diyetisyen mersin sehir hastanesi / Mersin Şehir Hastanesi Bölümleri ve Doktorları

Diyetisyen Mersin Sehir Hastanesi

diyetisyen mersin sehir hastanesi

(Özel) Yaşam biçimini değiştir, her şeyi ye, kilo ver Mersin’de, 50 yaşındaki Nazmiye Turan, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezinde aldığı eğitim ve destekle sadece yaşam biçimini değiştirerek 8 ayda 30 kilo verdi Obezite Merkezi, obezite hastalarına cerrahi tedavi uygulamadan; diyetisyen, spor hekimi, psikolog, fizyoterapist ve yaşam koçunun verdiği eğitimlerle kilo verdiriyor Turan: “Aynalara küsmüştüm. Şimdi gençleştim. Kendimi seviyorum”

Mersin’de, 50 yaşındaki Nazmiye Turan, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Obezite Merkezinde aldığı eğitim ve destekle sadece yaşam biçimini değiştirerek 8 ayda 30 kilo verdi. Hiçbir tedavi ve reçete uygulamadan 88,5 kilodan 58 kiloya düşmeyi başaran Turan, “Ben aynalara küsmüştüm. Şimdi gençleştim. Kendimi seviyorum. İsteyince başarılabiliyormuş” dedi.
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan Obezite Merkezi, obezite hastalarına cerrahi tedavi uygulamadan; diyetisyen, spor hekimi, psikolog, fizyoterapist ve yaşam koçunun verdiği eğitimlerle kilo verdiriyor. Vücut kitle endeksi 30 ve üzeri olan herkesin, bir değerlendirmenin ardından başvurabildiği programdaki uygulamalarla başta beslenme olmak üzere tüm yaşam biçimini değiştirmeyi başaranlar, hem diledikleri her şeyi yiyebiliyor hem de sağlıklı kilo veriyor. Bugüne kadar merkeze başvurarak programa dahil olan birçok kişi, 78 ayda kilo vermeyi başardı.
Randevu sistemi ile çalışan Obezite Merkezinin kapıları bu kez İHA için açıldı. Sorumlu Hekim Uz. Dr. Yiğitcan Karanfil, koordinatör ve birer diyetisyen, psikolog, yaşam koçu ile fizyoterapistin görev aldığı merkezde, obezite hastalarına eğitim verilerek, yaşam ve beslenme tarzlarını değiştirmeleri sağlanıyor.

“Hocalarımın anlattıklarına birebir uyarak bu kiloyu verdim”
Merkezden yararlanarak yaşam biçimini değiştiren ve bu sayede fazla kilolarından kurtulan hastalardan biri de 50 yaşındaki Nazmiye Turan. Turan, hastanedeki kilo verme yolculuğunu anlattı. Fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşamaya başladığını belirten Turan, “88,5 kiloydum ve yürüyemiyordum, diz ağrılarım başlamıştı, uyuyamıyordum, rahat merdiven çıkamıyordum. ‘Artık bu kilolardan kurtulmam lazım’ dedim ve hastaneye geldim. Hastanede Obezite Merkezinin yazısını gördüm ve hemen merkeze başvurdum. Buraya geldiğimde şiddetli diz ağrılarım vardı, yaşlılar gibi bastonla yürüyordum. Merkezdeki hocalarımın hepsinden faydalanarak, onların anlattıklarına birebir uyarak bu kiloyu verdim” diye konuştu.

“Her şeyi yiyorum. Sadece yaşam tarzımı tamamen değiştirdim”
Merkezde uygulanan programla ilgili bilgi veren Turan, öncelikle insan vücudu ile ilgili ders aldıklarını, daha sonra nasıl beslenmeleri ve spor yapmaları gerektiğini öğrendiklerini söyleyerek, “Biz de öğrendiklerimizi harfiyen uyguladık. Tamamen yeme şeklimi değiştirdim. Yemeklerimi eskiden bol yağla yapardım, şimdi ölçerek yapıyorum ve ölçerek yiyorum. Aslında her şeyi yiyorum. Tatlı da yiyorum ama ölçerek ve gündüz yiyorum. Bir tane baklava yediysem evin içinde ya koşuyorum ya bir merdiven çıkıp iniyorum. Tamamen yaşam tarzımı değiştirdim. Hocalarımızın söylediklerini birebir uyguladığınız zaman gerçekten kilo veriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Gençleştim. Kendimi seviyorum. İsteyince başarılabiliyormuş”
Kiloları nedeniyle küstüğü aynalara bugün baktığında artık çok mutlu olduğunu vurgulayan Turan, duygularını şöyle anlattı:
“Gençleştim. Kendimi seviyorum. Ben aynalara küsmüştüm. Kızım ve eşimle kıyafet almaya giderdik, denemek istemezdim, moralim bozulurdu. Şimdi her şeyi almak istiyorum, her şeyi deniyorum. 8 ayda bu hale geldim. İsteyince başarılabiliyormuş. Daha önce ben çok denedim ama illaki yardım almak gerekiyormuş. Burada psikolog, fizyoterapist, diyetisyen desteğimiz var. Hemşirelerimiz dahil hepsinin ayrı ayrı bize destekleri oldu. Spor hekimime çok şey borçluyum. Dizimin ağrısından merdiven çıkamıyordum, şimdi koşa koşa çıkıp iniyorum.”

“Hedefimin üzerine çıkıp 30 kilo verdim”
Programa başladığında kendisine bir hedef koyduğunu ve 88,5 kilodan 60 kiloya düşmeyi beynine yazdığını ifade eden Turan, "Hedefimin iki kilo daha altına inerek 58 kiloya düştüm. Beni gören şaşırıyor. Burada öğrendiklerimi komşularıma ve çevreme de anlatıyorum. ‘Bir dünya para ödemeyin, hastaneye gidin. Ben 5 kuruş vermeden bu kadar kilo verdim’ diyorum. Komşularımı yürüyüşe alıştırdım. Günlerimizde, ‘kısırın yağını az koyun, az yiyin’ diyorum. Onlar da uyguluyor. Yemeklerimi keyfini çıkara çıkara yiyorum. Hedefime ulaştım ve zayıfladım. Sağlığım da gayet iyi. Önceden çok horlardım, kendi horlamama uyanıyordum, şimdi hiç horlamıyorum” şeklinde konuştu.

“Hastalara reçete vermiyoruz. Nasıl beslenmeleri gerektiğini öğretiyoruz”
Obezite Merkezi Sorumlusu Spor Hekimi Uz. Dr. Yiğitcan Karanfil ise merkezde hastaları 6 modül üzerinden takip ettiklerini söyledi. Hastaları bilinçlendirme amaçlı yoğun bir ders programına aldıklarını, sonrasında derslerde öğrendiklerini uygulattıklarını belirten Karanfil, “Artık bu bilişsel farkındalığı davranışsal farkındalığa çevirip, hastalarımızın bu davranışlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Çünkü obezite çok yönlü bir hastalık; sadece beslenme değil, düşünsel problemler ve hareketsizlik de var. Bunların hepsini bir arada hastalara davranışsal olarak yaptırmaya çalışıyoruz. Daha sonra da hasta kilo verdiyse bunu geri almalarını önlüyoruz” dedi.
Hastalara ezberlenmiş reçeteler vermediklerinin altını çizen Karanfil, besin gruplarından ne kadar yemeleri gerektiğini söylediklerini dile getirerek, “Hastaları serbest bırakıyoruz. Böylece hastalar daha çok sevdikleri yiyecekler üzerinden kendi besinlerini ayarlıyorlar. Bunun takibini yapıyoruz. ‘Hastalar, ‘yiyerek kilo veriyorum’ geri bildiriminde bulunuyorlar. Hastalara tek bir reçete değil, nasıl beslenmeleri gerektiğini öğretiyoruz. Bizim için bir birey vücut ağırlığının yüzde 10’unu kaybettiği zaman başarılı müdahaledir. Bizim, vücut ağırlığının yüzde ’sini verdirdiğimiz hastalar var” diye konuştu.

“Her gördüğümüzde bizi çok mutlu ediyor”
8 ayda 30 kilo vermeyi başaran Nazmiye Turan’ın azimli ve pozitif bir hasta olduğunu vurgulayan Karanfil, “Tüm eğitimlerimize ve sonrasındaki takiplerine çok düzenli katıldı. 30 kilo ciddi bir rakam. 8 ay gibi sürelerde ancak bu tarz kilolar verilebiliyor. Biriki ayda bu rakamlara ulaşılmasını sağlıklı bulmuyoruz. Kendisi, her gördüğümüzde bizi çok mutlu ediyor. Neredeyse obezite cerrahisi kadar bir kilo verdirdik kendisine. Sadece yaşam biçimini değiştirdik, herhangi bir cerrahi müdahale olmadı bu hastaya ama cerrahi müdahaleymiş gibi de kilo verdi. Böyle bir pozitif başarımız oldu kendisiyle” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde funduszeue.info editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Gastroenteroloji , Nöroloji , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Hematoloji , Psikiyatri , Kardiyoloji , Anesteziyoloji ve Reanimasyon , Dermatoloji , Romatoloji , Nefroloji , Üroloji , Ortopedi ve Travmatoloji , Göz Hastalıkları , Radyasyon Onkolojisi , Adli Tıp , Perinatoloji , Dahiliye , Genel Cerrahi , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Algoloji , İmmünoloji , Geriatri , Kulak Burun Boğaz , Yoğun Bakım , Nükleer Tıp , Enfeksiyon Hastalıkları , Kadın Hastalıkları ve Doğum , Beyin ve Sinir Cerrahisi , Neonatoloji , Kalp ve Damar Cerrahisi , Çocuk Genetik Hastalıkları , Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon , Göğüs Hastalıkları , Spor Hekimliği , Çocuk Endokrinolojisi , Pratisyen , Çocuk Nörolojisi , El Cerrahisi , Çocuk Psikiyatrisi , Göğüs Cerrahisi , Acil Servis , Çocuk Cerrahisi , Tıbbi Genetik , Çocuk Gastroenteroloji , Çocuk Hematolojisi , Tıbbi Onkoloji , Çocuk İmmünolojisi , Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi , Tıbbi Mikrobiyoloji , Tıbbi Biyokimya , Çocuk Ürolojisi , Gastroenteroloji Cerrahisi , Çocuk Nefrolojisi , Tıbbi Farmakoloji , Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp , Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları , Cerrahi Onkoloji , Çocuk Romatolojisi , Çocuk Göğüs Hastalıkları , Çocuk Yoğun Bakımı , Tıbbi Patoloji , Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi , Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi , Tıbbi Parazitoloji Daha fazla göster

Mersin Şehir Hastanesi Hakkında

Adres:

Korukent Mah. Sok. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü / Mersin

Yol tarifi, adresi nerede?

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 Şubat senesinde Mersin iline bağlı Merkez ilçesinde hizmete açılmıştır. Başlangıçta şehir hastanesi olarak hizmete açılan kurum 15 Mayıs tarihi itibari ile Eğitim ve Araştırma hastanesine çevrilmiştir. Bu girişimi sağlık Bakanlığı’ndan aldığı akreditasyon ile başarmıştır.   Hastane bin metrekarelik oldukça geniş bir alana inşa edilmiştir. İnşa edildiği bu geniş sahada birbirinden farklı pek çok kliniklerde hastalarına hizmet veren Mersin Eğitim ve Araştırma Hastanesi muayenesinde bulunduğu hastalıkların en alt seviyelerine inerek hastalığın köküne kadar tedavi edebilecek alt yapı ve teknoloji ile donatılmıştır.

Binada ayrıca akıllı bina teknolojisi kullanılmıştır. 3 uzun kule şeklinde üç ayrı binada hizmet veren hastane klinik alanda oldukça geniş hizmet veriyor. Alanında uzman hekim kadrosu ile hizmet verirken bu kadroyu 5 binin üzerinde yardımcı sağlık çalışanı her daim destekliyor. Bunlardan 2 bin kadarı devlet memuru iken geri kalan özel şirket çalışanı olarak geçiyor. Mersin Şehir Hastanesi Türkiye’de açılan ilk şehir hastanesi olma özelliğini de taşıyor.  Hastane bütün insanların tedavisine ihtiyaç duyabilecekleri tüm kliniklerde hizmet vermektedir. Bu amaç ile teşhis klinik odası ve poliklinik bulunuyor. En önemli birimlerden olan hasta yoğun bakım odası olarak yoğun bakım odası bulunuyor.

Hastane yönetimi her kesimden insanın sağlık hizmeti alırken konforlu bir şekilde dinlenmesine özen göstererek çeşitli odalar ile hizmet veriyor. Bu alanda yatak kapasitesi bulunan hastanede bunların 3 tanesi VİP oda, 21 tanesi süit oda, tanesi tek kişilik oda ve tanesi de çift kişilik odalardır.  Hastanede yeni doğan yoğun bakım odası da bulunuyor. Bin yatan hasta kapasitesine sahip hastane her odada hastaya özel konfor unsurlarını da bulunduruyor. Ayrıca hastaneye kendi araçları ile gelen hasta ve hasta yakınlarını düşünerek 3 bin araç kapasitesine sahip vale hizmeti de içeren kapalı otoparkı da mevcuttur. Vale hizmetleri ücretsizdir. Mersin Şehir hastanesi hasta memnuniyeti misyonu ile hizmet kalitesini oluşturmuştur. Hastaneye tedavi amacı ile gelen bütün hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve güler yüz ile ayrılmasını amaçlıyor.

Uzm. Dr. Cemal Kurt
Dr. Naciye Güneş
Uzm. Dr. Aybige Pilancı Kırlı
Uzm. Dr. Aybige Pilancı Kırlı
Uzm. Dr. Tülin Göçmen
Uzm. Dr. Turgut Erkutlu
Dr. Uğur Karataş
Uzm. Dr. Suzan Çetin
Dr. Meltem Çataklı
Dr. Yaman Çelebi
Dr. Kerim Güngör
Dr. Aysel Dağdelen
Dr. Radife Ünal Şeker
Dr. Ahmet Pazar
Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite,
Dr. Canan Karabıyık İzgi
Uzm. Dr. Mustafa Türedi
Op. Dr. Ali Fazıl Ediz

Evin Yananer Beslenme ve Diyet Danışmanlık Merkezi

Güvenevler Mahalllesi, Sok funduszeue.info No Kat: 6, Altunbaş Eczanesi Üstü, Medikal Plaza

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Emsal Sağlıklı Yaşam&Diyet Merkezi

İnönü Mahallesi, Sokak, Kat: 2 No: 32, Pozcu Evo numara

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Diyetisyen Burçin İlhan Sağlıklı Yaşamın Adresi

Pirireis Mah. İsmet İnönü Bulvarı Hayat Apt. No: Kat: 1/2

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Healthy Life Beslenme Danışmanlığı

Güvenevler Mah. Sok. Boss Point İş Merkezi B Kat:4 Blok No

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Uzman Diyetisyen Duygu Bilgin Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Merkezi

Yeni Mahalle G.M.K. Bulvarı No: / B Ofisium İş Merkezi K: 7 No: 26

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Dyt. Zühal Aynacı Bayel

Mersin Üniversitesi Caddesi Çiftlikköy Kampüsü Kapısı Önü Üni-Trend Apt Kat 3 No 15

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Diyetisyen Şeyda Ertaş

Yeni Mah. İsmet İnönü Bulvarı Meytis Cadde Apartmanı No K:2 D:5

Haritada Gör

Diyetisyen Tolga Ten Danışmanlık Merkezi

Güvenevler Mh. Sk Doğanyıldız İş Hanı Kat 2 D

Haritada Gör

En yakın müsaitlik

Medicalpark Mersin Hastanesi

Atatürk Mh. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı no Mezitler/Mersin

Haritada Gör

Medicalpark Mersin Hastanesi

Atatürk Mh. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı no Mezitler/Mersin

En yakın müsaitlik

Özel Fizyotıp

Atatürk Mah. GMK Bulvarı Paris Düğün Salonu Yanı No

Haritada Gör

ÖZEL IMC HASTANESİ

Turgutreis, İstiklal Cd. No, Akdeniz/Mersin

Haritada Gör

Özel Muayenehane

İsmet İnönü Bulvarı Kültür Mahallesi Altın Anahtarlar Apartmanı No Blok:C Kat:4 Daire, Akdeniz/Mersin

Haritada Gör

Forum Yaşam Hastanesi

Güvenevler Mah. Cad. No

Haritada Gör

Özel Muayenehane

Barbaros Mah. Sok. Arden plaza K: 4 No: 11

Haritada Gör

Diyetisyen Helin Ekdi Diyet Ve Sağlık Merkezi

Atatürk mh Vali Şenol funduszeue.info skylight Plaza kat:7 Mezitler/Mersin

Haritada Gör

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası