tren port alaçatı beach / How to get to Tren Port Alaçatı in Çeşme by Bus?

Tren Port Alaçatı Beach

tren port alaçatı beach

How to get to Tren Port Alaçatı in Çeşme by Bus?

Public Transit to Tren Port Alaçatı in Çeşme

Wondering how to get to Tren Port Alaçatı in Çeşme, Turkey? Moovit helps you find the best way to get to Tren Port Alaçatı with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Tren Port Alaçatı in real time.

Bus:760

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Tren Port Alaçatı easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Tren Port Alaçatı easy, which is why over 1.5 million users, including users in Çeşme, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus, costs and ride fares to Tren Port Alaçatı, please check the Moovit app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Tren Port Alaçatı Address: 35930 Ovacık, Çeşme street in Çeşme

Çeşme & Alaçatı

Küçüklükten bu yana tüm yazlarını Çeşme’de geçirmiş, Fly-Inn plaj değil barken geceleri gezmeye başlamış ve Alaçatı’nın tam anlamıyla bir köy olduğu zamanları doya doya yaşamış bir İzmirli olarak, her yaz başında memlekette neler olup bitiyor, ne yenilikler var bir gezer görürüm.

Her yıl artan restoranlarının ve barlarının yanısıra yenilenen plajları ile de bugünkü Çeşme, bizim çocukluğumuzdakinden çok farklı bir yerde şüphesiz. Öyle ki tüm Çeşme ve Alaçatı mekanlarını tek bir yazıda toplamak artık çok zor. Hal böyle olunca, sizlere Çeşme’nin yerlisi olarak kendi gözümden bu sezonun seçmece birkaç mekanından, plajından ve lezzet duraklarından kısaca bahsedeceğim. Öncelikle deniz ve plajlar ile başlayalım!

cesmealacati_02

Hazır olun! Çeşme’de plaj seçimi ile ilgili size ufak bir tüyo vereceğim. Çoğunlukla kuzey rüzgarlarını alan beldemizde, poyraz estiği takdirde istikametinizi Alaçatı ya da Altınkum mevkiine çevirmeniz önerilir. Şayet nadir olarak görülen Lodos esintisi varsa, o zaman Ilıca plajlarından şaşmayın derim! Ilıca’nın denizi çarşaf gibi serildiğinde müthiş keyifli olur. Aynı gün diğer tarafların suyu çalkantılı ve hafif bulanık olacaktır. Benden söylemesi ☺

Zio Beach

Alaçatı’da bu sezona damgasını vuran plajlardan biri Solto Hotel’in içinde açılan Zio Beach. Geniş şemsiyelerinin ve rahat şezlonglarının yanı sıra haftasonu plaj partileri ve gurme lezzetler sunan İtalyan restoranı ile de dikkat çeken Zio’nun restoranının başında Papermoon’un eski şefi Giuseppe Pressani bulunuyor.

Zio Beach Club
Zio Beach Restaurant

Kum Beach / Madeo

Sezonun bir diğer “in” plajı Alaçatı Kum Beach ve Madeo Restaurant & Bar. Madeo’nun mutfağında uzun yıllar Da Mario ve Gina’nın şefliğini yapmış Rıdvan Koçarslan var. İddialı lezzetlerin yanı sıra haftasonu plaj partileri ve gece geç saatlere kadar devam eden yerli ve yabancı DJ performansları ile Madeo, Alaçatı’nın gündüzden geceye bağlanan plaj mekanları arasında.

Alaçatı 11

Haftasonu plaj partisi istemem, ailemle sakin ve güzel bir denize gireyim derseniz, Alaçatı Beach Resort’un içindeki Alaçatı 11 müzikleri, yemekleri ve deniziyle yine güzel, hep güzel!

Fly-Inn Beach Club

Yazının başında bahsettiğim Fly-Inn, bu yaz Altınkum’un en popüler plajları arasında geçiyor. İstanbul’dan iyi bildiğimiz ünlü Karaköy mekanı Bej Restaurant da bu sezon Fly-Inn’in içinde şube açtı. Fly-Inn’de Bej Restaurant’ın haricinde Y’Git ve Tektekçi’nin de şubeleri bulunuyor.

Fun Beach

Son birkaç sezonun favori plajlarından Altınkum Fun Beach’i, artan rekabete rağmen bu sezon da Çeşme’nin en popülerleri arasına rahatlıkla koyabiliriz.

7800

Ilıca’nın Boyalık mevkiinde yer alan 7800 Otel & Residence’ın plajı, özellikle Çeşme’nin lodos havasında birinci tercihiniz olmalı. Ilıca’da su sıcaklığı adından da anlaşılabileceği gibi Alaçatı ve Altınkum’a göre biraz daha ılık oluyor. Soğuk deniz sevmeyenler için de 7800 kesinlikle ideal bir seçim olacaktır. Ayrıca haftasonları 7800’de DJ müziği eşliğinde akşam üstleri düzenlenen plaj partilerine de katılabilirsiniz.

Before Sunset

Son yılların yükselen yıldızı olan Ovacık’da yer alan Before Sunset Beach Club, plajı ve restoranının dışında en çok çılgın plaj partileri ile ünlü. Before Sunset’de gün batımında başlayan partiler, hava kararana kadar devam ediyor. Çeşme’de Mykonos havasını Before Sunset Beach’de bulabilirsiniz.

Çeşme’nin ve Alaçatı’nın lezzet durakları ve gece mekanları da en az plajları kadar renkli ve hareketli bu sene de…

cesmealacati_05

Alaçatı’da son dönemlerin yükselen trendi Hacımemiş Mahallesi. Alaçatı Meydanı’nda yer alan camiden hemen sağa doğru kıvrıldığınızda ulaşacağınız Hacımemiş Mahallesi’nde, en gözde yeme içme mekanları ve antika dükkanları bir arada bulunuyor. Hacımemiş’te geçtiğimiz senelerde rüştünü ispat etmiş lezzet durakları arasında Asma Yaprağı (mahalleye giden yolun en başında), Eflatun, Kapari Bahçe ve Dutlu Kahve’yi sayabiliriz. Her biri Alaçatı’nın otları, sebzeleri ve meyveleriyle Ege mezelerini ve yanında Ege ve Akdeniz mutfağından seçmece lezzetleri sunuyorlar. Listeye bu sene eklenenler arasında ise mübadil mutfağı ile ön plana çıkan Langaza, İzmir’in meşhur Alyans Kulübü’nün açtığı AdıMemiş ve geçen sene Unter’in yerine açılan Köyün Delisi yer alıyor. Aynı zamanda restoran olan Sailors Alarga ise Hacımemiş’in son iki seneden beri en “in” barlarından birisi. Alarga bu sene de popülaritesini korurken, mahalleye Zeplin ve Traktör isimli iki yeni bar daha eklendi. Alarga’ya göre daha sakin müzik çalan ve pub ortamı sunan bu iki bar dışında Köyün Delisi de akşamları DJ Tarık Koray’ın performansları ile mahallenin en popüler ve hareketli gece adreslerinden biri olarak öne çıkıyor.

Alaçatı’da gerçek bir gastronomik maceraya atılmak isterseniz, o zaman size iki adres verebilirim. Biri geçtiğimiz bahar aylarında İstanbul’da da bir şubesi açılan Şef Kemal Demirasal’ın Alancha’sı, diğeri ise L’Escargot Restaurant’dan bildiğimiz şef Yılmaz Öztürk’ün önderliğindeki Mancar Restaurant. Ayrıca Alaçatı köyü içinde en geniş arazilerden birine sahip olan tasarım otel Alavya’da yer alan Mitu Cafe Brasserie ve Foryu Tapas restoranını da es geçmeyelim yeme-içme yolculuğumuzda.

Çeşme’de balığın hakkını vermek için Alaçatı’nın dışına çıkmak gerekir. Fakat yine de Alaçatı içerisinde bir adres isterseniz, şıklığıyla dikkat çeken Karina ve salaş yerleri sevenlerin beğeneceği Balıkçı Bayram olmak üzere size iki adres verebilirim. Asıl balıkçılar arasında ise Dalyanköy’de Cevat’ın Yeri’ni, Şifne’de Yusuf’un Yeri’ni, Alaçatı Port içinde ise Ferdi Baba’yı sayabilirim. Çiftlikköy Salonis ve aynı sırada yer alan ıstakozları ile ün salmış Can Baba’yı da unutmayalım.

Alaçatı’da ses yasağı nedeniyle gece saat 1-2 sularında barlar müziği kısıp kepenkleri kapatırken, Göz Lounge ve Türkçe müzik yapan House 44, biraz daha uzun süre eğlenceye devam ediyor. Eğer Alaçatı içindeki barlar sizi kesmiyorsa ve güneşi doğurmaya niyetliyseniz, o zaman da sizi Alaçatı Otto’ya yönlendirebilirim. Otto’dan önce yol üzerindeki Alaçatı Port’a girip, Öküz ve Tren isimli barlara da bir göz atabilirsiniz. Bu yazıda Ayayorgi civarı biraz ihmal edildi. Sanıyorum bana eski tadı vermedikleri için fazla üzerlerinde durmadım. Yine de Ayayorgi koyunun en nostaljik mekanı olan Papparazzi’de pazar akşamları Grup Yol Project’in canlı müzik performanslarını dinlemek, hala ayrı bir keyiftir. Yine nostalji derseniz, benzer bir keyfi Yıldızburnu Pecos Bar’da bulabilirsiniz. Özellikle dolunay geceleri bu iki mekanın yeri çok ayrıdır. Canlı müzik severler için ise Çeşme Marina içinde Hayal Kahvesi var. Bu yaza Yaşar ile doludizgin giren Hayal Kahvesi’nin programını da boş geçmeyin.


Bakıyorum da seçmece mekanlardan bahsedeyim derken, bu yazı yine kontrolden çıkmış ☺ Özet olarak güzel bir deniz, Alaçatı’da iyi bir yemek ve lokum gibi pişmiş bir balık, Çeşme’de tatilin olmazsa olmazlarıdır. Olmazsa olmaz demişken, sona sakladığım bu listeyi de atlamayalım ve bunları yapmadan Çeşme’den dönmeyelim☺ KSK’li Erol’un kumrusunu, Doruk’un dürümünü ve Dost Pide’nin pidesini yemeden; cumartesi günleri kurulan Alaçatı semt pazarına gitmeden; plajda midye dolma ve bira keyfi yapmadan; Veli Usta’nın dondurmasının ve İmren’in sütlü tatlısının tadına bakmadan dönmeyin!

İyi tatiller!

Yazı: Serra Tükel


TAGS
7800, Alaçatı 11, Balık, Before Sunset, Çeşme&Alaçatı, Fly-Inn Beach Club, Fun Beach, Gastronomi, Hacımemiş, Kum Beach / Madeo, Restoran & Barlar, Zio Beach

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir