sinekli göl / Diyarbakır'ın gizli bahçesi: Sinek Çayı

Sinekli Göl

sinekli göl

SİNEKLİ KÖYÜ ve İKİ GÖL SPORTiF DOĞA YÜRÜYÜŞÜ


   

Bu hafta sizler için çok güzel bir parkur seçtik.  Trakya’da  hava Cumartesi ve Pazar yağış göstermiyor. Bu nedenle hafta sonu Çatalca ile Silivri arasında olacağız. Parkurumuz  14 - 16 km arasında olacak 

Küçük Sinekli köyünden başlayacak olan yürüyüşümüzde 2 tane göl göreceğiz. 

Program; Sabah 06:30 hareketle Pendik’den yola çıkıyoruz. (Duraklar aşağıda yer almaktadır) Yol üzerinde kahvaltı ve alışveriş molası veriyoruz. Yürüyüş programı bitiminde gurup kararına göre yemek molası verebiliriz.

 

Araç Durakları:
06:30 Pendik
06:35 Kartal
06:40 Maltepe
06:50 Kozyatağı-Bostancı-Göztepe
07:00 Kadıköy Evlendirme
07:15 Mecidiyeköy
07:30 İncirli
07:45 Avcılar-Beylikdüzü

Doğa Yürüyüşü Etkinlik Kuralları :

  1. KATILIMCILAR EN AZ 5 DK ÖNCE DURAKTA HAZIR BULUNMALARI GEREKİR. MALİYET PAYLAŞIMLI BİR ETKİNLİK OLDUĞUNDAN KATILIP GELMEYENLER MALİYETİNİ ÖDEMEK ZORUNDADIR. ETKİNLİĞE KATILMAK İLE BUNU KABUL ETMİŞ SAYILIR.
  2. YÜRÜYÜŞ ROTASI, HAREKET SAATLERİ, GRUP ADINA ALINACAK TÜM KARARLARDA YÜRÜYÜŞ LİDERİ TEK KARAR ALMA MERCİİDİR. Y. LİDERİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİDİR.
  3. YÜRÜYÜŞ SIRASINDA LİDER GEÇİLMEMELİ ARTÇININ GERİSİNDE KALINMAMALIDIR.
  4. GÖREVLİLERİN BİLGİSİ HARİCİNDE GRUPTAN KESİNLİKLE AYRILMAMALIDIR.
  5. DOĞAYA ÇÖP ATILMAMALI VE DOĞAYA ZARAR VERECEK İŞLEMLER YAPILMAMALIDIR.

Doğa Yürüyüşçüleri için Öneriler :

  • - SIRT ÇANTASI 

  • - ÜST KATMAN YAĞMURLUK YADA RÜZGARLIK

  • - ARA KATMAN POLAR KAZAK YADA YELEK

  • - HAREKETİNİZİ KISITLAMAYAN VE ÇABUK KURUYAN SPOR PANTOLON ( kot ve pamuk kumaş tavsiye etmiyoruz)

  • - TABANI ORTA SERTLİKTE  (TERCİHEN SU GEÇİRMEZ ) BİLEKLERİ SARAN BOT

  • - DENGEMİZİ SAĞLAYACAK VE DESTEK OLACAK BATON VE BACAKLARIMIZI KORUYUCU TOZLUK

  • - YEDEK ÇORAP VE TSHİRT (mevsim koşullarına göre)

  • - BİR ÖĞÜNLÜK YİYECEK VE YETERİ KADAR SU ( EN AZ 1,5 LT.)

  • - ENERJİ VEREN (incir, k.üzüm, kayısı vb.) YİYECEKLER

  • - YÜRÜYÜŞÜMÜZ ANILARDAKİ YERİNİ ALMASI İÇİN FOTOĞRAF MAKİNESİ ALMANIZ TAVSİYEMİZDİR.

 

NOT:Bu etkinliği TURSAB A acenta grubu 8273A sicil numaralı GLEE Turizm ile organize etmekteyiz.
 

 

 







Ferdi Kaza Sigortası Yaptırılması Katılımcının İnsiyatifindedir.




Sportif etkinliklerimiz İstanbul Valiliği İl Spor Müdürlüğü ve Spor federasyonlarımız tarafından onaylanan yıllık faaliyet planımız çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.
Seyahatler yasalara uygun şekilde TURSAB Acentaları tarafından organize edilmektedir.

Sinekli köyünün göletli mesire yerleri

ASLI DİDARİ [email protected]


Sinekli köyünde bulunan adı pek duyulmamış bu tabiat harikasının ekim ayında büründüğü renkler ve değişen bitki örtüsünün görüntüsünün insana nasıl huzur verdiğine birebir şahit olduk.

SİLİVRİ, İSTANBUL’UN PİKNİK YERİ İstanbul’un il sınırları o kadar geniş ki bir uçtan diğer uca giderken hava durumu ve bitki çeşitliliği bile değişebiliyor. Bu nedenle merkeze oranla daha çok yeşil alanı bulunan ve deniz kıyılarında denize girme olanağı sunan Silivri, eskiden İstanbul’un merkez ilçelerinde oturanlar tarafından yazlık ve piknik yeri olarak kabul görüyordu.

SİLİVRİ, İSTANBUL’UN PİKNİK YERİ

İstanbul’un il sınırları o kadar geniş ki bir uçtan diğer uca giderken hava durumu ve bitki çeşitliliği bile değişebiliyor. Bu nedenle merkeze oranla daha çok yeşil alanı bulunan ve deniz kıyılarında denize girme olanağı sunan Silivri, eskiden İstanbul’un merkez ilçelerinde oturanlar tarafından yazlık ve piknik yeri olarak kabul görüyordu.

SİLİVRİ ZAMANLA GELİŞTİ AMA SAYFİYE YERİ OLMA ÖZELLİĞİNİ KORUDU Şehir büyüdükçe konutlar arttı, sanayileşme yaygınlaştı. Tüm bu gelişmelere rağmen Silivri modernleşip, yaşam merkezi olarak binaların yapımı açısından daha genişlese bile yine denizi, yeşili ile sayfiye yeri olma özelliğini korumayı sürdürdü.


SİLİVRİ ZAMANLA GELİŞTİ AMA SAYFİYE YERİ OLMA ÖZELLİĞİNİ KORUDU

Şehir büyüdükçe konutlar arttı, sanayileşme yaygınlaştı. Tüm bu gelişmelere rağmen Silivri, modernleşip, yaşam merkezi olarak binaların yapımı açısından daha genişlese bile yine denizi, yeşili ile sayfiye yeri olma özelliğini korumayı sürdürdü.

HER KÖŞESİ BİR BAŞKA GÜZEL Coğrafi konumu, iklimi ve bitki örtüsü ile Silivri’nin her köşesi ayrı bir tabiat güzelliğine sahip. Kıyılarında denize girildiği gibi tepelerinde de su kaynakları, ağaçlık alanları, göletleri ile bir cennet.

HER KÖŞESİ BİR BAŞKA GÜZEL

Coğrafi konumu, iklimi ve bitki örtüsü ile Silivri’nin her köşesi ayrı bir tabiat güzelliğine sahip. Kıyılarında denize girildiği gibi tepelerinde de su kaynakları, ağaçlık alanları, göletleri ile bir cennet.

SİNEKLİ KÖYÜ’NDE İKİ MESİRE YERİ VAR Bu cennet köşelerden birisi de Sinekli Köyü’nün mesire yeri. Aslında köyün iki piknik alanı var. İkisi de göletlerin etrafına yapılanmış. Birisi bizim gezdiğimiz “Sinekli köyü Mesire Yeri”.  Diğerinin adı ise “Çayırdere Göleti”. Buraları çevre ilçelerce pek bilinmiyor olsa da Silivrililerin sık sık uğradıkları özel noktalar.

SİNEKLİ KÖYÜNDE İKİ MESİRE YERİ VAR

Bu cennet köşelerden birisi de Sinekli köyünün mesire yeri. Aslında köyün iki piknik alanı var. İkisi de göletlerin etrafına yapılanmış. Birisi bizim gezdiğimiz “Sinekli köyü Mesire Yeri”. Diğerinin adı ise “Çayırdere Göleti”. Buraları çevre ilçelerce çok bilinmiyor olsa da Silivrililerin sık sık uğradıkları özel noktalardan.

KÖY HALKI ODUNCULUKLA GEÇİNİYOR Göletin olduğu Sinekli Köyü halkı tarım, hayvancılık ve odunculukla geçiniyor. Doğalgaza geçilmeden önceki dönemlerde ilçe, tüm odunlarını bu köyden sağlıyordu.

KÖY HALKI ODUNCULUKLA GEÇİNİYOR

Göletin olduğu Sinekli köyü halkı tarım, hayvancılık ve odunculukla geçiniyor. Doğalgaza geçilmeden önceki dönemlerde ilçe, tüm odunlarını bu köyden sağlıyordu.

HER KÖYLÜNÜN BİR KESİM HAKKI VAR Devlet köylüye, bir “makta” tanıyor. Ormanda kesim yapılacak alan anlamına gelen bu hakkı kullanan köylüler, kestikleri ağaçları getirip meydanda kendilerine ayrılan yerlere yığıp bir nevi depoluyorlar. Bu odunların çoğu şimdi fırın ve lokantalar için hazırlanıyor.

HER KÖYLÜNÜN BİR KESİM HAKKI VAR

Devlet köylüye, bir “makta” tanıyor. Ormanda kesim yapılacak alan anlamına gelen bu hakkı kullanan köylüler, kestikleri ağaçları getirip meydanda kendilerine ayrılan yerlere yığıp bir nevi depoluyorlar. Bu odunların çoğu şimdi fırın ve lokantalar için hazırlanıyor.

BALIK DA TUTULUYOR, SALINCAK DA VAR Gölde balık tutanlar, ailesi ile piknik yapanlar, sohbet eden gençler, bir masanın üzerinde oturarak dinlenen avcılar ve onların av köpeklerini görüyoruz. Çocuklar için kurulan salıncak ve tahterevalli dikkat çekiyor.

KÖYDE ODUN KÖMÜRÜ ÜRETİLİYOR

Odun kömürü yapmak için oluşturulan öbekte, üzerlerine atılan toprak ve kömür tozu yardımı ile ağaçların içten içe yanarak odun kömürü haline gelmesi sağlanıyor. Bu işlem etrafta bir yangına neden olmamak için korunaklı bir bölgede yapılıyor.

Yolda ilerlerken yer yer bu için hazırlanmış ahşap öbeklere rastlıyoruz. Bu öbekler şekil olarak uzaktan Eskimoların buzdan evlerini çağrıştırıyor.

Yolda ilerlerken yer yer bu iş için hazırlanmış ahşap öbeklere rastlıyoruz. Bu öbekler şekil olarak uzaktan Eskimoların buzdan evlerini çağrıştırıyor.

İÇİNDEN TREN GEÇEN KÖY Köyün içinden tren yolu geçiyor. Bir hattı hala kullanılan bu yolda, tren artık o kadar seyrek geçiyor ki rayların üzerinde dolaşan inekler rahatlıkla otlayabiliyor.

İÇİNDEN TREN GEÇEN KÖY

Köyün içinden tren yolu geçiyor. Bir hattı hala kullanılan bu yolda, tren artık o kadar seyrek geçiyor ki rayların üzerinde dolaşan inekler rahatlıkla otlayabiliyor.

ESKİDEN KÖY BİR İSTASYONDU Eskiden burada istasyon da vardı. Zaten istasyonun kalıntıları hala duruyor. O zaman köye giriş çıkış çok hareketli ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılayan dükkanları da açıktı.

ESKİDEN KÖY BİR İSTASYONDU

Eskiden burada istasyon da vardı. Zaten istasyonun kalıntıları hala duruyor. O zaman köye giriş çıkış çok hareketli ve yolcuların ihtiyaçlarını karşılayan dükkanları da açıktı.

TERKEDİLMİŞ YOLLAR Bugünlerde o hareketlilik yerine sakinliğe bırakmış durumda. Kalan 15-20 hanenin dışında köy terkedilmiş gibi bomboş.

TERKEDİLMİŞ YOLLAR

Bugünlerde o hareketlilik yerine sakinliğe bırakmış durumda. Kalan 15-20 hanenin dışında köy terkedilmiş gibi bomboş.

SİNEKLİ KÖYÜ SAKİN VE TEMİZ BİR KÖY Köy yolu aynı anda 4 aracın yan yana geçebileceği kadar geniş. Yol kenarından büyük bir camisi ve bir de halk durağı var.

SİNEKLİ KÖYÜ SAKİN VE TEMİZ BİR KÖY

Köy yolu aynı anda 4 aracın yan yana geçebileceği kadar geniş. Yol kenarından büyük bir camisi, çeşmesi ve bir de halk durağı var.

EVLERİN BAHÇE DUVARLARI TREN YOLUNUN ÇİTLERİNDEN Etraftaki evlerin bahçe duvarları, bilindik demiryolu istasyonlarının çitlerinden yapılı olduğundan aslında buranın bir demiryolu yöresi olduğunu hemen ele veriyor.

EVLERİN BAHÇE DUVARLARI TREN YOLUNUN ÇİTLERİNDEN

Etraftaki evlerin bahçe duvarları, bilindik demiryolu istasyonlarının çitlerinden yapılı olduğundan aslında buranın bir demiryolu yöresi olduğunu hemen ele veriyor.

MESİRE ALANINA GİTMEK İÇİN KÖYÜN İÇİNDEN GEÇİLİYOR Mesire yeri köyden daha uzak bir noktada. Gitmek için köyün ortasından geçerek sola doğru kıvrılıyoruz. Ulaştığımızda da mesirenin içinde yaya ve araç yolları ile ilerlemek mümkün.

MESİRE ALANINA GİTMEK İÇİN KÖYÜN İÇİNDEN GEÇİLİYOR

Mesire yeri köyden daha uzak bir noktada. Gitmek için köyün ortasından geçerek sola doğru kıvrılıyoruz. Ulaştığımızda da mesirenin içinde yaya ve araç yolları ile ilerlemek mümkün.

KÖYDE ODUN KÖMÜRÜ ÜRETİLİYOR Odun kömürü yapmak için oluşturulan öbekte, üzerlerine atılan toprak ve kömür tozu yardımı ile ağaçların içten içe yanarak odun kömürü haline getiriliyor. Bu işlem etrafta bir yangına neden olmamak için korunaklı bir bölgede yapılıyor.

BALIK DA TUTULUYOR, SALINCAK DA VAR

Gölde balık tutanlar, ailesi ile piknik yapanlar, sohbet eden gençler, bir masanın üzerinde oturarak dinlenen avcılar ve onların av köpeklerini görüyoruz. Çocuklar için kurulan salıncak ve tahterevalli dikkat çekiyor.

PİKNİK YERLERİ BAKIMSIZ Piknik masa ve sıraları kırık dökük, ızgara yapılan bölgeler özensiz ama etrafta çöp olmaması sevindirici.

PİKNİK YERLERİ BAKIMSIZ

Piknik masa ve sıraları kırık dökük, ızgara yapılan bölgeler özensiz ama etrafta çöp olmaması sevindirici.

TEPELERDE SIK YAPRAKLI AĞAÇLAR Göletin iki yakasında iki farklı manzara hakim. Gölet tepeleri ağaçla dolu iki küçük dağın arasında sakince duruyor.

SONBAHAR TÜM RENKLERİNİ ÇEVREYE DAĞITMIŞ

Sonbaharın tüm renkleri çevreye hakim. Sarararak yola düşen yaprakların arasından çıkan çiçeklerin güzelliğine doyum olmuyor.

BURASI DÜNYANIN TÜM GÜRÜLTÜLERİNİ DIŞARIDA BIRAKMIŞ Aslına bakarsanız insan o kadar güzel yollardan buraya geldikten sonra bu ayrıntıların hiçbir önemi yok. Göletin kıyısında durup, ağaçların altında oturmak, dinlenmek, manzaranın keyfine varmak yeterli.

BURASI DÜNYANIN TÜM GÜRÜLTÜLERİNİ DIŞARIDA BIRAKMIŞ

Aslına bakarsanız insan o kadar güzel yollardan buraya geldikten sonra bu ayrıntıların hiçbir önemi yok. Göletin kıyısında durup, ağaçların altında oturmak, dinlenmek, manzaranın keyfine varmak yeterli.

BİR FESTİVAL FİLMİ SAHNESİ GİBİ Burayı bir dekor olarak kabul edersek, festivallerde izlemeye alışkın olduğumuz ve bizde hayranlık uyandıran Avrupa filmlerinde böyle dekorların çok sık kullanıldığına şahit oluruz.

BİR FESTİVAL FİLMİ SAHNESİ GİBİ

Burayı bir dekor olarak kabul edersek, festivallerde izlemeye alışkın olduğumuz ve bizde hayranlık uyandıran Avrupa filmlerinde böyle dekorların çok sık kullanıldığına şahit oluruz.

Sonradan buranın da evlilik fotoğrafı çekenler tarafından stüdyo alarak kullanıldığını öğreniyoruz.

SONBAHAR TÜM RENKLERİNİ ÇEVREYE DAĞITMIŞ Sonbaharın tüm renkleri çevreye hakim. Sarararak yola düzen yaprakların arasından çıkan çiçeklerin güzelliğine doyum olmuyor.

TEPELERDE SIK YAPRAKLI AĞAÇLAR

Göletin iki yakasında iki farklı manzara hakim. Gölet tepeleri ağaçla dolu iki küçük dağın arasında sakince duruyor.

HUZURUN ADRESİ GİBİ Mutluluğun resmi yapıldı mı bilinmez ama buraya bir el huzuru bırakarak usulca uzaklaşmış gibi geliyor.

HUZURUN ADRESİ GİBİ

Mutluluğun resmi yapıldı mı bilinmez ama buraya bir el huzuru bırakarak usulca uzaklaşmış gibi duruyor.

Sinekli Gölü, Üsküdar, nerede, Otobüs ile nasıl gidilir?

Üsküdar şehrinde Sinekli Gölü konumuna Toplu Taşıma

Üsküdar, Türkiye'deki Sinekli Gölü adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Sinekli Gölü adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Sinekli Gölü adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Sinekli Gölü için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Mimarsinan Mahallesi - Son Durak Yönü; Hastane - Son Durak Yönü.

Otobüs:300C300G303A

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Sinekli Gölü için yol tarifi alın.

Sinekli Gölü adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Üsküdar konumundaki kullanıcılar dahil 1.5 milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Sinekli Gölü için Otobüs fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Üsküdar, İstanbul

Abant Doğa Parkı Yakınındaki Oteller

Abant Doğa Parkı Hakkında

Doğa turizmi sevenlerin önemli durak noktalarından birisi olan Abant Gölü Tabiat Parkı, hem günübirlik ziyaretçiler hem de konaklamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Abant etrafından bulunan pek çok otel de gölü ziyaret eden misafirlerine geniş yelpazede hizmet sunuyorlar. Her mevsim büyüleyici görüntüsü ile turistleri etkileyen Abant’ın eşsiz manzarasında sunulan kahvaltı ile günü açabilir, göl çevresinde turlayarak, doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Gezinizin sonunda otellerde sunulan spa, masaj, Fin hamamı ve Türk hamamında tüm yorgunluğunuzu bir kenara bırakır, tesisinizde en özel şefler tarafından hazırlanan menülerin tadına Abant manzarası eşliğinde varabilirsiniz. Doğayı tümüyle hissedebileceğiniz Abant Gölü çevresinde toplam 12 tesis bulunuyor.

Abant Gölü Tabiat Parkı civarındaki tesisler aynı zamanda Güzeldere Şelalesi ve Abant Doğa Parkı’nın da yakınında yer alıyor. Konaklama tesislerine ulaşmak için Bolu merkeze karayolu ile geldiyseniz her iki saatte bir kalkan Abant otobüsleriyle ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız ile bölgeye ulaşacaksanız, Ankara-İstanbul D-100 Karayolu'nun ve TEM Otoyolu'nun 203'üncü kilometresinden ayrılan 22 kilometrelik yolu kullanabilirsiniz.

Abant Doğa Parkı Özet Bilgi

Konaklama 14 Tesis
Popüler Otel Büyük Abant Oteli
Gecelik Başlangıç Fiyat 1014 TL
Popüler Ziyaret Noktası Abant Doğa Parkı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir