döküm soba üzeri nasıl temizlenir / Soba nasıl temizlenir? Odun sobası temizleme yöntemleri - Pratik Bilgiler

Döküm Soba Üzeri Nasıl Temizlenir

döküm soba üzeri nasıl temizlenir

Soba nasıl temizlenir? Odun sobası temizleme y&#;ntemleri

Doğal gaz yaygınlaştıktan sonra soba kullanımı ciddi miktarda azalsa da günümüzde soba kullanımı trend haline geldi ve tekrar soba kullanılmaya başlandı. Soba temizliği nasıl yapılır bilmek istiyor ve odun sobası temizleme yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız "soba nasıl temizlenir, odun sobası temizleme yöntemleri" detaylar haberimizde.

Soba nasıl temizlenir? Odun sobası temizleme yöntemleri

Soba yakıldığında içerisinde bulunan odun ve kömürler yandıkça küle döneceklerdir ve alt kısmında küller birikecektir. Kül birikmesi içerisine attığınız odun ve kömür miktarına göre değişkenlik gösterecektir. sobanız yanarken belirli saatlerde bir küllerini bir çöp kovası içerisine boşaltmayı unutmayın.

Sobanız sönükken ve soğuduğunda sobayı kalıp sabunlu suyla ıslatılmış mikro fiber bez ile silebilirsiniz.

Eğer sobada cam bölümler var ise bu alanları amonyaklı bezlerle silmeniz gerekecektir.

Soba kullanan kişiler ayda 1 kere soba borularını çıkartıp iç kısımlarını temizlemeli ve baca temizliği yapmalıdırlar.

Soba borularını temizlerken uzun fırça ile boruların içerisini fırçalayıp odun ve kömür birikintilerini temizlemiş olursunuz.

Dökme Demir Soba Nasıl Temizlenir

Birçok iç mekan odun sobası tamamen kalın dökme demirden yapılır. Bu malzeme yangını kontrol altına almakta ve iç mekanda ısı sağlamakta etkili olmakla birlikte zaman zaman temizlenmesi de gerekecektir. Kül, her kullanımdan sonra ateş kutusunun içinde birikir ve iç kısım, kül ve dumandan kaynaklanan kalıntılarla kaplanabilir. Ocağı düzenli olarak temizleyerek ve sobanın dışını tel fırça ve zımpara kağıdı kullanarak temizleyebilirsiniz.

Adımlar

Bölüm birarasında 3:

  1. Dökme Demir Sobayı Temizleme, Adım 1 başlıklı resim

    bir Sobanın önüne eski bir gazete koyun. Bunu, külleri yere düşürme ihtimaline karşı ocaktan çıkarmaya başlamadan önce koruyucu bir önlem olarak yapın. Bir gazete, temizliği çok daha kolay hale getirecektir. Gazeteyi yayarken, hava damperini açın, böylece üzerine yapışmış küller yanma odasına düşecektir.
    • Hava sönümleyici, dökme demir ocağın ön tarafında açmak için dışarı doğru çekmeniz gereken küçük bir düğme olacaktır. Soba hala sıcaksa, hava damperini çekerek açmak için bir parça kancalı metal kullanın.


  2. Dökme Demir Sobayı Temizleme Adım 2 başlıklı resim

    2 Külleri ateş kutusundan çıkarın. Dökme demir sobanın önündeki cam kapıyı açın ve metal kül küreğinizi kullanarak sobanın içinde kalan külün tamamını toplayın. Kürek dolusu külü metal bir kül kovasına yerleştirin. Külleri ocaktan çıkarırken dikkatli olun; yanma kutusunda artık kül yoksa, bir sonraki ateşinizi çok daha kolay bir şekilde başlatabilirsiniz.
    • Külleri toplamaya başlamadan önce, ateşin tamamen söndüğünden ve canlı kömür olmadığından emin olun. Hala kırmızı-sıcak kömür varsa, küreklemeden önce soğumasını ve dışarı çıkmasını bekleyin.
  3. Dökme Demir Ocağı Temizleme Adım 3 başlıklı resim

    3 Kül kutusunu kapatın. Külleri ateş kutusundan atmayı bitirdikten sonra, kapağı tekrar kül kutusunun üzerine yerleştirin. Kutuyu tuğla veya kiremit gibi yanıcı olmayan bir yüzeye yerleştirin. Külde hala canlı kömür varsa, külleri atmadan önce en az 48 saat bekletmek önemlidir.
    • Hafif bir esinti kutudaki kül ve isleri kaldırıp evinizin içinden uçurabileceğinden, kutuyu kapalı tutmak önemlidir.
    • Külleri fırlattıktan sonra, halının üzerine serpiştirdiğiniz gazeteleri de alabilirsiniz. Zemine kül dökmemeye dikkat edin. Gazeteleri atın.
  4. Dökme Demir Sobayı Temizleme, Adım 4 başlıklı resim

    4 Külleri atın. Kül kovası dolduğunda (ateş kutusunu birkaç kez kepçeledikten sonra), külleri atmanız ve kovayı boşaltmanız gerekecektir. Kırsal bir bölgede yaşıyorsanız, evinizden birkaç yüz metre ötede yürüyebilir ve külleri yere serebilirsiniz. Alternatif olarak, bir kompost yığınınız veya bahçeniz varsa, külleri toprağın üstüne atın.
    • Dışarısı rüzgarlıysa, külleri dağıtmadan önce rüzgarın dinmesini bekleyin. Hareketsiz közler kuvvetli bir rüzgarda yeniden tutuşabilir.
    İlan

Bölüm 2arasında 3:

  1. Dökme Demir Ocağı Temizleme Adım 5 başlıklı resim

    bir Bir tel fırça ile pası kazıyın. Ocağın kaç yaşında olduğuna ve dış yüzeyinde ne kadar pas ve kir biriktiğine bağlı olarak, bu ciddi bir ovalama gerektirebilir. Tel fırçayı dökme demir ocağın üstüne ve pasın görülebildiği diğer alanlara uygulamaya odaklanın.
    • Dökme demir sobanın üzerine metal koyduysanız, paslanma olasılığı yüksektir. İnsanlar genellikle çaydanlıklarını üstüne bırakırlar veya sobanın ısısını yemek tencereleri pişirmek veya ekmek hamuru hazırlamak için kullanırlar. Bu kullanımlar set üstü ocakta paslanmaya ve kirlenmeye katkıda bulunacaktır.
  2. Dökme Demir Ocağı Temizleme Adım 6 başlıklı resim

    2 Sobanın dışına zımpara kağıdı uygulayın. Tel fırçayla pasın ve biriken kirin çoğunu temizledikten sonra, kalan pası temizlemek ve genel olarak dökme demir ocağın dışını temizlemek için zımpara kağıdı kullanabilirsiniz. kum gibi iri taneli bir zımpara kağıdı ile başlayın. Ardından, kum kadar ince bile olsa daha ince taneli bir zımpara kağıdına geçin.
    • Dökme demir ocağın tüm dış yüzeyini zımparalayın. Bu, tel fırça veya iri taneli zımpara kağıdı tarafından yapılan tüm izleri veya çizikleri ortadan kaldıracaktır.
  3. Dökme Demir Sobayı Temizleme, Adım 7 başlıklı resim

    3 Ocağı sirke temizleme karışımıyla silin. Ocağı zımparalamayı bitirdikten sonra, sirke temizleme solüsyonu kullanarak dış yüzeyde kalan tüm kül lekelerini veya kiri temizleyebilirsiniz. Çözeltiyi dökme demir ocağın yüzeyine püskürtün ve birkaç eski paçavra kullanarak silerek temizleyin. İçerideki bir sonraki ateşi yakmadan önce ocağın kurumasını bekleyin.
    • Sirke temizleme solüsyonunu yapmak için boş bir sprey şişesi bulun ve iki kısım suyu bir ölçek sirkeyle birleştirin, ardından az miktarda bulaşık sabunu ekleyin. Sprey şişesini sallayın ve temizleme solüsyonu kullanıma hazır olacaktır.
    İlan

Bölüm 3arasında 3:Cam Kapı ve Bacanın Temizlenmesi

  1. Dökme Demir Sobayı Temizleme, 8. Adım başlıklı resim

    bir Bir cam temizleme solüsyonu satın alın. Dökme demir bir sobadaki cam kapılar, biriken kurum ve duman nedeniyle tamamen kararır ve temizlenmesi zor olabilir. Bu görev için kullanılacak en iyi ürün, odun sobası ön kapılarını temizlemek için özel olarak tasarlanmış bir cam temizleme solüsyonudur. Ürünü birkaç eski paçavra üzerine püskürtün ve cam kapıyı temizlemek için ıslak bezleri kullanın.
    • Bu ürün, yerel donanım mağazanızda bulunmalıdır. Bulmada sorun yaşıyorsanız, satış ekibiyle konuşun ve yardımlarını isteyin.
    • Cam temizleme solüsyonu amonyak içerir, bu nedenle gözünüze gelmemesine dikkat edin. Çözeltiyi solumayın.
  2. Dökme Demir Ocağı Temizleme Adım 9 başlıklı resim

    2 Sirke, su ve sabun karışımıyla temizleyin. Cam kapı için toksik olmayan bir temizleme solüsyonu kullanmayı tercih ediyorsanız, boş bir sprey şişesi bulun veya satın alın. İki ölçek suyu bir ölçek saf sirkeye karıştır ve ardından normal bulaşık deterjanı sık. Malzemeleri karıştırmak için şişeyi sallayın. Ardından, sirke solüsyonunu doğrudan cama püskürtebilir ve eski bezleri kullanarak ovalayarak temizleyebilirsiniz.
    • Tüm bu ürünleri yerel bakkalınızda veya eczanenizde bulabilirsiniz. Halihazırda bir nalburda diğer gerekli malzemeler için alışveriş yapıyorsanız, orada sirke ve sprey şişesi de bulabilirsiniz.
    • Dökme demir ocakta kül varsa camı silmeden önce bir avuç dolusu karışımınıza karıştırabilirsiniz. Küller, camı gözle görülür şekilde daha parlak hale getirir ve çizgileri azaltır.
  3. Dökme Demir Ocağı Temizleme Adım 10 başlıklı resim

    3 Baca ve baca kapağını temizleyin. Kreozot (katran birikintileri) bacanın tepesinde birikir ve yeterince uzun süre bırakılırsa alev alabilir ve baca yangınına neden olabilir. Bunu önlemek ve bacanın üstünü temiz tutmak için, çatıdan bacanın tepesine erişmeniz gerekecektir. Baca kapağını çıkarın ve sert kıllı bir baca fırçası kullanarak tüm kreozotu ve kül ve kurum birikintilerini kazıyın. Ayrıca baca kapağındaki birikmiş kreozotları fırçalayın.
    • Bu adım için çatıya çıkmanız gerekecek, bu nedenle gerekli güvenlik önlemlerini alın. Yukarı çıkarken merdivenin tabanını sabitleyerek ikinci bir kişinin size yardım etmesini sağlayın.
    • Çatının kenarlarına yakın ayakta durmaktan veya yürümekten kaçının ve rüzgarlı bir günde tırmanmayın.
    İlan

Topluluk Soru-Cevap

Arama Yeni Soru Ekle
  • Soru Sobanın üstünde bir çay bardağından izler var, onları çıkarmanın bir yolu var mı? Kathy Dawn bulaşık deterjanı kullanmayı deneyebilirsiniz. Kalıntı bırakmadan ocağı temizler. Dr. Bronner'ın Saf Kastilya Sabunu da kullanabilirsiniz.
  • Soru Demir tamamen pastan arınmışsa, onu boyamalı veya cilalamalı mıyım? Dökme demir ocağımın ana metalini yarım bırakabilir miyim? Kathy Ütü tamamen temizse ocağı rahat bırakın. Ütüyü boyarsanız, ciddi bir yangın tehlikesi olabilir. Lütfen ateşin yakınında kullanılacak hiçbir şeyi boyamayın. Ocağınızın güzel görünmesini sağlamak için düzenli olarak veya aylık olarak temizleyin.
  • Soru WD'ı dökme demir ocağımın dışında kullanabilir miyim? Evet, her zaman yaparım. Gelecekteki herhangi bir paslanmayı durduracaktır. WD'ın kokusunun ısınmasını önlemek için ateşi yakmadan önce birkaç saat bırakmak mantıklıdır.
  • Soru Bir dökme demir ocakta pası durdurmak için en iyi yağ nedir? WD Kış gelmeden önce hafif bir palto en iyisidir.
Cevapsız sorular
  • Brülörümün üzerinde lastik lekeleri var. Onlardan nasıl kurtulurum? Cevap
  • Bu temizleme günlüklerini çatıya çıkan bacayı temizlemek için kullanabilir miyim? Cevap
  • Dökme demir sobamdan yağ lekelerini nasıl çıkarırım? Cevap
Soru Sor karakter kaldı Bu soru yanıtlandığında bir mesaj almak için e-posta adresinizi ekleyin. Sunmak
İlan

İhtiyaç Duyacağınız Şeyler

  • Gazete
  • Metal kürek
  • Kül kovası
  • Tel fırça
  • Zımpara kağıdı ( ve kum)
  • Cam temizleyici çözüm
  • Eski paçavralar
  • Baca fırçası
  • Sprey şişesi (isteğe bağlı)
  • Sirke (isteğe bağlı)
  • Bulaşık sabunu (isteğe bağlı)

İpuçları

  • Baca dahil herhangi bir bölümünü temizlemeye başlamadan önce, dökme demir ocağınızın tamamen soğuduğundan emin olun.
  • Düzenli olarak yangın çıkardığınız aylarda dökme demir ocağınızı en az iki haftada bir temizlemeyi planlayın. Temiz bir soba daha az duman ve kül üretir ve evinizi daha verimli bir şekilde ısıtır.

İlan

Popüler Konular

Otantik Japon Mutfağı Nasıl Yenir?

Dışarıda Yemek Yemek

Otantik Japon Mutfağı Nasıl Yenir?

Otantik Japon Mutfağı Nasıl Yenir? Kendi mutfak türlerini yemek söz konusu olduğunda her kültürün kendi gelenekleri ve tarzları vardır. Otantik Japon mutfağı yemek için yola çıktığınızda yemek tarzını öğrenmek önemlidir



Tatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır

Patlamış Mısır

Tatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır

Tatlı Patlamış Mısır Nasıl Yapılır. Tatlı patlamış mısır, evde film geceleri, çocuk partileri ve lezzetli atıştırmalıklar için mükemmeldir. Kendi çekirdeklerini ocakta veya patlamış mısır yapımcısında patlatarak en iyi lezzeti elde edeceksin, ama bunları adapte edebilirsin



Tül Nasıl Yıkanır

Güvenli Bir Şekilde

Tül Nasıl Yıkanır

Tül, genellikle gelinliklerde, duvaklarda, bale tutuşlarında ve diğer sahne kostümlerinde bulunan hassas bir kumaştır. Güzel ama çok hassas bir malzemedir. Dikkatle taşınması ve yıkanması gerekir. Lekeleri kaldırarak tülü temizleyebilirsiniz,

En İyi 11 Tenis Raketi Titreşim Sönümleyicileri

Dişli

En İyi 11 Tenis Raketi Titreşim Sönümleyicileri

Bu kapsamlı kılavuzda, size titreşim sönümleyicileri hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğretiyor ve bir DIY seçeneği de dahil olmak üzere en iyi 11 tanesini gözden geçiriyoruz.



Austin Peay vs Pittsburgh Canlı Yayını: Ücretsiz Çevrimiçi Nasıl İzlenir

Yayın Akışı

Austin Peay vs Pittsburgh Canlı Yayını: Ücretsiz Çevrimiçi Nasıl İzlenir

Bugünün Austin Peay - Pittsburgh futbol maçını, kablonuz yoksa ücretsiz olarak çevrimiçi canlı olarak nasıl izleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.



KW NASIL HESAPLANIR?

Şömine tüketicilerinin en çok sorduğu sorularında biri budur. KW şömine haznesi veya sobasına atılan 1 kg kuru odun ile 1 saatte ortaya çıkan ısıtma kapasitesidir.

Bu hesap laboratuar koşullarında özel izoleli odalarda yapılır. Bukoşullara sahip olmaya üreticilerin bu testleri üniversitelerin ilgili birimlerinde yaptırmaları gerekmektedir.

KW, metrekare veya metreküp cinsinden de hesaplanabilir.

1 KW ısı = min 5,2 m² – max 16,0 m² veya min 13,0 m³ -max 40,0 m³

Metreküp hesaplamasında tavan yükseklikleri standart olarak 2,5 m alınmaktadır.

CAM TEMİZLEME SİSTEMİ NEDİR?

Standart cam temizleme sistemlerindeki amaç seramik cam ve alev arasına hava perdesi oluşturarak camda is oluşturmasını önlemektir.

Gelişmiş cam temizleme sistemleri ise sistem hem camı isten korumak hem de oluşan ileri alev ile temizlemektir.

Cam temizleme sisteminin düzgün çalışabilmesi için tabiî ki odunlarınızın kuru olması gerekmektedir.

İKİNCİL YANMA SİSTEMİ NEDİR?

İkincil yanma sistemi şömine ve ya sobanızda ilk havalandırma girişinden giren oksijenle yakılamayan gazın ikinci havalandırma sisteminden giren oksijen ile tamamen yakılmasıdır. İkincil yanma sistemi bulunan şömine hazne ve sobalarında verimlilik daha yüksek ve odun tüketimi daha azdır.

YEŞİL ALEV SERTİFİKASI NEDİR? NASIL DERECELENDİRİLİR?

Flamme Verte Sertifikası;ısıtma pazarı ve yenilenebilir enerji üzerine 10 yıldır verilen ve  90 farklı markaların oluşturduğu, Yenilenebilir Enerjiler Birliği tarafından verilen ve sürekli geliştirilen bir standart etiketidir.

“Yeşil Alev”

Yeşil alev sertifikası olan ürünler yüksek kaliteli ve çevre dostu ürünlerdir. Çevreyi kirletici emisyon oranları düşüktür ve verimleri maksimum düzeydedir. Verimler odun tüketen şömine haznesi ve sobası için minimum %70, Pellet şömine haznesi ve sobası için minimum %85’tir.

Flamme Verte, mükemmellik ve kaliteyi artırmak için sürekli bir çaba içerisindedir. Firmaları yüksek kalite ürünler üretmeye zorlar ve bunu Avrupa Ülkeleri çapında çıkardığı tüzüklerle yapar. Ocak ayında odun-pellet şömine ve hazneleri 1 veya 4 yıldız arasında olanlar için üretimden kaldırma kararı verildi. Bunun başlıca nedeni çevreye karşı duyarlılık ve daha az yakıt ile daha çok verim almaktı. Firmalara verilen süre zarfında 5 yıldıza çıkarılabilen ve testlerden geçen ürünler piyasada satışına devam etti ve geri kalanlar toplatıldı. Flamme Verte firmalara yılına kadar ürün sertifikalarını minimum 6 ve ya 7 yıldıza çıkarmaları gerektiğini gönderdikleri yazılı belge ile duyurmuştur.Böylece şömine hazneleri ve sobalar giderek daha verimli ve çevreye duyarlı olacaklardır.

ŞÖMİNE NASIL YAKILIR?

Odun doldururken kapağı yavaşça açınız, baca klapesi olan sistemlerde klapeyi açınız. Şömine odunlarını çapında olanlardan seçiniz ve maksimum adet kütük atınız. Daha yavaş bir yanma için odun koymadan önce alevlerin alçalmasını bekleyiniz ve çok canlı ateşe odun atmaktan kaçınınız.

ŞÖMİNE YAKITLARI NELERDİR?

Odunlu şömineler için;

Meşe, gürgen, kayın vb sert yapıya sahip ağaçlar, yumuşak yapılı ağaçlara göre tavsiye edilir.

Çok şiddetli olarak yandıklarından reçineli ağaçlar tavsiye edilmez. Şöminenin enerjisini arttırmak için ve şömine camlarında is olmasını engellemek için En az iki yıl kurutulmuş nem oranı %20’nin altında olan odunlar kullanılmalıdır.

Yeni kesilmiş ağaçların verimi düşüktür ve camlarda katran oluşmasına neden olur.

Kullanılması yasaklanmış yakıtlar;

Sert mineral yakıtlar: kömür vb.

Afrika kökenli ağaçlar: Akaju vb.

Tuzlu ortamda beklemiş ağaçlar.

Yanma ve yakmayı kolaylaştırmak için yağ, alkol, akaryakıt vb. kimyasalların kullanılması kesinlikle yasaktır.

ŞÖMİNE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

  • Açık sistem şömineler: Tuğla veya taştan yapılırlar. Isıtma özelliği yok denecek kadar azdır.
  • Kapalı sistem şömineler: Pik döküm veya sacdan üretilirler. Isı odası yapımı ile tüm mekanı ısıtma kapasiteleri vardır.
  • Elektrik sistemli şömineler: Bağlantı olarak doğalgaz ve ya sadece elektrik kullanılarak yakılabilirler. Isıtma kapasiteleri kw arasında değişmektedir.
  • Ethanollü şömineler: Avrupa standartalarına göre sadece dış mekanda kullanılabilen şeker kamışından yapılan bir yakıt yakan ısı kapasitesi az olan şöminelerdir.

ISI ODASI NEDİR?

En basit tanımıyla, şömine yakılarak elde edilen ısının depolanması, mekanın farklı bölümlerine kullanılmak üzere biriktirilmesi için oluşturulan bölmelerdir. Merkezi ısıtma sistemlerinin temelini oluşturan ısı odası sistemi, günümüzde kapalı hazneli şöminelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Tercihen Kalsiyum Silikat ve ya taşyünü gibi malzemelerle izolasyonu sağlanan ısı odalarının, yüksek ısılarda kullanılması, nemlenme, koku yapma gibi olumsuz durumlarla karşılaşılabileceğinden montajın profesyonellerce yapılması oldukça önemlidir.

Isı odalarının yapımında temel malzeme olarak galvaniz sac malzemesi tercih edilmektedir. Soğuk hava girişi, sıcak hava çıkışı için gerekli giriş-çıkışlar oluşturulduğundan, ısı odası sisteminde ısı kaybı minimum orandadır. Kapalı hazneli şöminelerdeşöminenin bulunduğu odada, şöminenin önüne, yakınında oturanların rahatsız olacağı bir sıcaklık oluşturmadan, uzun süreli ve dengeli bir ısınma sağlanmasında ısı odasının önem sırası ilktir.

İzolasyonda kullanılan malzemenin sıcaklığa direnci, yakılabilecek odun, odun cinsi ya da diğer yakıtların tercihinde önem teşkil eder. Bu nedenle yeni bir şömine yaptırırken ya da daha önce yapılmış olan bir şömineyi kullanırken, şöminenin teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olunması gerekir.

Isı odası sistemi, birden fazla katlı evlerde ısınma ihtiyacının karşılanmasında oldukça kullanışlı bir sistemdir. Binanın tüm bölümlerine bağlantı kuracak şekilde, yapı mimarisine eklenebilen ısı odası ve hatların inşasında, yapının projesi ile uyumlu çalışılması hayati önem taşır.

KALSİYUM SİLİKAT NEDİR? NEDEN TAŞ YÜNÜ YERİNE TERCİH EDİLMELİDİR?

Bir şömine yapılırken, şöminenizden belirli bir kalite beklediğinizden, doğru yalıtımlı şömine panoları ve malzemelerinin kullanılması önemlidir.

Kalsiyum Silikat plakalar, şömine uygulamaları için geniş bir yanmaz yalıtım levhaları ve teknik yalıtım sistemleri yelpazesi sunarlar ve ısı odası sistemleri, sistemlerin hızlı ve basit bir şekilde montajını deneyimlediğiniz çeşitli benzersiz özellikler sunar.

SkamoEnclosure ve SkamoStove, şömineler için teknik yalıtım sistemlerimiz ve ürünlerimizdir ve olağanüstü yalıtım değerleri ile daha temiz ve daha verimli bir yanma işlemi garanti edilir. Sistemin şömine panoları vermikülitten yapılmıştır; şöminelerin verimliliğini artıran bir malzeme. Şömineli levhalarda vermikülit uygulaması, malzemenin kayda değer dayanımı nedeniyle panoların yüksek sıcaklıklara dayanmasını sağlar.

Teknik yalıtım sistemlerimiz , şömineniz için özel yanmaz malzemeler içerdiğinden güvenliğinizi garanti eder.

Sistemlerin yüksek yalıtım değerine ve yanmaz panolarına sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Ürünün Avantajları:

  • Kansorejen madde şçermez tamamen sağlıklıdır.
  • dereceye kadar dayanıklıdır.
  • CO partiküllerini yaktığını için, CO2 salımını azaltır.
  • Düşük yalıtım kalınlıkları sayesinde alan kazandırır.
  • Çevre dostudur.
  • Tek bir yapı malzemesi ile ön duvar ve ısı yalıtımı sağlar.
  • Kolay ve pratik kurum sağlar.
  • Kolay şekillendirilebilir.
  • Moloz artığı bırakmaz, tüm parçalar daha sonra kullanılabilir.
  • Dış giydirme olarak şekillendirilip kullanılabilir.

ŞÖMİNE VE SOBA CAMI NEDEN KİRLENİR?

Şömine camlarının kirlenmesi bir kaç nedene bağlı olabilir;

Eğer şömine veya sobanızın camı yeterli hava almıyorsa cam islenebilir. Bu durumda yanma havası girişlerini açık bırakın.  Camın yeterli havalandırılması, önler. Bu yüzden bu özelliğe sahip cam temizleme sistemli ürünleri almanızı öneririz.

Yakılan odunun kalitesi ve nem içeriği de önemlidir . Kozalaklı odunlar (çam, köknar, karaçam vb.) kullanmamaya özen gösterin. Bu odunların içinde bulunan reçine içerisindeki gazlar ve duman camlar ve bacanın iç kısmında hızla birikmekte ve bacanın iç kısmı büzülmekte ve bacanın genişliğini daha da azaltılmakta ve kurum açısından tehlikeli olabilmektedir.

Nem içeriği% 20’den fazla olan odunlar daha fazla ve daha yoğun duman yayar ve camın daha hızlı kararmasına neden olur.

Son olarakta baca düzenli olarak temizlenmediyse, bu aynı zamanda cam üzerine katran kalıntısının oluşmasına neden olabilir.

ŞÖMİNE CAMI NASIL TEMİZLENİR?

En etkin yöntem şömine cam temizleme spreyleridir. Soğuk cama sprey sıkılarak bir süre bekletilir ve daha sonra cam silinir.

ŞÖMİNE VE SOBA BACASI NASIL TEMİZLENİR ?

Baca temizleme aparatı ile baca üstünden ve ya şömine içinden aparat uzatılır ve fırça çevirilerek baca temizlenir.

DÜŞÜK TÜKETİM EVLERİNE UYGUN SOBALAR VE ŞÖMİNELER NELERDİR?

Pasif (Düşük Tüketim) Evlere, uygulanabilir odun veya pelet sobaları ve şömine hazneleri , evinize inanılmaz bir termal konfor sunan, ısıtma pazarına yeni eklenen bir ürünleridir.

Bu sobalar ve şömine hazneleri, evin içindeki havayı tüketmeden, dışarıdan temiz hava bağlantısıyla hava çekerek o havayı ısıtan sistemlerdir.

Isıtma faturalarında önemli bir azalma!

RT / düşük tüketimli (BBC) evleri için idealdir, kullanıcıların önemli ölçüde enerji tasarrufu elde etmelerini sağlar, böylece ısıtma faturalarını önemli ölçüde azaltır. Bu hava geçirmez soba ve şömine tipi, kalifiye bir profesyonel tarafından kolayca monte edilebilir.

ÇELİK ŞÖMİNELER , SOBALAR VE VERİMLİLİK !

Dökme demirden farklı olarak, çelik malzeme ısıyı biriktirmez. Bu dezavantajın üstesinden gelmek için, odun soba veya şöminesinin yanma odası, genellikle yanan kütüklerin ürettiği ısıyı depolayan vermikülit panellerle kaplanır. Bu şekilde ısı döküm ürünlerde olduğu gibi depolanmaya çalışılır.

Çelik şömine ve sobalar, daha hafif oldukları için rahat taşınırlar. Estetik açıdan da mekanlara şıklıkları ile katkıda bulunurlar.

HİBRİT SOBA (PELET VE ODUN YAKABİLEN) NEDİR?

Odun sobası ve Pelet sobasının tüm avantajlarından yararlanmak isteyenler için üretilmiştir. Bu soba çeşidinde isterseniz pelet yakıtı, isterseniz odun kullanabilirsiniz.

Bu alışılmadık karma soba konsepti, klasik bir odun sobası gibi çalışır, ancak aynı zamanda bir pelet tankına sahiptir. Bir fonksiyondan diğeri kolayca geçiş yapabilirsiniz. Pelet sobalarda elektrikler kesilirse ve jenaratörünüz yoksa sobanızı kullanamazsınız. Ama hibrit sobalarda pelet bölümünü kullanamasanızda odun sobası olarak sobanız sizi ısıtmaya devam eder. Ayrıca diğer pelet sobalar gibi fan sesi yoktur, sessiz çalışırlar.

DÜŞÜK TÜKETİM EVİ (PASİF EV ) NEDİR?

Pasif Ev yapıları gerekli olan oda sıcaklığına ulaşabilmek için, temiz havayı ısıtarak ya da soğutarak gerekli termal rahatlığı sağlayabilen yapılardır. Pasif Ev yapıları Almanya’daki Pasif Ev Enstitüsü’nün belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda tasarlanır ve inşa edilir. Daha sonra bu yapılar enstitünün vermiş olduğu standartlara uygun olmalarına bağlı olarak sertifikalandırılır.

Pasif Ev Temel Tasarım Özellikleri:

  • Yüksek düzeyde yalıtım (Ud < W/(m²K)
  • Son derece yüksek performanslı ve yalıtımlı pencere, kapı sistemleri (Up < W/(m²K)
  • Hava sızdırmaz bina kabuğu (< /h @50 Pa)
  • Isı köprülerinin oluşmasına engel mimari detay çözümleri (Ψ ≤ W/(mK) [TbCrit]
  • Yüksek verimli, ısı geri kazanımlı mekanik havalandırma sistemi (≥ 75 verimlilik)

ÖNEMLİ UYARILAR !

Şömineyi aşırı doldurmaktan kaçınılmalıdır.

Çalı, sarmaşık dalı, saman, karton, kuşe kağıt vb. yakılması kesinlikle tavsiye edilmez.

Çöp atıkları ve plastik ürünlerin yakılması kesinlik yasaktır.

Yanmakta olan şömineden çoçuklar uzak tutulmalıdır.

Yanma havası girişleri ve yanma bölmesinin sökülmesi kesinlikle yasaktır.

 

Diğer tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paslanma sadece metal yüzeylerde görünmeyen, pek çok başka yüzeyde de oluşabilen kimyasal bir değişimdir. Genelde su ve hava ile temas veya nemli hava koşulları pası oluşturur. Temizlenmediği takdirde, paslanmış yüzeyler bulundukları yere büyük zarar verip çürütür. Bu sebeple pas mutlaka temizlenmelidir. Pas temizleme göründüğü kadar zor değildir. Pas nasıl temizlenir sorusunun cevabını tüm detaylarıyla yazımızda bulabilirsiniz.

Pas temizliğiyle ilgili bilmemiz gereken en önemli şey, asitlerin pas ile tepkimeye girdiği. Yani paslı bölgeyi, herhangi asit ihtiva eden bir sıvı ile silersek pas temizlenir.

Pas nasıl temizlenir?

Pas giderici kimyasallar, pas temizliğinde en iyi sonucu veren ürünlerdir. Bunlar sprey veya macun şeklinde olabilir. Çeşitli yapı marketler veya büyük süpermarketlerde kolaylıkla bulunabilen bu maddeleri, kullanım kurallarına göre uygulamak pas temizliğinde kesin sonuç verecektir. Pas sorunu meydana geldiğinde eğer kimyasal bir ürün kullanılacaksa, pasın ve metalin niteliği göz önünde bulundurularak işlem yapılmalıdır. Örneğin, piyasada sprey şeklinde satılan pas sökücülerin çoğu pas gevşetici özelliktedir. Yoğun pası temizlemede etkisiz kalacaktır. Pas gevşetici spreyler genellikle sıkışmış civata, kapı kilitleri, araba-motorsiklet parçalarında kullanılır. Yoğun pas sökme işlemi için konsantre pas sökücüler en etkili pas temizleme ürünleridir.

Evde mutfak ve banyo temizliğinde kullandığımız deterjanlar da pas temizleme özelliği taşımaktadır. Bu temizleyicileri de pas üzerinde denemek mümkündür. Doğru deterjan pası temizlemede mutlaka başarılı olacaktır.

Limon tuzu ile pas temizleme

Limon tuzu veya limon kullanarak pası temizlememiz mümkündür. Daha önce de belirttiğimiz gibi pası asit yok eder. Evimizde en pratik kullanabileceğimiz malzemelerin başında limon gelir. Paslı yüzeye limonu uygulayalım, ardından üzerine biraz tuz dökerek, sert bir sünger ile ovalım. Mutlaka sonuç verecektir. (Bu yöntem yumuşak ve çabuk zarar görebilecek yüzeylere uygulanmamalıdır. Limon asidik olduğundan, tuz da yüzeyi çizeceğinden pastan kurtulurken eşyamıza zarar verebiliriz.)

Zeytinyağı ile pas temizleme

Yukarıda saydığımız pas temizleme yardımcılarından hiç birini bulamazsanız zeytinyağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Mutfak eşyaları, gitar teli, banyo aksesuarları gibi eşyalar üzerinde oluşmuş hafif pası zeytinyağlı pamuk ile temizleyebilirsiniz.

Veya

kaşık limon tuzunu plastik bir kaba koyuyor, üzerine kaynar su döküyoruz. Paslanan eşyayı bu suya atıp bir süre bekletiyoruz. Bir süre sonra su yeşile dönerken, pas da temizlenmiş olacak. Bu uygulama sonunda pası sökülen eşyanın kararmış olması normaldir. Kararmayı açmak için karbonatlı su karışımı hazırlıyor ve metal eşyayı bu sefer de karbonatlı suyun içine atıyoruz. Bir süre sonra eşya, eski metal rengine dönüyor.

Sirke evimizde sıklıkla bulundurduğumuz bir diğer düşük yoğunlukta asittir. Özellikle saf sirke (sirke ruhu) pas temizlemede başarılı sonuçlar vermektedir. Sirkeyi paslı yüzeye uygulayıp sert süngerle ovalım. Bu işlemi pas sökülene kadar devam ettirebiliriz. Eğer ovulduğu zaman çizilme ihtimali olan bir yüzeyi temizliyorsak, yüzeyin üzerine sirke döküp, su ile biraz seyrelterek bir süre bekleyelim. Aynı işlemi bir kabın içine sirkeli su hazırlayıp, paslı metal eşyayı suyun içine atıp bekleterek de yapabiliriz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası