aziz dizisi oyuncuları / Aziz Dizisi Oyuncuları Soğuk Havaya Aldırmadı - HABER24 - Son Dakika Haberler

Aziz Dizisi Oyuncuları

aziz dizisi oyuncuları

Aziz dizisi ilk tanıtımı yayınladı. Bu fragmanın ardından merak konusu olan dizi hakkında oldukça sık araştırma yapılmaktadır.

O3 Medya'nın yapımcılığını yaptığı dizinin yönetmen koltuğunda Recai Karagöz oturmaktadır. Senaristi ise Eda Tezcan'dır. 

Dizi Antakya'nın köklü ve zengin ailesi Payidar ailesi etrafında geçmektedir. 

Destan dizisi oyuncuları kim? Destan dizisi ne zaman? Destan dizisi hangi tarihi anlatıyor?Destan dizisi oyuncuları kim? Destan dizisi ne zaman? Destan dizisi hangi tarihi anlatıyor?

AZİZ DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR

Dizinin çekimleri Antakya ve Sakarya'da yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul'da da dizi için kurulu olan bir plato bulunmaktadır. 

AZİZ HANGİ TARİHİ ANLATIYOR?

20'inci yüzyılda gerçekleşen bir hikayeyi anlatmaktadır. Dizide Cumhuriyet'in ilanından sonra Fransız işgali altında olan Hatay'da geçen olaylar işlenmektedir. Dizide Mustafa Kelam Atatürk'e değinilmektedir. 

AZİZ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

İddialı bir fragman ile giriş yapan dizi 'Aziz' her Cuma Akşamı Show TV'de yayınlanmaktadır. 

AZİZ FİNAL Mİ YAPIYOR?

Aziz dizisinin 31 aralık Cuma akşamı olmayışı seyircinin kafasını karıştırdı. Dizinin final yapacağı düşünüldü. Ancak dizisinin final yapması şuan için söz konusu değil. 

AZİZ DİZİSİ NEDEN YOK? YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?

Sevilen dizi Aziz, yılbaşı tatilinden dolayı bugün ekrana gelmedi. Dizinin yeni bölümü 7 Ocak 2022'de yayınlanacak. 

AZİZ OYUNCU KADROSU

Aziz dizisinin oyuncu kadrosu şöyle... 

MURAT YILDIRIM ( AZİZ PAYİDAR)

Murat Yıldırım, dizide Aziz Payidar karakterine hayat vermektedir. 

SİMAY BARLAS (EFNAN)

Simay Barlas, Aziz dizisinde Efnan karakterini canlandırmaktadır. 

DAMLA SÖNMEZ (DİLRUBA)

Damla Sönmez, Aziz dizisinde Dilruba ismi ile seyirci karşısına çıkmaktadır. 

AHMET MÜMTAZ TAYLAN (GALİP PAYİDAR)

Ahmet Mümtaz Taylan, Aziz dizisinde Galip Payidar karakterini oynamaktadır. 

FIRAT TANIŞ (MONSİEUR PİEERRE)

Fırat Tanış, dizide Monsieur karakterine hayat vermektedir. 

Üç Kuruş dizisi oyuncuları kimdir? Üç Kuruş oyuncu kadrosunun hayatı... Pazartesi günler Üç Kuruş...Üç Kuruş dizisi oyuncuları kimdir? Üç Kuruş oyuncu kadrosunun hayatı... Pazartesi günler Üç Kuruş...

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

ensonhaber.com

Yeni sezonun başlamasıyla birlikte yepyeni ve birbirinden iddialı yapımlar, televizyon ekranlarında boy göstermeye devam ediyor.

Yönetmen koltuğunda Recai Karagöz'un oturduğu, yapımcılığını Saner Ayar'ın üstlendiği ve senaryosunu Eda Tezcan'ın kaleme aldığı Show TV'nin yeni dizisi Aziz, bu akşam itibarıyla ekran macerasına başlıyor.

Başrollerinde Murat Yıldırım, Damla Sönmez ve Simay Barlas'ın yer aldığı Aziz dizisi, bir adamın halkını yeniden özgürlüğüne kavuşturmasının ve gerçek aşkı bulmasının hikayesini ekranlara taşıyor.

Her Cuma akşamı izleyici ile buluşacak olan O3 Medya imzalı Aziz'in oyuncu kadrosu ve karakterleri merak ediliyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Fırat Tanış, Güven Murat Akpınar, Eren Hacısalihoğlu, Suzan Kardeş, Ayten Soykök, Elif Sönmez ve Füsun Demirel ve Meral Çetinkaya yer alıyor. Bu güçlü kadroya ayrıca Cenan Çamyurdu, Baran Akbulut, Haydar Köyel, Berkay Akın, Mehmet Avdan, Özgür Onan, İmren Şengel'in yer aldığı dizide kim, hangi karakteri oynuyor seyirciler tarafından araştırılıyor. İşte Aziz dizisinin oyuncu kadrosu ve karakter analizleri..

AZİZ DİZİSİNİN KONUSU

Antakya'nın en büyük ve tek halı üreticisi olan Payidar ailesinin oğlu Aziz Payidar (Murat Yıldırım) refah ve zenginlik içinde bir hayat sürdürmektedir. Fransız delegesi Mösyö Pierre'in (Fırat Tanış) oğlu Teğmen Andre'yi öldürmesiyle Aziz'in kaderi değişir; doğduğu toprakları, biricik aşkını kısacası sahip olduğu her şeyi geride bırakmak zorunda kalır.

İki yıl sonra öldü zannedilirken geri dönüşü herkes için beklenmedik olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Aziz sahip olduğu her şeyi kaybetmekle kalmamış, Fransız işgali altındaki Antakya bıraktığından daha kötü bir hal almıştır. Üstelik ilk aşkı Dilruba (Damla Sönmez) da amcası Galip Payidar'ın (Ahmet Mümtaz Taylan) oğlu Adem (Güven Murat Akpınar) ile nişanlanmıştır.

Her şeye sil baştan başlamak zorunda kalan Aziz, verdiği hayat mücadelesi ile küllerinden yeniden doğarken; basit bir köylü kızı olan Efnan'ın (Simay Barlas) beklenmedik bir şekilde hayatına girmesi ile duygusal anlamda da ikilemde kalacak, yaşadığı yoğun duygu karmaşası sonrasında zamanla hem kendini hem de gerçek aşkını bulacaktır.

AZİZ DİZİ KARAKTERLERİ

AZİZ PAYİDAR (MUAT YILDIRIM)

Ben Aziz... Soylu ve zengin Payidar ailesinin ilk erkek evladıyım. Kendimi bildim bileli başıma buyruk, dik başlıyım. Hiçbir kararı uzun uzun düşünerek vermedim. Daima kalbimi dinledim. Ben hayatım boyunca herkesin kabul ettiği değil, kendi kalbimin doğrularının peşinden gittim. Bu yüzden onlar bana her baktığında bencil, kibirli, asi Aziz'i gördü. Bense yansımama her baktığımda kendi hakikatinin arkasından giden Aziz'i... Herkesin hikayesi bir yerde değişir. Lakin hiç tanımadığım bir halıcı kızı kurtarmamın hayatımda çıkaracağı kasırgayı, hikayemin bu denli değişeceğini asla tahmin edemezdim. Hayatımın her bir parçası kuru bir yaprak gibi başka bir yere uçup savruldu. Ama ben yaşıyorum. Yaşayacağım. Düştüğüm yerden ayağa kalkmayı babamdan öğrendim.

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

DİLRUBA (DAMLA SÖNMEZ)

Ben Dilruba... Güzelliği nam salmış, ahu gözlü dilber... Paşazade torunu olarak geldim dünyaya. Ailem beni pamuklara sarıp sarmaladı. Sanki camdan yapılmış, narin, değerli bir mücevhermişim gibi üzerime titrerdi. Hayatta hiçbir şeyi arzu etmemiştim, zira annem hacet bırakmadan ayaklarımın ucuna sermişti. Hayatta yalnız bir şey istedim ben...

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

EFNAN (SİMAY BARLAS)

Efnan benim adım... Efnan cennetteki güzel gözlü kız demek... Anam cehennem gibi bi evde dünyaya getirmiş. Açlığın, fakirliğin, zulmün içene... Anam koymuş adımı. Dünyada veremediği cenneti adımda yaşatsın istemiş. Küçücüktüm öksüz kaldım. Ama söz verdim ben ağlamaycam, o zalım babama inat gülecem diye anamın mezarı başında. Talihim de hep kaş çatacak değil ya bana, elbet bir yerde gülecek yüzüme gülecek dedim. Gülmedi. Yokluk, sefalet, eziyet yakamı bırakmadı.

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

GALİP PAYİDAR (AHMET MÜMTAZ TAYLAN)

Ben Galip... Yüz yılı aşkındır Payidarların yuvası olan bu konakta dünyaya geldim. Bu ailenin reisiyim. Babamdan ilk öğrendiğim şey, içinde bulunduğumuz ahval ne olursa olsun, önce soyadımızı ve ata yadigarı bu evi ne pahasına olursa olsun ayakta tutmak… Babamın sözünü kulağıma küpe ettim. Fransız işgalinde duygularımla değil aklımla hareket ettim. Doğru ve akıllıca yaptığım hamlelerle Antakya’nın tek halı dokuma atölyesinin sahibi oldum. Yıkılmazdım hep. En yakınımdan, sevdiğim kadından, çocuklarımın anasından aldım en büyük yarayı. Bir tek o gün yıkıldım. Ona verdiğim cezayla başladı kabimin taşa dönmesi. Acımasız, öfkeli, zalim bir adam oldum. Artık kimse canımı yakamaz. Bir evlatlarım.. Benim tek zayıf yanım onlar artık. İkisi için de canımı vermeye razıyım. Hele ki Adem söz konusuysa akan sular durur. Yoluma çıkanı, rızkıma göz dikeni, emeğime el uzatanı, ihaneti affetmem. Bu kendi kanımdan ve soyumdan bir Payidar bile olsa gözünün yaşına bakmam üzerine basar, geçerim.

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

DELEGE PİERRE (FIRAT TANIŞ)

Ben Pierre... Bu şehrin tek söz sahibiyim… Antakya’nın ne dağında ne taşında benden habersiz tek bir kuş bile uçamaz. Bu şehirde böbürlenerek ve kibirden zırhımla gezerek onlara bu toprağın kime ait olduğunu hatırlatıyorum. Ben bu şehir için bedellerin en ağırını ödedim. Biricik oğlumun kanı bu şehrin toprağına karıştı. O benim hayatta ki tek dayanağımdı. Oğlum ölünce anladım, acıların en büyüğü insanın evladını kaybetmesiymiş. Hiç geçmeyen, hep kanayan derin bir yara kaldı ondan geriye. Oğlumun acısı yüreğimde bir korken, onun asıl katilinin dışarıda olduğunu öğrendim. Peki kimdi onu öldüren? Meydanda sallandırdığım o deli adam katili değilse, o zaman kim cesaret etti ona el sürmeye? Günlerce kafamı kurcalayan soruların cevabı basit bir köylü kızındaydı…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

ADEM PAYİDAR (GÜVEN MURAT AKPINAR)

Ben Adem Payidar… Galip Payidar’ın biricik oğlu… Tüm hayatım bu… Galip Payidar’ın oğlu olmaktan, asil soyadımdan başka bir vasfım yok benim. Kaderim o kuyuya düştüğüm gün değişti… Öyle korkmuştum ki oradan sadece bedenim çıkmış tüm benliğimi o karanlık kuyunun dibinde bırakmıştım… O günden sonra hayattan payıma düşen sadece yenilgi, hüsran oldu. Aziz hep ailenin cesur oğlu bense korkak zayıf çocuğu olarak zihinlere kazındım… Her şeyin en iyisi Aziz’in oldu. Ses etmedim… Ta ki gönlüm aşka düşene kadar. Kara sevdaydı benimki… Aziz’in ona olan aşkı neydi ki? Ben onu Mecnun’un Leyla’yı, Ferhat’ın Şirin’i, Kerem’in Aslı’yı sevdiği gibi sevdim… Öl dese ölecek, servetimi, canımı, gururumu ayaklarının altına serecek kadar sevdim… Çekip vursa beni, ölümüm Dilruba’nın elinden oldu diye sevinecektim… Aklını kaybetmiş gibi, bütün hücrelerimle sevmekti benimkisi… Anladım… Dilruba yoksa yaşamak haram bana… Dilruba’yı asla bırakmayacağım… Onun için Aziz’le, kardeşim dediğim adamla savaşacağım ve bu öyle bir savaş ki Dilruba’ya giden yolda benim için her şey mubah olacak….

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

KENAN (EREN HACISALİHOĞLU)

Ben Kenan… Acımasızlığın, adaletsizliğin tam ortasına doğdum… Doğduğum gün Payidarlar kıyametimi kopardı… Anamın döktüğü kanlı gözyaşlarını, kendi acılarımı, yaralarımı yıllarca içime gömdüm. Gömdükçe içimde bir dağ, kalbim bir taş oldu. Payidarlar bu devran hep böyle gidecek sanıyor. Lakin öyle bir şey yapacağım ki… O devranın çarkını kendime çevireceğim. Ben bu hayattan alacaklıyım… Hakkımı söke söke, can yaka yaka alacağım… Bundan böyle Aziz ne yapmak istese önünde ben olacağım… Başının girdiği her belanın, çektiği her sıkıntının, kaldığı her enkazın dibinde bir ayrık otu gibi biteceğim. O sökecek ben tekrar onun yanı başında, bıkmadan, usanmadan kök salacağım. Sadece Aziz’in değil, tüm Payidarların yanı başında duran, çocukluğumun ahı tutmuş gibi bela, anamın intizarının karşılığı gibi musibet olacağım. Payidarlar ayaklarıma kapanana kadar, bu aileyi soyadlarıyla bir yerin yedi kat dibine gömene kadar durmayacağım…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

NİGAR PAYİDAR (FÜSUN DEMİREL)

Ben Nigar. Galip’in ablasıyım. Payidarların güzeller güzeli biricik bahtsız kızı. İnsanın bahtı güzel olsun diye boşuna dememiş büyüklerimiz. Kız halaya çeker derler. Maksude’min de kaderi bana benzemiş. Gerçi o hepten kısmetsiz, ben bir yuva kurdum lakin ömürlü olmadı. Gencecik yaşta bir evlilik yaptım. Dillere destan bir düğünle evlendim. Daha yaptığımız düğün dilden dile konuşulurken kocam aniden hakkın rahmetine kavuştu. Çok göz yaşı döktüm, çok üzüldüm lakin gidene ne çare… Bir daha da ne yuva lafı ettim ne de yuva kurmaya meyil… Kendimi yeğenlerime, kardeşlerime adadım. Anaları gibi koruyup kolladım onları. Üçünü de evlat belleyip bağrıma bastım. Hep adaletli oldum. Sonra açık yürekli, lafını çekinmeden söyleyen biriyim. Yalan nedir bilmem. Bakmayın böyle dertli olduğuma aslında çoğu zaman komik, neşeli bir kadınım… Lakin onca dertten bağrım yapıştı… Önce Edip gidişiyle yaktı içimi. Sonra da Galip… Verdiği yanlış kararla hem kendini hem beni üzecek biliyorum… Ya çocuklar? Onlar her biri ayrı bir yürek sızısı benim için. Her biri izdivaç yolunda kendi felaketine doğru sürüklenirken ben elim kolum bağlı kaldım. Hangi birine yansın bu Nigar? Maksude’nin iki cihan bir araya gelse olmayacak sevdasına mı? Adem’in kendini göz göre göre ateşe atmasına mı? Yoksa her attığı adımda başını belalara koyan Aziz’e mi?

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

HATİCE ANA (MERAL ÇETİNKAYA)

Ben Hatice… Hatice ana derler bana… Ben hem erimi hem de aslan gibi üç evladı mı vatana şehit verdim. Şehit anası olmak kolay değildir. Yüreğin yanar cayır cayır da şehittir diye sabreder, Rabbine için yana yana hamd edersin... Bilirsin cennettedir ama yine de çok hasretlik çekersin… Bir boynu bükük, mazlum oğlum kalmıştı elimde lakin kaderde ona da bu toprakta şehadet şerbetini içmek varmış. Zülfikar’ıma çok yandı içim… Yavrum saftı, mazlumdu… Zalimin iftirasına, zulmüne uğradı. Kınalı kuzumu şehit ettikleri gün ben bir yemin ettim. “Gün gelecek Zülfikar zulmün boynuna dayanacak! Onu öyle birine verecem ki zalimin boynunu kesecek. Onu buradan sürecek. Ve ben o güne kadar bekleyeceğim” diye ant içtim. Bekledim de… Benim yiğit evlatlarım gitti lakin Allah’ın yeryüzündeki yiğitleri biter mi? Mevlam bana Aziz’i gönderdi… Aziz benim mazlum yavrumun dualarının kabulü, gönlünde yatan şehitliğin sebebiydi… Zülfikar’ı Aziz’in avuçlarına bıraktım. O bana oğul ben ona ana oldum. Yeri geldi sırdaş, yeri geldi yoluna yoldaş oldum… Ama Aziz en çok benim gönlümde ki yarama merhem, Allah’a ettiğim yeminimin umudu oldu.

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

AZİME (SUZAN KARDEŞ)

Ben Azime… Adım Azime ama ismimden fıtratıma zerre bir şey geçmemiş. Biraz tembelim laf aramızda. Elime de pek becerikli değelim. Yaptığım aşlar hep bulamaç gibi olur. Bundan ötürü diğer avratlar bana bulamaç Azime diye lakap takmış. Çok umurumda, sankim kendileri şakıtıyo. Aziz bey yaptıklarımı töbe ağzına komuyo. Bi benim lappuş herif gübür gübür yutuyo o kadan. Yani Cemo, benim uğursuz herif… Sarfoş pabıçın teki. Öyle faydasız ki gübre gibi deyecem ama gübreye hakaret olacak. O bile çiçeğin, sebzenin neyim dibine şifa oluyo da yerden ekin bitiyo. Bir birimizle dövüşmeden bir gün geçirdiğimizi bilmem. Edip beyim öldükten sonra az daha acımızdan ölecektik. Yine de tek bir konak Beyi gelin çalışın da karnınız doysun demedi. Mevlam halimize acıdı da Aziz bey çıkageldi. Gayrı bizi dövse de, sövse de, kovsa da töbe Aziz Beyimi bırakmayız…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

HANDAN (AYTEN SOYKÖK)

Ben Handan… Güzeller güzeli gülünce yüzünde güller açan kadın. Dilruba’nın annesiyim. Paşa torunu, bir saray hanımefendisi… Ben bu dünyaya gözlerimi açarken galip doğmuşum. Hayatta kaybetmek ne yenilmek ne hiç tatmadım. Tatmayacağımda. Herkes gül cemalime aldanıyor. Beni narin zarif bir inci çiçeği sanıyorlar. Lakin inci çiçeğinin ait olduğu yerden sökülüp atılmaya çalışıldığında tüm zehrini akıtarak öldüren bir çiçek olduğunu henüz bilmiyorlar. Karşılığında ödeyeceğim bedel ne olursa olsun ben kaybetmem. Çünkü hırs, tutku ve ihtiras hayat yolunda benim yoldaşım…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

MAKSUDE PAYİDAR (ELİF SÖNMEZ)

Ben Maksude… Payidar ailesinin tek kızı. Babam Galip Bey’in göz bebeği, kardeşimin kıymetlisi… Sessiz içme kapanık uysal bir kızdım hep. Annesiz büyümenin tesellisini hep halamın göğsünde dindirmeye çalıştım. Babam her ne kadar annemin yokluğunu kapatmaya çalışsa da benim içimde kanayan bir yara olarak kaldı. Annesiz büyümenin tesiri ile hep bir yuva kurma hayaliyle yaşadım. Lakin olmadı. Babacığım öyle titriyordu ki üzerime ne kimselere vermeye kıyabiliyor ne de benden ayrılmaya gönlü razı oluyordu. Gel zaman git zaman yaşım evlenme çağını biraz geçti. Anladım ki babam biricik kızına kimseleri yakıştırmayacak… Kıyıp da el oğluna veremeyecek. Bende ilmek ilmek işlediğim nakışlarımı, özenle hazırladığım çeyizlerimi, kalan son umutlarımı kapattım sandığa. Nasibimde yokmuş dedim. Kaderime boyun eğdim. Ta ki onu görene kadar… Nasıl oldu anlamadan Mustafa’ya gönlümü verdim. Mustafa beş çocuklu, yoksul bir adamdı. Babamın paşazadelere, soylulara yakıştıramadığı kızı gidip sıradan hem de beş çocuklu bir adama gönlünü kaptırmıştı. Hiç ummazdım; Bir gün bizi aşkı uğruna geride bırakıp çekip giden annemi…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

MUSTAFA (BARAN AKBULUT)

Ben Mustafa… Beşi bi yerde derler bana. Eş dost oğlanlar yüzünden taktılar bu adı… Allah uzun ömür versin beş evladım var. Hanımım erkenden göçüp gidince biz altı erkek kalıverdik bi anda ortalıkta. Allah var, etraftan çok dediler seni helal süt emmiş biriylen baş göz edelim diye amma benim içime sinmedi. Gönlüme sığmadı dedikleri. Ben kendim bakarım evlatlarıma dedim. Hep çalıştım didindim. Sonunda Galip beyin yanında kalfa başı oldum. Lakin hiç ummadık bir şey oldu. Galip Bey’in kızı Maksude’ye gönül verdim. Gönlüme; “yahu dedim sen kim koskoca bey kızı kim, yapma etme, yanarsın” dedim amma yok laf dinletemedim. Maksude’yle hislerimiz karşılıklı lakin bu sevdanın sonu yok. Onun gibi Bey kızını yakıştırıp da koyarlar mı yanıma?

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

CEMAL (CENAN ÇAMYURDU)

Ben Cemal. Buralarda herkes Cemo der bana. Dünyaya gelmişim gelmesine de soran olaydı bey oğlu olmadıktan sonra töbe gelmezdim. Kader işte, bi marabanın oğlu olarak düştük bu hayata. Marabanın oğlundan ne olur? Ben size deyim; hiç bi şey. Benden de hiç bi şey olmadı. Aziz beyin çiftliğinde başımı sokacak bi damım birde boğazımdan geçen üç beş lokmadan başka bi şeyim yok. Haa bir de güp karısı ( cadı gibi) bi karım var. Biraz tembelim. Benim suçum değil amma. Ne yapayım? Çalışmak yok fıtratım da. Mevlam öyle münasip görmüş. Piyizlenmeyi pek severim. Bir köşede kıvrılıp şekerleme yapmayı da… Sonra dedikoduyla da aram iyidir. Bu yüzden kulağım deliktir. Pek güven olmaz bana. Kimin gemisine biner onun türküsünü çığırırım. Bi tek şey yazmaz benim kitabımda. Yediğim tasa pislemem ben. Bundan ötürü gayri ölürüm lakin yine de bırakamam Aziz Beyimi…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

SELAHATTİN (HAYDAR KÖYEL)

Ben Selahattin… Buralarda herkes Dayı der bana… Kenan’ın akıl hocası, duyan kulağı, gören gözüyümdür ben. Pek sevildiğim söylenemez. Neticede onlar için günün sonunda haramla abat olan bi meyhaneciyim ben. Sanırlar ki harama bulaşanın hiç helal yolu yoktur. Burada herkes bilir, ben Fransızların adamıyım. Benim meyhaneme gelirler. Güvenirler bana. Bugüne kadar hiç yamuğum olmadı onlara. Benim mekanda çekerler kafayı, çakır keyif oldular mı bildikleri ne var ne yoksa dökerler ortaya.. Bundan sebep bu şehirde bilmediğim sır yoktur benim. Bizim halktan sırf Fransızlarla yakınım diye gün geldi yüzüme tükürende oldu, arkamdan sövende. Umurumda olmadı. Ben baktım kendi gemimi yürütmeye… Lakin beni hor görenleri bir bir kazıdım aklıma. Gün gelecek devran dönecek. Bende o gün bir bir hesabımı göreceğim elbet…

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

ASLAN (BERKAY AKIN)

Ben Aslan… Galip Beyin sağ kolu sayılırım. Payidar köşkünün kahyasıyım. Bu evde her işe önce ben koşarım. Her vukuattan önce ben haber alırım. Çarşıya pazara gittim mi diğer evlerin çalışanlarıyla dedikodu yapmaya bayılırım. Ee başka türlü nereden bileceğim bunca sırrı? Herkesten önce haberleri öğrenirim. Çünkü Galip Beyim eline boldur. Sakınmaz. Haber muştuluysa uçarak gider müjdemi gani gani alırım. Yok değil, şer ise kulağımın üstüne yatarım. Dedikoduyu da parayı da her ne kadar sevsem de çalıştığım evin beylerine de hanımlarına da sadığım. Başkalarından haberleri alırım lakin Payidarların köşkünde olup bitenden zerre bahis açamam. Maazallah şehirde işsizlik, fakirlik kol gezerken, gözümün yaşına bakmadan koyuverirler kapıya. Bundan ötürü gırtlağımı kesseler yine konuşturamazlar, töbe evin içinde olanı anlatmam kimselere… Yine de söz vermeyeyim. Bana belli olmaz.

Aziz dizisi oyuncu kadrosu ve karakterleri

show tvdamla sönmez

Google News ile Takip Et

2022 TAM LİSTE Aziz dizisi Erkek, Kadın, Çocuk Oyuncuları! AZİZ DİZİSİ OYUNCU KADROSU!

Oyuncu kadrosu ve karakterler

  • Aziz Payidar - Murat Yıldırım
  • Dilruba - Damla Sönmez
  • Efnan - Simay Barlas
  • Galip Payidar - Ahmet Mümtaz Taylan
  • Monsieur Pierre - Fırat Tanış
  • Adem Payidar - Güven Murat Akpınar
  • Kenan - Eren Hacısalihoğlu
  • Handan - Ayten Soykök
  • Nigar Hala - Füsun Demirel
  • Hatice Ana - Meral Çetinkaya
  • Mustafa - Baran Akbulut
  • Maksude Payidar - Elif Sönmez

Simay Barlas Kimdir?

5 Mayıs 1998 olan Simay Barlas, İlk eğitimlerini İstanbul’da tamamladı. Daha sonra hayali olan oyunculuk için, Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nü kazanarak, eğitim görüp, mezun oldu. 

Bir çok katalog çekiminde yer almış aynı zamanda hem reklam hemde dizilerde rol almıştır.Katalog çekimlerinin bulunduğu markalar Sevenhill, Hasırcılar gibi markalardır.

Yer almış olduğu reklam filmlerinden ilki Uludağ Reklamı ardından ise Rocco reklamıdır.Bu reklamların ardından ise son olarak Vekta marka Isıtıcı reklamında oynamıştır.

Oyunculuğunun henüz daha çok başında olmasına rağmen bir çok alanda görev almayı sürdürmektedir.İlk olarak Paramparça dizisinde cok kısa süre bir oyunculuk yapmış olan isim en son ise Hayat Bazen Tatlıdır dizisinde rol almıştır.Bu dizi Star tv ekranlarında olup tanınmış bir çok ünlü isim bu dizinin kadrosunda yer almıştır.

Oyunculuk hedeflerinden ilki bir sinema filminde oynamak olan oyuncunun, diğer hedefi ise başarı sağlayarak ödül almaktır.

Ünlü isim kahverengi bir saça ve kahverengi bir gözlere sahiptir.Sadece oyunculuk değil modellikte yapmaktadır.Boyu 1,66 cm olan oyuncunun kilosunun ise 48 olduğunu söyleyelim.

Rol Aldığı Diziler

  • 2015 – Paramparça
  • 2016 – Hayat Bazen Tatlıdır
  • 2017 – Adı Efsane

Damla Sönmez Kimdir?

3 Mayıs 1987 İstanbul doğumlu olan Damla Sönmez Çerkes kökenlidir.Türk oyuncu St. Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne Üniversitesi’nde başladığı tiyatro eğitimini Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak tamamladı.

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman, 1 yıl da piyano dalında öğrenim gördü. New York Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalıştı.

2009 yılında “Bornova Bornova” filmindeki rolüyle 46. Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”,  Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde “Umut Veren Genç Yetenek”,  Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde “Genç Cadı” ödüllerini aldı.

2015 yılında 18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'de, festivalin Festival Genç Başkanı görevini yürütürken, “Deniz Seviyesi” filmindeki rolüyle de 21. Altın Koza Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivali (MIFF) 'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerinin sahibi oldu.

Pürtelaş’ın “Constellations/Parçacıklar” adlı oyunu, 2012 yılında Tiyatro Yanetki’nin “Yalnız Batı” adlı oyunuyla başlayan, sonrasında 2014 yılında "Savaş" oyunuyla devam eden profesyonel tiyatro hayatının üçüncü oyunudur. “Savaş” oyunundaki rolü ile Yeni Tiyatro Dergisi’nden “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır.

Sönmez, tiyatro ve sinema ile birlikte televizyon dizilerinde de yer almaktadır. Gece Gündüz, Türkan, Bir Aşk Hikayesi ve Güllerin Savaşı gibi diziler ile birlikte 2019 yılından beri Çukur dizisinde rol alırken aynı yıl içerisinde Netflix yapımı Rise of Empires: Ottoman mini dizisinde de yer aldı.

Rol Aldığı Film ve Diziler

Filmleri:

  • 2009 Kampüste Çıplak Ayaklar Ebru Yardımcı karakter
  • 2009 Bornova Bornova Özlem Başrol oyuncusu
  • 2010 Çakal Deniz Yardımcı karakter
  • 2010 Mahpeyker: Kösem Sultan Kösem Sultan Başrol oyuncusu
  • 2012 Kurtuluş Son Durak Tülay Başrol oyuncusu
  • 2012 Uzun Hikâye Ayla Başrol oyuncusu
  • 2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi Defne Başrol oyuncusu
  • 2014 Deniz Seviyesi Damla Başrol oyuncusu
  • 2017 Taksim Hold'em Defne Başrol oyuncusu
  • 2017 Ayla Nuran Başrol oyuncusu2018
  • Sibel Sibel Başrol oyuncusu

Dizileri:

  • 2004 Camdan Pabuçlar Gülçin Yardımcı karakter
  • 2004 Omuz Omuza Pelin Yardımcı karakter
  • 2005 Kapıları Açmak Gülşen Yardımcı karakter
  • 2006 Şarkılar Susmasın Aycan Yardımcı karakter
  • 2006 Sahte Prenses Sedef Yardımcı karakter
  • 2006-2007 Fırtınalı Aşk Melda Talay Yardımcı karakter
  • 2008 Emret Komutanım Karamel Yardımcı karakter
  • 2008-2009 Gece Gündüz Pınar Yardımcı karakter
  • 2010-2011 Türkan Turhan Yardımcı karakter
  • 2012 Şubat Gelin Yardımcı karakter
  • 2013-2014 Bir Aşk Hikayesi Ceylan Başrol oyuncusu
  • 2014-2016 Güllerin Savaşı Gülru Çelik Sipahi Başrol oyuncusu
  • 2017 Aşk ve Gurur Zeynep Başrol oyuncusu
  • 2018 Masum Değiliz Selin Başrol oyuncusu
  • 2019-2021 Çukur Efsun Koçovalı Başrol oyuncusu
  • 2020 Alev Alev Kendisi Konuk Oyuncu
  • 2021- Aziz Dilruba Başrol Oyuncusu

Kısafilmelri:

  • 2011 Alala Kardeş
  • 2011 Korkuluk Kadın

İnternet Dizileri:

  • 2017 7 Yüz Pınar BluTV de yayınlanan dizide bir bölüm yer almıştır
  • 2020 Rise of Empires: Ottoman Ana Başrol oyuncusu
  • 2021 Saygı Arya Başrol Oyuncusu

Rol Aldığı Reklamlar:

  • 2004 Orkid
  • 2016 LCW - Geri Sayım Başladı Seslendirme
  • 2017 Becel - Kalbini Sev Seslendirme
  • 2020 L'Oréal Paris

    Tiyatro çalışmaları:
  • 2008 Sürmanşet Sinan Tuzcu Arif Akkaya Yönetmen Asistanı
  • 2009 Alışveriş ve S***ş / Shopping and F***ing Mark Ravenhill Murat Daltaban Proje
  • Tasarım / Dramaturg
  • 2012 Yalnız Batı Martin McDonagh Serkan Üstüner Girleen
  • 2014 Savaş Lars Noren Serdar Biliş Benina
  • 2016 Parçacıklar Nick Payne Tamer Can Erkan Marianne
  • 2017 Bi Parça Plastik Marius von Mayenburg Sündüz Haşar Proje Koordinatörü
  • 2021 Hamlet William Shakespeare İbrahim Çiçek Ophelia Dijital Sahne

Seslendirme Çalışmaları:

  • 2020 Boodio app Sabahattin Ali'nin 'Kazlar' adlı öyküsü
  • 2020 Storytel 'Ben Kirke'- Madeline Miller

Ödülleri:

  • 2015 – 15. Uluslararası Milano Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu
  • 2014- Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri/ Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu
  • 2014 – 21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu
  • 2010 – 15. Sadri Alışık Ödülleri /Umut Veren Oyuncu
  • 2009 – 46. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  • 2009 – Siyad Ödülleri /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
  • 2010 – Yeşilçam Ödülleri / Genç Yetenek
  • 2018 _ 25. Uluslararası Adana Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (Sibel)

MURAT YILDIRIM KİMDİR?

13 Nisan 1979 tarihinde Konya'da dünyaya gelen Murat Yıldırım, aslen mardinlidir. Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım,  Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümününden mezundur. Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı.

Televizyonda ilk oyunculuk deneyimini 1999 yılında yayınlanmaya başlayan Ayrılsak da Beraberiz dizisi ile yaşayan Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi ancak bu evlilik 4 yıl sonra sonlandı. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile 13 Kasım 2016'da ikinci evliliğini yaptı.

Son olarak Atv ekranlarında yayınlanan “Kim Milyoner Olmak İster?” adlı yarışma programını sunmaktadır. 

Koç burcu olan Murat Yıldırım, boyu 1.82 cm, 72 kg'dır.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

  • 2017 – İlk Öpücük (Hakan) (Sinema Filmi)
  • 2017 – Ayla (Üsteğmen Mesut) (Sinema Filmi)
  • 2016 – Sonsuz Aşk (Can) (Sinema Filmi)
  • 2016 – Kocan Kadar Konuş: Diriliş (Sinan) (Sinema Filmi)
  • 2015 – Kocan Kadar Konuş (Sinan) (Sinema Filmi)
  • 2015 – Gecenin Kraliçesi (Kartal) (TV Dizisi)
  • 2015 – Ahirim Sensin (Kartal) (TV Dizisi)
  • 2014 – Kırımlı (Sinema Filmi)
  • 2012 – Suskunlar (Ecevit) (TV Dizisi)
  • 2012 – Bağ Bozumu (Kendisi) (Sinema Filmi)
  • 2010-2011 – Aşk ve Ceza (Savaş) (TV Dizisi)
  • 2009 – EY Aşk Neredesin? (Çetin) (TV Dizisi)
  • 2008 – Güz Sancısı (Behçet) (Sinema Filmi)
  • 2007-2008 – Asi (Demir) (TV Dizisi)
  • 2006 – Fırtına (Ali) (TV Dizisi)
  • 2006 – Araf (Cenk) (Sinema Filmi)
  • 2005 – Organize İşler (Tabutçu) (Sinema Filmi)
  • 2004 – Büyük Yalan (Okan) (TV Dizisi)
  • 2004 – Bütün Çocuklarım (Mesut) (TV Dizisi)
  • 2003 – Ölümsüz Aşk (Sedat) (TV Dizisi)
  • 2003 – Patron Kim? (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)
  • 2003 – Hayat Bilgisi (Yardımcı Oyuncu) (TV Dizisi)
  • 1999-2003 – Ayrılsak da Beraberiz (TV Dizisi)

Ahmet Mümtaz Taylan Kimdir?

12 Eylül 1965 Ankara doğumlu Türk oyuncu ve yönetmen olan Ahmet Mümtaz Taylan ilköğretim ve lise eğitiminden sonra 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

1989-1993 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı. Devlet Tiyatroları'nda çeşitli zamanlarda, sanat yönetmeni yardımcısı, sanat yönetmenliği, genel müdür danışmanlığı gibi görevler üstlendi.

1996 yılından itibaren çeşitli televizyon ve sinema yapımlarında çeşitli roller oynamıştır. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği'nin (DETİS) kurucu üyesidir. Kurulduğu dönem genel sekreter olduğu DETİS'in seçilmiş ilk genel başkanı olmuştur.

Misafir oyununu sahneleyişiyle 2002 İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü kazanmıştır.

2006 yılında Devlet Tiyatroları'ndan istifa etti.

Televizyonda Kurşun Yarası, Çapkın, Ezo Gelin gibi onlarca dizide yer alsa da, Leyla ile Mecnun dizisindeki "İskender" rolü ile yaygın tanınırlık kazandı. Leyla ile Mecnun'un yayından kaldırılmasıyla aynı kadro Ben de Özledim adlı diziyle geri dönmüştür.

Taylan, sinemada da önemli filmlerde yer aldı. Bunlardan Nuri Bilge Ceylan'ın 2011 yapımı Bir Zamanlar Anadolu'da filmi, 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışacak filmler arasına girdi ve ikinci büyük ödül olan Cannes Film Festivali Büyük Ödülü'nü kazandı.

Ömer Vargı'nın İnşaat (2004) filmindeki rolüyle 36. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü adaylığı, İnan Temelkuran'ın Made in Europe (2007) filmindeki rolüyle 15. Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Ahmet Haluk Ünal'ın 2011 yapımı Saklı Hayatlar filmindeki rolü ile Rusya-Tataristan’daki 8. Uluslararası Kazan Müslüman Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünükazandı.

Yılmaz Erdoğan'ın Oscar aday adayı olan Kelebeğin Rüyası (2013) filminde de rol almıştır. 2020 yılında Gelincik filmi ile Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.

Ayçin İnci ile 2007'de evlenmiş, Mart 2012'de boşanma davası açılmıştır.

Rol aldığı tiyatro oyunları

  • Eşşek Arıları: Aristophanes - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2000
  • Azizname'95: Aziz Nesin\Yücel Erten - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1995
  • Memuroğlu: Diçer Sümer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1995
  • Bernarda Albanın Evi: Federico Garcia Lorca - Theater an Der Ruhr - 1993
  • Cengizhan'ın Bisikleti: Refik Erduran - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Fareler ve İnsanlar: John Steinbeck - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Mustafa: Orhan Asena - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Sarıpınar 1914: Turgut Özakman - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1991
  • Misafir: Bilgesu Erenus - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1991
  • Ada (oyun): Athol Fughard - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1990
  • Yunus Emre: Recep Bilginer - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1989
  • Pollyanna: Elenor Porter

Yönettiği tiyatro oyunları

  • Keşanlı Ali Destanı - Sadri Alışık Tiyatrosu - 2012
  • Caligula: Albert Camus - Eskişehir Şehir Tiyatrosu - 2008
  • Buzlar Çözülmeden: Cevat Fehmi Başkut - Konya Devlet Tiyatrosu - 2007
  • Zengin Mutfağı: Vasıf Öngören - Erzurum Devlet Tiyatrosu - 2005
  • Pabuçcu Ahmed'in Garip Maceraları: İskerleç - Ankara Devlet Tiyatrosu - 2003
  • Scapin'in Dolapları: Molière - Erzurum Devlet Tiyatrosu - 2003
  • Olagan Mucizeler: Kubiay Tuncer - Açık Tiyatro - 2001
  • Misafir: Bilgesu Erenus: Eskişehir Şeehir Tiyatrosu - 2001
  • Olagan Cinayetler: Jules Feiffer - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1998
  • Cengizhan'ın Bisikleti: Refik Erduran - Diyarbakır Devlet Tiyatrosu - 1992
  • Ada (oyun): Athol Fughard - 1990
  • Hayvanat Bahçesi: Edward Albee

Rol aldığı sinema filmleri

  • Organize İşler Sazan Sarmalı (2019)
  • Ölümlü Dünya: Ali Atay - (2018)
  • Daha: Onur Saylak - (2017) [4]
  • Kırık Kalpler Bankası: Onur Ünlü - (2016)
  • Kelebeğin Rüyası: Yılmaz Erdoğan - (2013)
  • Sen Aydınlatırsın Geceyi: Onur Ünlü - (2012)
  • Kurtuluş Son Durak: Yusuf Pirhasan - 2011
  • Bir Zamanlar Anadolu'da: Nuri Bilge Ceylan - (2011)
  • Saklı Hayatlar: Ahmet Haluk Ünal - (2011)
  • Ben Hatice: Deniz Durul Metin - (2011-kısa film)
  • Kars öyküleri: Zehra Derya Koç\Ülkü Oktay\Özcan Alper\Emre Akay\Ahu Öztürk - (2010)
  • Adını Sen Koy: Tuna Kiremitçi - (2010)
  • Kaptan Feza: Ümit Ünal - (2010)
  • Ejder Kapanı: Uğur Yücel - (2010)
  • Sonsuz: Cemal Şan - (2009)
  • Gölgesizler: Ümit Ünal - (2009)
  • Kadri'nin Götürdüğü Yere Git: Cem Özer - (2008)
  • Zeynep'in Sekiz Günü: Cemal Şan - (2008)
  • Geçerken Uğradım: Ceyda Aslı Kılıçkıran - (2007-kısa film)
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım: Hamdi Alkan - (2007)
  • Made in Europe: İnan Temelkuran - (2007)
  • Mavi Gözlü Dev: Biket İlhan - (2007)
  • Eve Dönüş: Ömer Uğur - (2006)
  • Cenneti Beklerken: Derviş Zaim - (2006)
  • Emret Komutanım Şah Mat: Taner Akvardar - (2006)
  • Anlat İstanbul: Ömür Atay - (2006)
  • Avrupa'da Bir Günün: Hannes Stöhr - (2005)
  • Şaşkın: Şahin Alparslan - (2005)
  • Sen Ne Dilersen: Cem Başeskioğlu - (2005)
  • Beyza'nın Kadınları: Mustafa Altıoklar - (2005)
  • Hırsız Var!: Oğuzhan Tercan - (2004)
  • Okul: Yağmur Taylan\Durul Taylan - (2005)
  • Yazı Tura: Uğur Yücel - (2004)
  • İnşaat: Ömer Vargı - (2004)
  • İstanbul Kanatlarımın Altında: Mustafa Altıoklar - (1996)
  • Gazino Bülbülü: Engin Temizer - (1985)

Rol aldığı dizi filmler

  • Aziz: - (2021)
  • Ölüm Zamanı: - (2021)
  • Arıza: Haşmet - (2020 - 2021)
  • Alef: Settar - (2020)
  • Halka: Cemal Sandıkçı - (2019)
  • Vatanım Sensin: Kazım Karabekir - (2018) (Konuk Oyuncu)
  • İnsanlık Suçu: Sami Gökdemir - (2018)
  • Hayat Sırları: Mustafa - (2017)
  • Saruhan: (2016)
  • Hayat Şarkısı: Bayram Cevher - (2016 -2017)
  • Çırağan Baskını (2014)
  • Güzel Köylü: Hüsnü Alkan (2014)
  • Cinayet: Serdar Akar - (2014)
  • Ben de Özledim: Onur Ünlü - (2013)
  • İşler Güçler: Selçuk Aydemir - (2012) (Konuk Oyuncu)
  • Kötü Yol: Nisan Akman - 2012
  • Behzat Ç: Serdar Akar - 2011
  • Leyla ile Mecnun: Onur Ünlü - (2010-2013, 2021-)
  • Ateşe Yürümek: Cankat Ergin - (2010)
  • Son Bahar: Nihat Durak - (2008)
  • Hayat Apartmanı: Hüdaverdi Yavuz\Atilla Cengiz - (2007)
  • Başımın Belası: Tuğba German - (2007)
  • Ezo Gelin: Uluç Bayraktar - (2006)
  • Daha Neler: Birkan Uz - (2006)
  • Kınalı Kuzular: Tunç Davut - (2006)
  • Avrupa Yakası: Jale Atabey - 2006
  • Çapkın: Bora Onur - (2005)
  • Kayıp Aşıklar: Veli Çelik - (2004)
  • Sahra: Volkan Kocatürk - (2004)
  • Arapsaçı: Davut Coşkun - (2004)
  • Kurşun Yarası: Sadullah Celen\Özer Kızıltan - (2003)
  • Çaylak: Nihat Durak - (2002)
  • Kumsaldaki İzler: Veli Çelik - (2002)
  • Zeybek Ateşi: Veli Çelik - (2002)
  • Baba: Yağur Taylan\Durul Taylan - (2002)
  • Yılan Hikayesi: Nihat Durak - (2000)
  • Barbunya Nuri: 2000

İnternet programı

Nuri Fırat Tanış Kimdir?

5 Mayıs 1975 İstanbul Doğumlu olan Nuri Fırat Tanış İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunududur.

Oyuncu Nuri Fırat Tanış, tiyatroya lise döneminde Mehmet Beyazıd Lisesi'nde başladı.

Bir süre Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptığı 1998-2001 yılları arasında Başar Sabuncu, Mehmet Ulusoy, Kemal Kocatürk gibi yönetmenlerle çalıştı. 2000-2010 tarihleri arasında Sır Çocukları-2002, Tramvay-2003, Beyaz Melek, Dilber'in Sekiz Günü, Vay Arkadaş-Manik, Tik, Dildo sinema filmlerinde ve Adem ile Havva, Radyo-Madyo, Yedi Tepe İstanbul, Felek Ne Demek, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Ihlamurlar Altında, Menekşe İle Halil, Geniş Aile televizyon yapımlarında rol aldı.

Müzik alanında da çalışmaları olan sanatçının sözü-müziği kendine ait olan çalışmaları Emre Altuğ, Levent Yüksel, Gülay gibi yorumcular tarafından seslendirilmiştir.

1 Ekim 2012'de kurulan günlük soL Gazetesi'nin kültür sayfasında 3 Aralık 2012'den itibaren köşe yazarlığı yapmaktadır.

10 Haziran 2013 itibarı ile dizi oyunculuğunu bıraktığını açıklamış, buna sebep olarak televizyon kanallarının 2013 Taksim Gezi Parkı protestolarına yeterli yayın saati ayırmamasını göstermişti.

Film ve Diziler

  • Aziz - 2021
  • Aşk Taktikleri - 2021
  • Arıza - 2020 (Cabir) Konuk Oyuncu
  • 9 Kere Leyla - 2020 (Mahdum)
  • İstanbullu Gelin - 2017-2019 (Adem Sezgin)
  • Geniş Aile: Her Türlü - 2016 (Koyu Bilal)
  • Somuncu Baba: Aşkın Sırrı - 2016 (Meczup)
  • Olaylar Olaylar - 2016
  • Hep Yek - 2016
  • Rus'un Oyunu - 2016
  • Mavi Gece - 2016
  • Öğrenci İşleri - 2015
  • Yeşil Deniz - 2015
  • Takım: Mahalle Aşkına - 2015
  • Geniş Aile: Yapıştır - 2015 (Koyu Bilal)
  • Yapışık Kardeşler - 2014
  • Ulan İstanbul - 2014 (Konuk Oyuncu)
  • Karınca Kapanı - 2014
  • Sürgün İnek - 2014
  • F Tipi film - 2012
  • Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam - 2012 (Patrona Halil)
  • Bir Zamanlar Anadolu'da - 2011
  • Devrimden Sonra - 2011
  • Vay Arkadaş - 2010 (Tik)
  • Geniş Aile - 2009 (Koyu Bilal)
  • Dilber'in Sekiz Günü - 2008
  • Beyaz Melek - 2007
  • Menekşe ile Halil - 2007
  • Felek Ne Demek? - 2006
  • Tramvay (film) - 2006
  • Yolda/Rüzgâr Geri Getirirse - 2005
  • Ömer Seyfettin: Fon Sadristsyn Karısı ve Oğlu - 2005
  • Ihlamurlar Altında - 2005
  • Aşka Sürgün - 2005
  • Şeytan Ayrıntıda Gizlidir - 2004
  • Kin ve Gül - 2003
  • Sır Çocukları (Velid) - 2002
  • Yeditepe İstanbul - 2001

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

  • Martı - 2017
  • Ayrılık - 2017
  • Gelin Tanış Olalım - 2016
  • E-mülteci.com - 2016
  • Testosteron - 2008
  • Hırçın Kız - 2006
  • Barış (oyun) - 2002
  • Woyzeck

Ödülleri

  • Testosteron
  • 2009 İsmail Dümbüllü Ödülü
  • Dilber'in Sekiz Günü
  • 3.İpekyolu Film Festivali (Ulusal Altın Karagöz Film Yarışması), 2008, En İyi Erkek Oyuncu 20. Ankara Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • 2008 Dilber’in Sekiz Günü
  • Sır Çocukları
  • 14. Ankara Film Festivali, 2002,Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu
  • 39. Antalya Film Festivali, 2002, En İyi Erkek Oyuncu
  • İskenderiye Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
  • 22. İstanbul Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu
  • 24. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2002, Umut Veren Genç Oyuncu

Güven Murat Akpınar Kimdir?

25 Kasım 1988 Ardahan doumlu olan Türk oyuncu Güven Murat Akpınar, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim görmüştür. Caner Özyurtlu ile aynı dönemdedir. Fakat lisans eğitimini henüz tamamlamamıştır.

Ailesi o çocukken İstanbul'a taşınmıştır. Suskunlar dizisinde Iska karakterini canlandırmıştır.

2014'te; 18. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Genç Kuşak Sanatçısı, 2. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde ise Yardımcı Rolde Yılın Erkek Oyuncusu kategorisinde adaylık elde etti.

Rol Aldığı Diziler

  • 2021 Ayak İşleri Evren
  • 2020 Yeni Hayat Altın Beylice
  • 2017 İstanbullu Gelin Osman Boran
  • 2014 Boynu Bükükler (dizi) Sarı Menderes
  • 2012 Suskunlar Iska İbrahim
  • 2011 Bizim Yenge Zaferz

Ayten Soykök Tokgöz Kimdir?

2 Şubat 1975 İstanbul doğumlu olan Türk oyuncu Ayten Soykök Tokgöz, eğitimini Müjdat Gezen Tiyatrosunda aldı.

1997 yılında dizisi olarak Baba evi dizisinde Özlem rolü ile oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ruhsar, Sıdıka ve Yasemince'de de roller alan Ayten Soykök, 1998'de Üçüncü Sayfa ve 2000 yılında Metin Akpınar'ın oynadığı Abuzer Kadayıf filmlerinde de rol aldı.

2003 yılında başrollerinde Gülben Ergen ve Ali Sürmeli'nin oynadığı Hürrem Sultan dizisinde ki Hatice Sultan karakteri ile tanınan bir yüz haline geldi.

2007-2008 döneminde Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisinde Enise karakterini canlandıran, Ayten Soykök, 2010-2013 döneminde ise başrollerde; Tolgahan Sayışman, Serenay Sarıkaya ve Selen Soyder'in oynadığı Lale Devri dizisinde 4 sezon boyunca Reyhan Ilgaz rolünü canlandırdı. 2013 Temmuz ayında diziden ayrıldı.

Ayten Soykök, 2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası filminde rol aldı.

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • 2013 Kelebeğin Rüyası
  • 2011 Kurtuluş Son Durak - Gülnur
  • 2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Handan Sultan
  • 2010-2013 Lale Devri - Reyhan Ilgaz
  • 2007-2008 Dudaktan Kalbe - Enise
  • 2006 Reyting Kasabası
  • 2006 Doktorlar - Ebru
  • 2004 Çemberimde Gül Oya - Mine
  • 2004 Kayıp Cennet İnsanları
  • 2003 Mühürlü Güller
  • 2003 Hürrem Sultan - Hatice Sultan
  • 2003 Giz - Güneş
  • 2002 Sır Kapısı
  • 2002 Bulut Bey - Tuba
  • 2001 Tatlı Hayat - Zarife
  • 2000 Abuzer Kadayıf
  • 1999 Ayrılsak da Beraberiz
  • 1998 Üçüncü Sayfa
  • 1997 Yasemince
  • 1997 Sıdıka - Arzum
  • 1997 Ruhsar
  • 1997 Baba Evi - Özlem

Meral Çetinkaya Kimdir?

5 Mart 1945 Bursa doğumlu olan Meral Onuktav Çetinkaya, Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları gibi topluluklarda çalıştı. 1992 yılında oyuncu Yavuzer Çetinkaya ile evlendi, aynı yıl eşi kalp krizi nedeniyle vefat etti.

Meral Çetinkaya, sinema oyunculuğuna 1962 yılında Kısmetin En Güzeli adlı filmle başladı. 1986 yılında Sızı adlı dizi ile ilk dizi deneyimini yaşadı. En büyük çıkışını 1989 yılından itibaren birkaç sezon sürekli rol aldığı Bizimkiler dizisinde canlandırdığı Ayla karakteri ile yakaladı.

Meral Çetinkaya, sonraki yıllarda 50’nin üzerinde film ve dizide rol aldı. Vizontele, Binbir Gece, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizilerinden sonra Mahsun Kırmızıgül’ün Mucize filminde önemli bir rol üstlendi. 2016 yılında Star Tv’nin en önemli dizisi Anne’de yer aldı. 2017’de İstanbullu Gelin dizisine Ülfet Kavaklı olarak dahil olmuş ve çok sevilmiştir.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

  • Dalgalar ve İzler (Sinema Filmi 2019)
  • İlginç Bazı Olaylar (TV Dizisi 2021)
  • Just Different (Sinema Filmi 2019)
  • Çukur (Makbule, TV Dizisi 2019-2020)
  • Atiye (Zühre, TV Dizisi 2019)
  • Mucize 2: Aşk (Hazar, Sinema Filmi 2019)
  • Sibel (Narin, Sinema Filmi 2018)
  • Çukurdere (TV Dizisi 2018)
  • Mehmed: Bir Cihan Fatihi (Daye Hatun, TV Dizisi 2018)
  • Bir Mucize Olsun (TV Dizisi 2018)
  • İstanbullu Gelin (Ülfet Hala, TV Dizisi 2017-2018)
  • Çukur (Makbule, TV Dizisi 2017-2020)
  • Murtaza (Sabure, Sinema Filmi 2017)
  • Geçmişteki Sır (Sinema Filmi 2017)
  • Ayla (Nimet (Sinema Filmi 2017)
  • Benim Babam Bir Melek (TV Filmi 2017)
  • Vezir Parmağı (Safiye, Sinema Filmi 2016)
  • Babaannem (Sinema Filmi 2016)
  • Anne (Anne Zeynep, TV Dizisi 2016)
  • Saklı Kalan (Sitare, TV Dizisi 2014)
  • Öyle Bir Geçer Zaman ki (Hasefe, TV Dizisi 2010-2012)
  • Binbir Gece (Peride Aksal, TV Dizisi 2006-2008)
  • Vizontele (Nevin, Sinema Filmi 2000)
  • Yalnızlar (Kadriye Hanım, TV Dizisi 1991)
  • Suyun Öte Yanı (Sinema Filmi 1991)
  • İki Başlı Dev (Hafize, Sinema Filmi 1990)
  • Kaldırım Serçesi (TV Dizisi 1989)
  • Bizimkiler (Ayla Hanım, TV Dizisi 1989-1997)
  • Geyikler, Annem ve Almanya (Sinema Filmi 1987)
  • Duvar (Kadın Mahkum, Sinema Filmi 1983)
  • Hazal (Sinema Filmi 1979)
  • Kısmetin En Güzeli (Sinema Filmi 1962)

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

  • Sahibinden Kiralık / Oyuncu - 2019
  • Kıyamete Kadar Kapattım Kalbimi / Oyuncu - 2016
  • Tatyana / Tatyana - 2014
  • Sivas '93 / Oyuncu - 2008
  • Oyun Sonu / Nell - 2006
  • Aymazoğlu ile Kundakçılar / Hanımefendi

Ödülleri:

  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Öyle Bir Geçer Zaman ki) / 3.Antalya Televizyon Ödülleri 2012
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Solgun Bir Sarı Gül) / 34. Antalya Film Şenliği 1997
  • En İyi Kadın Oyuncu (Suyun Öte Yanı) / 4. Ankara Film Festivali 1992
  • En İyi 2. Film (Suyun Öte Yanı) / 4. Ankara Film Festivali 1992
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Hazal) / 18. Antalya Film Şenliği 1981

Füsun Demirel Kimdir?

13 Haziran 1958 Ankara doğumlu olan Füsun Demirel Perugia Yabancılar Üniversitesi 1976 ve Roma Dramatik Sanatlar Akademisi Tiyatro Bölümü'nden mezundur.

Sanatçı Füsun Demirel, 1980'de Almanya Berlin Kollektiv Theater'da Vasıf Öngören'in yazıp yönettiği Zengin Mutfağı oyunuyla sanat hayatına başladı.

Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosu'nda çalıştı. 1984 yılında Atıf Yılmaz'ın Bir Yudum Sevgi filmi ile tiyatrodan sinemaya geçiş yaptı. Özellikle Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar ve Büyük Adam Küçük Aşk gibi filmler ile Sıdıka ve Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerdeki rolleriyle tanınır.

Oyunculuğunun yanı sıra, iyi derecede İtalyanca, İngilizce ve Almanca bilgisine dayanarak çevirmenlik yaptı ve Dario Fo ile Franca Rame'nin toplam 27 oyununu Türkçeleştirdi.

Füsun Demirel 1996 yılında ÇASOD başkanlığı yapmıştır.

Rol Aldığı Film ve Diileri

  • İlginç Bazı Olaylar - 2021
  • Kırmızı Oda - 2020
  • Eltilerin Savaşı - 2020
  • Görülmüştür - 2019
  • Geçmiş Olsun - 2019
  • Aile İşi - 2016 (Dizi)
  • Madımak Carina'nın Günlüğü - 2015
  • İçimdeki Ses - 2014
  • Yalan Dünya - 2012-2014
  • Tövbeler Tövbesi - 2011
  • Küstüm Çiçeği - 2010
  • Ey Aşk Nerdesin - 2009
  • Geniş Zamanlar - 2007
  • Saklı Yüzler - 2006
  • Kızlar Yurdu - 2006
  • Kameranın Ardındaki Kadın: Bilge Olgaç - 2005
  • Canım Benim - 2004
  • Eğreti Gelin - 2004
  • Aşk Meydan Savaşı - 2002
  • Roos en Rana - 2001
  • Büyük Adam Küçük Aşk - 2001
  • Dönüşü Olmayan Yolculuk (Reise Ohne Rückkehr) - 2001
  • Avrupa Geceleri - 2000
  • Şaşıfelek Çıkmazı - 2000
  • Figüran - 1999
  • Yara - 1998
  • Babamı Hırsızlar Çaldı - 1998
  • Sıdıka - 1997
  • Hollywood Kaçakları - 1996
  • Şehnaz Tango - 1996
  • Kurtuluş - 1996
  • Oğlum Adam Olacak - 1995
  • Böcek - 1995
  • Gerilla - 1994
  • Beyhan'ın Düğünü - 1994
  • Artist Palas - 1994
  • Babam Askerde - 1994
  • Cadı Ağacı - 1994
  • Şans Blokları - 1993
  • Rumuz Sev Beni - 1993
  • Ay Vakti - 1993
  • Belkıs Hanımın Konağı - 1992
  • Hadi Gel Bar - 1992
  • Mem û Zîn - 1991
  • Menekşe Koyu - 1991
  • Gizli Merkez - 1991
  • Berdel - 1990
  • Camdan Kalp - 1990
  • Bekle Dedim Gölgeye - 1990
  • Bir Küçük Bulut - 1990
  • Boynu Bükük Küheylan - 1990
  • Vatan Yolu (Dei Heimreise) - 1989
  • Uçurtmayı Vurmasınlar - 1989
  • Gömlek - 1988
  • Sevgili Bayan - 1988
  • Biri ve Diğerleri - 1987
  • Kiracı - 1987
  • Menekşeler Mavidir - 1987
  • Ferhunde Kalfa - 1987
  • Aaahhh Belinda - 1986
  • Asiye Nasıl Kurtulur? - 1986
  • Kupa Kızı - 1986
  • Züğürt Ağa - 1985
  • Bir Yudum Sevgi - 1984
  • Gizli Duygular - 1984
  • Gazap Rüzgârı - 1982

Baran Akbulut Kimdir?

12 Nisan 1984 İstanbul doğumlu olanBaran Akbulut, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak eğitim hayatını tamamlamıştır.

İlk oyunculuk deneyimini Halid Ziya Uşakligil`in dizi film haline uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde şoför Beşir karakteri ile tanınmıştır. Birçok dizi ve sinema filminde rol alan Baran Akbulut oyunculuk konusunda kısa zamanda büyük bir yol almıştır.

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • Kuzgun, TV dizisi - 2019
  • Aşk ve Mavi , TV dizisi - 2016
  • Yunus Emre Aşkın Yolculuğu, TV dizisi - 2015
  • Yedi Güzel Adam, TV dizisi, 2014
  • Çanakkale 1915, sinema filmi, 2012
  • Son, TV dizisi, 2012
  • El Yazısı, sinema filmi, 2012
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (3. sezon), TV dizisi, 2012
  • Usta, sinema filmi, 2012
  • Aşk-ı Memnu, TV dizisi, 2008-2010

Elif Sönmez Kimdir?

20 Kasım 1978 olan İstanbul doğumlu Türk oyuncu Elif Sönmez, İtalyan Lisesi ve Milano Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü mezunudur.

Türk sinema ve dizi sektörünün yüzlerinden olan Elif Sönmez, Asi dizisinde oynadı. 

Elif Sönmez, Bergüzar Korel ve Kenan İmirzalıoğlu'nun başrollerini oynadığı Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşlerinin en büyüğü olan İlknur karakterini canlandırdı. TV8'in Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde 'Cemile' karakterini canlandırdı.

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • Yağmur Zamanı (2005) - Berrin
  • Asi (2007 - 2008) - Melek Doğan
  • Sonsuz (2009) - Tuğçe
  • Gişe Memuru (2010)
  • Reis (2011) - Sevda
  • Koyu Kırmızı (2012) - Defne
  • Son (2012) - Gülden
  • Karadayı (2012 - 2013 - 2014 - 2015) - İlknur Tiryaki, İlknur Kara, İlknur Gün
  • Dayan Yüreğim (2016 - 2017) - Meral
  • Siyah İnci (2017 - 2018)
  • Doğduğun Ev Kaderindir (2019-2021) - Cemile

Aziz Dizisi Kaçta Başlıyor, Bugün Var mı? Aziz Konusu ve Oyuncuları...

Haberler

Gündem

Aziz Dizisi Kaçta Başlıyor, Bugün Var mı? Aziz Konusu ve Oyuncuları...

Show TV'de ekranlara gelen kanılın sevilen yapımı Aziz dizisi her akşam olduğu gibi bu Cuma akşamı saat 20.00'da sevenleri ile buluşacak. Başarılı oyuncu kadrosu ve konusuyla dikkat çeken Aziz dizisi, yakın tarih temalı bir dizi olması sebebiyle dikkat çekiyor. Geniş izleyici kitlesine sahip olan  Aziz dizisi oyuncuları ve karakterleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Aziz dizisi oyuncuları kimdir? Aziz dizisi konusu ne? İşte detaylar...

Aziz Dizisinin Konusu Nedir?

Aziz Dizisinin Konusu Nedir?

Aziz Dizisi Oyuncuları

Aziz Dizisi Oyuncuları

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır