tek sınav üzerinden teog hesaplama / TEOG puanı nasıl hesaplanacak? - Eğitim Ajansı

Tek Sınav Üzerinden Teog Hesaplama

tek sınav üzerinden teog hesaplama

TEOG puanı nasıl hesaplanacak?

a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.
c. Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucuyla okutulacaktır.
ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.
d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.
e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x ] formülü ile hesaplanacaktır.
f. 8’inci sınıfta her dönem için uygulanan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.
g. Salon görevlilerince kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin, kopya sonucu iptal edilen o dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır. 
ğ. Engelinden veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yıl sonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.
h. Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Ortak Sınavlar
Ortak sınavlarda sınavı yapılan derslerin ağırlık katsayıları aşağıda yer almaktadır.

 
Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Hesaplaması
Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır.

Velisinin yurt dışında bulunduğu sürede öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını Bakanlığa bağlı olmayan yurt dışındaki eğitim kurumlarında gören öğrencilerin, yerleştirmeye esas puanın hesaplanması, ortak sınav puanı ile yurt içinde öğrenim gördükleri yıllara ait yıl sonu başarı puanları dikkate alınarak hesaplanacaktır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki ortaokullarda öğrenim görenlerin yıl sonu başarı puanları, Türkiye'de öğrenim gören öğrencilere uygulanan hükümlere göre belirlenecektir.
6, 7 ve/veya 8’inci sınıf öğrenimlerinin bir kısmını veya tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin “yerleştirmeye esas puan” hesaplaması aşağıdaki gibi yapılacaktır.
- Üç öğretim yılından bir yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:
 6’ncı sınıf – yurt içi
 7’nci sınıf - yurt dışı
 8’inci sınıf - yurt içi
-Üç öğretim yılından iki yılını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:
6’ncı sınıf – yurt içi
 7’nci sınıf - yurt dışı
 8’inci sınıf - yurt dışı
Eğitimlerinin tamamını yurt dışında tamamlayan öğrencilerin YEP’i, AOSP’nın
YEP = ( (YBP6 + ((YBP6 + YBP8) /2) + YBP8) + AOSP )/2
YEP = ( (YBP6 x 3) + AOSP )/2
ötelenmesiyle hesaplanacaktır.
-Üç öğretim yılının tamamını yurt dışında tamamlayan öğrenciler için örnek hesaplama:
YEP = (AOSP / ) x  

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin yerleştirmeye esas puan hesaplaması yapılabilmesi için, öğrenciler her iki dönem yapılacak olan ortak sınavlara katılmak zorundadırlar. Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce yapılan sınavlarda 1’inci dönemde alınan başarılı puan (45 ve üzeri), 2’nci dönem okul tarafından yapılan yazılı puanı olarak kullanılacaktır.


TEOG PUAN HESAPLAMA CETVELİ



   Facebook   Twitter   Whatsapp


Benzer Haberler

TEOG puan hesaplama!..

TEOG Sınav sonuçları açıklandı. TEOG Sınav sonuçlarını adaylar, e- okul Veli Bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek. TEOG puan hesaplamak için haberimizde ayrıntılı olarak anlatılırken, TEOG sınav sonuçları için aşağıdaki linki tıklayınız

TEOG PUANINIZI HESAPLATMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ


Bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav (TEOG) sonuçlarının Pazartesi, yani bugün açıklanması bekleniyor. Seviye belirleme sınavının yerine getirilen temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavına 1 milyon bin öğrenci girdi.6 dersten yapılan merkezi yazılı sınavlardan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte esas alınacak.

Kasım ayında yapılan sınavın sonuçlarının yarı yıl tatiline bir hafta kala hala açıklanmamış olması veliler ve öğrencileri tedirgin etmişti. Ancak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sonuçların bugün açıklanacağını söyledi.

TEOG Puanları Nasıl Hesaplanır?
Binlerce öğrenci liseye geçiş sınavı TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyor. 2 dönemde 2 ayrı sınav olarak uygulanacak olan TEOG sınavında adayların puanları tek puan türünde funduszeue.info , TEOG hesaplamalarında her soruyu eşit puanda tutacak. TEOG sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek bu da öğrencilerin yanlış cevaplarında puan düşmelerine neden olmayacak. TEOG Sınavı iki dönem de uygulanırken öğrencilere her iki dönemde de Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4 , T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için ise 2 katsayısı o dersşn puanıyla çarpılarak hesaplanacak.

TEOG Puan Hesaplama

TEOG puanları puan üzerinden değerlendirilecek. Ancak puanlama bu kadar ile sınırlı kalmayacak. TEOG'dan üzerinden bir puan alan öğrencinin , 6,7,8. sınıf not ortlamaları ve 8. sınıf ağırlıklı not ortalaması alınacak bu puanın üzerinde TEOG puanında eklenmesiyle beraber ortak puan hesaplanacak ve puan üzerinden bir puan belirlenecek.

Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın ikinci oturumları ülke genelindeki tüm 8. sınıf öğrencilerine bugün uygulandı. Saat ’da başlayan ikinci oturumlar aralıklarla devam ederek ’ye kadar sürdü.

Bugün gerçekleştirilen ikinci oturumlarda öğrencilere fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 20’şer soru soruldu ve her sınav için öğrencilere 40’ar dakika süre verildi. Bugün yapılan sınavlara geçerli bir mazeret sebebiyle katılamayan öğrenciler, mazeretlerini belirten resmi belge veya velisinin izni ile belirlenen tarihlerde mazeret sınavına girebilecek. Hem yılsonu başarı puanına hem de MESOS (Merkezi Sistem Ortak Sınavları) toplam puanına etki edecek olan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın I. Dönem oturumlarının sonuçları Ocak ’te açıklanacak. Yerleştirme puanına yılsonu başarı puanı yüzde 30, MESOS puanı yüzde 70 oranında etki edecek. Yerleştirme puanıyla öğrenciler istedikleri liseleri tercih edebilecekler. II. Dönem yapılacak olan Merkezi Sistem Ortak Sınavları da bu puanlamada önemli rol oynayacak. İkinci dönem Merkezi Sistem Ortak Sınavları ise Nisan tarihinde gerçekleştirilecek ve sonuçları Haziran ’te açıklanacak.
Sınavın geçmiş yıllarda uygulanan sınavlardaki soru tiplerine paralel hazırlandığını ifade eden Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Aslan Ayhan, “Fen ve teknoloji sınavında 1. ünitenin toplam ders saati 20 (29 kazanım), 2. ünitenin sınava kadarki toplam ders saati ise 5 (11 kazanım) olmasına rağmen soru sayıları ders saatine orantılı olarak dağıtılmamış. 1. üniteden 9 soru, 2. üniteden ise 11 soru sorulmuş. Ders saati ve kazanım sayısına dikkat edildiğinde 1. üniteden 14, 2. üniteden 6 soru sorulması beklenmekteydi. 1. ünite sorularında öğrenciler zorlandı. Özellikle A kitapçığı 6, 8 ve 9. sorular tartışmaya açık. Ayrıca 3. soruda verilen 'Orak hücreli anemi hastalığının X kromozomu üzerindeki çekinik genlerle aktarılan bir hastalık olduğu bilinmektedir' bilgisi bilimsel bir hata olarak tespit edildi. 2. ünite sorularından A kitapçığı soru ayırt edici olmuş. Diğer sorularda öğrenciler zorlanmadı. Bu bölümde kazanım sayısının az olması nedeniyle aynı kazanım birkaç soruda sorgulanmış. Bu durum ölçme değerlendirme açısından sorun kabul edilebilir” dedi.

İnkılap tarihi ve Atatürkçülük testinin MEB’in Merkezi Ortak Sınavlar için belirlediği konu kapsamlarına uygun olarak hazırlandığını söyleyen Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Seda Kaya ise, “Sınavda 'Milli Uyanış; Yurdumuzun İşgaline Tepkiler' ünitesinden ağırlıklı olarak soru sorulmuş. Sorular önceki yıllarda Seviye Belirleme Sınavları’nda kullanılan yapılandırıcı yaklaşıma uygun olarak hazırlanmış. Paragraf yorumlama, kavram-madde eşleştirme ve bilgiyi kullanmaya dayanan sorular ağırlıklı idi. Sorular genel olarak kolay düzeyde. Ancak soru öğrencileri zorlayan tarzda” diye konuştu.
Ders kitaplarındaki konular, konuların kelimeleri ve kalıpların aynen sınavda sorulduğunu söyleyen Uğur Dershaneleri Liselere Hazırlık Yabancı Dil Bölüm Başkanı Nesrin Girgin ise, “İngilizce testi MEB’in 13 Eylül tarihli yayın ve 3 Ekim tarihli güncellemesinde belirttiği konu kapsamlarına uygun olarak hazırlanmış. Müfredat dışına çıkılmamış. Daha çok öğrencinin okuduğunu anlama becerisi test edilmiş, gramer bilgisi ölçülmemiş. Sorularda görsel kullanılmamış. Paragraf soruları sınavın yüzde 30’unu oluşturmakta. Diyalog tamamlama soruları ağırlıklı. İngilizce testi ders kitabındaki konulara hakim olan öğrenci için zor bir sınav olmamakla birlikte çok kolay denilebilecek bir sınav da değil. Öğrencilerin kelime bilgisine, kalıplara hakim olması gerekmekte” şeklinde konuştu.

İKİ SORU İPTAL EDİLMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf ortak sınavlarında 2 sorunun iptal edildiğini bildirmişti.
Açıklamada, sorulara ilişkin iptal gerekçelerine de yer verlidi. Matematik testi A kitapçığının 12, B kitapçığının ise 7. sorusunun D seçeneğindeki 3. adımda yer alan büyük üçgenin sol alt köşesindeki iki küçük üçgenin, grafik çiziminde sehven fazladan yer almasıyla fraktal oluşumunun bozulduğu ifade edilen açıklamada, bu bozulma ile sorunun kurgusundaki doğru cevap olan (A) seçeneği ile (D) seçeneğinin de ikinci bir doğru cevap oluşturduğu duyuruldu.Açıklamada, bu nedenle sorunun iptalinin uygun görüldüğü belirtildi.

Fen ve teknoloji testi A kitapçığı ve B kitapçığı 3. sorusunda ise adı geçen orak hücreli anemi hastalığının, eşeye bağlı kalıtım göstermeyip, vücut kromozomu üzerindeki çekinik genlerle taşınan bir hastalık olduğuna işaret edilerek, "Soru kökünde sehven eşey kromozomunu ifade eden 'X' yazılması hatalı bilgi oluşumuna neden olmuştur. Bu durum sorunun çözümünü ve doğru cevaba (C seçeneği) ulaşmayı engellememektedir. Ancak öğrencilerin çelişkiye düşebileceği göz önüne alınarak iptali uygun görülmüştür" denildi.
TEOG Merkezi Ortak Sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandığından aşağıdaki linkler aktif olacaktır.
"Sınav kitapçıkları makine ile paketlenecek"
TEOG sınavında bazı poşetlerde soru kitapçıklarının eksik çıktığını ve bunun elle paketleme yapılmasından kaynaklandığını belirten Bakan Avcı, "İnşallah nisandaki sınavda ÖSYM'de olduğu gibi kitapçıkların otomatik paketlenmesini sağlayacağız. Böylece inşallah bu tür aksaklıklar daha da azalmış olacak" diye konuştu. Dershanelerin dönüşümü konusunun bugünlerde medyada ve kamuoyunda çokça tartışıldığını da anımsatan Bakan Avcı, şu değerlendirmelerde bulundu: "İşin getirilmek istendiği siyasi boyutlar sizi üzmesin. Biz meseleye önce eğitimciler olarak bakmak durumundayız. Eğitim açısından baktığımız zaman herkes için çok yararlı, çok verimli bir süreç olacağını düşünüyoruz. Buna samimiyetle inanıyoruz. Yeter ki iyi planlayalım ve bu alanda faaliyet gösteren hiç kimseyi mağdur etmeyecek bir altyapı üzerinde duralım. Bunu yaptığımız zaman emin olun sene içerisinde bugün bizi çok farklı şekilde eleştirenler de yapılan işten memnun olacak ve bu tür eleştirilerin de çok da haklı olmadığını, o gün kendileri söyleyecektir. O güne kadar biz işi katiyen siyasi retoriğe kurban etmeden, eğitim çerçevesinde 'biz işimizi en iyi nasıl yapabiliriz' sorusuna cevap bulmak üzere çalışmalarımızı sürdürelim." denildi.

OKULLARIMIZA DÜŞEN GÖREVLER

* Okullarımıza düşen en öncelikli ve acil görev e-okul sistemi üzerinde şube ve öğrenci listelerinin tam ve doğru olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, kaydı o okulda olup da e-okulda bir başka okulda görünen öğrencinin nakli hemen alınmalı, nakil giden öğrencilerin nakil onayları yönetmelikte öngörülen süre içerisinde verilmeli, e-okula daha önce hiç kaydedilmemiş olan ara sınıf öğrencileri ilgili ekrandan sisteme kaydedilmeli, sınıfı ya da şubesi hatalı olan öğrencilerin bilgileri ivedilikle düzeltilmelidir.

* Sınıf listelerindeki eksiklikleri ve hataları gideren okullarımız, sistemde öğrencilere ait istenen tüm bilgileri de doğru ve eksiksiz olarak işlemekle yükümlüdür. Sistemde yer alan hiçbir bilgi gereksiz değildir. Artık Bakanlığımız öğrencilerle ilgili bilgileri okullardan istemeyecek, sistemden anlık olarak alacaktır. Bu nedenle tüm bilgilerin büyük bir özenle doldurulması gerekmektedir.

* Sınav belgelerinde kullanılacak olan öğrenci resimleri de sistem üzerinden alınacağından, okullarımızın son günlerde sıkışıklık yaşamamaları amacıyla özellikle 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerin resimlerini öncelikli olarak sisteme kaydetmeleri gerekmektedir.

* Okullarımız öğrencilere ait özürlü ve özürsüz devamsızlık bilgilerini de sisteme GÜNLÜK olarak işlemekle yükümlüdür.

* Gelişim raporu ile ilgili ekranlar okullarımıza açılmıştır. Bundan böyle öğrencilerin gelişimi sistem üzerinden takip edilecektir. Bu nedenle okullarımızın ilgili raporları bu hafta içerisinde mutlaka sisteme işlemeleri gerekmektedir.

* Sınav tarihlerinin sisteme girilmesi ile ilgili ekran okullarımıza açılmıştır. Not işlemleri ile ilgili ekranlar da hazır olup şu an için açılmış da olabilir. Okul idarecileri not girişi için yetkilendirme yapmak, öğretmenlere bu işlem için şifre vermek ve bilgilendirmek ve not girişlerinin zamanında yapılmasını sağlamakla SORUMLUDUR.

* Okullarımız sistemde yer alan resmi yazı, açıklama ve duyuruları takip ederek açılmış ya da açılacak olan ekranlarla ilgili iş ve işlemleri zamanında yerine getirmekle YÜKÜMLÜDÜR.
İlçe Milli Eğitim Müdürlerine düşen görevler
* İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yukarıda sayılan iş ve işlemlerin okullar tarafından zamanında yerine getirilmesini sağlamak ve gerekli kontrolleri ve uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.

* Ayrıca İ.Ö.Kurumları Yönetmeliğinin Maddesi gereğince devamsız öğrencilerin takibini yapmak ve bu öğrencilerin durumları ile ilgili bilgileri sisteme işlemekle YÜKÜMLÜDÜR.

* İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü mahalli kurtuluş günü, doğal afet vb. nedenlerden ötürü ilçe genelindeki tatil günlerini sisteme işlemek ZORUNDADIR.

* İlçe M.E.Müdürlükleri nakil işlemini zamanında tamamlamayan okulları sistem üzerinden takip edip gereken uyarıları yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.

* İlçe M.E.Müdürlükleri başka bir okulda görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme kayıtlarını zaman kaybetmeden işlemeli, görevlendirmesi biten öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihlerini de zamanında kaydetmelidir.

Karşılaşılan Sorunlar

* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.

* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.

* Milli Eğitim Bakanlığının /74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.

* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.

* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.

* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.

* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.

Karşılaşılan Sorunlar

* Hala sınıf listeleri tam olmayan okullarımız mevcuttur. Not işlemleri ekranı açıldıktan sonra sistemde olmayan öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacak, sınıfı yanlış girilmiş öğrencinin sınıfı düzeltilemeyecektir. Bu durumda öğrenci karne alamayacak, sınavlara giremeyecek ve hatta mezun edilemeyecektir.

* Okullarımızın büyük çoğunluğu öğrenciyi sadece sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler, veli bilgileri gibi bilgileri işlememektedir. Sistemin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait tüm bilgilerin sisteme tam ve doğru bir şekilde işlenmesi gereklidir.

* Milli Eğitim Bakanlığının /74 sayılı genelgesinde günlük bilgilerin (devam-devamsızlıklar vb) sisteme her gün işlenmesi gerektiği belirtildi ise de bu konuda okullarımız yeterli çabayı göstermemektedir.

* Nakil giden bir öğrenci için nakil onayının en geç 15 gün içerisinde verilmesi gerekirken okullarımız bu süreye uymamakta, öğrencinin nakil onayını vermemekte ve bu durum öğrencinin nakil gittiği okulun iş ve işlemlerini de aksatmaktadır. Şu anda İlçemiz genelinde süresi içerisinde nakil onayı verilmemiş olan 48 adet kayıt bulunmaktadır.

* İ.Ö. Kurumları Yönetmeliği gereğince her yıl Kasım ve Nisan ayının 2"nci haftasının son iş gününde öğrencilere verilecek olan gelişim raporlarının sistemden alınması zorunluluğu okullarımıza duyurulduğu halde raporu hala almamış olan 14 adet okulumuz mevcuttur.

* Ders tamamlama ya da başka nedenlerle kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirmeleri İLSİS"e işlenmemekte bu durumda o öğretmenlerin isimleri, E-Okul sisteminde görünmediği için okulun ders programı, öğrenci notları gibi bilgileri sisteme girme şansı kalmamaktadır.

* Yine kadrosunun bulunduğu okuldan başka bir okula görevlendirilen öğretmenlerin görevlendirme bitiş tarihleri sisteme işlenmemekte, bu durumda o öğretmen başka bir ile tayin olsa bile e-okulda hala o okulda görünmektedir. Öğretmenin özlük kayıtları da ilimizden gittiği için İLSİS"ten de duruma müdahale edilememekte, ancak kişinin gittiği il aranarak görevlendirme kaydının sona erdirilmesi rica edilmektedir.

Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil ise, “Merkezi Sistem Ortak Sınavları'nın birinci dönem son oturumunu tamamlayan öğrenciler rahat bir nefes aldılar. Bu sınavlar liselere yerleştirme puanında etkili olan; yılsonu başarı puanını ve MESOS puanını etkileyecek. Öğrenciler yerleştirme puanında sadece bu sınavların etkili olduğunu düşünmemeli, aynı enerji ve hazırlıkla tüm yazılılarını dikkate almalı. Dolayısıyla gerek bu dönemin son yazılılarına gerekse ikinci dönemin yazılılarına hazırlanmalılar. Ailelere yine burada büyük görev düşüyor. Öğrencilerin girdikleri bu sınavların sonuçları ne olursa olsun çocuklarını desteklemeli ve devam eden sınavlara karşı onları olumlu yönde motive etmeliler” ifadelerini kullandı.

Merkezi Sistem Ortak Sınavları ikinci oturumlarına giren ve soruların tümünü doğru cevapladığını düşünen 8. sınıf öğrencisi Ekin Deniz Sarıbaş, “Genel olarak sınavlar, sorular, müfredata uygun ve hazırlandığım tarzdaydı. Fen ve teknoloji dersinden de ‘Kutuptaki Hayvanların Uyumu’ ile ilgili olan soru alışılagelmişin dışındaydı. Bu sorunun çelişkili olduğunu düşünüyorum. İnkılap tarihi ve İngilizce sınavlarının soruları da hazırlık sürecindeki çalışmalarıma uygun olduğu için zorlanmadım. Sınavlara hazırlık sürecim devam etmekte, ikinci dönem sınavlarımın da başarılı geçmesini umuyorum” dedi.

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YENİ SİSTEMİ DEĞERLENDİRDİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın önceki gün anlattığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli’nin 2 milyon bin öğrencisi ve 11 bin öğretmeni olan kentte nasıl uygulanacağını Star’a açıkladı. Dershaneye bağımlılığı arttıracak bir sistemin gelmediğini söyleyen Yıldız, “Türkiye’deki tüm okullarda ortak müfredat zorunlu hale getirilecek. Böylece adil bir eğitim sistemi oluşturulacak’’ dedi.

Amaç müfredatı temel kılmak
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli’nin İstanbul’daki uygulamalarına ilişkin konuşan Yıldız, şunları söyledi: “Çocuk 8. sınıfta gireceği SBS sınavında 6. ve 7. sınıflardaki konulardan da sorumlu olacağı için okul dışında bir kuruma başvuruyordu. Bu yüzden de bu sınavlar okul müfredatının bir kenara itiliyordu. Bakanlığımız da okul müfredatını temel odaklı kılmak adına bu değişikliğe gitti. Böylece ek bir eğitime ihtiyaç da olmayacak.’’

Sınav sayısı arttırılmıyor
Tek sınav yerine sınav sayısının artırıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldız, ‘’Bu sınav sisteminde çocuklar her derste zaten halihazırda yapılacak olan bir sınava merkezi olarak girecek ve sıcağı sıcağına öğrendiği az konulardan sorumlu tutulacak. Çocuklar gece gündüz çalışacakları kadar yüklü içeriklerden sorumlu tutulmayacak. Dolayısıyla yeni sınavın ve sınav sayısının artırılması söz konusu değil’’ dedi.

Sistemle eksikler görülecek

Yeni sistem ile dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara da ortak müfredatın götürülmesi ve uygulanması konusunda bir fırsat verilmiş olacağını belirten Yıldız, “ Buna bağlı olarak bu yörelerde alt yapı, derslik, öğretmen gibi konularda eksiklik varsa bunlar da tamamlanmış olacak” dedi. Güvenlik konusunda sıkıntı yaşanacağı iddialarına yanıt veren Yıldız, “Farklı okullardaki öğretmenleri sınav için değiş tokuş yapacağız. Güvenlik SBS sınavında nasıl sağlanıyorsa aynı şekilde sağlanacak. Güvenlik açısından sorun yaşanmayacak. Yapılan değişiklik bir güncellemedir, radikal kararlar verilmemiştir” şeklinde konuştu.

ÖZEL OKUL KONUSUNDA KESİN KARAR YOK
Galatasaray, Kabataş, İstanbul Erkek Lisesi gibi devlet liselerine ayrı sınavın yapılmayacağının eleştirilmesinin gereksiz olduğunu belirten Yıldız, ‘’ SBS’de öğrenci puanıyla bu okullara nasıl yerleşiyorsa yine aynı şekilde merkezi sınavlardan aldığı puanlar sonucunda bu liselere yerleşecek” dedi. Özel okullara girişte merkezi sınav dışında ek bir sınav yapılmaması konusunda henüz kesin karar verilmediğini ifade eden Yıldız, ‘’ Özel okulların bu konudaki talepleri değerlendirilir, konuşulur ve bir karara varılır’’ şeklinde konuştu.

İSTANBUL’A 8 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK
İstanbul’da öğretmen sıkıntısı yaşanmayacağını anlatan Yıldız “İstanbul, geçmiş yıllar dikkate alındığında bin arası öğretmen açığımızı iç atamayla çözmüş olacağız. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda İstanbul’da 12 bin ücretli öğretmen görevlendirmesi yapacağız” dedi. Kantinlere de değinen Yıldız, “Başta gazlı içecekler olmak üzere çocuklarımızın sağlıklı bir gıda tüketimini temin edilmesi için ailelerle birlikte çeşitli etkinlikler yapacağız.. Servis ve kantinleri titizlikle takip edeceğiz” dedi.

ŞİŞİRİLMİŞ NOTLAR VARSA ORTAYA ÇIKACAK
Okul tarafından notlara müdahalenin daha da artacağı yönündeki iddialara da değinen Yıldız, “Merkezi olarak yapılacak olan sınav belirleyici olacak. Mesela matematikten bir dönemde yapılacak olan 3 sınavdan 1 tanesinin merkezi olarak yapılacak olması okulun yapacağı diğer sınavlara da bir kriter olacak. Sınavlar arasında uçurum derecesinde fark varsa tedbirler alınacak. Bazı okulların göreceli olarak şişirme notlar verdiği, öğretmenlerin öğrencileri kayırdığı iddiası da eğer varsa ortaya çıkmış olacak’’şeklinde konuştu.

SINAV DEĞİL, ‘YAZILI”: TEOG

SBS’nin yerine getirilen modelin ismi ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ (TEOG) oldu. Yeni modelde sınav yerine ‘yazılı’ ifadesi kullanılacak.

SBS’nin yerine getirilen modelin ismi ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ (TEOG) oldu. Yeni modelde sınav yerine ‘yazılı’ ifadesi kullanılacak. Milli Eğitim Bakanlığı , bu yıl kaldırılan SBS ’nin yerine konulacak sisteme ilişkinçalışmalarını son aşamaya getirdi. Bakan Nabi Avcı’ya sunulan yeni modelin 15 gün içinde açıklanacağı öğrenildi. Yeni modelde ‘yazılı’ vurgusu yapılacak, ‘sınav’ denilmesinden kaçınılacak. Yeni sistemle 6 dersten her dönem için getirilen 1 sınavla birlikte öğrencilerin daha çok sınava gireceği endişesi, uygulanacak testlerin her yıl öğrencinin zaten girdiği yazılılar olduğu veli ve öğrencilere anlatılarak aşılacak. Sistem velilere, “Çocuğunuzun zaten her yıl girdiği yazılılardan yeni yazılıların hiçbir farkı olmayacak. Sabah okuluna gidecek, 40 dakikalık ders içinde yazılıya girecek. Özel bir sınav değil” şeklinde anlatılacak. Yazılıların basit ve o ana kadar işlenen konuları kapsayacağı öğrenci ve velilere anlatılıp dershanelere gidilmesine gerek olmadığı da vurgulanacak. Yeni modele verilecek isim de belirlendi. Sınav kelimesinin yer almadığı modele, ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ denilmesi karara bağlandı. Sistem kapsamında MEB bünyesinde, 6 dersten 2 dönemde her yıl yapılacak toplam 12 yazılı için soru havuzu oluşturulacak. Bu havuza ise tüm öğretmenlerden soru istenecek. Havuza alınmasına karar verilen sorular için öğretmene de ücret ödenecek.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi nasıl işleyecek?
SBS yerine getirilen ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’ modelinin işleyişi ile ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı. Yeni sistem şöyle işleyecek: 6 ders merkezi sınav kapsamında olacak. Ortaokul 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan yazılı sınavlardan bir tanesi merkezi sınav olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar temel dersler olan Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ni içerecek. İlk yıl 8. sınıflara test uygulanacak birkaç yıl içinde kademeli olarak testten klasik yazılıya geçilecek. Merkezi sınavlar her ders için ayrı ayrı yapılacak. Sınavda çoktan seçmeli sorular (4 seçenekli) sorulacak. Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Öğrencilerin 6. sınıftaki puanları yüzde 10, 7. sınıftaki puanları yüzde 20, 8. sınıftaki puanları da yüzde 70 oranında etki edecek. 6, 7, ve 8. sınıfların yıl sonu başarı puanlarının ağırlıklandırmasına göre oluşan puan, öğrencinin bir sonraki eğitim basamağında devam edeceği okulu belirleyecek.

Teog Puan hesaplama nasıl yapılır? Formülü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), E-Okul sayfasında TEOG sonuçlarını resmen ilan etti. Türkiye'de daha iyi bir lisede öğrenim görmek isteyen öğrencilerin dört gözle beklediği TEOG sınav sonuçları Salı günü kamuoyuyla paylaşıldı. TEOG sınav sonuçları açıklandı. Peki TEOG puan hesaplama nasıl yapılır? TEOG puan hesaplamada nelere dikkat edilir? 

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN? / TEOG sonuçları açıklandı. Bir yandan sonuçları araştıran diğer yandan sınava hazırlanmaya devam eden öğrenciler, bir yandan da TEOG 2. dönem sınav tarihlerini sorgulamaya başladı. Peki, 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG 2. dönem sınavları 26 Nisan - 27 Nisan tarihinde yapılacak. Mazeret sınavları ise 20 Mayıs - 21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR? / TEOG puan hesaplamasının formülü. Çeşitli TEOG puan hesaplama robotları ile Ocak ayında açıklanacak olan TEOG sonuçlarını beklemeden puanınıza yakın bir oranda sonuçlar alabilirsiniz. Açıklanan soru ve cevaplardan elde ettiğiniz doğru yanlış sayınızı bir kenara not ederek TEOG puan hesaplama araçlarına doğru ve yanlış sayınızı girerek gerçek puanınıza yakın sonuçlar elde edebilirsiniz. Her dönem yapılan ortak sınavlar sonucunda derslerin AOSP puanları; Türkçe, matematik, fen bilimleri dersleri için dört; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için iki katsayısı ile o dersin puanı çarpılarak hesaplanır. Puanlama tam puan üzerinden yapılacaktır. TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO 1

Örn: 1. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları



İkinci dönemde yine ilk dönemde olduğu gibi 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. İkinci dönem merkezi ortak sınav notları da aşağıdaki gibi olsun

Örn: 2. Dönem TEOG Merkezi ortak sınav notları




Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.


Örn:



1. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((90*4+95*4+*4+85*2+90*2+95*2)/18)/)* = ,
2. Dönem Teog Ortak Sınav Puanı=(((*4+85*4+90*4+95*2+80*2+80*2)/18)/)* =
Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.
Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2=

TEOG YEP PUANI NEDİR? TEOG YERLEŞTİRME PUANI HESAPLAMA

üzerinden hesaplanan Teog ortak sınav puanın üzerine 6. 7. ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları eklenip 2'ye bölünerek Teog Yerleştirme puanı elde edilir.
6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 85,97
7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 90,78
8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı = 97,88
Teog Yerleştirme Puanı = ( +85,97 +90,78 +97,88 )/2 =

TEOG PUAN HESAPLAMA MOTORU MEB ODSGM'DE

TEOG puan hesaplama motoru için MEB'in Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü sayfasını da kullanabilirsiniz. MEB'in ODSGM TEOG puanı hesaplama sorgu ekranına funduszeue.info adresinden ulaşabilirsiniz.

SINAVA İTİRAZ NASIL YAPILACAK / Sınav sonucuna itiraz etmek isteyenler dikkat! Sınav sonucunda hata olduğunu düşünen adaylar, sonuçlara itiraz edebilecek. İtirazlarla ilgili yapılması gerekenleri listeleyen MEB, sonuçlara yapılacak itirazların, yayınlanma tarihi itibariyle en geç 5 gün içerisinde elektronik ortamlardan yapılması gerektiğini duyurdu. İtirazın gerçekleştirilmesinin ardından incelemenin başlatılması, T.C. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası şubelerine "Kurumsal Tahsilat Programı" adıyla 20 TL'nin yatırılmasıyla gerçekleşecek. sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve funduszeue.info internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.SINAVA İTİRAZ İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLARDAN SONRA ANNE VE BABAYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR / Sınava çocukları giren ailelere önemli bilgiler! Öncelikle şu bilinmesi gerekir: Sınava giren aileler değil, çocuklardır. Çocuklar sınava hazırlanırken, aileler de strese hazırlanıyor. Stres, baskıyı doğuruyor. Baskı ise çocukların derslerde motive olmasını düşürüyor. Aile, çocuğa destek olması gerekir. Stresten ve baskıdan uzak, çocuklara "daha cana yakın", bir anne veya bir baba gibi değil; bir arkadaş gibi yakınlaşması gerekir. Programlı ve disiplinli ders çalışma konusunda aileler "programlı çalışmak"tan çok, "disiplinli çalışma" konusu üzerinde daha çok duruyor.

Disiplin, çocukların eğitiminde önemli bir rol oynarken, aşırıya kaçan disiplin, çocuklar üzerinde olumsuz etki bırakmasına sebep olabiliyor. "Şu kadar saat ders çalışmazsan dışarı çıkamazsın, bilgisayarda oyun oynayamazsın, cep telefonu ve ipad yasak olur" gibi yasak uygulamalar çocuk üzerinde baskıya ve strese sebep olmaktadır. Çocuklar bu tarz durumlarda ders çalışır gibi gözükse de, aklı ailelerin disiplinli hallerinden ötürü kızgın ve canı sıkkın olur. Bu durumda çocuklar ders çalışır gibi yapar ama o dersten bir şey anlamayabilir.

Disiplin dengeli olursa "ödül ve ceza" sisteminde eşitlik olduğu an, çocuğun motive oranı artacaktır. Sınava girecek olan öğrenci, derslerde yapamadığı sorular olduğunda aile, öğrenciye pozitif yaklaşmalı ve öğrencinin "anlayacağı" şekilde yapamadığı sorulara yardımcı olmalıdır. Aile "kendi yaşına göre değil", çocuğun yaşıtına göre davranmalıdır. "Bu soruyu sen nasıl yapamazsın, basit soru ama yapamadın, o kadar çalışıyorsun bu soruyu mu yapamadın, sen ders çalışmıyorsun" gibi cümlelerden uzak durmalı, sanki aile o soruyu "kendisi" yapamamış gibi davranmalıdır. Şu gerçek ki: Bu tarz davranışlar, çocukların "özgüveni"ni etkilemektedir. Özgüveninden yoksun olan öğrencinin saatlerce ders çalışması, o dersten başarılı olacağı anlamına gelmemektedir.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Kaynak: funduszeue.info

TEOG sınav soruları ve puan hesaplama işlemi!

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!


TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Kasım tarihlerinde yapılan sınavların soru ve cevapları; 26 Kasım tarihinde, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün funduszeue.info sayfasında yayımlanmaktadır.

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine beş (5) takvim günü içerisinde belgelendirdikleri takdirde Aralık tarihinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır.

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem 6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi üzerinden değerlendirilmektedir.

Her iki dönem içinde ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Bu puanlar hesaplanırken, ağırlık katsayıları ile çarpılıp üzerinden Ağırlıklandırılmış Teog puanı elde edilecektir.

Bu iki sınavın aritmetik ortalaması alınarak Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı elde edilecektir.

Ağırlıklandırılmış Teog ortak sınav puanı =(1. Dönem Teog OSP +2. Dönem Teog OSP)/2

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası