iphone telefonum şarj almıyor / iPhone Şarj Olmuyor, iPhone Şarj Sorunları ve Çözümleri Nelerdir

Iphone Telefonum Şarj Almıyor

iphone telefonum şarj almıyor

Telefonum șarj olmuyor sorunu i&#;in &#;&#;z&#;m yolları

Cep telefonu şarj olmuyorsa ne yapmalı 📲

Tam Boyutta Gör

1. Şarj kablosu, adaptör ve prizi kontrol edin, gerekirse yenileyin 🔌

Şarj kablosunu iyice inceleyin ve herhangi bir belirgin hasar belirtisi olup olmadığına bakın. Herhangi bir yırtık, bükülme, kesik veya genel hasar, kabloların düzgün çalışmaması için iyi bir neden. Bu kabloyla başka bir cihazı şarj etmeyi deneyin ve çalışıp çalışmadığına bakın. Çalışıyorsa, sorun telefonunuzda olabilir. Akıllı telefonunuzun pilini şarj edip etmeyeceğini görmek için başka bir kablo kullanmayı da deneyebilirsiniz.

Telefonunuzu şarj etmeye çalıştığınız prize başka bir alet takın ve çalışıp çalışmadığına bakın. Bazen prizler bozulur veya evinizin bir bölümünde elektrik sorunları olabilir. Ek olarak, bazı güç kaynakları zayıf olabilir. Prizinizle ilgili sorun tespit ederseniz, evdeki diğer prizleri deneyin. Bilgisayarınızdaki bir USB port üzerinden veya uzatma kablosuyla şarj etmeye çalışıyorsanız, telefonunuz şarj olmak için gereken gücü alamıyor olabilir. Normal bir prize geçin ve şarj sorunundan kurtulup kurtulmadığınıza bakın.

2. Şarj bağlantı noktasını temizleyin 🔋

Kablonuz ve şarj cihazınız diğer cihazları şarj ediyorsa, telefonunuza bakmanızın vakti geldi. Telefonun şarj olmamasının en yaygın nedenlerinden biri, şarj bağlantı noktasıdır. Şarj kablosunu taktığınız yerin kir ve pislik dolu olmaması gerek. Kirli bir bağlantı noktası, şarj işlemini engelleyecektir. Şarj portunu bir fırça veya basınçlı hava ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bağlantı noktaları aşırı kullanımla yıpranabilir. Oksitlenme belirtileri de bulabilirsiniz. Ne yazık ki bu konuda telefonu veya bağlantı noktasını değiştirmek dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok.

3. Kablosuz şarj standında şarj etmeyi deneyin 🔋

Telefonunuz kablosuz şarjı destekliyorsa ve kablosuz şarj standınız varsa, sorunun telefondan mı yoksa aksesuarlardan mı kaynaklandığını kolayca test edebilirsiniz. Telefonunuzu kablosuz şarj cihazıyla şarj etmeyi deneyin. Bu, siz sorunu anlayıp düzeltene kadar telefonunuzu çalışır durumda tutmak için geçici bir çözüm de olabilir. Telefonunuz şarj olmuyorsa, pille ilgili daha büyük bir sorununuz olabilir.

4. Yeniden başlatmak; Basit ancak etkili çözüm 📴

Bazen basit bir yeniden başlatma, telefonunuzun tüm donanımını yerine getirir ve düzgün çalışmasını sağlar. Telefonu tamamen kapatmak pilin daha iyi şarj olmasını da sağlar. Yoğun kullanım veya arka plan işlemleri, şarj performansını etkileyebilir. Telefonunuzu kapatmak, tüm kaynakları boşaltır, böylece cihazınız yalnızca şarj olmaya odaklanabilir. Güç tuşuna basılı tutun ve yeniden başlat’a dokunun veya tamamen kapatın.

5. Pilini tamamen bitirdiyseniz, bir süre şarjda bekletin ⏳

Telefonunuzun düzgün çalışmaya devam etmesi için en azından biraz güce ihtiyacı vardır. Telefonlar aslında pil sıfıra ulaşmadan önce kapanır, böylece bir sonraki açışınızda biraz enerjisi olur. Pilini tamamen bitirdiğinizde sorunlarla karşılaşmanız yaygın bir durumdur. Bu durumda sabırlı olmanız gerekir; telefonun normalden daha uzun süre fişte takılı kalması gerekir. Sonunda telefon, açılır ve şarj olmaya başlar.

Samsung telefon şarj olmuyor çözümü ⬇

Tam Boyutta Gör

Şarj adaptörünü ve şarj portunu kontrol edin. Şarj portunda su ve ıslaklık varsa telefon şarj almayabilir. Yazılımsal bir problem olabilir; telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Kablosuz şarj standı ile şarj etmek de bir çözüm.

Xiaomi telefon şarj olmuyor çözümü 💡

Bozuk kablo, şarj aleti, priz veya adaptör, şarj bağlantı noktasındaki kir veya toz birikintisi, şarj işlemini engelleyen üçüncü parti uygulamalar, Xiaomi telefonunuzun şarj olmamasına neden olabilir.

Kablo ve şarj adaptöründe hasar yoksa, yapacağınız ilk şey şarj portunu temizlemek olmalıdır. USB-C portları kir birikmesine daha yatkın. Şarj portuna el feneri tutarak, özellikle metal şart temas noktalarında biriken toz veya kirleri alın.

Huawei telefon şarj olmuyor çözümü 👇

Şarj bağlantı noktası bozuk veya tıkanmış olduğundan telefonunuz şarj olmayabilir.

Telefonun şarj bağlantı noktasını fiziksel olarak inceleyin. Bağlantı noktasını tıkayabilecek herhangi bir tüy, birikinti veya kir olup olmadığına dikkatlice bakın ve basınçlı hava veya ESD fırça ile temizleyin. Bu, kısa devre yapan cihaz bileşenleri nedeniyle telefonunuza zarar verme olasılığını da azaltacaktır. Bazen şarj sorunları, basit bir yeniden başlatma ile çözülebilir.

iPhone şarj olmuyor çözümü 🔽

Tam Boyutta Gör

Telefonun şarj portundaki birikintileri giderin, ardından şarj kablonusunu telefonun sıkıca takın. Telefonu yarım saat şarjda tutun; hala yanıt vermiyorsa telefonunuzu yeniden başlatmaya zorlayın. Telefonu yarım saat daha şarj edin.

Telefonunuz halen açılmıyor veya şarj olmuyorsa, telefonunuzu, şarj kablosu ve adaptörüyle birlikte Apple Store’a veya yetkili servis sağlayıcısına götürün veya Apple Destek ile iletişime geçin.

iPhone veya Android telefonunuz fişe takıldığında şarj olmuyorsa, servise vermeden önce bu basit çözümleri deneyin. Bu adımlar Samsung, iPhone, Xiaomi, Huawei, marka ve model fark etmeksizin “telefonum şarj almıyor” vb. yaşadığınız sorunu yüksek ihtimal çözecektir.

iPhone&#;um Şarj Olmuyor &#; Şarj Problemi

iPhone’un şarj olmaması büyük bir sorun. iPhone şarj olmama sorunu telefon teknik servislerinin en önemli günlük görevlerinden birisini oluşturur. İyi haber ise birçok iPhone şarj sorununun evde çözülebilmesidir. Bu makalede iPhone şarj etmiyor diyenler için adım adım çözüm önerileri sunacağız.

İçindekiler

  1. iPhone’u Yeniden Başlatmaya Zorlayın
  2. Lightning Kablosunun Hasarlı Olup Olmadığını Kontrol Edin
  3. Farklı Bir iPhone Şarj Cihazı Deneyin
  4. iPhone Şarj Portundaki Kiri Temizleyin
  5. iPhone’u DFU Moduna Sokup Fabrika Ayarlarına Döndürün
  6. iPhone&#;u Tamir Ettirin

Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Teknisyenlerin iPhone şarj sorunu durumunda en sık karşılaştığı sorulardan birisi “iPhone’um şarj olmuyor, yeni bir batarya mı almalıyım?” şeklindedir.

Diğer birçok sitede okuyacaklarınızın aksine bu sorunun cevabı hayır. iPhone şarj oluyor gösteriyor ama şarj olmuyor sorunu ile ilgili birçok hatalı bilgi var. Bu makalede doğru bilgileri öğrenebilirsiniz.

iPhone bataryası şarj etmiyorsa bataryayı değiştirmek hatalı bir eylemdir.

Çoğunlukla iPhone’un şarj olmasını engelleyen sorun donanımdan değil, yazılımdan kaynaklanır. iPhone şarj etmiyor ise %99 ihtimalle bataryayı değiştirmenin hiçbir etkisi olmayacaktır.

Ayrıca, eğer bir donanım sorunu varsa büyük ihtimalle şarj soketinden kaynaklanıyordur, ancak henüz oraya gelmedik.

iPhone'um Şarj Olmuyor - Şarj Problemi

Şarj Olmayan iPhone Sorunu Nasıl Çözülür?

1. iPhone’u Yeniden Başlatmaya Zorlayın

Bazen çözüm iPhone’u yeniden başlatmaya zorlamak kadar basittir. Apple Store’a gittiğinizde teknisyenler ilk olarak bunu dener ve evde yapılabilecek kadar kolay bir işlemdir. Böylelikle iPhone 6 şarj olmuyoriPhone 7 şarj olmuyor ve iPhone 8 şarj olmuyor gibi sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz. İşte adımlar:

iPhone Nasıl Zorla Yeniden Başlatılır?

iPhone 6S, 6S Plus, SE ve eski modeller için:

Ekranda Apple logosu görünene kadar Güç düğmesine ve Ana Ekran düğmesine aynı anda basılı turun ve logoyu görünce bırakın.

iPhone 7 ve 7 Plus için:

Güç düğmesine ve Sesi Kıs düğmesine ekrana Apple logosu görünene kadar aynı anda basılı turun ve logoyu görünce bırakın.

iPhone 8, 8 Plus, X, XS, XS Max ve XR için:

Bu modeller için üç seçeneğiniz var: 1. Sesi Aç düğmesine hızlıca basıp bırakın. 2. Sesi Kıs düğmesine hızlıca basıp bırakın. 3. Güç düğmesine (iPhone X modelinde “yan düğme” deniyor) ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun ve logoyu görünce bırakın.

Teknisyeni tavsiyesi: İnsanların iPhone’u yeniden başlatmaya zorlarken yaptıkları bir numaralı hata düğmelere yeterince uzun süre basmamaları. Ancak iPhone 8 ve X modellerinde iki düğmeye hızlı bir şekilde basmaya ve güç düğmesine uzun süre basılı tutmaya dikkat edin. Bu süreç bazen 20 saniyeden uzun sürebilir.

İşe yaramazsa sorun değil! Bir sonraki adımda donanım çözümlerini sunacağız.

iPhone'um Şarj Olmuyor - Şarj Problemi

2. Lightning Kablosunun Hasarlı Olup Olmadığını Kontrol Edin

iPhone’u şarj ederken kullandığınız USB kablosunun iki ucuna da dikkatlice bakın. Apple lightning kabloları özellikle iPhone’a bağlandığı noktadan yıpranmaya başlar. Yıpranma görürseniz yeni bir kablo kullanmanız gerekebilir.

Yıpranmış iPhone şarj kablosu sorunu şarj etmemeye neden olur mu?

Kablonun dışında görünür bir hasar yoksa iPhone’u bilgisayarın USB girişine takmayı ve adaptör olmadan şarj etmeyi deneyin. Eğer iPhone’u zaten bilgisayarla şarj ediyorsanız, adaptör kullanmayı deneyin. Birinde şarj edip diğerinde etmiyorsa sorun kablodur.

Bazen kablonun bozulduğunu anlamanın en iyi yolu, başka bir kabloyla iPhone’u şarj etmektir. iPhone prize taktıktan sonra açılıyorsa sorun kablodadır.

iPhone’un garantisini unutmayın!

Eğer iPhone hala garanti kapsamındaysa USB kablo (ve iPhone kutusundaki diğer her şey) garanti kapsamındadır. Apple, düzgün bir görünüme sahip olduğu sürece lightning kablonuzu ücretsiz değiştirecektir.

Randevu almak için Apple destek internet sitesine gidebilir veya yerel Apple Store’u arayabilirsiniz. Apple Store’a gitmeye karar verirseniz, gitmeden önce randevu almanız iyi bir fikir olacaktır. Böylece uzun süre sırada beklememiş olursunuz.

Farklı markalara ait kablolar şarj problemine sebep olabilir

iPhone’un şarj etmemesinin bir diğer sebebi ise, düşük kaliteli farklı markalara ait kabloları kullanmaktan kaynaklanıyor. Apple kabloları pahalı olsa da 10 TL’ye alınan ürünler orijinal kabloların yerini tutmuyor. Elbette, iyi markalar da var ancak hangisini seçeceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Daha uygun fiyatlı yüksek kaliteli şarj kabloları bulabilirsiniz

iPhone şarj kablosuna yüksek kaliteli bir alternatif arıyorsanız, farklı yerlere bakmanız gerekebilir. Sokaktan aldığınız ucuz kablolar birkaç haftada kopacaktır.

3. Farklı Bir iPhone Şarj Cihazı Deneyin

iPhone’u şarj ederken prizi, araç şarjını, Dock ürününü, dizüstü bilgisayarınızı mı yoksa farklı bir yöntemi mi kullanıyorsunuz? iPhone’u şarj etmenin birçok farklı yolu bulunur.

Unutmayın ki, iPhone’u bir aksesuara bağladığınızda şarj olup olmamasına karar veren yazılımdır. Eğer yazılım güç dalgalanmaları tespit ederse koruyucu önlem olarak iPhone’un şarj olmasını engelleyebilir.

iPhone şarj oluyor görünüyor ama açılmıyor, ne yapmalıyım?

iPhone şarj etmiyor diyorsanız, lightning kablosunu denetlerken yaptıklarınızın aynısını yapmanız gerekir. Şarj cihazının sorunlu olup olmadığını anlamanın en basit yolu başka bir kablo denemektir. Şarj cihazları hassas oldukları için, birden fazla cihazla denemek faydalı olacaktır.

iPhone duvar adaptörüyle şarj olmuyorsa, telefonu bilgisayarın USB portuna takmayı deneyin. iPhone şarj oluyor ama bilgisayar görmüyor ise prize takmayı deneyin veya bilgisayarın farklı bir USB portuna takın. iPhone bir cihazla şarj olurken, diğeriyle olmuyorsa sorun şarj cihazınızdan kaynaklanıyordur.

Yüksek kaliteli hızlı şarj cihazları olsa da dikkatli olmanız gerekir

Yeni bir şarj cihazına ihtiyacınız varsa, önerilen cihazları ve kabloları almayı deneyin. Apple tarafından iPhone şarj cihazları için onaylanan en üst akım değeri amperdir. iPhone’a zarar verebilecek farklı şarj cihazı markalarının aksine, bu modeller telefonun güvenli ve hızlı şarj olmasını sağlar.

(iPad şarj cihazı A değerine sahiptir ve iPhone’larda kullanılabilir.)

İpucu: Apple klavye veya USB dağıtıcıyla şarj etmeye çalışıyorsanız, iPhone’u doğrudan bilgisayarın USB portuna takmayı deneyin. USB dağıtıcıya takılı tüm cihazlar sınırlı güç kaynağını paylaşır. Yeterince güç olmadığı için iPhone şarj oluyor gözüküyor ama açılmıyor olabilir.

iPhone'um Şarj Olmuyor - Şarj Problemi

4. iPhone Şarj Portundaki Kiri Temizleyin

Fener kullanarak iPhone’un alt bölümündeki şarj portuna bakın. Portta biriken kir lightning kablosunun iPhone ile bağlantı kurmasını engelleyebilir. Şarj soketinde birçok konektör bulunur (lightning kablosunda 9 tane vardır) ve bunlardan bir tanesinin tıkanması iPhone’un şarj olmasını engelleyebilir.

iPhone şarj soketi sorunu kir, atık veya tozların fırçayla temizlenmesiyle çözülebilir. iPhone’un alt bölümünde yer alan elektronik parçalara zarar vermemek için elektriği iletmeyen bir aletle temizlemeniz gerekir. İşte püf noktası:

Daha önce kullanmadığınız bir dış fırçasıyla iPhone şarj soketini nazikçe temizleyin. Havalı görünen anti-statik fırçalar da kullanabilirsiniz ancak diş fırçası da sorunu çözecektir.

Sıvı Hasarını Ortadan Kaldırın

iPhone şarj desteklemiyor sorunu sıvı hasarından kaynaklanabilir. Sıvı hasarı iPhone’un şarj soketindeki bağlantılarda kısa devreye neden olarak telefonda başka sorunlara da yol açabilir. Bazen soketi kurulayıp artıkları fırçayla temizleseniz bile telefon hasar görmüş olabilir.

5. iPhone’u DFU Moduna Sokup Fabrika Ayarlarına Döndürün

iPhone şarj olmuyor ise DFU fabrika ayarlarına döndürme işe yarayabilir! Basit yazılım sorunlarını ortadan kaldırıp USB kablosu, şarj cihazı ve iPhone’un kendisine baktıktan sonra son çareniz DFU fabrika ayarlarına döndürme işlemidir. Bu işlem, ciddi yazılım sorunlarını çözen ve iPhone’daki tüm verileri silerek fabrika ayarlarına döndüren bir işlemdir.

iPhone Fabrika Ayarlarına Nasıl Döndürülür makalesi ile iPhone’u DFU moduna sokmayı öğrenebilirsiniz. Telefon hasarlı görünse bile ilk olarak bunu denemek faydalı olabilir. DFU fabrika ayarlarına döndürme işlemi çalışmayan bir iPhone’u kurtarabilir.

Bu işlem işe yaramazsa, daha önce bilmediğiniz onarım seçenekleri için bize danışabilirsiniz.

6. iPhone&#;u Tamir Ettirin

iPhone tamiri için Apple Store’a giderseniz ve telefonda sıvı kaynaklı veya fiziksel hasar varsa, size sunabilecekleri tek seçenek tüm iPhone’u değiştirmek olacaktır. AppleCare+ sahibi değilseniz bu pahalı bir işlem olabilir.

Diğer Onarım Seçenekleri

iPhone’unuzu hemen tamir ettirmek istiyorsanız CPR Teknik Servis olarak, sizlere uygun fiyatlı ve yüz yüze verilen bir onarım hizmeti sunmaktan gurur duyuyoruz. Mağazalarımızda 30 dakikadan kısa süre içerisinde telefonunuzu tamir edebiliriz. İstersenizde kurye veya kargo ile telefonlarınızı bize ulaştırabilirsiniz.

iPhone Yeniden Şarj Ediyor!

iPhone’unuzun hayata geri döndüğünü ve tam olarak şarj olduğunu umuyoruz. Sorunun çözümünde yardımcı olduğumuz için mutluluk duyuyor ve iPhone şarj sorununu çözüm deneyimlerinizi duymak için sabırsızlanıyoruz.

iPhone veya iPod touch'ınız şarj olmuyorsa

iPhone'unuz şarj olurken biraz ısınabilir. Yazılım, pilinizin ömrünü uzatmak için, pilin çok ısınması durumunda aygıtın yüzde 80'in üzerinde şarj olmasını engelleyebilir. iPhone'unuz soğuduğunda şarj olmaya devam eder. iPhone'unuzu ve şarj aygıtınızı daha serin bir yere götürmeyi deneyin.

iOS 13 ve sonraki sürümleri, pilin eskime hızını yavaşlatmak için iPhone'unuzun tümüyle şarj edilmiş halde geçirdiği süreyi kısaltan İyileştirilmiş Pil Şarjı özelliğini kullanır. iPhone'unuz, aygıtta yerleşik olarak bulunan makine öğrenimi teknolojisinden yararlanarak gündelik şarj etme rutininizi öğrenir ve yüzde 80 şarj düzeyine ulaştıktan sonra şarj işlemini tamamlamak için iPhone'u kullanmanız gereken zamana kadar bekler.* İyileştirilmiş Pil Şarjı, yalnızca iPhone'unuzun uzun bir süre şarj aletine bağlı kalacağını tahmin ettiği durumlarda etkindir.

* Şarj etme rutininizle ilgili bilgiler sadece iPhone'unuzda saklanır. Bu bilgiler, yedeklemelere dahil edilmez ve Apple ile paylaşılmaz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir