sarımsaklı domates salatası / Zeytinli Kuru Domates Salatası | Kemal Kükrer

Sarımsaklı Domates Salatası

sarımsaklı domates salatası

SARIMSAKLI ROKA SALATASI

Roka çok sevdiğim  bir yeşfunduszeue.infotıda,yemekte her türlü çok güfunduszeue.info yıllardır yaptığım bu salata gerçekten çok lezzetli funduszeue.info malzemeli ama  nefis bir salata&#;

Deneyin&#;Hep yapacaksınız eminim 🙂

Roka Salatası

1 demet roka

1 büyük domates

2 diş sarımsak (büyükse bir tane de yeter)

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

Tuz

1 tatlı kaşığı nar ekşisi (olmasa da olur,sevenler ekleyebilir)

Yapılışı: Yıkanıp suyu süzülmüş rokaları doğrayın.

Domatesleri küçük küçük küp küp doğrayın.

Malzemeleri salatanın servis edeceğiniz kabında karıştırın.

Sarımsakları ince rendeleyin veya çok küçük kıyın.

Bir fincanda limon suyu,rende sarımsak,tuz ve nar ekşisini karıştırıp eşit miktarda salataya yedirin.

Servis funduszeue.info olsun&#;

Tarhana Tarifi: Geçen yıl göceli tarhana yapmıştık ve öyle çok yapmışız ki kalanı bu yıl da bize yeter. Geçen gün kuzenimiz Kevser'i ziyaret ettiğimizde tarhana kurutuyordu. Bu sefer tarhana yaparken denemek için irmik ve nohut ilave ettiğini söyledi. Bize de yaptığı tarhanadan biraz verdi hemen o gün pişirdik ve çok beğendik. Tarhana otu yerine kekik, nane, maydanoz gibi baharatlar da kullanabilirsiniz. Göceli tarhana sevenler için de yarın göceli tarhana tarifimi paylaşacağım. Ev yapımı tarhana gibisi var mı? Tarhana çorbası çocuklar için de çok besleyici ve yaralı bir çorba. Malzemeler: 5 kg un 3 kg kırmızı biber 1 kg domates 2 kg soğan 1,5 kg süzme yoğurt gr irmik gr haşlanmış nohut Tuz Tarhana Otu ya da (kekik, nane, maydanoz, dereotu) Sebzeleri iyice yıkayın. Bir tencereye domates, soğan ve biberleri irice doğrayın üzerine tarhana otunu koyup 3 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Sebzeler iyice pişince fazla suyunu süzerek

devam

Sarımsaklı yeşil domates salatası

Kışlık Yeşil Domates Salatası Tarifi . Yapımı Çok Kolay Nefis Salata Tarifi

İçerik

Her yaz sezonunun sonunda, ara sıra bah&#;ede olgunlaşmamış yeşil domatesler kalır. İlk bakışta b&#;yle "likit olmayan" &#;r&#;n &#;alışkan bir ev hanımı i&#;in bir nimet olabilir. &#;rneğin kış i&#;in yeşil domateslerden turşu hazırlanabilir. Yani sarımsaklı lezzetli bir yeşil domates et, balık veya patates ile iyi gider. &#;&#;p kutularında bu kadar boş kavanoz bulunan hostes, evini ve misafirlerini nasıl besleyeceğini her zaman bilecektir.

&#;eşitli tarifler

&#;zellikle bitmiş yemeğin tadına bakmanın bir yolu yoksa, lezzetli bir kış hazırlığı i&#;in bir tarif se&#;mek olduk&#;a zor olabilir. Bu y&#;zden salata hazırlamak i&#;in birka&#; farklı se&#;enek se&#;meye karar verdik. Hepsi pratikte test edilmiş ve deneyimli ev hanımları tarafından onaylanmıştır. &#;nerilen se&#;enekleri g&#;zden ge&#;irdikten sonra, her mutfak uzmanı iş par&#;ası i&#;in uygun bir tarif se&#;ebilecek ve onu hayata ge&#;irebilecek.


Lezzetli bir salata i&#;in basit bir tarif

Tuzlamada ne kadar az bileşen varsa, hazırlamak o kadar kolay ve ucuzdur. Ancak bu, "basit" bir salatanın tadı "karmaşık" bir analoğa g&#;re daha d&#;ş&#;k olacağı anlamına gelmez. Bu, yeşil domates ve sarımsak salatasının aşağıdaki versiyonuyla doğrulanır.

Kışın salata yapmak i&#;in 1,5 kg yeşil domates, bir soğan, 5 diş sarımsak gerekir. Salataya tadı i&#;in tuz, tercihen deniz tuzu ilave edilmelidir.&#;r&#;ne ml miktarında sofra veya şarap sirkesi ile bitkisel yağ dahildir. Baharatlardan &#;ğ&#;t&#;lm&#;ş kekik kullanılması tavsiye edilir.

Salata hazırlama y&#;ntemi aşağıdaki gibidir:

  • Yeşil domatesleri yıkayın ve dilimler halinde kesin.
  • Doğranmış sebzeleri tuzlayın ve 2 saat bekletin, ardından elde edilen suyu boşaltın.
  • Soğanı yarım halkalar halinde kesin. Sarımsakları dilimlere ayırın.
  • Doğranmış sebzelerin karışımına sirke ekleyin.
  • Domatesleri sarımsaklı bir tencerede 24 saat marine edin, ardından sıvıyı s&#;z&#;n ve sebzeleri akan suyla durulayın.
  • Domatesleri bir kavanoza, domates ve &#;ğ&#;t&#;lm&#;ş kekik arasında d&#;n&#;ş&#;ml&#; olarak katmanlar halinde koyun.
  • Kavanozları &#;st&#;ne bitkisel yağ doldurun ve kapağı kapatın.

Salata ancak bir ay sonra tamamen hazır. Bu kadar basit bir hazırlık sonucunda &#;ekici bir g&#;r&#;n&#;me sahip lezzetli, orta derecede baharatlı bir &#;r&#;n elde edilir.


Videoda anında sarımsaklı yeşil domates salatası i&#;in başka bir basit tarif &#;neriliyor:

Bir video klibi izledikten sonra, kış i&#;in salata hazırlama s&#;recinde bir veya daha fazla manip&#;lasyonun nasıl yapılacağını tam olarak anlayabilirsiniz.

Sirke ve otlar ile baharatlı yeşil domates salatası

Bol miktarda yağ, t&#;m kış boyunca taze domateslerin kalitesini korumanıza izin verir, ancak bu bileşen &#;ok y&#;ksek kaloridir ve her &#;eşnici tadı beğenmez. Yağı sirke turşusu ile değiştirebilirsiniz. Ayrıca harika koruyucular sarımsak, acı biber ve hardal, yaban turpu k&#;k&#;d&#;r. Bu &#;r&#;nlerden yeteri kadar ekleyerek salataların başarıyla saklanacağından emin olabilirsiniz. Aşağıda, bitkisel yağ i&#;ermeyen doğal koruyucular i&#;eren bir tarif &#;nerilmektedir.

Atıştırmalık hazırlamak i&#;in 2 kg yeşil domates ve gr sarımsağa ihtiyacınız olacak. Bu miktardaki sebze i&#;in 1 acı biber ve bir demet maydanoz ekleyin. Birka&#; defne yaprağı ve yenibahar bezelye salataya lezzet katacaktır. ml elma sirkesi, gr şeker ve yemek kaşığı. l. tuzlar atıştırmalıkları kış boyunca koruyacaktır.


Yeşil domates salatası pişirmek aşağıdaki adımlardan oluşur:

  • Domatesleri yıkayın, sapı kesin ve sebzeleri dilimlere b&#;l&#;n.
  • Yeşilleri durulayın, hafif&#;e kurutun ve doğrayın. Otları domateslerle karıştırın.
  • Sarımsakları bir preste ge&#;irin.
  • Domateslere tuz, sarımsak, şeker ve sirke ilave edin, malzemeleri karıştırın ve 12 saat soğuk bir yerde bekletin.
  • Sebzeli bir tencere koyun ve ateşe marine edin ve kaynatın. Yiyecekleri kaynatmanıza gerek yok.
  • Doğranmış acı biberleri ve aromatik baharatları sterilize edilmiş kavanozlara koyun. Ana hacmi domates ve turşuyla doldurun.
  • Doldurulan kavanozları 15 dakika sterilize edin, ardından saklayın.

Bu tarife g&#;re salata baharatlı ve aromatik &#;ıkıyor. Hem domateslerin hem de turşunun harika bir tadı var.

Dolmalık biber ve sirke salatası

Yeşil domates ve dolmalık biber kombinasyonu bir klasik olarak kabul edilebilir. Bu malzemeleri kullanan salatalar sadece lezzetli değil, aynı zamanda inanılmaz derecede g&#;zel. Rahat ve şenlikli bir masada servis edilebilirler. Sirke ve bitkisel yağ ilavesiyle yeşil domates ve kırmızı biberden atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Bu tariflerden biri 3 kg yeşil domates, 1,5 kg dolmalık biber ve gr sarımsak i&#;funduszeue.info demet maydanoz ve gr kırmızı biber atıştırmalıklara &#;zel bir baharat ve renk &#;eşitliliği katacaktır. Turşuyu hazırlamak i&#;in ml miktarında% 6 sirke, gr tuz ve iki kat fazla şekere ihtiyacınız olacak. Kompozisyon ayrıca salatayı ihale edecek ve uzun s&#;re koruyacak yağ i&#;erir.

Atıştırmalık pişirmek zor olmayacak:

  • Sebzeleri yıkayın ve gerekirse soyun. Domatesleri orta boy dilimler halinde kesin.
  • Biberleri şeritler halinde doğrayın.
  • Otları ve sarımsakları kıyma makinesiyle &#;ğ&#;t&#;n.
  • Turşuyu sirke, şeker, yağ ve tuzdan hazırlamanız gerekir.
  • Kıyılmış sebzeleri marine edip dakika kaynatın.
  • Hazırlanan salatayı hazırlanan kavanozlara koyun ve kapatıfunduszeue.info battaniyeye sarın ve soğuduktan sonra saklayın.

Şeker ve dolmalık biber sayesinde salatanın tadı baharatlı ve orta derecede tatlıdır. Uygun malzemeleri ekleyerek veya azaltarak tatlılığı ve keskinliği kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Havu&#; salatası

Sadece biber değil, havu&#; da yeşil domates salatasının renk ve lezzet yelpazesini &#;eşitlendirmeye yardımcı olacaktır. Portakal k&#;k&#; sebze aroması ve tatlılığı, parlak g&#;neşli rengi paylaşacaktır.

Tarif 3 kg olgunlaşmamış yeşil domatese dayanmaktadır. Ana sebzeyle birlikte, her biri 1 kg olan havu&#;, soğan ve parlak biber kullanmanız gerekir. Tatlandırmak i&#;in turşulara sarımsak ilave edilmeli ancak &#;nerilen oran funduszeue.info ve sirke% 9 gr, toz şeker gr. Salata iyi saklanıp yumuşayabilmek i&#;in 10 ekleyin Sanat. l. yağlar.

Atıştırmalık hazırlama &#;nerileri aşağıdaki gibidir:

  • Sebzeleri yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın, havu&#; rendelenebilir.
  • Doğranmış sebzeleri ve kalan t&#;m malzemeleri b&#;y&#;k bir kapta birleştirin ve karıştırın.
  • Salatayı saat marine etmeye bırakın.
  • Belirli bir s&#;re sonra atıştırmayı yarım saat kaynatın ve kavanozlara koyun.
  • Kavanozları mantarlayın, sarın ve soğumalarını bekleyin.

&#;nerilen tarif, &#;eşitli baharatlar ve şifalı bitkilerle desteklenebilir, ancak klasik bileşiminde bile, &#;r&#;n &#;ok kokulu, iştah a&#;ıcı ve lezzetli olduğu ortaya &#;ıkıyor.

Sebze karışımı

Yeşil domates ve sarımsak ile birbirinden lezzetli sebzeler hazırlayabilirsiniz. Bunu yapmak i&#;in gr domates ve lahana (beyaz lahana) ve gr salatalık almanız gerekir. Havu&#; ve soğan gr ilave funduszeue.infoımsak mutlaka olmazsa olmaz bir salata malzemesidir. Atıştırmalıkların bir porsiyonuna diş sarımsak ekleyin. 30 ml sirke ve 40 gr tuz, korumayı daha lezzetli hale getirecektir. Tarif şekerin varlığını sağlamaz, ancak dilerseniz bu malzemeden biraz ekleyebilirsiniz. ml ilave edilmesi gereken bitkisel yağ yardımı ile &#;r&#;n&#; kurtarmak m&#;mk&#;n olacaktır.

Tarifin başarılı olması i&#;in aşağıdaki kurallara uyulması gerekir:

  • Olgunlaşmamış domatesleri k&#;p k&#;p doğrayın.
  • Lahanayı ince ince doğrayın ve ellerinizle biraz ovalayın.
  • Havu&#;ları bir Kore rendesi &#;zerinde doğrayın veya ince şeritler halinde kesin.
  • Soğanı yarım halkalar halinde doğrayın.
  • Sarımsakları bir preste sıkın.
  • Salatalıkları soyun ve şeritler halinde doğrayın.
  • T&#;m doğranmış sebzeleri karıştırın ve tuz serpin. Sebze suyu &#;ıktığında sirke ve yağ eklemeniz gerekir.
  • Sebzeleri dakika pişirin. Bu s&#;re zarfında yumuşamaları gerekir.
  • Salatayı kavanozlara koyun ve kapaklarla kapatın, ardından dakika sterilize edin.
  • Sterilize edilmiş &#;r&#;n&#; sarın.

Sebze tabağı şeker i&#;ermez ve tadı kendine &#;zg&#;, ekşi ve tuzludur. &#;r&#;n, atıştırmalık olarak &#;ok uygundur ve bir&#;ok erkek tarafından sevilir.

Karışık patlıcan "kobra"

Bu tarifte patlıcan, yeşil domates ve dolmalık biber eşit miktarda kullanılmalıdır: her biri 1 kg. Alınması gereken soğan gr Acı biber ve sarımsak 50 gr'da kullanılmalıdıfunduszeue.infoşirmek i&#;in tuz 40 gr, sofra sirkesi 60 funduszeue.infoeri kızartmak i&#;in yağ kullanılması gerekeceğinden miktarını doğru olarak belirlemek zordur.

Tarifin t&#;m lezzet &#;zelliklerini korumak i&#;in aşağıdaki talimatları izlemelisiniz:

  • 1 litre suda 1 yemek kaşığı eritin. l. tuz. Patlıcanları yıkayın ve kalın halkalar halinde kesin. Kamaları 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Patlıcanları hafif&#;e kurutun ve bir tavada iki tarafını da kızartın.
  • Yeşil domatesleri yıkayın ve ince dilimler, dolmalık biber ve soğanları yarım halka şeklinde kesin.
  • Acı biber ve sarımsağı bı&#;akla doğrayın.
  • Patlıcan hari&#; t&#;m sebzeleri karıştırın, hafif&#;e kızartın ve dakika pişirin.
  • Kızartma bitiminden birka&#; dakika &#;nce yiyecek karışımına tuz ve sirke ekleyin.
  • Patlıcanları ve diğer haşlanmış sebzeleri, hazırlanmış temiz kavanozlara katmanlar halinde koyun.
  • Doldurulmuş kutuları dakika sterilize edin, ardından kış boşluğunu yuvarlayın.

Bu salatanın g&#;r&#;n&#;m&#; olduk&#;a dekoratif: meze katmanları, bu g&#;zel ve lezzetli yemeğe adını veren kobranın rengine benziyor.

Ermeni yeşil domates salatası

Ermenice baharatlı bir sarımsaklı atıştırmalık pişirilebilir. Bu, gr domates, 30 gr sarımsak ve bir acı biber gerektirecektir. İstenildiği gibi baharat ve otlar eklenebilir. Bir demet kişniş ve birka&#; dal dereotu eklemeniz &#;nerilir. Salamura 40 ml su ve aynı miktarda sirke i&#;ermelidir. Tarif başına en uygun tuz miktarı 0,5 yemek kaşığıdır.

Bunun gibi Ermenice bir salata hazırlamanız gerekiyor:

  • Sarımsakları ve karabiberi kıyma makinesiyle veya bı&#;akla ince doğrayın.
  • Yeşilleri doğrayın, domatesleri dilimler halinde kesin.
  • Hazırlanan t&#;m yiyecekleri karıştırın ve kavanozlara koyun.
  • Turşuyu hazırlayın ve kavanozlara d&#;k&#;n.
  • Salata kaplarını 15 dakika sterilize edin.
  • Salatayı koruyun ve saklayın.

Sonu&#;

Yeşil domates ve sarımsak salatalarının &#;eşitliliği tam anlamıyla sınırsızdır: bu sebzelere dayalı olarak bir veya daha fazla bileşen eklenmiş bir&#;ok tarif vardır. A&#;ıklamanın yukarısında, lezzetli bir salata i&#;in kanıtlanmış, ilgin&#; tarifler &#;nerdik ve bunların hazırlanmasına y&#;nelik teknolojiyi ayrıntılı olarak a&#;ıkladık. Belirli bir tarifin se&#;imi her zaman hanehalkının ev sahibine ve lezzet tercihlerine bağlıdır.

domates, sarımsak & soğan salatalar tarifleri

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, ceviz, taze nane, limon suyu, sivri biber, nane, pul biber, nar ekşisi, zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, limon suyu, maydanoz, kornişon turşu, sivri biber, kirmizi biber, kuru nane, nar pekmezi, sumak

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, biber salçası, yeşil biber, salatalık, elma sirkesi, maydanoz, domates salçası, nar ekşisi, zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, yumurta, kuru fasulye, limon suyu, tahin, sirke, maydanoz, siyah zeytin, zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, somon, beyaz peynir, salatalık, marul, limon, maydanoz, nar ekşisi, zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, limon suyu, maydanoz, kornişon turşu, sivri biber, kirmizi biber, kuru nane, nar pekmezi, sumak

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, yeşil biber, şeker, kırmızı biber, limon, maydanoz, fasulye, zeytinyağı, üzüm sirkesi

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, tavuk göğsü, lavaş, salatalık, limon suyu, tahin, limon, maydanoz, nane, sızma zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, tereyağ, bulgur, biber salçası, kırmızı biber, bitkisel yağ, havuç, domates salçası, sumak, pırasa

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, kırmızı biber, yumurta, limon, sirke, maydanoz, patates, kuru nane, mısır, zeytinyağı, hardal

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, pilavlık bulgur, salatalık, kırmızı biber, limon suyu, marul, maydanoz, nar, nane, dereotu, zeytinyağı

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, ceviz, yoğurt, kişniş, kırmızı biber, patlıcan, limon suyu, kimyon, haşlanmış nohut, zeytinyağı, tarçın

Malzemeler: domates, soğan, sarımsak, ton balığı, ançüez, yeşil biber, yeşil fasulye, turp, yumurta, marul, fesleğen, siyah zeytin, zeytinyağı, üzüm sirkesi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası