ödemiş satılık villa / Fethiye Villa Kiralama | Fethiye Kiralık Villa

Ödemiş Satılık Villa

ödemiş satılık villa

İzmir Ödemiş Satılık Ev

Ödemiş Satılık Konut Arayanlara İlçe Rehberi

Ödemiş satılık konut düşünenler için, ilçe hakkında tüm önemli bilgileri tek bir yazıda topladık. Bu yazıyı okuduktan sonra, semt hakkında bilgi sahibi olacak ve hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşacaksınız. Ödemiş, Türkiye’nin sosyo-ekonomik düzeyi en yüksek üçüncü ili olan İzmir’e bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü bakımından kentin en büyük ikinci yerleşim birimi olan Ödemiş, kilometrekarelik oldukça geniş bir arazi üzerine kurulmuştur ve denizden yüksekliği metre olarak hesaplanmıştır. İlçenin ismi, Yunanca bir kelime olan Eudaimos’tan gelmektedir. Mutluluk anlamına gelen bu isim, zamanla değişerek bu hali almıştır. Yüzyıllar boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ilçe, bugün İzmir’in önde gelen yerleşim bölgelerinden biridir. Gelişim potansiyeli yüksektir. 

 

Ödemiş Satılık Konut Tercih Edeceklere İlçenin Ekonomisi

Ödemiş satılık daire arayışı aktif bir şekilde devam edenler ve özellikle şehir dışından gelerek bölgeye yerleşmeyi düşünenler ilçenin ekonomik durumu ve bölgedeki temel gelir kaynakları hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirler. Kent merkezinden tam kilometre uzakta yer alan Ödemiş’in ekonomisi tarıma dayalıdır. Var olan arazilerin %36’sı tarım arazisidir ve yerel halkın çok önemli bir bölümü tarım ile uğraşmaktadır. İlçede yetiştirilen patates, oldukça iyi bir üne sahiptir. Bölgede ayrıca incir, üzüm, kestane, susam ve zeytin de yetiştirilmektedir. Eğer tarım veya hayvancılık ile ilgileniyorsanız Ödemiş satılık müstakil ev arayışınız oldukça isabetli bir karar olacaktır. Tüm bunların dışında, ilçede büyükbaş hayvancılık da yaygın olarak yapılmaktadır. Burada yapılan tulum peyniri, oldukça ünlüdür. 

 

Ödemiş Satılık Konut Bakanlara İlçenin Demografik Yapısı 

İzmir’in yüzölçümü bakımından en büyük ikinci ilçesi olmasına rağmen, Ödemiş’te nüfus yoğunluğu çok fazla değildir. yılında yayınlanan TÜİK Raporu’na göre bölgede kişi yaşamını sürdürmektedir. Bu kişilerin %’si kadındır, geriye kalan %’i ise erkektir. İlçede nüfus artış hızı % olarak hesaplanmıştır. Ödemiş satılık ev arayışı içerisinde olanlar ilçenin en kalabalık on mahallesinden birinde yaşamayı tercih edebilirler:

 

  • Zafer Mahallesi 
  • İnönü Mahallesi
  • Anafartalar Mahallesi
  • Atatürk Mahallesi
  • Süleyman Demirel Mahallesi
  • Kaymakçı Mahallesi
  • Hürriyet Mahallesi
  • Bengisu Mahallesi
  • Üç Eylül Mahallesi
  • Türkmen Mahallesi

 

Listenin dördüncü sırasında yer alan Atatürk Mahallesi kişilik nüfusu ile gelişmiş bir yerleşim birimidir. Bölgeye yapılan yatırımlar nedeniyle, Ödemiş Atatürk Mahallesi satılık daire tercih edenlerin sayısı son dönemde artmıştır.

 

Ödemiş Satılık Konut Fiyat Bilgisi

EmlakJet Bölge Raporu verilerine göre, Ödemiş’te satılık evler ortalama metrekarelik kullanım alanına sahiptir. Metrekare başına düşen birim fiyat Türk Lirası’dır. Dolayısı ile bölgeden satın alacağınız bir evin ortalama fiyatının Türk Lirası olması beklenmektedir. İlçeden satın alacağınız evin ortalama geri dönüşü ise 22 yıl içerisinde gerçekleşmektedir. Konut tipine göre ev bedelleri aşağıdaki gibi değişiklik göstermektedir:

 

  • 1+1, 70 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama Türk Lirası 
  • 2+1, 70 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama Türk Lirası 
  • 3+1, 70 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama Türk Lirası 
  • 4+1, 70 metrekarelik kullanım alanına sahip daireler ortalama Türk Lirası 

 

Eğer Ödemiş satılık konut düşüncenizde kararlı iseniz, ilçede yer alan emlakçılardan danışmanlık hizmeti satın alabilir veya sahibinden İzmir Ödemiş satılık daire ilanlarının yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Fethiye Villa Kiralama

Kayaköy, sakin ve şirin bir tatil yeridir. Bunun yanı sıra pek çok yere de yakın mesafededir. Bu yüzden Kayaköy gezilecek yerler arasında bu çevredeki görülmesi gereken yerler de sıralanmalıdır.

Kayaköy’de her beklentiye uygun tatil villaları bulunur. Kayaköy kiralık villa seçenekleri arasında; havuzlu ve bahçeli lüks villalar, 3+1 dubleks villalar, tripleks ve denize sıfır villalar gibi alternatifler bulunur. Eğer her gün denize girmeyi planlıyorsanız denize sıfır ya da denize yakın konumdaki Kayaköy villalarını tercih edebilirsiniz. Her gün plaja inmek yerine bahçede keyifli zaman geçirip dinlenmek isteyenler bahçeli ve havuzlu Fethiye Kayaköy villa kiralama seçeneklerini tercih edebilir.

Kayaköy

Kayaköy&#;ün tarihi M.Ö. 4 yy a kadar gitmektedir. O tarihteki ismi Karmilassos&#;tur. Karmilassos Antik Kenti&#;nden 4. yy a tarihlenen birkaç Lahit mezar günümüze kadar ulaşmıştır.

Eski tarihçilere göre kent bugün günümüzde bulunan Rum Köyü nün olduğu bölgede kurulmuştur. Diğer bir eski tarihçiye göre ise kent Saint Nicholas olarak adlandırılan adanın üzerine kurulduğu söylenmektedir. Fakat herhangi bir kesinlik içermemektedir.

yılında Kurtuluş Savaşı öncesi Türk ve Yunan Hükümeti arasında yapılan karşılıklı nüfus mübadelesi sonucu Kayaköy&#;de yaşayan Rum halkı Fethiye Limanı&#;nda tekneler ile evlerini arkalarında bırakmışlardır.

Fethiye yi terk ederken tekrar geleceklerini düşünerek ve aynı zamanda tüm eşyalarını yanlarına alma şansları olmamasından dolayı eşyalarını da geride bırakmışlardır.

Kenti terk ettikleri zaman bine yakın ev, iki büyük kilise, on dört adet şapel, iki adet okul, iki tane yel değirmeni, iki adet çeşme arkalarında bırakmışlardır.

Rum halkı evlerini yamaçlara doğal zemin üzerine inşa etmişlerdir. Evlerini inşa ederken Hippodamus olarak adlandırılan Gridplan yani evlerin birbirini eşit açıda kestiği kent planını kullanmışlardır. Halen günümüzde aynı plan Yunan kentlerinde, adalarında kullanılmaktadır.

Evleri yamaçlara yapmalarının sebebi ise düz araziyi tarım için kullanmak istemeleridir. Evler iki katlı olup bazen üç katlı olup yamaçların zirvesine çıktıkça küçülmektedirler. (Zeminden kaynaklı olarak)

Evlerin çatıları düz olup sıkıştırılmış topraktan yapılmıştır. Bölgede bulunan su kıtlığından dolayı evlerin çatılarını yağmur sularını sarnıçlara su toplamak için kullanmışlardır. Biriktirilen yağmur sularını sulama suyu olarak kullanmışlardır. Evlerin zemin katı hayvan ağılı olarak kullanılmıştır.

Evlerin iç özelliklerine geldiğimiz zaman ise kapıları, pencereleri, ara kat bölmeleri ahşaptan yapılmıştır. Nüfus mübadelesi sonrası buraya yerleşen Türkler evlerde bulunan eskimiş kapı ve pencereleri diğer evlerde bulunan iyi durumdaki kapı ve pencereler ile değiştirmişlerdir.

Gerek yaşam zorlukları gerekse savaştan dolayı buraya göç eden halk bu zorluklardan dolayı Kayaköy&#;ü terk etmişlerdir. Uzun zaman Kayaköy&#;de kimsenin (Rum evlerinde) yaşamamasından dolayı ahşaptan yapılmış olan kapılar, pencereler zamana karşı koyamamışlardır.

Günümüzde evlerin bu şekilde gözükmesinin iki sebebi vardır: Birincisi içerisinde kimsenin yaşamamasıdır. İkincisi: Hazine Avcılarıdır. Evlerin içerisinde tuvalet bulunmamaktadır. Tuvaletler bahçede bulunmaktadır.

Evlerde duş olmamak ile beraber duşlarını seyyar küvetlerde yapmışlardır.

Isıtma sistemine geldiğimiz zaman ise ocaklıklar günümüzdeki ismi ile şömineler kullanılmıştır. Evler yapılırken söylemiş olduğumuz plan dahilinde yapılıp hiç bir ev komşusunun ne manzarasını ne de güneşini engellememiştir.

Evlerin etrafında bahçe duvarı bulunmaktadır. Duvar komşuyu engellemek amacı ile değil, aradaki sınırı belirlemek amacı ile ortalama yarım metre yüksekliğinde yapılmıştır.

Kiliselere geldiğimiz zaman kent içerisinde iki tane büyük kilise bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi üst kilise yani Taksiyaris diğeri ise aşağı kilise Pirciotissa Panaiya olarak adlandırılmaktadır.

Kiliseler şu an kapalı olup aşağı kilisede restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Kiliselerin içerisinde özellikle aşağı kilisede bulunan freskler (İsa&#;nın 12 havarisi ve Meryem&#;in göğe yükseliş sahnesi) bulunmaktadır.

Kilisenin güneydoğu köşesinde, bahçesinde çan kulesi halen gözükmektedir. Not: Bilet kulübesinin karşı köşesi.

Kent içerisine yayılmış 14 tane şapel bizdeki mescitlere benzeyen küçük ibadet haneleri bulunmaktadır. Kentte yaşayan halk içme sularını ise çeşmelerden doldurarak, evlerine taşımışlardır.

Çeşmelerden bir tanesi yılında Yorgos Teadoris tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde halen bulunan çeşme Kayaköy Ölüdeniz yolu üzerinde bulunmaktadır.

Kent içerisinde ayrıyeten iki adet okul mevcuttur. Bir tanesi kızlar için bir tanesi de erkekler içindir. Eğitimlerini ana dillerinde Rumca olarak almışlardır. Yüksek eğitim görmek istedikleri zaman ise Rodos&#;a Atina&#;ya veya İstanbul&#;a gitmişlerdir.

Kayaköy ziyaretini yaptıktan sonra özellikle görmenizi istemiş olduğumuz bir diğer yer ise Ölüdeniz&#;dir. Kayaköy Ölüdeniz arası ortalama araba ile dakikalık uzaklıktadır.

Ölüdeniz gerek doğal güzelliği yani Kumburnu Plajı ve yamaç paraşütü ile dünya çevresinde üne sahiptir. Belki duymamışsınızdır neden isminin Ölüdeniz olduğunu.. Size anlatmak isteriz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası