki kek hamurunuzu fırın kabının içinde düzgün bir şekilde boşaltın ve önceden ısıtılmış fırının orta gözünde dakika kadar pişirin. Kekin içine bir kürdan batırarak pişip pişmediğini öğrenebilirsiniz. Kürdanı çıkardığınızda hiç hamur yapışmamış yani temizse, pişmiş demektir.

Öte yandan şerbetinizi hazırlamak üzere orta boy bir tencerenin içine su ve şekeri birlikte koyarak, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Şeker eriyip şurup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra şurubu ateşin üzerinden alın. Kek sıcakken soğuk şurubu kekin üzerinde gezdirin. dakika kekin şurubu çekmesini bekleyip servis yapabilirsiniz.

Pamuk gibi kekler uzun yıllar damaktan silinmeyen benzersiz bir tat bırakır. Anne eli değmiş pamuk gibi keklerin yapım aşaması zor gözükse de imkânsız değildir. Damağından silinmeyen benzersiz sade anne keki yapabilmen için birbirinden pratik ve kolay tarifleri sıraladık. Klasik bir hâle gelmiş sade anne keki tarifini pişirme ya da süsleme aşamasında dilediğin gibi zenginleştirebilirsin. Bu noktada; tarif bizden, birbirinden lezzetli pamuk kıvamında keklere imza atmak senden!

Sade Kek Tarifi Yapımında Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Mutfaklarda geleneksel bir lezzeti yaşatan sade kek tarifi malzemeleri pişirme yöntemine ve lezzetlerine göre farklılık gösterir. Ancak sade kek tarifi kolay yapım aşamasında kullanılan temel malzemeler genellikle aynıdır. Aşağıdaki listede kişilik bir porsiyon için gereken temel gıdaları sıraladık. Sen de hazırlamak istediğiniz sade sünger kek tarifine göre bunları şekillendirebilir; ya da aynı kullanabilirsin. 

MalzemeMiktar
Yumurta3 Adet
Toz Şeker1 Su Bardağı
Sıvı YağYarım Su Bardağı
Süt1 Su Bardağı
Kabartma Tozu1 Paket
Vanilya1 Paket
Un2 Buçuk Su Bardağı

kabarık sade kek tarifi

Mutfağınıza Farklılık Getirecek Sade Kek Tarifleri

Yoğurtlu Sade Kek

Yumuşacık kıvamı ve benzersiz kokusuyla büyüleyen sade kek tariflerini farklı kılan çeşitli malzeme ilaveleri bulunur. Bunlardan biri de yoğurttur. Süte alerjin varsa ya da tarifte yer vermek istemezsen onun yerine klasik yoğurttan yardım alabilirsin. Yoğurtlu sade kek tarifinde kullanılan sulu yoğurt, kekin oldukça yumuşak bir kıvama sahip olmasına yardımcı olur. Böylece anne eli değmiş sade yumuşak kek tarifine imza atabilirsin. Ancak bu noktada karışıma yoğurt ilave ederken mutlaka dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Hazırladığın kek harcının içine soğuk ve katı hâlde eklersen sert bir kek dokusu ile karşılaşabilirsin. Bu noktada sade kek tarifi sütsüz ve yumuşak bir kıvam için yoğurdu sulu hâlde eklemen tavsiye edilir. Böylece unutulmaz lezzetli kabarık sade kek tarifini deneyebilirsin.

Kakaolu Sade Kek

Her tatlıda olduğu gibi anne kekinde de çikolatadan vazgeçemem diyenleri de duyar gibiyiz. Kıvamlı lezzetiyle haz uyandıran kakaolu sade kek tarifi için öncelikle temel malzemelere bir paket yani yaklaşık 50 gr kakao eklemen gerekir. Böylece çikolatalı en iyi sade kek tarifine imza atabilirsin. Kakao ilavesiyle zenginleştirdiğin bir sade kek lezzetini farklı boyuta taşımak için hamurun içine damla çikolata ilavesi de yapabilirsin. Ancak kakao eklediğin harcın yoğunluğunun az da olsa değişebileceğini gözden kaçırmamakta fayda vardır.

Sade Sünger Kek

Anne eli değmiş bir sade keki farklı boyuta taşıyan noktalardan biri de yumuşak dokusudur. Bir sade sünger kekin dilediğin yumuşak kıvama ulaşabilmesi için yapım aşamasında ekstra dikkat etmek gerekir. Bu noktada temel malzemeleri karıştırırken ilk önce şeker ve yumurtayı köpük kıvama gelene kadar çırpmak önem taşır. Son derece hızlı ve uzun biçimde çırpılan yumurta, kekin dokusunun yumuşak ve kabarık olmasına yardımcı olur. Böylece pratik kek tarifi sade ve sünger formunun büyük bir çoğunluğunu karşılar. Sana da birbirinden değerli sofralara tatlı bir lezzet katmak kalır. 

Şerbetli Sade Kek

“Ne kadar tatlı, o kadar iyi!” diyenlerdensen şerbetli sade kek tarifini değerlendirmeden geçmeyin. Şerbetiyle lezzetin doruklarına ulaşan bir tatlı yapmak için öncelikle temel malzemeleri hazırlaman gerekir. Malzemeleri karıştırmadan önce şerbeti yaparak soğumaya bırakabilirsin. Kekin şerbeti için öncelikle 3 buçuk su bardağı suyun içine 3 su bardağı kadar toz şeker ilave etmelisin. Bu noktada damak tadınıza göre kekin şeker oranını şerbete göre ayarlayabilirsin. Akabinde kaynayan şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakabilirsin. Bu esnada diğer temel malzemeleri karıştırıp pişirerek sade keki hazırlayabilirsin. Son olarak fırından çıkan keki 5 dakika beklettikten sonra ılımış şerbeti üzerine dökebilirsin. Böylece lezzeti iki katına çıkan bir şerbetli sade kek elde edebilirsin. 

Sade Islak Kek

“Tarifim sade ama ıslak olsun” diyenler için klasiğin dışına çıkan benzersiz bir lezzet ile karşılaşabilirsin. Bu aşamada özellikle keki pişirmek istediğin kaba karar vermen gerekir. Tepside sade kek tarifi yapıyorsan sosu hazırlarken elini bol tutabilirsin. Bunun  yanı sıra kalıpta sade kek tarifi için sosu tam olarak uygulayabilirsin. Bu aşamada sade ıslak kek tarifi için karıştırdığın hamuru önceden ısıtılmış fırına verebilirsin. Kekiniz fırında pişerken temiz bir kabın içerisinde ıslak sosu hazırlayabilirsin. Kekin sosu için şeker, sıvı yağ ve sütü karıştıman gerekir. Ardından fırından pişmiş hâlde çıkan keki dilimlere bölerek hazırladığın sosu kaşık yardımıyla üzerine yayabilirsin. Böylece karışım kısa sürede kek dilimlerinin arasına yayılır. Size de benzersiz bir sade ıslak kek tarifinin tadını çıkarmak kalır. Bu noktada kekin lezzetini bir üst noktaya taşımak için limonlu sade kek tarifini de deneyebilirsin. Bu tarif için pasta keki tarifine sade hamur hazırlama aşamasında rendelenmiş limon kabuklarını dâhil edebilirsin. Böylece dengeli ve sıra dışı bir tada imza atabilirsin. 

Tencerede Sade Kek

Mutfaklara pratiklik katarken lezzetinden ödün vermeyen tatlar arasında tencerede sade kek tarifi yer alır. Tencerede lezzetini su buharından alan benzersiz bir kek kıvamı elde etmek için temel malzemelerin dışında bir kap ve fincana ihtiyaç duyabilirsin. Boyutunu özel olarak belirlediğin bir fincanın içerisine hazırladığın kek karışımını dökebilirsin. Akabinde tencereyi yarıya kadar su doldurup içine fincanları dizmen yeterlidir. Ardından tencere kapağını kapatarak kısık ateşte pratik kekler hazırlayabilirsin. Klasiklerden vazgeçemem dersen de geçmişten günümüze dek etkisini sürdüren fırında sade kek tarifini yapabilirsin. 

Lezzetli Sade Kek Tariflerinin Püf Noktaları

Lezzetinden ödün vermeyen içi pamuk gibi dışı kıtır sade kekleri yapabilmek başlı başına emek ister. Bu noktada benzersiz sade kek tariflerini bir üst lezzete taşıyan püf noktalar bulunur. Lezzetli sade kekleri benzersiz kılan bir püf nokta malzeme ısısıdır. Kek hamuru içerisine dâhil edilen gıdaların mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir. Aksi takdirde kek sert ve sönük olabilir. Bunun yanı sıra muhteşem kabarık görüntüsüyle dikkat çeken sade kekler yapmak için karıştırma düzeyine dikkat edebilirsin. Ani ve çok hızlı biçimde karıştırılan harç yeterli miktarda birbirine işlemez. Bu nedenle pişirme esnasında çiğ kalma problemleriyle karşı karşıya kalabilirsin. Bu durumun önüne geçebilmek için malzemeleri sırasıyla ve yavaş yavaş ekleyebilirsin. Her malzemenin karıştığından emin olduktan sonra keki fırına verebilirsin. Bu noktada fırındaki kekin kapağını bir kere kapattıktan sonra ancak piştikten sonra açman gerekir. Eğer fırının kapağını pişirme esnasında açarsan soğuk ve sıcak hava sirkülasyonu yaşanır ve kekin kabarmayabilir. Birbirinden çeşitli püf noktaları dikkate alarak sen de yumuşacık kekler yapabilirsin. 

en iyi sade kek tarifi

Sade Kek Tariflerinin Kalorileri ve Besin Değerleri Nelerdir?

MalzemeKalori (kcal)ProteinKarbonhidratYağ
Kabartma Tozu53028 g0
Un 10 g76 g 1 g
Vanilya0,1 g13 g0,1 g
Yumurta13 g1,1 g11 g
Süt423,4 g5 g1 g
Şeker0 g0

Yumuşacık Sade Keklerinizi Nasıl Süsleyebilirsiniz?

Yumuşaklığı ile sofraları büyüleyen bir sade keki doruk noktalara çıkaran süsleme detayları bulunur. Sade kekin görüntü ve lezzetini ikiye katlamak için puding, krem şanti, muhallebi, çikolata sosu ve pudra şekerinden faydalanabilirsin. Hazırlamış olduğun bir pudingi pişen kekin üzerine dökerek ıslak ve kıvamlı bir tat oluşturabilirsin. Bu aşamada arzuya göre fıstıklı, fındıklı, çilekli, vanilyalı hindistan cevizli ve muzlu gibi puding türleri bulunur. Ulaşmak istediğin lezzete en uygun olanı seçerek sade keklere eğlenceli bir tat kazandırabilirsin. Buna ek olarak kekini göz alıcı süslemeler ile benzersiz kılmak için üzerine krem şanti ve pudra şekeri dökebilirsin. Son olarak 2 kişilik sade kek tarifini daha romantik ve eğlenceli bir görüntüye ulaştırmak için çikolata sosunu değerlendirebilirsin. Sade kekleri süsleme aşamasında malzeme seçimi, arzuladığınız lezzet ve hayal gücüne kalır. 

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası