ek ders kaç tl 2018 / 23 Nisan ve 1 Mayıs ek ders kesilir mi? Ek ders yönetmeliği

Ek Ders Kaç Tl 2018

ek ders kaç tl 2018

Ek ders ücreti kaç lira? Ek ders ücreti hesaplama

Ek ders; örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan öğretmenlere ders görevi verilmesidir. Aylık karşılığı ders görevi dışında okutulan dersler için ek ders ücreti alınır. Öğretmenlere, ilgili mevzuatına göre öğretim yılı başında ve sonunda yaptıkları meslekle ilgili çalışma sürelerinde iki haftayı geçmemek üzere ve fiilen görev yapmaları kaydıyla haftada 15 saat ek ders ücreti ödenir. Ayrıca cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde fiilen yerine getirilen ders görevleri, ek ders ücreti karşılığında verilir. İşte "ek ders ücreti ne kadar oldu? Ek ders ücreti nasıl hesaplanır?" sorularınıza yanıtlar

EK DERS İLE İLGİLİ GENELGE

16 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan genelge ile Millî Eğitim Bakanlığının yönetici, öğretmen, uzman ve usta öğreticileri ile diğer görevlilerinin aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ve okutmuş sayılacakları haftalık ders saatlerinin sayısını, ders görevi alacakların niteliklerini ve diğer hususları düzenlemektir.

EK ÜCRET HESAPLAMA EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Gündüz Ek ders ücreti hesaplanırken memur maaş katsayısı , gece ek ders ücreti hesaplanırken de memur maaş katsayısı rakamı ile çarpılır. Sözleşmeli öğretmenin ek ders ücretinden %14 bir SGK kesintisi yapılır.

Öğretmenlerin yılı Ocak ayı net ek ders ücretleri şöyle:

Kadrolu Öğretmen: 12,59 TL
Sözleşmeli Öğretmen: 10,81 TL


ÖĞRENCİ SOSYAL VE KİŞİLİK HİZMETLERİ EK DERS ÜCRETİ

Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.

Öğretmen Ek Ders Ücretleri (Net ve Brüt) Ne Kadar Oldu?

Öğretmenlerin haftalık ders programı dışında ekstradan verdikleri dersler ek ders olarak öğretmenlere ek bütçe sağlamaktadır. Her ne kadar öğretmenlerin maaşlarına ek olarak girdiği ders saatine göre ödeme yapılsa da ek ders alımı belirli bir saate kadar uyarlanmış ve sınırlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlere maaş karşılığı dışında girdikleri ders saati ve tuttukları nöbet için ek ders ücreti ödemesi yapılıyor. Bu ücret her 6 ayda bir yapılan zamlarla değişmektedir.

yılı ilk 6 ay için; yüzde 4, İkinci 6 ay için; yüzde 3,5,

yılı ilk 6 ay için; yüzde 4, İkinci 6 ay için; yüzde 5 oranında zam yapılması hususunda anlaşmaya varılmıştır.

Ayrıca 6 aylık dönemler halinde gerçekleşen enflasyon oranının öngörülen artış oranını aşması halinde enflasyon farkı da ödenecektir. Yüzde 4’lük toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 1,69 oranında enflasyon farkı alacak.

Ocak Öğretmen Net Ek Ders Ücretleri aşağıdaki gibi olacaktır.

Ek ders ücreti: 12,79

Destekleme ve yetiştirme kurslarında: 25,58

Öte yandan, bu şekilde belirlenen ek ders ücreti;

-Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine %25 fazlasıyla ödenir.

-Cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25 fazlasıyla ödenir.

-Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alan öğretmenlere % fazlasıyla ödenir.

Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmenlere ek ders görevi verilebilmektedir. Ek ders görevi karşılığında verilecek ücretin miktarı ise; sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınarak belirlenmektedir.

 Öğretmenlerin ek ders görevi karşılığında verilecek ücretin miktarı; sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınarak belirlenmektedir. Ek derslere uygulanan zam miktarı memur toplu sözleşmesi ile belirlenmektedir. Memur maaş zammına uygulanan zam oranı aynı oranda öğretmen ek ders ücretine de uygulanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yılında öğretmenlerin maaş karşılığı okuttuğu ders dışında okutacakları dersler için ödeyeceği brüt ve net ek ders ücretleri belli oldu. 

Girdikleri ve/veya girmiş sayıldıkları ders saatleri karşılığında öğretmenlere ödenen ek ders ücretinin miktarı 1/1/ tarihinden itibaren artacak. Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmenlere ek ders görevi verilebilmektedir.

 Bilindiği üzere Ek Ders Kararında; Hazırlık ve planlama görevi başlığında “MADDE (1) Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dâhil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları ek ders ders ücreti ödenir.”

Öğretmenlerin yılı Ocak ayı net ek ders ücretleri şöyle: 

Kadrolu Öğretmen: 12,59 TL 
Sözleşmeli Öğretmen: 10,81 TL 
Sözleşmeli-kadrolu öğretmen arasındaki fark böylece 1,78 TL'ye çıkmış oldu.

Ek ders, öğretmenlerin maaş karşılığı girdiği derslerin üzerinde derse girdiklerinde aldığı ücrete denir. Öğretmenler maaşlarının karşılığı haftada 15 saat derse girmektedirler. Bu 15 saat girdikleri dersin ücretini maaş olarak alırlar. Bu 15 saatin üzerinde derse giren, sınıf öğretmenliği olan ve sosyal kulüp görevi olan öğretmenler ilave ek ders ücreti alırlar.

Ek ders görevi verilen eğitimciler haftalık girdikleri zorunlu derslere ek olarak derslerde eğitim verir. Girdikleri her ders için ekstra ücret alan öğretmenler aldıkları ek ders ücretleri her yıl artıyor. Normal koşullarda haftalık 15 saat ders giren öğretmenler bu 15 saatlik dersin karşılığını maaş olarak alan öğretmenler 15 saatin üzerindeki dersleri ek ders ücreti üzerinden almaktadır.

Öğretmenlerin haftalık ders programı dışında ekstradan verdikleri dersler ek ders olarak öğretmenlere ek bütçe sağlamaktadır. Her ne kadar öğretmenlerin maaşlarına ek olarak girdiği ders saatine göre ödeme yapılsada ek ders alımı belirli bir saate kadar uyarlanmış ve sınırlıdır.

Öğretmenlerin zorunlu olarak haftalık girmesi gereken ders saatinin dışında kalan saatlere devletin ders başına ödediği ek ders ücretiöğretmenlerin ham maaşından harici olup farklı zamanlarda yatar. Öğretmenler için ek gelir kapısı olan ek dersler öğretmenler için aylık sınırlı kota olarak belirlenmiştir. Belirlenen saatlerin dışına çıkmayan öğretmenlerin bir ay içerisinde alacağı maksimum ders ücretide bununla birlikte sabitlenmiştir.

Ek ders kazanmanın farklı yollarıda vardır bunlardan bazılarını sıralarsak ; Okul içerisinde nöbet tutmak, MEB'in düzenlemiş olduğu merkezi sınavlarda görev alınırsa, takviye kurs açarak ders verilirse gibi seçeneklerle ek ders ücreti almak mümkün tabi bunlarında bir sınırı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Aşağıdaki tabloda sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerin girebileceği maksimum ek ders saatlerine ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info

MEB'in tarihli resmi gazetede yayınlanan kararına göre belirlenen ek ders ücreti ve saatlerine ait genelge ;

MADDE 1 - 1/12/ tarihli ve / sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (n) bendinde yer alan "ders görevleri hariç olmak üzere," ibaresi "ders görevleri ile" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Kararın 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"3) Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın çocukları, ortak dil ve kültür birliği bulunan soydaşlarımız ile ülkemizde geçici koruma altında bulunan yabancı uyrukluların toplumumuza ve eğitim sistemimize uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda,"

MADDE 3 - Aynı Kararın 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"2) Resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlan ile yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate,"

MADDE 4 - Aynı Kararın 12 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla," ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 - Aynı Kararın 15 inci maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan "ek" ibareleri madde metninden çıkarılmıştır.

MADDE 6 - Aynı Kararın 23 üncü maddesindeki "10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrasındaki" ibaresi "10 ve 14 üncü maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarındaki" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7 - Aynı Kararın 25 inci maddesinin üçüncü fıkrasındaki "10,14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası" ibaresi "10 ve 14 üncü maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları" şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 8 - Maliye Bakanlığı ile Sayıştay'ın görüşleri alınarak hazırlanan bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 - Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Zam sonrası hangi memur ne kadar maaş alacak?

İlgili Haberler

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası