canlıların sınıflandırılması kampüs / CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI | ŞAHANE YAŞAM

Canlıların Sınıflandırılması Kampüs

canlıların sınıflandırılması kampüs

Cam Kanatlı Kelebekler

Bilim ve Teknoloji - 02 Ağustos, - Okuma Süresi: 3 Dk.

02 Ağustos,

Cam Kanatlı Kelebekler

Evet yanlış duymadınız, cam kanatlı kelebekler var! Aslına bakarsanız camdan bir kanadı yok lakin şeffaf kanatlara sahip. Kanatlarına bakınca adeta cam gibiler. Peki bu kanatlara nasıl sahip oldular? Birlikte bakalım!

Doğrusunu söylemek gerekirse çoğumuz ilk defa böyle bir kelebek türünün var olduğunu şu an duyuyor ya da okuyor olabiliriz. Gerçekten bakıldığında bunun nasıl mümkün olduğunu insan merak etmeden geçemiyor. Eğer siz de benim gibi merak ettiyseniz buyurun yazımızın devamına. İyi okumalar.

Bu tür kelebeklerin kanatları "şeffaf kanatlar" olarak adlandırılmakta. Bu özel kanatlara sahip kelebekler Ithomiini (Cam kanatlı kelebeklerin genelini adlandırmak için konulan sınıflandırma) oymağı altında sınıflandırılmaktadır. Bazı taksonomistler (Canlıların sınıflandırılması ve bu sınıflandırmada kullanılan kural ve prensipleri koyanlar) tarafından, Ithomiinae olarak bir alt ailesinde sınıflandırılmaları gerektiği önerilen bu kelebekler, Orta Amerika'nın yağmur ormanlarında yaşamaktadırlar. Yani sizin anlayacağınız bu türü ülkemizde göremeyiz. Tabi yine de gözünüzü dört açın. Küresel bir çağda yaşıyoruz ve sınırların ortadan kalktığı bir ortamda büyüyor ve gelişiyoruz. İnsanlığın küreselleşmeyle birlikte birbirine bir şeyler sattığı gibi iyi veya kötü şeylerde bu sırada transfer ettiği doğrudur. Örneğin virüs gibi ya da yeni tür canlılar gibi. Kim bilir belki bizim iklimimizde de bu türden bir kelebekler olabilir.

Kelebekleri tanımladığımıza göre konuyu dağıtmadan bu şeffaf (cam) kanatların nasıl var olduğuna bakalım!

Cam Kanatlı Kelebekler

Kelebek kanatları ve böceklerin birçok dokusu, birbiri içine geçen küçük pullarla kaplı kitin adı verilen ince zarlı bir doğal tabakadan oluşmaktadır. Şeffaf kanatlı kelebekler ise ışığı bu pullar etrafında hareket ettirmenin, daha az yansıtmanın, dikey olarak döndürmenin veya onlardan direkt olarak kurtulmanın yollarını bulmuşlar gibi gözüküyor. Elbette burada, kendi istekleri ile bilinçli bir yol bulmaktan ziyade, avantajlı olanların genlerini aktarabildiği doğal seçilim filtresinden bahsetmekteyiz. Şeffaflık gibi özel bir güce sahip olmak, doğada oldukça sıra dışı bir kamuflaj anlamına gelmekte. Yani evet kısaca yine işin özü evrimde. Bir savunma mekanizması olarak bu canlıların kamuflaj olarak şeffaflaşmaları. Yani bukalemunlar gibi işi zor yoldan yapmıyorlar, zaten şeffaf oldukları için dünyanın en zor renklerinde dahi kamufle olabiliyorlar. Kanada, Hamilton'daki McMaster Üniversitesi'nden biyolog James Barnett, şeffaflığın kamuflajın doruk noktası olduğunu şöyle dile getiriyor: 

Şeffaf hayvanlar herhangi bir arka plana anında karışabilir. Yapması gerçekten zor. Işığın saçılmasını veya yansımasını en aza indirmek için tüm vücudunuzu değiştirmelisiniz.

Ayrıca kelebekler ile ilgili internette birçok muazzam belgeseller bulunmakta. Bir göz atmanızda fayda görmekle birlikte keyif alacağınızı da düşünüyorum.

Umarım yazımı okurken keyif almışsınızdır. Başka yazıda görüşmek dileğiyle!

AnasayfaHaberler

HABERLER

Dengede Kal

12 Mart

Sevinç Koleji Ataşehir Gürbüz Boy Kampüsü 1. sınıf öğrencilerimiz Beden Eğitimi öğretm

Devamını Oku
Dünya Ve Kıtalar

05 Mart

Sevinç Koleji Ataşehir Gürbüz Boy Kampüsü anasınıfı öğrencilerimiz bugün "Dünya ve Kıtalar" konus

Devamını Oku
Kutlama Kartı

31 Aralık

Sevinç Koleji Bahçeşehir kampüsü 2. Sınıf öğrencilerimiz, Türkçe dersinde kutlama kartı yazma kon

Devamını Oku
Oyunla Öğrenme

25 Kasım

Ataşehir Gürbüz Boy Kampüsü anasınıfı öğrencileri oynadıkları gölge ve ışık oyunu ile gölgelerin

Devamını Oku
Kültür Ve Miras

23 Kasım

Sevinç Koleji Bahçeşehir Kampüsü 4. Sınıf öğrencilerimiz, Sosyal Bilgiler dersinde "Kültür ve Mir

Devamını Oku
İzmir Yanındayız

16 Kasım

Sevinç Eğitim Kurumları olarak İzmir`de yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşlarımızın ihtiyaç

Devamını Oku
Let’s Go Code!

12 Kasım

Ataşehir Gürbüz Boy Kampüsü anasınıfı öğrencileri Kodlama derslerinde "Let’s go code!" oyunu ile

Devamını Oku

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası