gebelikte bebeğe ne kilo aldırır / Hamilelikte Kilo Alımı Ne Zaman Başlar, Nasıl Olmalı? - Nefis Yemek Tarifleri

Gebelikte Bebeğe Ne Kilo Aldırır

gebelikte bebeğe ne kilo aldırır

Gebelikte bebeğe kilo aldırmak i&#;in neler yemeliyim ve nasıl beslenmeliyim?

Dr. Kağan Kocatepe'nin youtube kanalında hazırladığı video içeriğinin transkripsiyonu (video sayfanın en aşağılarında):

Bebeğin kilo alması için neler yemeliyim?

Bir kere öncelikle bebeğin niye kilo alınması isteniyor?

Şunu biliyoruz ki gr doğan bebek ile gr doğan bebek çocuk doktorunun gözünde aynı, miadındaki bebekten bahsediyoruz tabii ki bu arada. Ama işte bazen ultrasonografide diyoruz ki "geçen sefere göre daha az almış".

Anne adayının gebelik boyunca hem kendi kilosu hem de bebeğin kilosu çok çok çok önem kazanıyor kendisi için.

Bunlardan bahsederken baba adaylarına söylüyorum: Anne adaylarının kilosundan bahsederken, bize de söylüyorum doktorlar olarak, bebeğin kilosundan bahsederken, çok dikkatli olmamız gerekiyor çünkü anne adaylarının en hassas noktalarından bir tanesi bebeğin kilosu. "Birazcık az almış, eyvah!" diye dünyanın sonu haline getiriliyor bu. "Bebeğime kilo aldıramadım" falan filan diye, sonra da çözüm önerileri arıyorlar. İlk akla gelen "çözümü" nedir bunun tabii ki? Yemek. Daha fazla yemek yemeye başlıyorlar. Daha fazla protein ile beslenmeye başlıyorlar. Et yemeye başlıyorlar.



Daha fazla istirahat etmeye başlıyorlar ki bebeğe daha fazla kan gitsin diye. Ne oluyor? Daha fazla kilo alıyorlar. Bebek alıyor mu peki, bebek de alıyor.

Ama bir anlamda tırnak içinde söylüyorum "ayıp olmasın" diye alıyor. Çünkü şunu biliyoruz ki bebeğin ana rahmine düştüğü anda potansiyel bir kilosu var. Yani o çocuğun aslında doğacağı kilo zaten belli genetik olarak.

Biz yediklerimizle içtiklerimizle veya yemediklerimizle içmediklerimizle, yaptıklarımızla veya yapamadıklarımızla, yapmadıklarımızla bebeğin kilosunu çok da böyle fazla etkileyemeyiz. Yani doğması karar verilmişse bir bebeğin o bebeği biz yediklerimiz içtiklerimizle yapamayız. Yapmalı mıyız zaten? Hayır.

Bizde şöyle bir algı var:

"Bebek daha kilolu, ele daha kolay gelir, daha kolay bakılır".

Bu ama sadece bir oluşturulmuş algı. Bebeklerin, gr'ı tıbben normal kabul edilseydi o zaman ne olacaktı? Bu kez de gr'lık bebek tosun gibi bir bebek olacaktı. Bu bir algı sadece. Yani gr'lık bebeğe kolay bakılmıyor mu? Tabii ki kolay bakılıyor. Bu sadece bir yanılsama diyelim.

Ama tabii ki şundan bahsetmiyorum: Bebekte aşırı kilo artışına neden olan tıbbi durumlar olabilir, bunlardan bir tanesi gestasyonel diyabet dediğimiz gebelik şekeri. Bunun tanısı koyulmamışsa o zaman amniyon sıvısında artış ve bebeğin gereksiz yere kilo alması söz konusu olabilir.

Veya sigara içilmesi, gebelik zehirlenmesi, hipertansiyon gibi bebeğe giden damarları etkileyen durumlar, bunlar bebeğin potansiyel kilosunu aşağı düşürebilir. Yani rahim içine yolculuğa başlarken belirlenmiş potansiyel kilosunu bunlar aşağı çekebilir, bunlardan bahsetmiyoruz tabii ki. 



Yani: Bebeğime kilo aldırmalı mıyım?

Önce bu sorunun cevabı: Tıbbi bir durum var mı, yani bu bebek gr'dan daha aşağı doğması bekleniyor mu? O zaman evet. Ama eğer yani doğması bekleniyorsa ama anne adayının kafasındaki imaj ise hayal ettiği bebek türü, bunu yedikleriyle yapması zor. Yapar mı, yapar. Nasıl yapar? Yani kalori sayısını 3'e katlar ise o zaman gereksiz yere bebeğe enerji gideceği için çünkü enerji fazlası bebeğe de gidecek sonuçta kan yoluyla.

Yapabilir ama gerekli mi ve sağlıklı mı? Tabiki değil.

O yüzden de bebeğin kilosu önemli ama sağlık açısından eğer tıbbi bir durum söz konusu değilse ondan bahsediyoruz, o kadar da sağlık açısından bir kriter değil.


Video: 

BEBEĞİN KİLO ALMASI İÇİN NELER YEMELİYİM? ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN AZ KİLO ALMASI NE ZAMAN SORUNDUR?



 Son Güncelleme:

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler Ve Besinler Nelerdir? Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar

Hamile olduğunu öğrenen kadınlar sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için beslenmelerine ayrıca dikkat ederler. Hamileliğin belli bir evresinden sonra bebekler hızlı bir şekilde gelişir ve büyürler. Anne adayları bebeklerinin ideal kilosunda ve sağlıklı doğmaları için besin araştırmaları yaparlar. Bu yazımızda sizler ile hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyecekler ve besinler nelerdir? Bebeğe kilo aldıran gıdalar nelerdir detayları ile derledik.

Anne adayları hamile olduklarını öğrendikleri an bebeklerini korumak adına her şeyi yapmaktadırlar. Bunların en başında beslenme konusu gelmektedir. Bu konu bebek anne karnındayken başlar. Anne adayları bebeklerini hem besleyip hem de kilo aldırma yollarını ararlar.

Hamilelikte Bebeğe Kilo Aldıran Yiyecekler ve Besinler Nelerdir?

Hamilelik sırasında annenin ve bebeğin beslenme şekli çok önemlidir. Bu yüzden beslenmeye dikkat edilmemesi durumunda bebeğin sağlığı kötü etkilenebilir ve ideal kilonun altında dünyaya gelebilir. Hamile kadınların bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketmesi gereken gıdalar şu şekildedir;

Süt ve Süt Ürünleri

Yetişkinler için yalnızca süt tüketmenin hiçbir faydası bulunmaz. Fakat peynir, yoğurt ve kefir gibi süt ürünleri kalsiyum, protein ve probiyotik içerdiğinden dolayı hem anne adayları için hem de bebek için kilo alma aynı zamanda da gelişimleri açısından oldukça faydalıdır. Her gün bir kase yoğurt yemek ara öğünlerde de kefir gibi protein ve kalsiyum değerleri yüksek besinler tüketmek bebeğin kilo alması açısından yararlı olacaktır.

Yumurta

Anne karnındaki bebekler için protein son derecede önemlidir. Yumurta da en büyük protein kaynaklarından biri olduğu için bebeğin kilo alması adına sın derecede yararlı bir besindir. Aynı zamanda bebeğin ihtiyaç duyduğu folik asitleri de barındırdığı için anne adaylarının bu gıdanın tüketimini eksik etmemesi önerilir. Haftada 3 kez tüketilmesi bebek sağlığı ve gelişimi için yeterli olacaktır.

Meyveler

Özellikle mevsimine uygun seçilen meyveler içerlerinde bulundurdukları vitaminler sayesinde hem anne hem de bebek için oldukça yararlı olacaktır. Meyvelerinin bulundurduğu C vitamini, lifler ve antioksidanlar kış aylarında hastalanmayı engeller, sindirim sistemini düzenler ve kilo alımını dengelediğinden hamile kadınlar için ısrarla tavsiye edilir. Aynı zamanda meyve olarak muz yemek içinde bulundurduğu yüksek potasyum değeri ve kcal bebeğin kilo alması için gayet faydalıdır. Ancak ok tüketilmesi kabızlığa yol açacağından günde en fazla 1 adet tüketilmesi daha uygundur.

Et ve et ürünleri

Hamilelik sırasında bebeğe kilo aldırmak amacıyla tüketilen besinlerin en başında et ve et ürünleri gelmektedir. Gerek kırmızı et gerekse de beyaz et olsun barındırdıkları protein değerleri bakımından oldukça zengindir. Bu da bebeklerin kilo almasına ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaktadır. Anne adaylarının haftada en az kez kırmızı veya beyaz et tüketmeleri gerekir.

Baklagiller

Hamile kadınlar bebeklerinin kilo almaları için baklagilleri de tüketebilmektedirler. Nohut veya fasulye gibi baklagillerin bulundurduğu protein, demir ve folik asitler annenin ve bebeğin sağlıkları ve gelişimleri için yararlıdır.

Bebeğe Kilo Aldıran Gıdalar Nelerdir?

Hamilelikte birkaç çeşit gıda özellikle tüketilmelidir. Çünkü bu besinler bebeğin ideal kiloda ve sağlıklı olması için önemlidir. Bu gıdalar ıspanak, kabak çekirdeği, yumurta, ceviz, doğal ürünler, sebzeler, kefir, yoğurt, ayran, süt ve et olarak sayılabilir. Sayılan bu gıdalar, bebeğin ideal kiloya ulaşması ve sağlıklı olması amacıyla gereklidir. Sağlıklı bu gıdalar, özellikle zihinsel sağlık ve kas güçlendirici etkiler açısından hayati öneme sahiptir. Burada dikkati çeken nokta, hamur işi olarak adlandırılan besin kaynaklarının çocuğa kilo aldırmasına rağmen, bebeklerin gelişimini kötü yönde etkileyebilir.

False

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır