milli saraylar cafe beşiktaş / Beşiktaş'ta gezilecek yerler | En popüler 15 yer | ENUYGUN

Milli Saraylar Cafe Beşiktaş

milli saraylar cafe beşiktaş

Beşiktaş, İstanbul&#;un kalbi olmasa da ciğerleri sayılabilir. Taksim&#;in popülaritesini kaybetmesiyle birlikte İstanbul eğlence hayatının yükselen yeni semti. Her gün Beşiktaş&#;ta birbirinden güzel kafeler, restoranlar, lokmacılar, kahveciler açılıyor. Ancak her geçen gün kalabalıklaşan nüfusu ile bu açılan mekanların çoğu tıklık tıklım dolu. Beşiktaş&#;ta arkadaşlarımla sohbet edeyim, denizi izleyeyim, biraz da sakin sessiz olsun dediğinizde, istediğiniz gibi bir mekan bulmanız çok zor hale geliyor. Neyse ki Beşiktaş&#;ta oturan bir blog yazarınız var da, Beşiktaş&#;ın gizli saklı yerlerini sizinle paylaşıyor. Bu güne kadar hiç yazılmamış, Beşiktaş&#;ın birbirinden güzel müze kafeleri bu yazıda sizi bekliyor!

Beşiktaş’ın Birbirinden Güzel Müze Kafeleri

Beşiktaş aynı zamanda Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları&#;na ev sahipliği yapan, tarih kokan bir semt. Tarihi ve günümüzü bir arada yaşayabileceğiniz Beşiktaş gezilecek yerler listesinin de üst sıralarında yer alan güzel müzelerinin birbirinden güzel kafelerini öğrenmeye hazır mısınız?

İstanbul&#;un gözbebeği Beşiktaş&#;ta çok fazla kafe ve restoran alternatifi var. Tabii ki İstanbul derya deniz ve İstanbul&#;daki mekanları Beşiktaş ile sınırlayamayız. Özellikle çocukla gitmek için mekan önerileri isterseniz çocuklu aileler için kafe ve restoran önerileri yazısına göz atın!

Beşiktaş’ın Birbirinden Güzel Müze Kafeleri

İster Beşiktaş&#;a gezmeye gelmiş olun, ister arkadaşlarınızla bir şeyler içmek için buluşmaya aşağıda listelediğim müze kafelerinden biri mutlaka sizin zevkinize hitap edecek.

Dolmabahçe Kafeteryası

Ben kendimi bildim bileli Dolmabahçe Sarayı&#;nın girişinde yer alan bu kafeterya burada var. Üniversitede iken gelir burada çay içerdik. Gelinleri de buraya getirirlerdi o zamanlar, hala bu gelenek devam ediyor mu bilmiyorum. Dolmabahçe Sarayı&#;nın önündeki otoparkın denize bakan tarafında bu kafeterya. Yeri çok iyi, deniz kıyısında, boğaza nazır.

Alkolsüz sıcak ve soğuk içecekler ve tost gibi basit yiyecekler bulabiliyorsunuz.

Sarayın dışında olduğu için kafeteryadan faydalanmak için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Dolmabahçe Sarayı &#; Saat Kule Kafeterya

Dolmabahçe Sarayı&#;nın girişindeki güvenlik kontrol noktasından içeriye girdiğinizde saray girişine doğru değil de saat kulesi tarafına doğru devam ederseniz yine deniz kıyısında bir kafeterya göreceksiniz. Burası dışarıdaki kafeteryaya kıyasla daha az bilindiği ve insanlar giriş ücreti ödenerek girildiğini zannettikleri için biraz daha sakin oluyor.

Buranın manzarası da en az dışarısı kadar iyi. Hem kapalı hem açık alanı var, güzel günlerde açık alanda boğaz havası almak için de birebir.

Buradada alkolsüz sıcak ve soğuk içecekler, tost, köfte gibi basit yemekler ile tatlılar oluyor. Fiyatları da Beşiktaş&#;taki herhangi bir kafeden daha ucuz. Yine sarayın dışında olduğu için kafeteryadan faydalanmak için ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Dolmabahçe Sarayı &#; İç Bahçe Kafeteryası

Dolmabahçe Sarayı&#;na bilet alıp girdikten sonra hem haremlik hem selamlık bölümlerini gezecekseniz arada mutlaka dinlenmeye ihtiyacınız olacak. Deniz tarafında değil, bu kez iç bahçe tarafında bir kafeterya var Dolmabahçe Sarayı&#;nın içinde.

Burada da alkolsüz sıcak ve soğuk içecekler, tatlı, kurabiye gibi basit atıştırmalıklar bulabiliyorsunuz.

Bu kafeteryanın manzarası yok ama tarihi bir binanın içinde kahvenizi yudumlamak ve sarayda gördüklerinizi sindirip bir sonraki bölüme devam etmeye enerji toplamak için güzel bir yer.

Burası sarayın içinde olduğundan Dolmabahçe Sarayı giriş ücretini ödedikten sonra bu kafeteryaya ulaşabiliyorsunuz.

Dolmabahçe Sarayı ile ilgili detaylar için şu yazıma bir göz atın: Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı &#; Limonluk Cafe

Limonluk Cafe

Beşiktaş&#;ta Dolmabahçe Sarayı&#;nın bahçesinde yer alan kafelerden bir diğeri de Limonluk Cafe. Kafe yılında, pandemi sırasında hizmete açıldı.

Limonluk Cafe&#;ye gitmek için; Dolmabahçe Sarayı&#;na Milli Saraylar Resim Müzesi tarafından girin. Limonluk Cafe&#;nin dışarıda herhangi bir tabelası yok, bu nedenle takip etmeniz gereken tabela &#;Resim Müzesi&#;. Girdiğiniz bahçe Dolmabahçe Sarayı&#;na ait olsa da girişte herhangi bir giriş ücreti ödemeniz gerekmiyor.

Güvenlik kontrol noktasını geçip Dolmabahçe Sarayı bahçesine girdikten sonra; Resim Müzesi&#;ne varmadan önce ağaçlı yolun sonunda sağda bir bahçe kapısı göreceksiniz, o kapıdan girin. Girdiğiniz kapı sizi Resim Müzesi&#;nin arka bahçesine çıkaracak, burada içinde kuğuların yüzdüğü bir havuz, manolya ağaçları ile dolu güzel bir bahçe karşılayacak. Bahçenin arka köşesinde eskiden atölye binası olarak kullanılan yer şimdi kafeteryaya çevrilmiş ve ismi de Limonluk Cafe olmuş durumda. İç dekorasyonu göz alıcı, bahçesi zaten çok güzel bir havuz ve binaya bakıyor.

Limonluk Cafe Menü Fiyatları –

Limonluk Cafe menüsü çay-kahve, atıştırmalıklar ve yemek açısından zengin sayılır. Ancak fiyatlar biraz yüksek. Fikir vermesi için Limonluk Cafe menüsünden bazı fiyatları aşağıda görebilirsiniz. Fiyatlar yılına ait.

  • Sandviç Çeşitleri 35 TL,
  • Salatalar TL arası,
  • Tatlılar TL arası,
  • Ana yemekler TL arası.

Benim size tavsiyem; termosunuza çay veya kahvenizi doldurun, çantanıza sandviç veya atıştırmalık atın, saray bahçesindeki banklarda bahçenin keyfini çıkarın, üstelik ücretsiz.

Milli Saraylar Resim Müzesi &#; Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu

Dolmabahçe Sarayı&#;nı gezip bitirdiniz ve Beşiktaş tarafından çıkmaya karar verdiyseniz Resim Müzesi ile karşılaşacaksınız. Eskiden sarayın veliaht dairesi iken şu an sarayda bulunan resimlerin sergilendiği bir müzeye çevrilmiş burası. Resim Müzesi&#;nin girişinde ise Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu yer alıyor.

Şeker Ahmet Paşa Çay Salonu

Salonda çay, kahve, meşrubat gibi alkolsüz içecekler ile kurabiye, tatlı gibi atıştırmalıklar bulunuyor. Buraya Dolmabahçe Sarayı&#;ndan bağımsız olarak Beşiktaş tarafından girebiliyorsunuz ve kafeteryadan faydalanmak için müze giriş ücretini ödemeniz gerekmiyor.

Milli Saraylar Resim Müzesi yazımda daha fazla detay alıyor, mutlaka bir göz atın.

Ihlamur Kasrı Kafeteryası

Beşiktaş veya Nişantaşı&#;na geldiniz ve &#;şöyle havadar, bahçe içinde aynı zamanda da tarih kokan bir yer olsa da orada çayımızı kahvemizi içsek&#; dediyseniz Ihlamur Kasrı içindeki kafeterya tam aradığınız yer olabilir.

Ihlamur Kasrı Kafeteryası

Tarihi kasrın bahçesinde yer alan iki binadan birini kafeterya olarak hizmete açmışlar. Burada da alkolsüz sıcak ve soğuk içecekler ve basit atıştırmalıklar var. Sabahları açık büfe veya serpme kahvaltı da veriyorlar, kahvaltı için de burayı tercih edebilirsiniz.

Kafeye girebilmek için Ihlamur Kasrı&#;nın bahçe giriş ücreti olan 5 TL&#;yi ödemeniz gerekiyor.

Ihlamur Kasrı ile ilgili daha detaylı bilgi için: Ihlamur Kasrı

Yıldız Parkı &#; Malta Köşkü

Beşiktaş&#;ın hatta İstanbul&#;un ciğerlerinden biri olan Yıldız Parkı içinde dört farklı kafe/restoran var. Hepsi birbirinden güzel olsa da benim favorim Malta Köşkü.

Yıldız Parkı - Malta Köşkü

Tarihi köşk şu an Beltur tarafından restoran olarak işletiliyor. Çok güzel bir boğaz manzarasına sahip olan köşkte açık büfe kahvaltıdan dondurma barına kadar hemen herşey var. Belediye işletmesi olduğu için alkol yok.

Giriş için herhangi bir ücret vermeniz gerekmiyor. Hem açık hem kapalı alanları ile yaz/kış gitmeye uygun. Köşkün dışında dahi otursanız, mutlaka içeriye girip köşkün güzelliğine bir bakmanızı öneririm.

Yıldız Parkı &#; Çadır Köşkü

Yıldız Parkı&#;nın bir diğer köşkü Çadır Köşkü. Burada nişan, düğün gibi organizasyonlar da yapılıyor. Çadır Köşkü&#;nün önünde bir de havuzu var, içinde kuğuların ördeklerin yüzdüğü havuz kıyısı yaz aylarında çok keyifli oluyor. döneminde yenileme çalışması yapıldığında köşk kapalı. Açıldığında yazıyı tekrar güncelleyeceğim.

Yıldız Parkı - Çadır Köşkü

Burası da Beltur tarafından işletiliyor. Kahvaltı, yemek, dondurma herşey var, alkol hariç. Buraya da giriş için bir ücret vermeniz gerekmiyor.

Yıldız Parkı &#; Kır Kahvesi

Yıldız Parkı&#;na geldiğinizde köşkler dışında da oturup birşeyler yiyip içebileceğiniz biraz daha ekonomik bir kafeterya daha var: Kır Kahvesi. Burası kış aylarında kapalı oluyor. Köşklerdeki gibi serpme veya açık büfe kahvaltı fazla gelirse burada gözleme gibi seçenekler mevcut.

Yıldız Parkı &#; Beltur Kafe

Haveran Kafe

Yıldız Parkı&#;nda son birkaç yıldır çevre düzenlemesi var, dünya standartlarında çok güzel bir koru oldu. Yeni düzenlenen alana yeni bir kafeterya yaptılar, adını Haveran koymuşlardı, yakın zamanda Beltur olarak değişti. Kapalı ve açık alanı, önündeki kocaman yeşillik alanı ile oturduğunuz yerden ağaçlarda gezinen sincapları izleyebiliyorsunuz. Burası &#;de kapanıyor, buradan hizmet almak için erkenci davranmanız gerekiyor.

Yıldız Parkı her geçen gün biraz daha güzelleşiyor. Yıldız Parkı nerede, nasıl gidilir gibi sorularınızın ve çok daha fazlası için: Yıldız Parkı yazıma göz atın.

Beşiktaş tam bir kafe cenneti olsa da müze kafelerinin yeri başka. Tarih, kültür ile iç içe bu kafelere mutlaka uğrayın!

Beşiktaş’ta gezilecek yerler ile ilgili tüm önerilerim için Beşiktaş gezilecek yerler yazıma da göz atmayı unutmayın!

Yeni yazılarımdan haberdar olmak ve daha fazla fotoğraf, video için sosyal medya hesaplarımı takip etmeyi unutmayın! 

Yolda Kalın!

Sevil Mert

"Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?" diyerek yola çıktım, hala cevap arıyorum. Hayallerimin peşinden yolculuklara çıkıyor, deneyimlerimi blogumda, gazete ve dergilerde paylaşıyorum. Gezmeyi, okumayı, yazmayı ve hayal kurmayı seviyorum.

Benzer Gezi Yazıları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir