boleyn kızı serisi kitapları sırası / Artemis Yayınları

Boleyn Kızı Serisi Kitapları Sırası

boleyn kızı serisi kitapları sırası

kaynağı değiştir]

boleyn kızı

3. orijinal adı the other boleyn girl olan ve anne boleyn&#;den ziyade mary boleyn&#;ı anlatan tarihi roman.

teknik bakımından gerçekten başarılı bir roman. sıradan çok satılanlar kitaplarından biri değfunduszeue.info anlatım konusunda gerçekten başarılı. bildiğimiz roman tekniklerine uygun şekilde yazılmış.olay örgüsünün sürükleyici ve açıklayıcı olması, karakter ve mekan betimlemeleri konusunda çok iyi.

tarihi bir roman olduğu için değinmeden geçemeyeceğim aşırı yanlı bir roman. diğer boleyn kızını ön plana çıkarmak, onun perspektifi falan güzel ancak tarihte hiç olmayan bir hayat hikayesi yazılmış kıza. ana hatlar doğru ama gidişat yanlış. tarihi dizi ve romanlarda belgesellik, doğruluk falan çok aramam, bu romanı da beğendim ancak yapacağım tek eleştiri anne boleyn&#;e haksızlık yapılması üzerine olur.

filmini de natalie portman dışında beğenmiştim. anne boleyn&#;e hiç yakışmamıştı ki bence en kötü performanslarından biridir. scarlett johannson ise çok güzel bir mary boleyn olmuştu.

eric bana ise felaket yakışıklı ve başarılıydı.

ancak boleyn kızlarına dair favori yapımım her zaman the tudors&#;dur.

1 mart mart

Harmonyofbooks's Reviews > Kraliçenin Soytarısı


"Ona güvenmiştim. Ona hayatım konusunda güvenmiştim."
"Ve çok doğru yapmıştın," dedi dalga geçer bir tavırla. "Sen gerçek bir soytarısın. Bir krala ancak bir soytarı güvenir."
4/5⭐️⭐️⭐️⭐️
Tudors serisi uzun zamandır okumak istediğim bir seriydi ve nihayet seriyi sırasıyla okumaya karar vererek Boleyn Kızı ile başladım. Ardından ikinci kitabı Kraliçenin Soytarısı'nı okumayı çok istedim fakat uzun süre ikinci kitabı hiçbir kütüphanede bulamayarak sonunda kendim satın aldım. Aldığım gibi de hemen bu ayın okuma listesine ekledim. Bu tarz hem tarihi hem edebi bir roman okumayalı çok olmuştu. Öncelikle Boleyn Kızı'nı çok ama çok beğenmiştim, yazarın kaleminde gerçek İngiltere tarihine bu kadar yatkın olması gerçekten takdire şayan bir durum ve böylece kalemini okumak hem bilgilendirici hem de keyifli oluyor. Şahsen ben İngiltere tarihinde Bakire Elizabeth ile Kanlı Mary'inin birbirleriyle bağlantılarını asla anlayamıyordum ki nihayet bu kitapla birlikte kimin kim olduğu aklıma kazındı. Kraliçenin Soytarısı denince benim aklımda bu soytarı sıfatı daha çok bir erkek karakter oluşturmuştu ama meğerse soytarımız Hannah adında Yahudi asıllı bir casusmuş. Hannah'ın aslında kurgusal bir karakter olduğuna hiçbir zaman inanmak istemedi bir tarafım. Ama zaten bu kadar detaylı bir anlatımda aksi mümkün olamazdı. Kitap başlarda Bakire Elizabeth ve Kanlı Mary arasında gerçekten çok etkileyici ve bilgilendirici bir şekilde ilerledi. Yani ikili arasındaki tarihe yansıyan rekabetin tam ortasında kalıyordu okuyucu. Fakat kitap yaralandıktan sonra artık biraz daha Hannah'ın nişanlısıyla yaşadıkları çerçevesinde gelişti. O sayfaları okuması da çok keyifliydi fakat Hannah'ın evliliğinin ardından Hannah'ın kişiliğinde bazı garip gelişmeler yaşandığı için kitap benim için rayından biraz sıyrıldı. Hannah ise kendi dininden biriyle nişanlı olan, babasının kitapçısında erkek kılığında çalışan, görme yeteneğine sahip ve Bakire Elizabeth'in casus soytarısı olarak oldukça farklı özelliklere sahip okuması çok keyifli bir karakterdi. Kitabın son iki yüz sayfasına geldiğimizde artık İngiltere tarihinden çok Hannah'ın yaşadıklarını okuduğumuz için kitap biraz gözümde gerilere kaydı. Üçüncü kitap Beyaz Kraliçe'yi daha büyük bir heyecanla okuyacağımı düşünüyorum. Kraliçenin Soytarısı kitabı harika bir girişle başlamıştı ve inanılmaz akıcı okunan çok güzel bir kitaptı yine. Sizlere de keyifli okumalar dilerim, hedefim seriyi bitirebilmek umarım.

13 likes · Like ∙ flag

          

The Tudor Court Serisi, Boleyn Kızı, Philipa Gregory,Artemis Yayınları,Kitap Yorumları,

 Cahil Okur&#;dan herkese selamlar&#;  Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle olmak güzel. Lafı uzatmadan hemen kitap yorumumuza başlayalım o zaman&#;Bu arada herkese iyi bayramlar.

KİTAP YORUMU

Uzun zamandır yazılmayı beklenen The Tudor Court Serisi&#;nini ilk kitabı olan Boleyn Kızı ile karşınızdayım bu gün&#; Lafı çok uzatmadan ve yazmayı unutup unutmadığımı denetleyerekten sizlerle fikirlerimi paylaşmaya başlıyorum hemen.

İçerik Yorumu

The Tudor Court Serisi&#;nini ilk kitabı olan Boleyn Kızı yazılalı yaklaşık 20 yıl oldu. Üniversite yıllarımda okuduğum serinin diğer bazı kitapları da elimde olsa da eksikliklerin olduğunu hatırlıyorum. Uzun zamandır kitaplıkda bekleyen eseri ikinci defa okuma listeme alarak geçtiğimiz şubat ayı içerisinde okumuştum.

            Yaşadığımız uzun ayrılık ardından blogu kontrol ederken yorumunu henüz paylaşmadığımı görünce blogun yorumu olarak Boleyn Kızı ile karşınızdayım. Philipa Gregory ülkemizde daha çok İngiliz Kraliyet aileleri hakkında yazdığı tarihi romanlarla tanınsa da Minik Ejderha isimli de bir çocuk kitabı vardır. Bu gün ele alacağımız Boleyn Kızı eseri ise en çok bilinen eseridir.

            Yukarıda da belirttiğim gibi Gregory&#;nin İngiliz Kraliyet Ailesi ve etrafında dönen olayla ilgili yazdığı bir eser Boleyn Kızı. Eserin genel içeriği siyaset, çıkar ilişkileri ve aşk üzerine kurulu. İngiliz diplomatik yaşamının bazı küçük nüanslarınıdagözler önüne seren eserin genel hatlarını ilk okumamdan hatırlıyordum. Unuttuğum bazı detayları ise okudukça hatırladım.

            Eserde ki ünlü İngiliz ailesi Boleynlerin tam bir tilki olduklarından bahsetmeden geçemeyeceğim. Özellikle Anne benim adıma nefret edilesi karakter olarak bu kitabın en can alıcı kötü karakteriydi. Marry ve George Boleyn ise daha masumane karakterler olarak kafamda kaldı.

            Eseri okurken sonunda neler olabileceğini tahmin edebilseniz de karakterler arasındaki konuşmalar ve bazı küçük olaylar sizi okumaya teşvik edecek seviyede olduğunu belirtmek gerekiyor. Genel olarak benim adıma uzun bier okuma oldu ancak memnun ayrıldığımı belirtmem lazım.

Yazım Dili Yorumu

            Zaman zaman okumakta zorlansam da Philipa Gregory&#;nin yazım dilinin çok da ağır olmadığını belirtmem gerekiyor. Özellikle diyologların beni okuyucu olarak heyecanlandıran bir tarafı vardı. Bu anlamda şans verilmesi gereken bir yazar olduğu kanısındayım.  

Yapısal Yorum

           

            Eserin bir hayli kalın olduğunu ve bu anlamda ilk seviye okuyucular için &#;ürkünç&#; gelebileceğini belirtmem gerekiyor. Konya&#;da üniversite okurken Rampalı Çarşı adıyla bilinen yerden aldığım eserin orijinal olup olmadığı konusunda şüpheler yaşasam da genel anamda yapısal sorunlarla karşılaşmadığımı belirtmem gerek. Bu arada daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi kapaklarda kullanılan fotoğraflardan hoşlanmıyorum. Benim adıma yapısal olarak tek sorun buydu sanırım.

ARKA KAPAK YAZISI

Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrı resmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabet etmeye zorlanır, kız kardeşi Anne Boleyn'den. İşler iyice çığrından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.

Son derece zengin biçimde işlenmiş, etkileyici bir aşk, seks, ihtiras ve intikam masalı. Boleyn Kızı, Avrupa'nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinin tam kalbinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş bir kadını tanıştırıyor dünya okuruna.

KÜNYE

Boleyn Kızı /  The Tudor Court Serisi

Philippa Gregory

Dili: Türkçe

Basım: Türkiye &#; Artemis Yayıncılık &#; &#;

Orijinal adı: The Other Boleyn Girl

Tür: Edebiyat, Roman, Tarih

ALINTILAR

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası